tarvitaanko kaikkia kouluaineita tulevaisuudessa?

onko hyödyllinen?

olen 15v poika 9 luokalla ja olen miettinyt mihin menisin peruskoulun jälkeen. kun nyt miettii että tarviiko todella kaikkia kouluaineita tulevaisuudessa, omasta mielestäni turhin/surkein on uskonto. tuskin teen mitään uskonolla koska en ole ryhtymässä papiksi tai pastoriksi tai mihinkään semmoseen :/

mitä mieltä muut?
onko uskonto oikeasti hyödyllinen tulevaisuudessa?
tarvitaanko sitä oikeasti mihinkään jos aikoo vaikka isona esim. autohuoltajaksi?

26

339

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kyllä

      mun mielestä uskonto ja historia on ihan turhaan kun nykyään ketään ei kiinnosta ees se mitä tapahtu viikko sit nii miks kiinnostas 5000000000000000000 vuotta ekr kun jengi söi käpyjä ja oksia? :D

      • Eräs trotskilainen

        Jaa että on turha tietää, kuka oli Napoléon Bonaparte, mitä tapahtui WW2:ssa, tai mikä oli Lokakuun vallankumous? Jos et tiedä mitään historiasta, missaat myös aika paljon tämän päivän juttuja.


      • hissankirja läpi

        Itse asiassa historia on tärkeää, sillä jos sitä ei olisi, me olisimme yhtä tyhmiä kuin missit kun meiltä kysytään historia-aiheisia kysymyksiä

        Ja myös ihmiset eivät eläneet 5000000000000000000 vuotta sitten. Silloin ei ollut edes koko maapalloa.


      • Totuudentorvi1

        Sä varmaan voisit tappaa juutalaisia jos kukaan ei osais haukkua sua natsiksi siitä ja joku sanoi: Ne jotka eivät tiedä historiaa ovat tuomittu toistamaan sitä.


    • Davos

      Kyllä, kaikkia kouluaineita tulet tarvitsemaan tulevaisuudessa.

    • On tarpeellista

      Vanhempana huomaat yleissivistyksen tarpeen sitä kautta ymmärtää myös maailmankaikkeuden. Kaikilla asioilla on jonkunlainen yhteys toisiinsa.

    • wilmiina1

      No mä aattelen niin et kaikki kouluaineet on tärkeitä. Jos mä en tykkää jostakin aineesta, niin ainakin mä saan mahdollisuuden koulussa tutustua siihen ja saan yleissivistystä siitä. Joku mun kaveri taas voi tykätäkin just siitä mun inhokkiaineesta. Kaikki saa mahdollisuuden tutustua eri aineisiin, ja joku voi innostua siit niin, että se vaikuttaa sen tulevaisuuteen ammattiin suuntautumisessa. Ainakin saadaan yleissivistystä ja kun tietää eri asioista enemmän elämästäkin pystyy nauttimaan laajemmasti ja syvemmästi kun ymmärtää asioiden yhteyksiä. Sekava kirjoitus, mutta olen sitä mieltä että kaikki on tärkeitä!

    • Numero333

      Historia ei ole turha, mutta uskontoa tuskin ollenkaan tule tarvitsemaan ellei ole uskonnollinen tai ryhtymässä papiksi yms

      • On tarpeellista

        Uskonnossa opetettavissa asioissa kuin niitä opiskelet
        ymmärrät esim. Syyrian sisällisodan ja monet muut kofliktit paljon paremmin kuin ettet olisi perehtynyt ollenkaan eri uskontoihin.


      • Pakanakakara 16
        On tarpeellista kirjoitti:

        Uskonnossa opetettavissa asioissa kuin niitä opiskelet
        ymmärrät esim. Syyrian sisällisodan ja monet muut kofliktit paljon paremmin kuin ettet olisi perehtynyt ollenkaan eri uskontoihin.

        Oikeesti vai? Selittäisitkö?


      • On tarpeellista
        Pakanakakara 16 kirjoitti:

        Oikeesti vai? Selittäisitkö?

        No en jaksa ruveta kaikkea kirjoittamaan mut linkistäni pääset Syyrian sodan syistä käsitykseen.
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Syyrian_sisällissota


      • Pakanakakara 16
        On tarpeellista kirjoitti:

        No en jaksa ruveta kaikkea kirjoittamaan mut linkistäni pääset Syyrian sodan syistä käsitykseen.
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Syyrian_sisällissota

        En kysynyt Syyrian sodan syitä. Osaan kyllää lukea Wikipediaa. Kysyin, että ihan oikeastiko väität, että ussanopetus peruskoulussa saa ymmärtämään Syyrian sodan syitä. Epäilen väittämääsi erittäin vahvasti. Olettamuksesi todenperäisyys voitaneen helposti tarkistaa kyselytutkimuksella ysiluokkalaisten keskuudessa: Mistä johtuu Syyrian tämänhetkinen tilanne? Kuinka monen luulet osaavan vastata oikein sen perusteella, mitä ussantunneilla on opetettu?


