Omaishoitajien oma elämä

vai onko sitä?
Olet myynyt sen pilkkahinnalla kunnalle,joka on sinun työnantajasi.Olet tehnyt sitoumuksen omaishoidosta,ilman tuntirajoitusta ja niin edelleen.
Minä en allekirjoittanut,sitä sopimusta,jossa luopuisin täysin omasta ajankäytöstäni ale hintaan.
Valtio jakoi ylimäärästä kymmenenmiljoonaa omaishoitajille tulevaa palkkaukseen ohjattavaa rahaa ja tämä raha luultavasti ohjautuu homekoulujen kunnostukseen,koska minulle sitä ei ainakaan ole ohjeistettu

30

479

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minä mies ja kissa.

      Kyllä omaishoitajien tukeminen tulee halvemmaksi kuin laitoshoito. Kai ne ajattelevat että kyllä ne hoitaa, eivät raaski jättää rakastaan "heitteille".
      Liittommekin voisi olla aktiivisempi, että saataisiin edes samat oikeudet asuinpaikasta riippumatta. Lupauksia on annettu, mutta eikö omaishoitajille tullut raha ole vieläkään korvamerkitty, siitä on paljon puhuttu. Eihän niitä rahoja saisi käyttää muuhun tarkoitukseen.
      Omaishoitajan jaksaminen on ensiarvoisen tärkeää. Itse en saanut edes uimahalilippuun alennusta, se myönnetään kaupungin työntekijöille, en ole kuulemma työsuhteessa.
      Kun hoitajan jaksamisesta ei huolehdita, saa yhteiskunta uuden laitospotilaan, pahimmillaan myös omaishoitaja joutuu hoidettavaksi.
      Olen huomannut että ihan huomaamatta väsymys vain lisääntyy, olin palaa loppuun, kannatta olla itsekäs välillä ja pitää pidempi loma, sitten taas jaksaa. Olen hoitanut huonokuntoista vuodepotilasta 9 vuotta.

      • jutalonhiki

        " Itse en saanut edes uimahalilippuun alennusta,"

        http://henriheikkinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/53157-muslimien-tasa-arvo-etenee-myos-oulussa

        Onneksemme elämme pohjoismaisessa hyvinvointi yhteiskunnassa, jossa maailman kaikkien kansalaisten ja kansakuntien hyvinvointi ajaa ohi osasta omiemme.

        Ne "omamme", jotka jäävät "vähän vähemmälle", eivät äänestäneet työväenpuolue SDP:tä. ( Ikävää puolueen kannalta. 4:s "urkintamittauksissa" ei Juttaa lämmitäne?


    • puolisoni on rakas

      pitää pitää nyös itsestä huolta,intervallilomat on hyvä ja voi käyttää myös muitakin palveluja.Eihän tätä työtä ilman rakkautta tekisi ihmiseen joka on vielä rinnalla eikä kylmässä maan povessa.

    • omaishoidettava

      Eivät kaikki omaishoidettavat ole dementikkoja.
      Moni meistä on rakastettu, tunteva, ihminen, puoliso.
      Eivät kaikki ole ilman tunteita, vaan kultia, rakkaita, ihmisiä, kuin sinä tai minä.

      Yritä ymmärtää.
      Kaikkea ei rahalla saa.

    • Kyllä sitä omaa elämääkin voi olla vaikka on omaishoitaja.Mulla kun nuo intervallit pyörinyt n 3 vuotta kohta,niin ne auttanut kovasti.Toisaalta kallistahan se ja sitten jos ei hoito pelitä,niin ei pysty lepäämään omaishoitajuudesta.
      Olen vuosien mittaan rakentanut elämää uusiks,vähän kerrallaan,on hoitoelämä ja sitten se ihka oma kun toinen laitoksessa.Uudet harrastukset antaa voimaa,ja monasti lähen muualle,että näkee ihmisiä ja kokee muuta kuin tätä kotielämää.
      Sitä pitää päivittää päänsä niin että elämässä on muutakin,vaikka surua on kun toinen sairas.Usein kyllä omaishoitajuus sokaisee,ei näe terveellä tavalla enää ja alkaa katkeroitua.
      Me ollaan saatu se korkein hoitopalkkio,melkein alusta,ja kaupungilta sain sporttipassin.Tukea nyt saa etsiä milloin mistäkin,näinhän se on,
      Mulla kyllä hyvä mieli että olen jaksanut näin pitkälle vaikka monasti vaikeaa.Kumma tuo ihmismieli,mutta kyllä se siitä.

