Miksi noin "vanhoina" ?

Äiti (hyvässä iässä)

Miksi ihmeessä, anteeksi vain, vasta noin myöhään yritetään lasta..? Tietenkään se ei onnistu helpolla, ja sitten, anteeksi taas, te yli 40-v synnytätte niitä downeja ym raukkaparkoja tänne maailmaan, jotka elävät mukavasti sen ajan alle 18-vuotiaina ( tai toiv. muk. pitempääkin ) hoivissanne, kunnes aika on jättää lapsi yhteiskunnan niskoille hoitokotiin, koska vaan olette niin vanhoja kantamaan vastuuta vammaisesta lapsesta.

Nykyään Suomessa on kehitysvammaisia enemmän kuin ennen, tästä itsekkäästä syystä saada lapsi yli 40-v. Miksi ei adoptoi ulkomailta..? Sen sijaan, että yrittää ja yrittää siinä vaiheessa, jolloin ihan oikeasti elimistö ei ole tarkoitettu raskaudelle ja synnytykselle, niin miksi ei adoptoida niitä kodittomia ulkomailta??

14

765

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Parhain äiti omalle

      Mikäs sinä olet latelemaan sääntöjä kellekkään milloin on hyvä tehdä lapsia? Jokainenhan tekee asiansa miten itse näkee sen parhaaksi.
      Tiedätkö, että nelikymppinen on usein parempi vanhempi kuin joku parikymppinen (tarkoitukseni ei ole kuitenkaan yleistää)? Opiskelut opiskeltu, ammatti ja työpaikat hankittu, juoksut juostu, talous kunnossa ja aikaa ja elämänkokemusta ihminen täynnä! Tiedätkö, että ihminen elää elämäsä parasta aikaa nelikymppisenä? Nooh, ethän sinä tiedä, kun olet mitä luultavammin myöhäis pissis!
      Minä olen nelikymppinen ja odotan ensimmäistäni. Tiedätkö, tämä uusi tulokas on tutkittu ja on TÄYSIN TERVE!!!!! Ja syntyessään pääsee rakastavaan kotiin omien vanhempiensa kanssa, jossa on tarjota hyvä tasapainoinen elämä.
      On kumma, että sinä automaattisesti povaat huonoa elämää lapselle joiden vanhempien ikä alkaa nelosella. Mene nyt hyvä ihminen itseesi ja mieti mitä kehtaat kirjoittaa! Kuulostat niin kypsymättömältä raakileelta, että HUH HUH....HÄPEE!!!!

      • ääööää=?

        Jes, toivottavasti ei vammainen!


      • 10 vauva
        ääööää=? kirjoitti:

        Jes, toivottavasti ei vammainen!

        Ei tullut vammaista. Tuli terve ja kaunis vauva!


    • Äippä99

      Aika provo, mutta.

      Moni nuori ei saa lapsia. Itse olen nuori ja en saa toista lasta, sekundäärinen lapsettomuus. Se miksi synnyttäjien ikä nousee on enemmänkin kiinni yhteiskunnasta ja siitä miten se käsittelee naisia, raskautta ja äitejä.

      Myöskin nykypäivänä pariutuminen ei ole itsestään selvyys. Nykyään on helpompi päättää omasta hedelmällisyydestä ehkäisyn muodossa ja myöskin tämä on tehnyt sen, että kun ennen pariskunnan lasten saanti oli "luojan huomassa" ja luonto piti sitten naisen nuoresta asti raskaana, nykyään toinen osapuoli ei haluakkaan lasta ja näin ollen monen vuoden vänkäämisen jälkeen pitääkin etsiä toinen puoliso joka on lapsimyönteisempi.

      Adoptioprosessit ovat erittäin kalliita ja pitkiä. Pahimmillaan se voi kestää kymmenenkin vuotta. Kyllä perheettömiä lapsia on paljon, mutta byrokratia ja vaatimukset ovat erittäin tiukkoja. Eikä se tarkoita että ne joilla adoptioprosessi kestää kauan ole muka vanhemmiksi, moni lykkää lapsia itse vaikka selkeästi ei ole vanhempi -materiaalia.

