Akuutti astman pahenema

Epailija12345

Onko teillä kokemusta astman pahenemistilasta? Minulla on vuosia sitten todettu rasitusastma. Olen sairastellut useita flunssia ja keuhkoputkentulehduksia parin viimevuoden aikana. Sairastuin nyt syksyllä keuhkoputkentulehdukseen, jossa oireina todella voimakas yskä, rohinat, vinkunat, rahinat ja narinat keuhkoissa sekä lievä kuume. Hengittäminen oli myös raskasta. Sain antibioottikuurin, joka ei auttanut. Jouduin lopulta sairaalahoitoon. Sairaalassa sain kortisonia suoneen, sekä hengitettäviä avaavia lääkkeitä perusinhaloitavien astmalääkkeiden lisäksi.

Minulle kirjoitettiin pitkä sairasloma ja sain ison määrän erinäisiä astmalääkkeitä (Prednisolon, Montelukast, Symbicort, Alvesco, Oxis, Ventoline,). Kotiuduttuani hengittäminen on ollut raskasta, avaava ventoline ei auta ja joudun ottamaan lääkettä liian suuria määriä. Muutamina päivinä olen ollut täysin vuoteen oma. Tuntuu, että keuhkot eivät vain toimi tarpeeksi hyvin, että saisin happea. Jo pienen liikunnan jälkeen tunnen itseni ns. kipeäksi, vaikka keuhkot eivät enää rohise. Onko syytä olla huolissaan, vai kuuluvatko oireet astman akuuttiin pahenemistilaan. Voiko tämä pahenemistila tulla yhtäkkiä salakavalasti?

14

451

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hoitajan astma

      Ei se tule salakavlasti koska sen huomaa juuri siitä että flunssia tulee eikä niistä selviä ilman keuhkoputkentulehdutsampoiskiontelotulehdusta tai keuhkokuumeita.Sinullakin astman pahemisvaiheet oireet selkeät.Niitä tulee vaan ajoittain.Hoidahan itseäsi ja otata kausiflunssarokote ja pneumonia-rokote ettet saa keuhkokuumeita. Kysy pneumoniarokotteen reseptiä lääkäriltäsi.Sen voit käydä ottamassa työterveydessä.Ja kyllä kestää viikkoja ennekuin kunto alkaa paranemaan.Hommaa tyhjä litran limupullo ja osta sihen 20 cm muovista noin somenpaksuista letkua.Laita pullo puolilleen ja puhlla veteeen kuplia ja vaikka 5 min x2 pvä.Keuhkosi tuulettuvat ja lima nousee paremmin. Ihmettelen että lääkärit eivät neuvo potilaitaan kotiuttaessa tai hoitajat.

      • hoitajan astma

        Anteeksi kirj.virheet.Kiirus..


    • Epäilija1234

      Kiitoksia vastauksesta. Pulloon puhaltaminen tuntui aluksi typerältä, mutta se todella auttaa. Sairastumistani on hoidettu todella astman pahentumana. Mietin vain, että voiko astman pahenema olla näin pitkällinen sairaus. Lääkäri epälli myös bronkioliittia. Mikähän se sitten on? Netistä löytyy hyvin vähän tietoa.

      Vähän tilannepäivitystä. Lopetin kortisonikuurin, joka on mielestäni erittäin hyvä. Sivuvaikutukset alkavat näkyä.

      Olen edelleen melko huonossa kunnossa 3 viikon kotihoidon jälkeen. Olo on kuin olisin sairastunut uudelleen johonkin flunssaan tai vastaavaan. Kuitenkin koen, että selviän kotona. Oireita ovat edelleen:
      - Lievä kuumeilu 37,0-37,8C
      - Keuhkot ovat täynnä limaa, rohisevat ja vinkuvat
      - Voimaton ja kipeä olo, jaksan olla ylhäällä muutaman tunnin päivässä
      - Herään usein siihen, että en saa henkeä
      - Jonkin verran kiputuntemuksia rintakehässä

    • vastaus löytyy
    • Taisitnäin

      Vastaus voi löytyä myös keuhkoverisuonten kuvauksella ,siis spiraalilla

    • epaiilja1234

      Uusi tilannepäivitys:
      Jouduin taas osastolle hoitoon. Kokenut keuhkolääkäri selkeästi oletti, että olin laiminlyönyt kotilääkityksen, ja sen sijaan popsinut ibuprofeiini-särkylääkkeitä, jotka aiheuttavat etenkin ei-allergista astmaa sairastaville oireita. Minua alettiin heti hoitaa akuuttina astman pahentumana. Oireideni vuoksi olen kuitenkin ollut erittäin tarkka lääkityksen kanssa.