      • Ylioppinut

        Uskonnossa on monia hyödyllisiä osa-alueita. Jos kuulut johonkin uskontokuntaan, kuuluu yleissivistykseesi tietää uskontosi perusideasta jotain. Tärkeää on myös tietää muista isoista uskonnoista jotain, vaikka sitten vain ollakseen korrekti lomamatkoilla. Reissusta voi tulla aika kurja, jos osut islamistiseen maahan ramadanin aikaan jne. Tällöin myös osaat olla loukkaamatta islaminuskoista ystävääsi possupihviä tarjoamalla. Ja ymmärrät mihin hän katoaa vähän väliä: rukoilemaan.

        Etiikka on ehkä tärkein osa-alue uran kannalta. Siinä tulee paljon käsitteistöä, jota tarvitaan pätevien argumenttien muodostamiseen, sekä millä tahansa akateemisella alueella.

        Jos oman uskontosi asioiden opettelu tuntuu turhalta, koska esimerkiksi et koe uskontokuntaasi omaksesi niin tervemenoa elämänkatsomustietoon. Sieltä saat nuo samat yleishyödylliset tiedot sekä perehtyä uskontosi vaiheiden sijaan esimerkiksi historian suuriin filosofeihin. Myönnän toki, ettei Paavalin matkojen pänttääminen kauheasti innostanut, mutta minä kestin sen valittamatta; hyödyllinen taito, tarvitset samaa sitkeyttä esimerkiksi umpitylsissä palavereissa. Ehkä uskonnon tarkoitus onkin opettaa lapsille, ettei kaikki ole kivaa, mutta silti siitä on selviydyttävä.

        Ja ylipäätään, kaikkiin aineisiin liittyen voisin siteerata Prinsesspäiväkirjoja (jep, paras lähde ikinä, mutta tämä on niin totta): "Tyhmyys ei ole koskaan viehättävää."


    • Lukiolaislikka 16

      Kaikki kouluaineet ovat ihmiselle hyödyllisiä, ainahan tieto on valtaa!

      Toinen juttu kokonaan on, ovatko eri oppiaineiden tuntimäärät ja oppisisällöt millään lailla järkeviä. Ajatelkaa nyt, kuudennella luokalla on sekä enkkua että ussaa kaksi viikkotuntia. Ovatko ne yhtä tärkeitä ja hyödyllisiä?

      Uskonnon oppisisällöt voisi todellakin kutistaa vaikka vuoteen tai kahteen, niin että syntyisi jonkinlainen looginen kuva kristinuskosta, sehän on kuitenkin koko länsimaisen sivistyksen pohja. Loput nykyisin ussaan kuuluvat asiat pitäisi sisällyttää elämänkatsomustietoon. Varsinaista ussaa siis olisi todellakin vain 1-2 viikkotuntia 1-2 vuoden ajan. Loppuaika voisi olla elämänkatsomustietoa tai etiikkaa, ehkä yksi viikkotunti läpi peruskoulun.

      Toinen vähintäänkin kyseenalainen juttu ovat matematiikan oppisisällöt. Valitettavan suuri osa peruskoulunsa päättävistä ei todellakaan osaa edes kertotauluja, prosenttilaskuista puhumattakaan. Perusasioiden opetteluun pitäisi varata paljon enemmän aikaa ja nopeammin eteneville tarjota vaativampia lisätehtäviä. "Korkeampi matematiikka", tulisi todellakin suunnata vain niille, jotka siitä kiinnostuvat ja sitä pystyvät käsittämään! Itse koin matikantunnit suurimmaksi osaksi ajan haaskaukseksi, vaikka ihan opettajan kiusaksi otinkin kokeista kiitettäviä.

      Matemaattis-luonnontieteellisten aineiden tuntimäärä on myös täysin järjetön meille, jotka jo yläkoulussa tiedämme suuntaavamme kieltenopiskeluun tai johonkin muuhun ei-matemaattiseen. Matikantunnit (ja läksyt!) ovat varsinainen riesa, jos itse todellakin sen ajan käyttäisi mieluummin vaikkapa saksan vahvojen verbien tai verbien rektioiden opetteluun tai kertaamiseen. Tai katsoisi telkkarista poliiisikoira Rexiä. ;-)

      Kemiantunneista ja kiitettävästä päättöarvosanasta huolimatta ei minulla edelleenkään ole juuri minkäänlaista käsitystä eri muovilaaduista, enkä takuulla käsitä vähääkään, mitä niistä voisi mahdollisesti kierrättää. Kemialliset merkit ja kaavat kyllä osaan ulkoa, mutta en niitä ymmärrä. Hyöty on siis todella minimaalinen.