      Vaikka nelikymppisellä on riskejä raskaudessa, se ei ole selitys miksi kehitysvammaisuus on noussut länsimaissa. Selityksiä on etsitty ruokavaliosta, lääkkeistä, saasteista ja vaikka mistä, joten automaattisesti oletus että nelikymppiset saavat kehitysvammaisia lapsia ei ole totta. Joissakin maissa kehitysvammaisia eniten syntyy maahanmuuttajien keskuudessa, vaikkakin heidän kotimaassaan kehitysvamma -syntyvyys ei ole noussut. Mahdollisesti länsimaalaista ruokavaliota ja elämäntyyliä epäillään.

      Tietämättömyytesi paistaa lävitse ja järkyttävä ahdasmielisyys.

      • ihana elämä

        40 v ihan liian vanha tekemään muksuja. Voin vaan sanoa että ongelmat tulee ainakin siinä vaiheessa kun lapsi murrosiässä ja vanhemmat lähes eläkeiässä. Ette jaksa jos kunnon kapinan puskee sille ruusunnupulle. Onneksi omani jo aikuisia, itse 42.


      • mummu+lapsi
        ihana elämä kirjoitti:

        40 v ihan liian vanha tekemään muksuja. Voin vaan sanoa että ongelmat tulee ainakin siinä vaiheessa kun lapsi murrosiässä ja vanhemmat lähes eläkeiässä. Ette jaksa jos kunnon kapinan puskee sille ruusunnupulle. Onneksi omani jo aikuisia, itse 42.

        No siinäpä se...
        Aika tragikoomista, kun oma kullannuppu murkkuiässä, on äidillä vaihdevuodet. No, mutta mitä itse nähnyt, saavat nuo lapset ainakin kaikki tahtonsa läpi, kun äidit kärsivät mummu -vaivoistaan, eikä jaksa henkisesti laittaa vastaan.


      • kikka kolmonen

        Hyvin sanottu. Juuri tuo on nykyisin tosi yleistä, että toinen osapuoli, yleensä mies, ei haluakaan lapsia ja asiasta vängätään ensin monet vuodet minkä jälkeen se lapsia haluava osapuoli joutuu lähtemään takaisin vapaille markkinoille ja toivomaan, että seuraavaksi löytyisi mies joka ajattelisi lastenhankinnasta toisin...

        Tai hankkimaan lapset lopulta viime tingassa yksin tai jonkin sopimuksen avulla miehen kanssa, johon ei ole suhteessa mutta joka saattaa siitä huolimatta ryhtyä lapsille isäksi. Siis yhteisestä sopimuksesta. Tunnen yhden naisen joka teki noin, että hankki lapset sopimusluonteisesti ja näkyyhän sekin kuvio toimivan. Ikää oli tietysti siinä vaiheessa jo noin 40, mutta terveinä syntyivät onneksi.

        Että voisivat miehetkin olla vähän vähemmän itsekkäitä ja olla tuhlaamatta naistensa aikaa. Kertoisivat heti seurustelun alkumetreillä suoraan, jos tietävät etteivät luultavasti halua lapsia, ettei nainen jää roikkumaan suhteeseen turhin toivein. Tuo on kuitenkin sellainen asia, jossa ei pysty tekemään kompromisseja. Jos toinen haluaa lapsia ja toinen ei, niin kumpikaan tuskin pystyy joustamaan omasta kannastaan ilman katkeroitumista.

        Onneksi on vaihtoehtoja, ilman parisuhdettakin ja ilman että ketään tarvitsee huijata isäksi.


    • 8.+14

      Siksi, että takana 11 vuotta lapsettomuutta ja järkyttävä määrä hoitoja, yrityksiä, menetyksiä, pettymyksiä... Ja vasta nyt se onnistui. Lopputulos on täysin terve :)

    • downeja lisää

      Ei ne downit ja muut vammaiset ole niin paha asia, koska he eivät mitä todennäköisimmin tule itse lisääntymään. Sehän on vain plussaa kun kaikki eivät massalisäänny. Väestön pitäisikin alkaa vähentyä, se olisi kaikin puolin toivottavaa.

      Hyvä että monet alkavat ajatella lasten hankintaa vasta nelissäkymmenissä. Jos heistä osa jää lapsettomiksi, niin sekin on vain plussaa.

      Pitäisi päin vastoin tukea nykykehitystä, että yhä useammat aloittaisivat lasten yrittämisen vasta 35 iässä. Ihmisen aivotkin kehittyvät valmiiksi vasta 30-vuotiaana . Sitä ennen ei pysty tekemään harkittuja päätöksiä.