      Kortisonin pumppaus on taas peittänyt hyvin oireita sairaalassa. Tulehdusarvoni eivät ole olleet, eivätkä ole nytkään korkeita, joten muita tutkimuksia ei tehdä. Nykyinen diagnoosi hieman epäilyttää, kun olen sairastanut tätä tulehdustilaa jo 2kk ja määrätty kotilääkityskin on mielestäni ollut vähintään kohtuullinen. Lisäksi spirometria -mittauksessa tulokset eivät parantuneet avaavan astmalääkkeen vaikutuksesta, vaikka keuhkot olivatkin tukossa. Pef-arvoni ovat hyviä astman vakavaan pahenemistilaan verraten.

      Voisiko astman pahenemisen, tai keuhkojen tukkoisuuden ja tulehduksen laukaista jokin muu mahdollinen sairaus? Millaisia tekijöitä mielestänne voitaisiin poissulkea? Keuhkosairaudet ovat ilmeisemmin mysteerejä..

      • Epailija1234

        Millainen tämä spiraalitutkimus on? Mitä sillä kartoitetaan?


    • 2+4

      Joka toinen astma on ALLERGIAA.

      Astman, reuman ja suolisto-ongelmien takana ruokavalio – "Lääkärit antavat väärää tietoa"
      http://www.studio55.fi/hyvaolo/artikkeli.shtml/1624947/astman-reuman-suolisto-ongelmien-takana-ruokavalio---laakarit-antavat-vaaraa-tietoa

      Ruokavalio on parhaimmillaan lääkettä ja pahimmillaan sairauksille altistava. Ne, joilla on rohkeus kohdata itsensä, pääsevät hyvin eteenpäin. On myös niitä, jotka mieluummin jopa kuolevat kuin tekevät paranemisen edellyttämiä fyysisiä ja/tai psyykkisiä muutoksia. Ihmisessä on itsessään paljon sekä parantavia että tuhoavia voimia.

      Nykylääketieteessä tutkitaan vain lääkkeitä, jotka voidaan patentoida ja jotka tuovat rahaa. Bisnes se on kuin kannattaa ja erityisesti juuri lääkebisnes. Käyttäkööt lääketehtaat mitä tahansa lipevää sanahelinää. Totuus on, että niiden valmistamien lääkkeiden tavoiteltu vaikutus on tuottaa lääkeyhtiölle liikevoittoa ja sitähän ne tahkoavat vuosi vuodelta aina enemmän ja enemmän, vaikka kansa ei tervehdy mitenkään. Haittavaikutukset eivät haittaa.

      Suomi on täysin kehitysmaa, kun ennaltaehkäistään tai hoidetaan eri sairauksia ravinnolla ja korjaamalla ravintoainepuutokset. Niinpä lääkärikoulutuksessa onkin pitkään, siihen sisältyvässä yhden opintoviikon laajuisessa ravitsemustieteen osiossa käytetty Leipätiedotus ry ja kulutustavarajätti Unilever Oy:n kustantamaa virallista ravitsemusoppia, jolle ei ole vaihtoehtoa. Vastavirtaa kulkevia tutkijoita ja lääkäreitä on pidetty tärähtäneinä kummajaisina ja vastuuttomina kansankiihottajina.
      http://samisundvik.com/2013/09/13/viralliset-ravitsemussuositukset-nain-elintarviketeollisuus-meita-ohjaa/

      Tuloksekkainta terveydenhuoltoa on ennaltaehkäisevä. On harmillista, että julkisuudessa levitetään mm. VRN:n toimesta yksipuolista ja perätöntä tietoa ravinnosta ja ravintolisistä aiheuttaen sekaannusta ja turhaa huolta kuluttajien keskuudessa.

      Koululääketieteellä on paikkansa, mutta niin kauan kun ravitsemuksen ja kokonaisvaltaisen hoidon merkitystä ihmisen hyvinvoinnille ei tunnusteta, ovat koululääketieteen lääkärit melko kyvyttömiä auttamaan ihmisiä lukuisissa eri sairauksissa ja siten tuleekin hoidetuksi vain oireita, eikä potilas parane.