      • frdgtrgr

        Peruskoulun matiika ei todellakaan ole kovin korkeaa.


    • 4564

      Samaa mieltä lukiolaistyttösen kanssa. Itse olen juuri päättämässä lukiotani enkä todellakaan muista mitään historian/uskonnon tai muiden turhien aineiden juttuja.

      • acfdws2432

        Ei ollut lukio vissiin oikea paikka? Kyllä tuossa vaiheessa luulisi jo asennevammaisemmankin vatipään ymmärtäneen, ettei tieto ole koskaan kokonaan turhaa.


    • dr no

      On totta että kaikkia kouluaineita ei välttämättä tarvitse tulevaisuudessa.
      Kuitenkin, et voi koskaan tietää mihin ammattiin päädyt.
      Älkääkä aloittako mitään tämänkaltaista valitusta
      "kyl mä kuule tiedän tasan mihin ammattiin mä meen enkä tod tarvii siinä jotain hissaa", sillä ette voi KOSKAAN tietää VARMASTI, mihin myöhemmin päädytte, ja mitä tietoja te siinä tarvitsette!

      Ja lisäksi huomauttaisin, että luokassa on todennäköisesti ainakin joku, joka on kiinnostunut esimerkiksi juuri siitä historiasta, mutta jota taas ei välttämättä juurikaan kiinnosta jokin aine joka teitä puolestasi kiinnostaa, esimerkiksi kuvataide (en tiedä mitkä aineet teitä kiinnostavat, mutta tämä on vain esimerkki).
      Joten jos te saatte käydä tunneilla jotka teitä kiinnostavat, on vain oikeus ja kohtuus että hän puolestaan saa käydä niillä tunneilla jotka häntä kiinnostavat.

      Olen puhunut.

    • 1998BOY

      Kaikki aineet ovat tarpeellisia (vaikka en kaikista pidäkkään)
      Fysiikka ja kemia ja historia ovat ehdottoman tärkeitä.

      Kerran televisiossa suomalaisilta kysyttiin kysymyksiä,
      eräs oli; "Kauanko Suomi oli Ruotsin yhteydessä?"
      Eräs nainen vastasi: "Ööö... 100 vuotta"
      Väärin... Noin äkkiä sanottakoon 700 vuotta.

      Nauroin sille, koska vastaus oli sangen typerä.

      HUOM: En kommentoi asiaa enää, osotan mielipiteeni yhdessä kommentissa.

      • tryhtrhrt

        Tähän akateeminen vastaus olisi että "Suomi" syntyi vasta irtautuessaan Ruotsin kuningaskunnasta.


    • ps.-

      Filosofia, ja uskonto auttavat sinua niissä kohdissa, kun elämäsi ja taloutesi menevät päin persettä.

      • ndoiandasg

        Ei ole vielä Jeesus tuonut minun elämääni senttiäkään


    • 17vtyttö.

      Peruskoulun tehtävä on tarjota PERUSTAVA pohja jokaiseen ammattiin. Siitä lähdetään erikoistumaan mihin tahtoo. Et tietenkään tarvitse kaikkia aineita siinä ammatissa mihin aiot. Itse aion valokuvaajaksi. Periaatteessa kaikki aineet paitsi kuvaamataito ovat olleet tähän mennessä minulle turhia, muuten kuin yleissivistyksen kannalta. Ja silti minä en vikise kuin ämmä jonka pitäisi olla kahlittuna hellaan.
      Lakkaa valittamasta ja tee minulle voileipä.

    • tyr6r5tuhyt65

      Uskonto on vanhentunut maailmankuva joka ei vaan nykymaailmassa toimi.
      Joten siis jos joku pitää heittää pois niin se.

      Toisaalta etiikkaa ja moraaliajattelua pitää kumminkin opettaa. Mutta voisi sen tehdä uudemmassa ajatusrakennnelmassa.

    • ertygrhy

      Minusta liikunnan voisi ihan hyvin kouluAINEENA heittää pois. Anettaisiin vaan vapaa tunti ja sanottaisiin että menkää kävelylle tai pelatkaa jalkapalloa.
      Niinhän se tehdään kumminkin. Ei minulle liikuntaa ole koskaan OPETETTU mutta numero on tullut.

      • Anonyymi

        Jep. Kai sitä nyt aikuisena itse osaa ruveta liikkumaan, jos haluaa/voi.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      6033
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3665
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1945
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1939
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1758
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      75
      1611
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1532
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      12
      1430
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1428
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      25
      1341
    Aihe