    • miks nämä tunteet?

      Minä olen ajatellut itsestäni että olenkohan läheisriippuvainen.Aina huoli puolisosta kun ei ole lähellä tai vaikka on intervallissa,ajattelen miten hän jaksaa ja hoidetaanko tarpeeksi hyvin.Vuosia olen ollut omaishoitaja ja tämä kaikki menee jo rutiinilla kotona.Irrottautuminen on vaikeaa varsinkin sen jälkeen kun jätän sägynpäälle istumaan hoito-osastolle.on kuin oman pienen lapsen jättäisi joka aivan riipaisee sydämestä.Onko muilla vastaavia kokemuksia?

      • Puoliso & hoitaja

        Muistan ensimmäiset intervallit, itkin koko matkan kotiin. Puoliso oli hyvin vastahakoinen jäämään. Vuosien varrella tottui, meni ihan mielellään, onneksi oli hyvä hoitopaikka.
        Nyt on kaksiviikkoa kotona kaksi laitoksessa, nähtävästi on piakkoin kokonaan laitoksessa, häntä on lähes mahdoton hoitaa kotona vaikka apuakin saan.
        Kova surutyö se on, menetys menetyksen jälkeen kun jokin taito on menetetty iäksi, sitten vielä luovuttaminen toisten hoidettavaksi.
        Kyllä meillä samoja tuntemuksia on varmaan kaikilla. Minulle sanottiin hoitopaikssa että alkaa olla aika luovuttaa, itse sitä vain menee entiseen malliin, omaa uupumusta ei tahdo ajoissa huomata.


    • Eiköhän se ihan normaalia ole,normaalit tunteet kun joutuu muiden käsiin antamaan toisen.Tuo läheisriippuvuus vähän semmonen nykyajan keksintö,kait normaali tunteva ihminen on huolissaan omaisestaan,jos kotona ollaan jatkuvasti läsnä.
      Itse itkin kuin porsas kun vein ekan kerran hoitoon,nyt jo rutiinia,mutta aina siellä takaraivossa se huoli,tuskin se koskaan häviää.

    • ilman armopaloja

      Millä hinnalla ne 260 000 omaishoitajaa ovat "arvokkaan työnsä" myyneet, jotka eivät saa kunnaltaan sentin senttiä "lakisääteisestä" ha hah haa omaishoidon palkkiostaan? Onneksi ammattikuntaamme kuuluu edes n. 40 000, joita kunta kohtelee vähän armollisemmin.

      • Jos minun taludellinen tilanne olisi parenpi,en olisi koko tukea alkanut edes hakemaan.
        Minulta auto sippasi viime pääsiäisenä ja poistin sen liikennekäytöstä.
        Kirkolle on 14km,lähimmälle bussipysäkille 1,6km,josta pari kertaa päivässä bussi kulkee ohi molenpiin suuntiin.
        Lapseni kaikki asuvat lähes kolmansadan kilometrin päässä,
        olen siis täydellisessä satimessa.
        Kyllä kaikki kulttuririennot ja matkustelut on unohdettava.
        kunta ei avasta taksikyytejäni,jotka huomattava menoerä,milläänlailla.

        Hätäpäissäni vuokrasin kirkolta palveluasunnon,mutta ei mieheni sinne halunnut asettua turvarannekkeineen.
        Eikä häntä sinne voinut jättääkään,kun vielä on ketterä jaloistaan ja olisi voinut eksyä lähimetsiin.
        Täällä rantatilalla hän tuntee vielä reviirinsä ja onhan täällä aina parenmat harrastusmahdollisuudet.

        Hänellä on nyt Memantin lääkitys ollut kuukauden ja ei siitä haittaakaan ole ollut.Ehkä agressiivisyys vähentynyt hieman.
        Kyllä kunnantyöntekijänä pitäisi luontaietuuksia olla,sitä ihmettelen


      • kauan hoitanut*

        Kyllä se palkkiokin on lähinnä pilkkaamista, kun ottaa huomioon summan verrattuna työn raskauteen.
        Kyllä rituliinille olisi auto lähes elintärkeä. Koska kuljettaisit vammaista saisit auton hankinnassa verohelpotusta, summa on huomattava.
        Tunnen omaishoitajia jotka osaavat ja jaksavat ottaa kaikki edut itselleen. Minulla ei riitä voimat, hoitaminen on niin kuluttavaa, en kaipaa enää paperisotaa.