      Lääkäri Olli Sovijärvi. Autoimmuunisairauksiin kuuluu muun muassa kilpirauhasen tulehdus, haavainen paksusuolentulehdus, astma, Crohnin tauti, nivelreuma, MS-tauti, psoriasis ja keliakia.
      http://www.katsomo.fi/?progId=170109 (kesto 30min)

      Prosessoitu maito, viljojen gluteeni, sokeri, keinomakeutusaineet, prosessoidut kasvirasvat (margariinit ja kasvirasvakermat) ja lisäaineet. Ne kun jättää pois, rauhoittuu vatsa aika monella.

      Viljat ja/tai maitotuotteet pois 4-8 viikoksi. Kokeile kumpi oireet aiheuttaa. Voi olla, että kumpikaan ei sovi.

      Jos jopa kolmasosa suomalaisista kärsii vatsa- ja suolisto-oireista tai muista ongelmista joissa viljojen välttäminen auttaa, niin sinä voit olla niistä yksi. Lisäksi viljojen gluteiini (vehnä, ruis ja ohra), peruna sekä maito tuottavat limaa elimistöön, joka pahentaa allergioita, astmaa, infektioita, lasten korvatulehduksia ja reuman oireita.
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

      Maitotuotteet ovat monella yksi keskeisistä syistä suolisto-oireisiin, allergioihin, astmaoireisiin sekä erilaisiin iho-ongelmiin. Maitotuotteiden eliminointi helpottaa usein näitä oireita, ja moni vuosia oireista kärsinyt pääsee pysyvästi eroon sekä ongelmasta että lääkityksestä. Lisäksi maitotuotteet keräävät limaa ja ovat usein merkittävänä tekijänä kroonisissa ylähengitystieinfektioissa.
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/kalsium.htm

      • 2+4

        Uuden tutkimuksen mukaan rittävä D-vitamiini helpottaa astmaa. Se esimerkiksi parantaa keuhkojen toimintakykyä ja astmahoidon tehokkuutta. Lihavilla lapsilla on vielä enemmän puutetta D-vitamiinista kuin hoikilla.
        http://www.tohtori.fi/?page=3509935&id=0546887


        Astman oireet lievenevät ja infektiot jäävät pois. Nyt uudet tieteelliset tutkimukset vahvistavat, että riittävä (ei 10µg) D-vitamiinilisä on todella tarpeen sekä lapsi- että aikuispotilaille. Mitä enemmän veressä on D-vitamiinia, sitä lievemmät ovat oireet ja sitä paremmin lääkitys auttaa, kertoivat amerikkalaisen National Jewish Health -instituutin tutkijat American Academy of Allergy, Asthma, and Immunology -kongressissa.
        http://terveyshymy.fi/tohtori-tolonen/d-vitamiini-auttaa-astmassa


        Kortikosteroideilla hoidetuilla astmaa sairastavilla lapsilla D-vitamiinin puute näyttäisi liittyvän luuston huonoon mineralisoitumiseen. Laajassa yhdysvaltalaistutkimuksessa seurattiin 780:tä iältään 5 - 12-vuotiasta astmaa sairastavaa lasta yli neljän vuoden ajan. Seerumin D-vitamiinipitoisuus mitattiin kertaalleen tutkimuksen alussa. Luustontiheyttä seurattiin vuosittain DEXA:lla. Kun (pahentuneen) astman hoidossa käytettiin myös suun kautta otettavia kortikosteroideja, osoittautui luun mineralisoituminen sitä heikommaksi, mitä useamman kortikosteroidikuurin lapset olivat saaneet. Tämä kortikosteroidiannokseen liittyvä vaikutus ilmeni erityisesti pojilla, joilla seerumin D-vitamiinipitoisuudet olivat pienet. (Tse SM ym. J Allergy Clin Immunol 2012;130:53)


        "Astmaa sairastavat lapset, joiden veressä on D-vitamiinia alle 75 nmol/l, ovat alttiita pahoille astmakohtauksille, ilmenee Pittsburghin lastensairaalan tutkimuksesta. Yhdysvaltain terveysvirasto (National Institutes of Health, NIH) rahoitti tätä tutkimusta, joka tehtiin San Juanissa, Puerto Ricon pääkaupungissa, leveysasteella 18, jossa aurinko paistaa paljon ja korkealta. Tiedot tukevat muita tutkimuksia ja käytännön kokemuksia astman D-vitamiinihoidosta. Seerumin D-vitamiinin pitoisuus (S-D-25) tulisi mitata ja nostaa 125–150 nmoliin/l. Siihen voidaan tarvita D-vitamiinia jopa 100–150 mikrogrammaa päivässä."
        http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2395


        Astma ja D-vitamiini:
        D-vitamiinia pitää syödä niin paljon, jotta veren D-vitamiinipitoisuus nousee luonnolliselle (kesäauringon nostamalle) tasolle, joka on keskimäärin 125 nmol/l. Lukuisten tutkimusten valossa tämä tarkoittaa vähintään 50µg D-vitamiinia päivässä. Yleensä 100µg ja jopa enemmänkin, jos on isokokoinen ihminen. Pienille lapsille hiukan vähemmän.


