Mozartin synnynnäinen lahjakkuus

Dhommi´´

Mozart soitti pianoa sujuvasti neljävuotiaana. Hän sävelsi myös ensimmäiset teoksensa neljävuotiaana. 6-vuotiaana Mozart opetteli OMATOIMISESTI soittamaan viulua. Hänellä oli absoluuttinen sävelkorva, uskomaton oppimistaito ja kyky kehittää itsenäisesti (6-vuotiaana!!!) sormitukset kokonaan uuden soittimen - erittäin haastavan soittimen, viulun - soittoon.

Mitään vastaavaa ei ole.

Mozart kirjoitti sinfoniansa nro 1 8-vuotiaana - ja sen jälkeen jatkuvasti uusia sinfonioita, ja kymmeniä, satoja muita teoksia jatkuvalla syötöllä.

Ensimmäinen ooppera ajoittuu ikävuoteen 11.

Kertokaa nyt joku poppari, jolla on samanlaisia saavutuksia. Kertokaa edes joku klassisen musiikin nero, jolla on vastaavaa.

Odotamme.

PS. Paul, Ringo, John ja George olivat musiikissa täysiä kämmäreitä ja vajakkeja...

16

272

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pimeyden syvyys

      Sinunkin kannattaisi sankaripalvonnastasi huolimatta tajuta, että Luciferin salaisuuksiin vapaamuuraritemppelissä vihitty Mozart aloitti satanismin voittokulun länsimaisessa musiikissa. Puhumattakaan siitä että Taikahuilu-ooppera on täynnä rapparien pimeää symboliikkaa (olihan libretisti Schikanederkin muurari). Niin nerokas kuin Mozart olikin, en asettaisi häntä pyhimyksen jalustalle näistä syistä.

      Huom! Myös meikäläisten suuresti arvostama Sibelius kuului vapaamuurarien salaseuraan. Hänen pitkä "Ainolan hiljaisuutensa" oli seurausta rappariveljien painostuksesta. Sibelius tiesi liikaa looshin asioista ja muurarit pelkäsivät hänen paljastavan rapparien salaisuuksia suurelle yleisölle käyttämällä musiikillista nuottikieltä salakirjoituksena. Lopulta Sibelius sitten poltti kahdeksannen sinfonian käsikirjoituksen. No Sibeliukselle ei sentään käynyt yhtä huonosti kuin eräälle Juhani Julinille:

      http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/kotimaa/1518/entinen_vapaamuurari_vetosi_piispoihin_viimeiseen_saakka

    • Näin se on

      "Kertokaa nyt joku poppari, jolla on samanlaisia saavutuksia."

      The Beatles. Bändi, joka mullisti musiikin ja jonka saavutuksille klassinen musiikki tai muusikko ei ikinä vedä vertoja.


      "Kertokaa edes joku klassisen musiikin nero, jolla on vastaavaa."

      Klassisella musiikilla ei ole neroja. Oli ja on vain tavallisia säveltäjiä sekä muusikoita. Joku ehkä onnistui hieman paremmin laittamaan nuotit parempaan järjestykseen ja sai aikaan melodian, mutta suurin osa heistä ei koskaan siinä onnistunut.

    • Mozart

      Keitä Beatlesit olivat? Eivät muusikoita ainakaan, sillä kukaan muusikoksi nimitettävä henkilö ei voi olla niin surkea soittaja ja säveltäjä kuin John Lennon. Joten mikä Lennon oli? Surkea räpeltäjä tietenkin.

      • Lääke ja lepo auttaa

        Ota Dhommi lääkkeesi ja mene lepäämään. Aamulla kaikki on paremmin.


    • Viallisuuden syy???

      Mikä sitten auttaisi sinun tilanteeseesi? Ponterolaisena et pääse edes kurkistamaan ulkopuolista maailmaa - saati omaksumaan sieltä uusia, kehittäviä vaikutteita sivistyäksesi.

      Miten on mahdollista, että kaikki tuo varsin helposti käynnistettävä aktiviteetti on sinulta, matosemme niin kokonaisvaltaisesti ja ilmeisen pysyväisluonteisesti poissuljettu?

      Missä vika?

      • Peräkammarin Dhommi

        Ota lääkkeesi ja mene nukkumaan. Aamulla äiti keittää puuroa.


    • Viallisuuden syy???

      Matosemme polo, et taaskaan vastannut esitettyyn kysymykseen?

      Missä vika?

      • MozartTheBoogeyMan

        Vieläkö sinä valvot? Pitäisihän sinun tietää, että lapsille ja lapsenmielisille riittävä unen saanti on tärkeää, ja silloin seuraava päivä ei ala känkkäränkkänä. Menepäs nyt nukkumaan ja ota Paavo Pesusieni-pehmolelu viereen. Paavo vartioi, ettei Mozart-mörkö tule taas uniisi.

        http://www.youtube.com/watch?v=9g54DixAYoI


    • Sivistäjä

      Kuunnelkaa klassista, sivistytte!