      • kauan hoitanut* kirjoitti:

        Kyllä se palkkiokin on lähinnä pilkkaamista, kun ottaa huomioon summan verrattuna työn raskauteen.
        Kyllä rituliinille olisi auto lähes elintärkeä. Koska kuljettaisit vammaista saisit auton hankinnassa verohelpotusta, summa on huomattava.
        Tunnen omaishoitajia jotka osaavat ja jaksavat ottaa kaikki edut itselleen. Minulla ei riitä voimat, hoitaminen on niin kuluttavaa, en kaipaa enää paperisotaa.

        Täällä kävi kunnan sosiaalityöntekijä kartoittamassa tilannetta elokussa,hän sanoi ettei Alzheimerpotilas kuulu vammaislain piiriin ja näinollen ei mitään linjaautokyydinhintaisia taksilappuja ole mahdollista saada,vaikka neurologi suosituksen kirjoittikin.

        Olen itse masennukseen taipuvainen,joten kyllä voimat tässä taistelussa alkavat vähetä.
        Okasolusyöpäkin alkaa taas paheta tossa naamavärkissä,joten ei niin korkealla toi itsetunto ole.

        Olemme kyllä eriarvoisessa asemassa me omaistamme hoitavat,kunta sen ratkaisee,kuka korvaa mitäkin.
        Tämä on keskustalainen kunta ja sen kyllä huomaa kaikesta,missä inhimillisyydenmittaria pitäisi käyttää,siitä noi sossunvirkailijat tuskin kuulleetkaan.


    • vuosia hoitanut

      Olen käynyt kaiken mahdollisen paperisodan valituksineen ja olen saanut sen mitä huonolle omaishoidettavalle kuuluu.En ole luovuttajaluonne,ajattelen että kyllä tämän maan johto pukkaa rahoja sinne minne ei pitäisi ja nostavat omia palkkojaan.
      Se on totta että palkkio on pilkantekoa työn määrään verrattuna.En ole kokenu paperisotaa pahana asiana,tappelin taxikyydit jotka joka vuosi täytyy uusia lääkärin todistuksella sekä kelan etuudet.Kyllä tässä ei ole aika tullut pitkäksi.Myönnettäisi pitempi intervalli mutta en halua ainakaan vielä.Sairaalasänky on luvattu mut katson milloin se on ajankohtainen.Neuvoni olisi,....ei kannata luovuttaa kukaan ei puolestamme taistele kuin me itse.

    • Jaa-a,taidamme kaikki olla eriarvoisessa asemassa,apu riippuu siitä missä asuu.Täällä missä me asutaan,on kyllä kaikki mahdollinen apu,rahallinen saatu.Kaupungilta sain taksikyydit ,8kpl/ kk,ne voimassa muutama vuosi kerrallaan,koska yhteen aikaan oli vaarallista ajaa mies kyydissä,nappas ratista sun muuta.Omaishoitotuki tuli heti,kait senkin takia kun on niin sairas.
      Kelan etuudet on saatu yhdellä hakemuksella netin kautta lekuritodistus,ei niitä ole tarvinnut uusia koko ajan,silloin vaan kun sairaus paheni.Nyt täydet tuet ja hyvä niin koska en voi tehdä töitä niinkuin normiihmiset.
      Ainut mikä on tiltannut on miehen saama hoito,nyt hän hyvässä paikassa,missä taitavia hoitajia,jess.

    • Pirre*

      Me saimme miehelleni päivätoiminta paikan, vien hänet sinne kerran viikossa kuudeksi tunniksi, eli niin monta tuntia ihan omaa aikaa, jes!

      Kunta perii palvelusta 14 euroa kerta, ja mielestäni se ei ole paljon, koska siihen kuuluu lounas, ja kaksi kahvia. Aluksi mieheni suhtautui hyvin epäluuloisesti toimintapäivään, mutta on nyt jo iloisella mielellä aina sieltä palattuaan.

    • Asiasta toiseen

      Aivan ihmeellistä!

      Tällä palstalla kirjoittajilla ei ole pienintäkään hajua oikeinkirjoituksesta!

