Koiran omistajan vastuu koiranhyökkayksissä.

Kuka ottaa vastuun

Porvoossa 13.10 koettiin ikävä tilanne, kun 2 rottweileria (rotua mitenkään leimaamatta) kävivät lenkkeilijän ja 2 pienemmän koiran kimppuun. Rottweilerit tulivat omalta pihalta kytkettyjen koirien kimppuun. Tapahtuman seurauksena pieni kääpiö villakoira menehtyi saamiinsa vammoihin. Todellakaan kyse ei ole leimata mitään eri koira rotua, itselläkin on ollut Isoja koiria. Keskustelun idea oli omistajan ja kennelin vastuusta. Jokainen joka asuu tapahtuma paikan läheisyydessä tietävät koirien agressiivisuuden ja arvaamattomuuden. Jos iso kokoisen koiran omistaja tietää, että omat koirat eivät ole hallittavissa, luulisi pienen maalaisjärjen sanovan, että koirat pidetään joko kytkettynä tai jotain muuta... Mikä kennelin vastuu? Samalla omistajalla on monta koiraa ollut samasta kennelistä, luulisi koirien myyjän kyselevän pikkuisen mikä on koirien tilanne ja missä tiloissa ne oleilevat. Itse en ole nähnyt niitä ikinä lenkillä tai muuta. Jos omista kuittaa koirien kadulle hyökkäyksen ja selvän tappo meiningin olankohautuksella ja "ne nyt vaan ei siedä pikku koiria" lauseela, niin silloin luulisi kennelin tai kennelliiton puutuvan asioihin. Kadun varrella on iso ala-aste ja pikku väkeä kävelee ohi koko ajan. Tapahtuma olisi, ehkä ollut estettävissä monella eri tapaa, mitään ja ketään eri tahoa syyttämättä. Toivoisin todellakin, että samainen kenneli keskustelisi asiasta henkilön kanssa, koska kyseinen henkilö ei KYKENE hoitamaan koiriansa. Toivotaan asiaan parannuksia ennenkuin uhrina on joku pieni lapsi tai muu koira.

13

383

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kerro nyt

      taivaan tähden mitenkään leimaamatta mikä kenneli on kyseessä, niin tietävät ottaa yhteyttä. Eikä ole lainkaan väärin kertoa myöskään tästä hengenvaarallisesta kadunpätkästäkään. Mikä on sinun vastuusi kun tiedät mutta et varoita muita kanssakulkijoita?

    • Tosi kyllästynyt

      Miksihän viranomaiset eivät koskaan puutu enempää asiaan. Pieniä koiria raadellaan ja vielä kamalampaa pieni ihmislapsia isojen, hoitamattomien ja kouluttamattomien koirien takia. Mitään meillä Suomessa ei vaan tapahdu ja jos sattuu, että joku kuolee, niin vasta sitten oteteaan koira hengiltä ja ihmetellään, että mikäköhän sille tuli. Itse olen joutunut suojelemaan naapurien lapsia irti päässeiltä pedoilta ja aina ne samat selitykset, että kun pääsi karkuun. Minulla on kaksi koiraa ja EI, sula mahdottomuus, että pääsisivät karkuun, jos siis olisivat tottelemattomia. Eiköhän meidän maassa ole jotain vialla, kun ei mitään tehdä asioiden hyväksi. Muualla maailmassa lähtis jo tuosta nirri pois ja omistajat linnaan tai isoihin korvauksiin sekä eläintenpitokieltoon. Meillä lähinnä paijjataan päähän ja voivotellaan ja joku on menettänyt rakkaan lemmikkinsä. Pitää siis oikeesti hankkia turvasuihkeet ymv. sähköjutut, että voi rauhassa kulkea omien NORMAALIEN koirien kanssa.

    • ei ymmärrä

      Minulla pieni narttu koira. Naapuri pitää omaa narttu koiraansa aina vapaana rappukäytävässä ja ulkona. Tämä koira haukkuu ja tulee uhkaavan näköisenä ja hyökkää oman koirani kimppuun. Jos otan oman koiran syliin, se hyppii, jos lähden tilanteesta pois, seuraa koira perässä. Olen yrittänyt puhua asiasta, ei auta, vaan tulanne jatkuu samanlaisena. On koiran ulkoiluttaminen nimittäin hieman hankalaa. Onko kenelläkään vastaavaa kokemusta? Miten saan naapurin tajuamaan, että koira kiinni yleisellä paikalla.