      Ja parisuhdetta pitää tietysti olla ensin takana saman ihmisen kanssa ainakin 12 vuotta, ennen kuin lapsia edes ajatellaan. Ikää ihan minimissään 32 vuotta, mieluiten kuitenkin 35 .

      Ihan hyvä trendi tämä on. Jatketaan :)

    • ....

      Jos aloittaa raskauden yrittämisen hyvässä iässä ei se takaa sitä että heti saa apua hoidoista jos luonnollisesti ei onnistukkaan! Itsekästä "huudella" tuollaisia. Oletko miettinyt asiaa että vanhemmat äidit jotka ovat vuosi kausia hoitojonoissa saavat sen takia vain yhden lapsen.

    • Äippä99

      Mites kun naisten vaihdevuosien alkamisikä on noussut? 100 vuotta on noin länsimaissa ollut sellaista aikaa että naiset ovat voineet elää rauhassa, synnytysten ja keskimääräisen elinikäodotuksen mukaisesti ja edelleen tämä kasvaa.

      Vielä satavuotta sitten, oli normaalia että lapsia lykättii hyvä että ennen täysi-ikää. Naisilla vaihdevuodet alkoivat huonosta ravitsemuksesta jo alle 40 -vuotiailla.

      Ei nyt ihan teillä negatiivisesti kirjoittajilla ole tietoa biologiasta ja kehityksestä. Käykää historiaa lukemassa ja biologiankehitystä ennen kuin alatte selittämään mitään käsittämättömiä.

      Suurin osa kehitysvammaisina syntyneistä joita minä tiedän, ovat syntyneet alle 30 vuotiaille. Länsimaalainen ruokavalio, raskasmetallit ja teollisuus lisäävät riskiä kehitysvammaisuudelle enemmän kuin äidin ikä.

    • vierailija11

      Ennen oli lasten saanti Luojassa. Niinpä edellisien polvien naiset ovat saaneet lapsia 17 - 45 -vuotiaina eli koko hedelmällisen ikänsä. Silloin ei ymmärretty, että nainen voi olla liian vanha. Ikähaarukka on sama kuin nykyäänkin, mutta lapsia syntyi yhdelle naiselle useampi. Oli ihan tavallista, että äidillä ja tyttärellä saattoi olla vauva samaan aikaan. Tämä ei ole kuin yhden - kahden sukupolven takaa. Miksi nykyään eri ikäiset synnyttäjät olisivat niin outoja? Sitä paitsi lähipiirissä ainoat vammaiset lapset ovat syntyneet alle 30-vuotiaille. Toki riskit kasvavat vanhetessa, mutta ei tunnu olevan mikään takuu, kuten täällä jotkut väittävät.
      Kolmas asia sitten on kuinka "vammaisista puhtaan" yhteiskunnan haluamme?

    • ghgdf

      Down-lapsia tulee myös nuorille. Laskennallisesti vanhemmat äidit ei saa down-lapsia yhtään sen enempää kuin nuoremmat. Siitä on tehty vaan myytti, että se on iästä kiinni. Pitää myös muistaa, että down-syndrooma on vain yksi kehityshäiriö. Kehitysvammaisuutta aiheuttavia häiriöitä on monia muitakin. Aivan turha syylistää vanhempia naisia. Monet vanhemmat ovat jo hankkineet koulutuksen ja uran. Lapsi tulee valmiiseen tilanteeseen eikä keskeneräiseen, jossa vielä ponkaistaan sinne tänne.

    • 40v äiti

      ei kyllä mene ihan noin, 40v ei synnytä pelkästään vammaisia lapsia, itsekkin sain terveen tytön, ja etukäteen näkee jo onko lapsella down, eli ei ole pakko synnyttää.

      Kannattaa ottaa asioita selvää ennen kuin kirjoittelee tänne.
      On monen monia syitä miksi 40 kymppisenä vasta tullaan äidiksi, eli älä sinä lapsi syyttele siellä toisia, katso itseäsi peiliin ja kasva aikuiseksi.
      JÄRJEN KÄYTTÖ ON SALITTUA, ei kaikki ole niin yksiselkoista vitun idiootti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2031
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1932
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      146
      1523
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1173
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1127
    Aihe