      Pilkun ja pisteen jälkeen tulee VÄLILYÖNTI.

      Joo, joo. Nyt tulee sankkaa tekstiä "pilkunnuolijoista" jne.

      Eikö teille koulussa opetettu mitään kirjoitussääntöjä?

      • Sinulla asiasta toiseen,ei taida olla harmainta hajuakaan,työstä jota me teemme.
        Kielioppi ja oikeinkirjoitus ovat meille aivan sivuseikka.
        Jos olet veronmaksaja,niin varmaankin tiedät,kuinka paljon me säästämme veronmaksajien rahoja,kun hoidamme läheisiä rakkaitamme kotona.
        Tutustuppa nyt ihan kaikessa rauhassa omaishoitaja nimikkeeseen,senjälkeen voimme alkaa opiskella kielioppia ja oikeinkirjoitusta


      • Meille omaishoitajilla toi väliinputoaja olisi välilyöntiä,joka sinulle tuntuu olevan pakkomielle,tärkeämpi ja kongreettinen näkemys.
        Sinä tällä sivustolla elvistelet kielioppivirheillä,kaiketi pakkoneuroosista kyse.
        Voisiko olla mahdollista,että sinä hakisit siihen hoitoa ja
        me omaishoitajat jatkaisimme sitä yhteiskunnalle elintärkeää tehtävää,meille niin tärkeistä ihmisistä huolehtimista


      • Retu2

        Kyllä osasimme kirjoittaa vielä viisikymppisinä aivan oikein, mutta taito kahdeksankymppisellä on jo ruosteessa. Sitä ei nuorena tiedä, kuinka hauskaa on vanhana.


    • Välimerkkierotiikko

      Se on kuule omaishoitajalle tärkeä asia kun pääsee purkamaan tuntoja edes johonkin. Ei siinä silloin pilkun paikkaa katsota.

    • Nimim."Asiasta toiseen"
      Heh,kun on monta yötä valvonut,"Guantanamon kidutusta" läpikäynyt,15 kertaa herännyt ja laittanut puolisoaan sänkyyn,ei jaksa miettiä enää,mikä on pilkun ja välilyönnin paikka.
      Meille omaishoitajille on joskus suuri saavutus,jos muistaa missä järjestyksessä tulee konsonantit ja vokaalit.
      Elämme raskasta ja vaikeaa elämää,ei silloin ole väliä miten kirjoittaa.
      Mieheni ei osaa puhua,eikä kirjoittaa,ei laskea ,lukea osaa vähän,ei aina muista miten syödään,saatikka miten sitä istutaan tai mennään maate,ei osaa käydä vessas,eikä pestä hampaitaan,saatikka ajaa partaa.
      Mieheni ei tunnista omaa lastaan,minua....Luuletko että välitän oikeinkirjoituksesta?
      Miehelläni on sairaus,siksi hänen aivot ei enää toimi,mutta eipä taida "Asiasta toiseen" käyttää aivojaan!

      • ...:::)

        Mutta ei kuitenkaan niin väsynyt ettei tänne jaksaisi kirjoittaa aggressiivisena ja haukkua hoitajia jotka eivät mitään osaa...::??


      • ------
        ...:::) kirjoitti:

        Mutta ei kuitenkaan niin väsynyt ettei tänne jaksaisi kirjoittaa aggressiivisena ja haukkua hoitajia jotka eivät mitään osaa...::??

        On hyvä välillä purkaa paineita. Omaishoitajat ymmärtää.


    • Yhdessä on hyvä olla

      On se totta että ei sitä raaki jättää rakaintaan toisen hoidetavaksi vaikka tilanne välillä on tosi raskasta mutta olen luvannut että hoidaan niin kauvan kun pystyn tällä hetkellä hoidan 24/7 ilman niinsanottua apua naapuri ihanna Pirjo käy auttamassa kun pitää päästä kaupaan tai muuta asiaa hoidettavana arvostan sairaalan hoitohenkilökuntaa tekemää työtä vaikka yks hoitaja sano että he tekee vaan 8 tuntia ja sitten on toisen vuoro alkaa hoitotyö mutta omaishoitaja on koko ajan "työssä" mutta jos pystyy helpottaa rakaan oloa niin sitä ei mikään korvaa Ps. rakkaani sairastaa aivosyöpää ja joka päivä on tällä hetkellä voitto.