        Do you or someone you know have asthma? Recent research shows that vitamin D can reduce the number of asthma attacks for children and adults. To learn about vitamin D and asthma take a look at our patient friendly health summary:
        http://www.vitamindcouncil.org/health-conditions/asthma/


        How much vitamin D to take?
        The Vitamin D Council recommends that healthy children should take 1,000 IU (25µg) of vitamin D a day for every 25 lbs (11kg) of their weight. So for example, if your child weighs 50lbs (22kg), he or she should take 2,000 IU (50µg) of vitamin D. This amount is higher than has been used in research studies with children with asthma. So it isn’t known if this amount is helpful for children with asthma, though it is unlikely to do any harm.

        For adults, the Vitamin D Council recommends taking 5,000 IU (125µg) of vitamin D a day. This amount hasn’t been tested on adults with asthma, though taking up to 10,000 IU (250µg) of vitamin D a day is unlikely to do any harm.

        For pregnant mothers, the Vitamin D Council recommends 6,000 IU (150µg) of vitamin D a day. How this affects the chances of your child getting asthma later in life isn’t known.

        http://www.naturalnews.com/033531_asthma_cures.html


    • Epailija1234

      Ruokavalio ja liikunta, sekä painonhallinta ovat tärkeitä astman hoitotasapainon löytämiseksi. Ruokavaliolla ei kuitenkaan voida korvata nykylääketiedettä.
      Lentokoneiden kemikaalivanat ovat kyllä melkoinen vitsi :) Suosittelen etsimään tietoa muualtakin kuin internetin "kuu on juustoa" -sivustoilta.

      Mielestäni esimerkiksi tässä on yksi erittäin selkeä julkaisu..
      http://verkkokauppa.duodecim.fi/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=6416

      Kasvisten syönnin laiminlyönti voi altistaa astman oireille, mutta suoraa näyttöä kasvisruokavalion astman oireita vähentävistä vaikutuksista ei ole.
      Esimerkiksi Välimeren kasvispainotteinen ruokavalio voi sopia astmaatikoille, mutta se ei tautia paranna. Välimeren maissa sairastetaan aivan yhtä paljon astmaa kuin Suomessa. Vihannekset voivat olla allergista astmaa sairastaville vaarallisia, kun taas magnesiumista ja D-vitamiinista on näyttöä.

      Kaikkea ei toki kannata niellä ilman kritiikkiä. Minulla on kokemusta osallistumisesta erään suomalaisen erikoislääkärin tieteellisiin tutkimuksiin, joiden tuloksilla hän käytännössä perusteli yksityisen yritetyksensä terveyspalveluiden maksusitoumuksia vakuutusyhtiöille. Edullisia tuloksia haettiin menetelmillä, joita yksikään hänen kollegansa ei varmasti olisi hyväksynyt.

      Toki raha voi olla vaikutin. Olen itsekin osallistunut erään suomalaislääkärin tutkimukseen, joka selkeästi haki suotuisia tuloksia yrityksensä tarpeisiin keinoja kaihtamatta.

    • kaunisruno

      Minulla oli paha astma. Tyttöystävä jätti, kun ei jaksanut kuunnella vinkumistani. I don´t know what I do with myself? :(((

    • ei piikkiä

      Influenssarokotteet heikentää vastustuskykyä.

    • ghnfghn

      kemikaalivanoista lisää tietoa:

      kemikaalivanat.fi

      kaikkiin sähköpostitse esitettyihin kysymyksiisi vastataan .

    • Epailija1234

      Lopetahan höpöttäminen :) Suihkumoottorikoneet lentävät kovaa ja korkealla, jolloin syntyy kuvaamiasi vesihöyryvanoja taivaalle. Toki lentokoneet saastuttavat siinä, missä vaikkapa autotkin. Jos intoa löytyy, niin voisit alkaa kehitellä edullisia ja vähemmän saastuttavia liikenteen muotoja Suomeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1769
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      42
      1568
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      46
      1527
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1477
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1457
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      2
      1122
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      2
      1102
    Aihe