    • Ruuf

      Todenmukainen ja napakka avaus, aivan loistokas kirjoitus!

    • 9CX221

      "Hänellä oli absoluuttinen sävelkorva, "

      Siitä ei ole mitään hyötyä, ellei satu olemaan vaikkapa pianonvirittäjä.

    • Reppueetu

      "Siitä ei ole mitään hyötyä, ellei satu olemaan vaikkapa pianonvirittäjä."

      Tokkopa Beethoven esim. olisi osannut kuurona säveltää sinfonioita ilman absoluuttista. Tai Mozart ja Bach rustata niin nopeasti teoksia ilman absoluuttisen tuomaa apua. Toki varsinaiseen säveltämiseen ei vaikuta, ideoita se ei tuota, eikä musiikillisia visioita rikastuta, mutta hyödyllinen apuväline.

      • Muut_asiat_tärkeämpiä

        "Tokkopa Beethoven esim. olisi osannut kuurona säveltää sinfonioita ilman absoluuttista. "

        He he! Absoluuttisella sävelkorvalla ei ollut mitään tekemistä Beethovenin säveltämisen kanssa. Jos hän olisi ollut syntymäkuuro, sävellyksiä ei olisi tullut lainkaan. Hän kuuroutui vähitellen aikuisiällä.

        Et taida edes tietää, millainen ominaisuus absoluuttinen sävelkorva on. Ei siitä ole säveltämisessä mitään hyötyä. Absoluuttisella sävelkorvalla on ylipäätään aika vähän mitään tekemistä musikaalisuuden kanssa. Tietenkään tällainen henkilö ei laula nuotin vierestä, jos näin vähäinen asia riittää musikaalisuuden osoitukseksi.

        Suosittelen googlaamista termillä "absoluuttinen sävelkorva". Tutustuttuasi asiaan huomaat, että se ei ole edes erityisen harvinainen ilmiö. Suomessakin absoluuttisen sävelkorvan omaavia on satoja.


    • miunmääritelmä

      Absoluuttinen sävelkorva on harhaanjohtava käsite. Toki muistamisessa on korvistakin hyötyä, mutta ilman täydellistä sävelmuistia ei ole absoluuttista nuottikorvaa. Muusikolle on korvaamaton hyöty hyvästä muistista.

    • Mazart

      Mozart taisi kyllä olla vajakki.

    • Reppueetu

      "Et taida edes tietää, millainen ominaisuus absoluuttinen sävelkorva on. Ei siitä ole säveltämisessä mitään hyötyä."

      Kuten kirjoitin aiemmin, se on hyödyllinen työväline. Jos teet esim. partituuria ilman soitinta, tiedät alkaessasi kirjoittaa G-duuriin, miltä musiikki kuulostaa. Voisin kuvitella absoluuttisen sävelkorvan eli aukottoman kyvyn tunnistaa ja tuottaa pyynnöstä sävelkorkeuksia (esim. c2, pieni b, gis1), antavan avaran maiseman ihmisen päähän ja kyvyn sinkoilla sävelten maailmassa omassa mielessään sujuvasti, niin että se tuo prosessiin eräänlaista helppoutta. Kuitenkaan välttämätön mestarillisen säveltaidon kanssa kyseinen taito ei TIETENKÄÄN ole; itse säveltämisessä on kyse musiikillisesta kompotenssista, luovuudesta ja tekniikoiden hallinnasta sekä tunnetason annettavasta (joita biitlesillä kaikkia oli vain vähän).


      "Absoluuttisella sävelkorvalla on ylipäätään aika vähän mitään tekemistä musikaalisuuden kanssa."

      On totta, ettei se ole kuin yksi pieni musikaalisuuden piirre. Ei suinkaan tärkein.

      "Suosittelen googlaamista termillä "absoluuttinen sävelkorva". Tutustuttuasi asiaan huomaat, että se ei ole edes erityisen harvinainen ilmiö. Suomessakin absoluuttisen sävelkorvan omaavia on satoja. "

      Niitäkin on kahdenlaisia; korvia jotka pystyvät tunnistamaan ja lisäksi sellaisia, jotka pystyvät pyynnöstä tuottamaan minkä tahansa äänen. Toisaalta korvatyyppejä saattaa olla vielä lisää - joka tapauksessa ilmiö on harvinainen, koska satoja vs. 5,2 miljoonan väestö on selkeästi vähemmistö, arvon kirjoittaja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 134
      3843
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      107
      3497
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      18
      2493
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1717
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1565
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1506
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1471
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      86
      1446
    Aihe