Myyrien torjunta ja sen hyödyllisyys

pellervojt

Haluaisin tietää kokemuksia myyrien torjunnasta ja sen hyödyllisyydestä. Itselläni on pieni puutarha, matalamultainen kallio vastassa. Iso kivikkokasvi alue. Yhdellä reunalla on korkea kallio jonka alaosassa on halkeama, hyvä suoja myyrille.
Elokuusta lähtien olen pyydystänyt rotanloukuilla, 5 kpl, myyriä, pelto ja metsäsellaisia. Saalismäärä tähän mennessä lähes 80. Minua ihmetyttä onko tästä mitään hyötyä kun otuksia tuntuu kaiken aikaa riittävän. Ymmärrän että myyrät lisääntyvät nopeasti mutta olen odottanut että kanta olisi vähän heikentynyt, mutta ei siltä tunnu.
Täytyy vaan jatkaa ja toivoa että talveksi on edes vähän pienempi määrä puutarhaa mylläämään.Onko jollain kokemuksia koivutisleen hajun vaikutuksesta ehkä sitäkin pitää kokeilla. Hyvät neuvot tarpeen.

10

501

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jo tehoaa

      ajoittain tuntuu kyllä toivottomalta... itsekin varmaan parisataa myyrää pyytäneenä.... mutta sitten teimme, tai siis puolisoni teki, sellaisen syöttilaatikon johon tulee rotanmyrkkyä sisälle ja päällimmäisenä on semmottinen suojalaatikko jotta mitkään linnut/oravat/hillerit/näädät/siilit eikä kenenkään lemmikit pääse käsiksi.Johan tehoaa, syöttiä häviää tasaisesti ekan viikon hiljaiselon jälkeen. Ja mikä parasta YHTÄÄN AINOAA UUTTA REIKÄÄ ei ole istutuksiin tullut. Monta vuotta suotta taistelin erilaisten ansojen kanssa mutta perinteinen rotanmyrkky on tehokkain. riittä'ä kun sitä kerran syö niin nirri lähtee. Nämä muut hiiribaarit sun muut on pelkää rahastusta, niitä pitäisi syödä montakertaa ennenkuin mitään tapahtuu ja eihän ne syö jos alkaa mahaa nipistellä.Tuntuu olevan rotanmyrkyllä menekkiä kun eilen aioin ostaa niin loppu oli eikä tietoa koska lisää tulee.Se pitää tehdä se suojattu laatikko jos aikoo myrkkyä käyttää ettei kaikki lähitienoon pikkuelikot ole hengettä.

      • jo tehoaa

        jatkoa...koivutislettä kokeilin muutama kesä taapäin... tehosi niinkauan kuin sitä aromia piisasi, eli muutaman päivän välein olisi jollain keinon saatava sinne maan sisään... ja senkin tehoa on sittemmin muutettu ja taas on suunnitteilla joku laimennus vissiin ei ole edes myynnissä nyt sentakia.Talveksi aion sen myrkkylootan laittaa, kyllä niitä talvellakin liikkuu, lumet kun sulaa niin käytäviä on ollut hanki täynnä.


      • myyrätuho
        jo tehoaa kirjoitti:

        jatkoa...koivutislettä kokeilin muutama kesä taapäin... tehosi niinkauan kuin sitä aromia piisasi, eli muutaman päivän välein olisi jollain keinon saatava sinne maan sisään... ja senkin tehoa on sittemmin muutettu ja taas on suunnitteilla joku laimennus vissiin ei ole edes myynnissä nyt sentakia.Talveksi aion sen myrkkylootan laittaa, kyllä niitä talvellakin liikkuu, lumet kun sulaa niin käytäviä on ollut hanki täynnä.

        joi tehoaa, kiitos neuvoista


      • jo tehoaa
        myyrätuho kirjoitti:

        joi tehoaa, kiitos neuvoista

        myyrätuholle.... ole kärsivällinen, mitään ei tapahdu siellä laatikolla ainakaan pariin viikkoon, mutta sitten kun sitä syöttiä alkaa hävitä niin seurauksetkin alkaa näkyä... kun syötti vähenee niin lisää sitä koko ajan, se ei saa loppua.Sitten kun ei enää vähene niin alkaa hiiret/myyrät/rotat olla aika vähissä, mutta kannattaa seurata tilannetta, saattaa tulla uudestaan nopeastikin mikäli naapureissa on sama ongelma ja sitä ei ole välitetty hoitaa.Olisi parempi jos naapurit porukalla asia hoitaisi yht'aikaa niin olisi pitempi aikainen vaikutus.... mutta jollei joku porukasta pidä sitä tarpeellisena niin sieltähän ne sitten taas siirtyy muuallekin.


    • poltinkarva

      Koivutislettä käytin ja kokeilen vuosia sitten, silloin kun koivutisle kun tuli markkinoille. Kallista, vaikutukset jäivät hyvin epämääräisiksi.
      Yksinkertaisempaa on laittaa myyräverkkoa omenapuiden ym arvokasvien rungon suojaksi. Mutta myyräverkko auttaa vain maanpäällisiin myyriin. Vesimyyriin en tiedä oikein tepsivää konstia. Kissa tietenkin, etenkin jos kissa on haettu jostain navetan nurkalta, alkuperäinen, kirjava ja tupsukorvainen.
      Metsämyyrä levittää myyräkuumetta, niin että on järkevää, jos vain yksi perheenjäsen saalistaa myyriä.

      • pellervojt

        Kiitos tiedosta. Minulla oli kerran vesimyyriä. Yhden sain nujerrettua myrkyllä jamusaiat teki selvää lumikko joka sattui lumisen talven aikana olemaan poaiaklkla. Näin kun se raahasi yhtä saalista. Pienempi kuin vesimyyrä


    • jo tehoaa

      jos laitat sen myrkkylootan niin lumikko saattaa sinne mennä ja myöskin perinteisiin lossiin, siis niihin joissa viritetään se iskevä lanka.... lumikko on hyvä myyrän pyytäjä, en laittaisi mitään jos 'omistat' lumikon... se on parasta mitä olla voi.Älä sitä hävitä vahingossa.

      • pellervojt

        Valitettavasti lumikkoa on näkynyt harvoin. En sitä missään tapauksessa pyydystä


    • jo tehoaa

      saattaa se siellä asua, ei vain ihmisen ja hänen tiet kohtaa kovinkaan usein... ole iloinen kun sinulla on hänet asustelemassa jossakin kolossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      591
      4091
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3428
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2979
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2911
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2244
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2181
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2107
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1945
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1940
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1889
    Aihe