      • Olemalla omaishoitajia me samalla olemme myös saattohoitajia.
        Me yritämme parhaamme mukaan luoda lämpimän ja turvallisen ilmapiirin olemalla läsnä rakkaidemme elämässä.
        Sinä nimerkki:"Yhdessä on hyvä olla"olet yksi meistä ja kaikki me hiljaa sydämmissämme rukoilemme sinulle voimia.
        Kyllä se työ,jota nyt teet kantaa sinua senjälkeenkin,kun viimeinen henkäys on henkäisty.
        Ole henkisesti vahva,haleja ja voimia raskaassa tehtävässäsi


    • vaimo omaishoitaja

      Se minua vain harmittaa että ihmiset tietävät paremmin kuin minä miten pitäisi menetellä.Kun mieheni on intervallissa niin tulee neuvoja jopa muka asiantuntijataholta "älä käy katsomassa".Siis miksi en kävisi onhan hän minun rakas puolisoni kymmeniä vuosia. Toinen neuvo "ota pisin intervalli-aika,miksi ottaisin kun vielä jaksan hoitaa häntä.Tietysti olen väsynyt monestikin mutta emmehän kukaan selviä ilman väsymystä. Joku vielä ihmetteli "miten olen tässä tilanteessa iloinen".En ole aina kyyneleet tulvii useinkin mutta ne on vain sanoisinko helpotuksen kyyneleitä,ei masennuksen.
      Rakkaani on monien sairauksien tuttu,syötettävä,puörätuolipotlas.Keskitason alzheimeri päällimmäisenä.Jokainen päivä on lahja minkä vielä yhdessä saamme olla ja tiedän se aika ei ole pitkä.Vointia teille jokaiselle omaishoitajalle ja ennenkaikkea jaksamista!

      • minä ja mieheni

        Ihmisten on vaikea ymmärtää kuinka raskasta on viedä rakas puoliso vasten tahtoaan intervalliin.
        Tiedän kyllä että kaipaan lepoa, mutta lepo ei tunnu hyvältä kun on koko ajan huoli ja murhe päällä, tietää että sairas haluaa kotiin.
        Ei ole hyvä mitenkään, paras vaihtoehto saattaisi olla jos saisi luotettavan henkilön hoitamaan kotiin muutamaksi päiväksi silloin tällöin, itse lähtisi vaikka kylpylään.
        Mutta se vaatii rahaa, hoitajan palkkaaminen on kallista eikä kodin ulkopuolelle lähtökään ilman rahaa onnistu.
        Teki miten vain, vaikeaa on, ulkopuolisen on helppo sanoa, nauti vapaistasi.
        Sekin on kummallista että iloinen omaishoitaja ei ole hyvä hoitaja :)
        Silmänaluset mustina raahautuva ihmisraunio vasta näyttää oikealta, kaikkensa antaneelta omaishoitajalta. Toivottavati ymmärrätte minun rankan huumorini.


    • vaimo omaishoitaja

      Kyllä ymmärrän,kun ihmisiä tapaa näyttää kuin he odottaisivat että olisin surkimus.Monet ovat sanoneet sinähän oot hyvinvoivan näköinen.Ehkpä se on kateellisuuttakin kun sen pienen lisän saa niin ympäristö odottaa hoitajan riutuvan myös.
      Vaikka suren sitä en tule näyttämään kuin harvoille.Yksikin ihminen jolee kerroin mitä tämä omaishoitajuus todella on antoi vaan neuvoja laita laitokseen ja ajattele itseäsi.Ei se tämä elämä ole aina itseä varten.Eihän tämäkään aika voi ikuisesti kestää.
      Eikä se hoito ole sitä mitä kotona.Miehelleni on ensimmäinen ja sitä olen elämän loppuun asti,eilenkin hän sanoi että on rukoillut että saisimme vielä yhdessä matkaa jatkaa,eihaluaisi jättää minua vielä.
      Voiko tuon kauniimmin sanoa.

    • voiko olla totta
      • lapin muija

        Oli todella kummallista ettei kukaan ottanu käestä kii häntä ja ohjannu sisään....AUTTANU.

        En usko et mie voisin olla puuttumatta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2839
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      397
      2735
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2220
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      74
      1885
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      66
      1876
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1793
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1784
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      143
      1728
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1613
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1522
    Aihe