    • Ex-vaimollani oli Yorkki, Minttu nimeltään ja kaksi saksalaista rotua irrallaan juoksi kimppuun.
      Tämä ysärillä, minä ulkoilutin, Minttu selvisi, hyökkääjät otti lukua ja minultä murtui oikeasta kädestä kaksi rystystä ja vasemmasta yksi sormi, kova oli kallo. :)

      • HyväHyvä,

        Juuri noin pitää toimia. Vaikka oman hengen uhallakin. Ihmisen haavojen hoitaminen lasareetissa on halvempaa kuin koiran eläinlekureilla. Ja plussapointtina on että silloin on helpompi tehdä rikosilmoitus kun on hyökännyt ihmisen kimppuun ja saanut tappelussa vammoja. Korvauksetkin ovat isommat.


      • HyväHyvä, kirjoitti:

        Juuri noin pitää toimia. Vaikka oman hengen uhallakin. Ihmisen haavojen hoitaminen lasareetissa on halvempaa kuin koiran eläinlekureilla. Ja plussapointtina on että silloin on helpompi tehdä rikosilmoitus kun on hyökännyt ihmisen kimppuun ja saanut tappelussa vammoja. Korvauksetkin ovat isommat.

        Minä puolustan vaikka omalla hengelläni Rakkaitani, se on ns. "sisäänrakennettumekanismi"... :)

        Eläimiä kuitenkin arvostan enemmän kuin 99% ihmisistä...


    • Tämä menee ehkä vähän aiheen ohi, mutta en oikeesti ymmärrä mikä ihmeen tarve ihmisillä on ulkoiluttaa koiriaan ilman hihnaa taajama-alueilla. Oli se koira sitten kuinka tottelevainen tahansa.

    • Omistajan

      Tietääkö kenneli, josta koirat on ostettu, millaista meininkiä tämä omistaja niiden kanssa pitää? Ostaja, jolla on omakotitalo, ja joka on aiemminkin omistanut kyseistä rotua ja vieläpä näin olle tuttu kennelin omistajan kanssa, on hänen mielestään varmaan joku luotto-ostaja! Tuskinpa omistaja hänelle kertoo tapahtuneesta, tai jos kertoo, minkäköhän version... ELI en lähtisi syyttämään kenneliä, jos hänelle ei ole kerrottu asiasta. Kun saa tiedon, toivottavasti ei myy uutta koiraa. Toisaalta voihan olla, että kyseinen kenneli kasvattaa sisäsiittoisia, hermoheikkoja koiria, jotka sekoaa kenen tahansa omistuksessa.
      Mutta siis omistajan vastuulla koirat ovat. Kyllä sinne tarkastaja tulee, jos moni asiasta valittaa. Sitten joko omistaja tekee määrätyt asiat (koirat jatkuvasti ja asianmukaisesti kytkettynä, aidan hoito niin, ettei koira pääse siitä ohi) tai koirat viedään häneltä. Jos viedään.
      Tää on kyllä jännä asia, ettei vaarallisille koirille voida mitään tehdä, mutta kaiken muun kanssa ollaan niin tarkkana, niin tarkkana. Maksoikohan rottisten omistaja villakoiran omistajalle mitään? Ja joo aloittaja kerro nyt tosiaan sielläpäin liikkuville, ettei koirien kanssa kannata mennä ohi!
      Niin ja lisätään vielä näin, että nyt tää on mielestäni virkavallan vastuu, jos omistaja ei kerta kaikkiaan välitä!

      • vastuuta lissää

        Täällä on naapurustoon ilmestynyt rotikoita, kun joku teetti paperittomat pennut koirallaan. Nämä pennut siis päätyivät koteihin joissa on jo ennestää rotikat olleet ja epäsosiaaliset sellaiset, hyökkivät koiria että ihmisiä kohti. Siksi olen itse usein kasvattajiltakin vaatinut vastuuta, vaan saa sitä yksikseen yrittää.


    • rotikat_jee_jee

      Rotikat pistävät kaikki pikku fifit poskeen. Tarviihan ne syötävää. Fifit on oivallinen ateria, vaikka vähän pienikokoisia kyllä, mutta voihan rotikat pistellä poskeen useamman.

      • Dakota

        "rotikat_jee-jee "
        Jos tuo oli susta hauskaa niin meikäläiseen se ei uponnu.
        Ikäni touhunnu koirien kanssa ja kauhuissani luin tosta rotikka jutusta. Itelläni myös rotikka ollu ja tasan tarkkaan mikäli oma koirani olis muita uhannu tahi kiinni käynny, niin koirien taivas olisi odottanu.
        Toivon mukaan on mahdollista jonkun asian puuttua joka siitä tietää. Ei voi naapureita/naapureiden koiria terrorisoida isojen koirien kanssa. Kun aina pelkona se että tosiaan käyvät jonkun pienemmän koiran kimppuun. Jokainen sen ymmärtää että tappelussa rotikka taatusti voittaa.
        Ja täällä myös kirjotus kuinka puolustettu omaa koiraa. Ja sulle sitten iso hatun nosto.
        Niin minäkin teen että puolustan tota laumani pienintä (kessu) keinolla millä hyvänsä.
        Varokoon vaan jos joku meinaa "syömäpalaa! kessustani niin helpolla se ei kyllä onnistu.
        Mutta ihmiset, kun tollasta näette/tiedätte niin puuttukaa ihmeessä !!!!!


    • paskamaista

      Mitä sitten jos kissa repii koiralta silmät päästä? Kuka sen korvaa? Meillä on naapurissa kissa, jota periaatteessa ei kukaan omista kun jäi yhdeltä toiselta naapurilta muutossa kuleksimaan nurkkiin. Se yöpyy kahdessa eri talossa ja niistä molemmista ruokaa. Tuskin kumpikaan niistä tunnustaa sitä omakseen, jos jotain sattuu, kissa meinaten on todella röyhkeä ja hyökkäävä koiria kohtaan...

    • Jokainen rotu voi olla vaarallinen rotikat siinä kun ihan pikkaisetkin rodut.

      Ei se ole kenellekkään mukavaa jos koiransa kimppuun käydään, itse olen aikoinaan joutunnut irrallaan olevaa sakemannia roikotella ilmassa kun se meinasi hyökätä aikuisen uros bulleron kimppuun.

      Teillä Porvoosahan on muuten kadoksissa sakemanni, itse laitoin levitellen tietoa siitä facebookissa eteen päin toivotaan koira löytyy ( huomasin katoamisen erään sukulaisen sivulta).

      Mutta omistajien vastuu jos koira.käy toisiin koiriin kiiini tai ihmisiin kiinni.

      Ja mitä tulee käsitykseen koiran nuolee ihmisten haavoja se olisi turvallista, niin kuopion tapauksessa haastateltu lääkäri sanoi että siitäkin voi saada ifektion, eikä pelkästään kun koira puree ihmistä.

      Pst. ei näköjään kuvani ole viellä päivittynnnyt, mutta siinä on rotikkakin yhdessä kuvassa, mutta proffaa kurkkaamalla sen näkee.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Yritin nainen

      Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
      Ikävä
      99
      1991
    2. Miksi et voi

      Soittaa tai laittaa viestiä
      Ikävä
      120
      1578
    3. Käärijä jättäytyy pois illan viisufinaalista

      https://www.is.fi/viihde/art-2000010420075.html Voi voi sentään! Kuka nyt Suomen pisteet jakaa. Tosi pölvästiä käytöstä
      Maailman menoa
      117
      1100
    4. Iso ikävä sinua nainen

      Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
      Ikävä
      32
      1029
    5. Mistä tykkäät

      Erityisesti kaivattusi olemuksessa
      Ikävä
      47
      939
    6. Kaikkien Vuosien Äitien Äiti

      Huomenna aamulla MTV:ssä vaihteeksi taas linssiluteet Martina ja isällään asuva tytär Vicotria ylistämässä toisiaan . Ai
      Kotimaiset julkkisjuorut
      162
      849
    7. Tunnustan nyt

      Tykkään katsella sua😍
      Ikävä
      36
      784
    8. Nainen, joskus päivällä kun tulet mieleen

      Olen puuhailemassa jotakin, yhtäkkiä ajattelen sinua, että olisit minun ja pääsisin iloitsemaan läsnäolostani, silloin k
      Ikävä
      30
      751
    9. Nainen, monta kertaa epäilin sinua

      ja koit sen syytöksinä ja ehkä jonkinlaisena vihan tai antipatian osoituksena, etten esim. sietänyt sinua tai oletin sin
      Ikävä
      51
      731
    10. Hyvää yötä

      Naiselle, joka ikävöi. 🩷
      Ikävä
      25
      653
    Aihe