Myyrien torjunta ja sen hyödyllisyys

pellervojt

Haluaisin tietää kokemuksia myyrien torjunnasta ja sen hyödyllisyydestä. Itselläni on pieni puutarha, matalamultainen kallio vastassa. Iso kivikkokasvi alue. Yhdellä reunalla on korkea kallio jonka alaosassa on halkeama, hyvä suoja myyrille.
Elokuusta lähtien olen pyydystänyt rotanloukuilla, 5 kpl, myyriä, pelto ja metsäsellaisia. Saalismäärä tähän mennessä lähes 80. Minua ihmetyttä onko tästä mitään hyötyä kun otuksia tuntuu kaiken aikaa riittävän. Ymmärrän että myyrät lisääntyvät nopeasti mutta olen odottanut että kanta olisi vähän heikentynyt, mutta ei siltä tunnu.
Täytyy vaan jatkaa ja toivoa että talveksi on edes vähän pienempi määrä puutarhaa mylläämään.Onko jollain kokemuksia koivutisleen hajun vaikutuksesta ehkä sitäkin pitää kokeilla. Hyvät neuvot tarpeen.

10

339

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jo tehoaa

      ajoittain tuntuu kyllä toivottomalta... itsekin varmaan parisataa myyrää pyytäneenä.... mutta sitten teimme, tai siis puolisoni teki, sellaisen syöttilaatikon johon tulee rotanmyrkkyä sisälle ja päällimmäisenä on semmottinen suojalaatikko jotta mitkään linnut/oravat/hillerit/näädät/siilit eikä kenenkään lemmikit pääse käsiksi.Johan tehoaa, syöttiä häviää tasaisesti ekan viikon hiljaiselon jälkeen. Ja mikä parasta YHTÄÄN AINOAA UUTTA REIKÄÄ ei ole istutuksiin tullut. Monta vuotta suotta taistelin erilaisten ansojen kanssa mutta perinteinen rotanmyrkky on tehokkain. riittä'ä kun sitä kerran syö niin nirri lähtee. Nämä muut hiiribaarit sun muut on pelkää rahastusta, niitä pitäisi syödä montakertaa ennenkuin mitään tapahtuu ja eihän ne syö jos alkaa mahaa nipistellä.Tuntuu olevan rotanmyrkyllä menekkiä kun eilen aioin ostaa niin loppu oli eikä tietoa koska lisää tulee.Se pitää tehdä se suojattu laatikko jos aikoo myrkkyä käyttää ettei kaikki lähitienoon pikkuelikot ole hengettä.

      • jo tehoaa

        jatkoa...koivutislettä kokeilin muutama kesä taapäin... tehosi niinkauan kuin sitä aromia piisasi, eli muutaman päivän välein olisi jollain keinon saatava sinne maan sisään... ja senkin tehoa on sittemmin muutettu ja taas on suunnitteilla joku laimennus vissiin ei ole edes myynnissä nyt sentakia.Talveksi aion sen myrkkylootan laittaa, kyllä niitä talvellakin liikkuu, lumet kun sulaa niin käytäviä on ollut hanki täynnä.


      • myyrätuho
        jo tehoaa kirjoitti:

        jatkoa...koivutislettä kokeilin muutama kesä taapäin... tehosi niinkauan kuin sitä aromia piisasi, eli muutaman päivän välein olisi jollain keinon saatava sinne maan sisään... ja senkin tehoa on sittemmin muutettu ja taas on suunnitteilla joku laimennus vissiin ei ole edes myynnissä nyt sentakia.Talveksi aion sen myrkkylootan laittaa, kyllä niitä talvellakin liikkuu, lumet kun sulaa niin käytäviä on ollut hanki täynnä.

        joi tehoaa, kiitos neuvoista


      • jo tehoaa
        myyrätuho kirjoitti:

        joi tehoaa, kiitos neuvoista

        myyrätuholle.... ole kärsivällinen, mitään ei tapahdu siellä laatikolla ainakaan pariin viikkoon, mutta sitten kun sitä syöttiä alkaa hävitä niin seurauksetkin alkaa näkyä... kun syötti vähenee niin lisää sitä koko ajan, se ei saa loppua.Sitten kun ei enää vähene niin alkaa hiiret/myyrät/rotat olla aika vähissä, mutta kannattaa seurata tilannetta, saattaa tulla uudestaan nopeastikin mikäli naapureissa on sama ongelma ja sitä ei ole välitetty hoitaa.Olisi parempi jos naapurit porukalla asia hoitaisi yht'aikaa niin olisi pitempi aikainen vaikutus.... mutta jollei joku porukasta pidä sitä tarpeellisena niin sieltähän ne sitten taas siirtyy muuallekin.


    • poltinkarva

      Koivutislettä käytin ja kokeilen vuosia sitten, silloin kun koivutisle kun tuli markkinoille. Kallista, vaikutukset jäivät hyvin epämääräisiksi.
      Yksinkertaisempaa on laittaa myyräverkkoa omenapuiden ym arvokasvien rungon suojaksi. Mutta myyräverkko auttaa vain maanpäällisiin myyriin. Vesimyyriin en tiedä oikein tepsivää konstia. Kissa tietenkin, etenkin jos kissa on haettu jostain navetan nurkalta, alkuperäinen, kirjava ja tupsukorvainen.
      Metsämyyrä levittää myyräkuumetta, niin että on järkevää, jos vain yksi perheenjäsen saalistaa myyriä.

      • pellervojt

        Kiitos tiedosta. Minulla oli kerran vesimyyriä. Yhden sain nujerrettua myrkyllä jamusaiat teki selvää lumikko joka sattui lumisen talven aikana olemaan poaiaklkla. Näin kun se raahasi yhtä saalista. Pienempi kuin vesimyyrä


    • jo tehoaa

      jos laitat sen myrkkylootan niin lumikko saattaa sinne mennä ja myöskin perinteisiin lossiin, siis niihin joissa viritetään se iskevä lanka.... lumikko on hyvä myyrän pyytäjä, en laittaisi mitään jos 'omistat' lumikon... se on parasta mitä olla voi.Älä sitä hävitä vahingossa.

      • pellervojt

        Valitettavasti lumikkoa on näkynyt harvoin. En sitä missään tapauksessa pyydystä


    • jo tehoaa

      saattaa se siellä asua, ei vain ihmisen ja hänen tiet kohtaa kovinkaan usein... ole iloinen kun sinulla on hänet asustelemassa jossakin kolossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6579
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4243
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2647
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2040
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1558
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1407
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1111
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1066
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe