Keliakia vai ei?

Tuskastunut4

Onko kellään ollut tälläistä?
Keliakiatesti ihan labrassa otettu, näytti vasta-aineiden olevan koholla. Lääkäri sanoi keliakia. Tähystys tehtiin melko pian ja sen tulos, ei keliakiaa.
Vatsavaivat jatkui ja taas lääkärin pakeille. Kyllä sulla on keliakia! Vaikkei mitään ei tähystyksessä näy. Nyt "kokeillaan" puolen vuoden ajan gluteenitonta ruokavalioa. Olen nyt vajaan kaksi kuukautta ollut gluteenittomalla. Samat vaivat jatkuu.. Alkaa mennä motivaatio koko touhuun.
Pahinta on närästys, turvotus ja yleinen paha olo.

Aikaisemmin huomasin stressin ja kiireen vaikuttavan tosi paljon vatsaani. Olen kärsinyt erilaisista vatsakivuista parikymmentä vuotta. Välillä kausia, ei mitään vaivoja. Sitten taas kivut tulevat äkkiseltään. Yleensä kiireen seurauksena.

Olenkin alkanut epäillä koko keliakia asiaa. Voiko siis vasta-aineet olla koholla ilman keliakiaa?

4

243

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • .........

   Veriarvothan voi olla kohollaan, mutta suolisto ei ole vielä ehtinyt kärsiä.

  • Tuskastunut4

   Vatsavaivat olleet parikymmentä vuotta. Siksi tulee mieleen, että onko oikeasti keliakia. Kauan jo olleet kivut/vaivat ilman suolinukan tuhoutumista. Gluteeniton ruokavalio ei ainakaan vielä auttanut.

  • ................

   Aika outoa sitten :S

   Itselläni meni niin, että ehdin joku vuoden~alle 2 vuotta kärsiä vatsavaivoista.
   Transglutaminaasit olivat yli sadan ja nukkavaurioiden perusteella diagnosoitiin alkava keliakia. Eli nukkavauriot olivat siis vielä pienet, mutta olivat olemassa.

   Mutta keliakia on aika mielenkiintoinen sairaus, eli ei voi sanoa juuta eikä jaata jos lääkärisikään eivät oikein tilannetta tiedä.

  • Tuskastunut4

   Toisen lääkärin mielipide oli, että ehdottomasti ei saa pelkän verikokeen perusteella antaa keliakia diagnoosia. JOS tähystyksessä ei näy mitään. Vasta kun molemmat näyttää keliakiaa, on asia selvä. Hän oli sitä mieltä, että ehdottomasti pitää jatkaa tutkimuksia.
   Tulee aika turhautunut olo, ketä uskoa??? Yhden mielestä pelkkä verikoe riittää siis keliakia diagnoosiin kun toinen on täysin eri mieltä.

   Päädyin itse lopettamaan gluteenittoman ruokavalion. Nyt kaksi viikkoa takana "tavis" ruokaa, ei oireita... Olen entistä enemmän hämilläni.. Ota tästä selvää. Päätin unohtaa koko jutun, ainakin niin kauaksi kun voin hyvin. Jos kivut taas tulee, etsin jostain erikoislääkärin ja katsotaan sitten.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaikkea hyvää

   Emme enää tapaa.
   Ikävä
   201
   2432
  2. Haluaisin tutustua suhun

   kunnolla. :) Millaista sun elämä on ollut. Puhua kaikesta maan ja taivaan välillä. Tunnut merkitykselliseltä ihmiseltä elämänpolullani. Aika näyttää..
   Ikävä
   138
   1623
  3. Kumpa tietäisin mies

   Mitä päässäsi liikkuu. Niin tietäisi miten toimia..
   Ikävä
   150
   1371
  4. Zelensky ei halua neuvottelupöytään.

   Lukasenkan ehdotus ei käy. Kokeilisi edes, olisihan se sitten nähty saako keskustelu mitään aikaan. Eikö nyt kannattaisi kokeilla kaikki mahdollinen s
   Maailman menoa
   462
   1132
  5. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   149
   924
  6. Sinä olit jotain, mitä ei pitänyt olla olemassa

   Hei kaunis, maailmani pysähtyi, vaikka en ollut valmis pysähtymään. Yhtäkkiä, arvaamatta, olit siinä edessäni valmiina riisumaan kaiken. Ja voi armas
   Ikävä
   91
   908
  7. Voi ei! Selviytyjät-luovuttaja Virpi rehellisenä vaikeasta päätöksestään: "Ei ole pelkoa, että..."

   Voi ei… Olisit nyt Virpi jatkanut kisan loppuun asti! Olisit voinut vaikka voittaa! Lue Virpin perustelut luovuttamiselle: https://www.suomi24.fi/vii
   Tv-sarjat
   32
   900
  8. Työpaikkaromanssit...

   Onko ihan tuhoon tuomittuja juttuja?
   Ikävä
   62
   814
  9. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   91
   724
  10. Siihen ei voi vastata

   Mutta luin sen. Erittäin ihana kirjoitus, kiitos 🥺. En omi. Olen tuntenut kauan sitten samalla tavalla. Se on pitkä tarina jota en kirjoita tähän. M
   Ikävä
   37
   702
  Aihe