Kainuun Yrittäjillä menee huonosti ?

Heiltä ei enää liikene vuodessa 1200 euroa Kajaanin joen pullasorsien ruokintaan.
Tiukoilla on Kainuuun yrittäjien talous.

32

515

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sosien pelastajat

      Kainuun Sanomat kertoo Kajaanista löytyvän 6 kappaletta menestyvää yritystä.
      He ovat lupautuneet maksamaan tuon 1200 euroa maksavan talviruokinnan.

      • en ihmettele

        Yrittäjät ajetaan ahdinkoon uuden kilometriveron avulla, joka lisää toimintakustannuksia!

        "Maanantaina suomalaisia autoilijoita raivostuttivat uudet tiedot autojen satelliittivalvontaa valmistelevasta Jorma Ollilanjohtamasta työryhmästä. Ryhmä kaavailee pääosaan Suomea peräti 6,8 sentin kilometrimaksua, jonka rahastus siis perustuisi satelliittivalvontaan. Käytännössä maksu - jos se toteutuisi - tarkoittaisi keskivertoauton verorasituksen moninkertaistumista."

        http://www.talouselama.fi/uutiset/autojen satelliittivalvonnalla tahtoo rahastaa salaperainen suomalainen pandaryhma/a2202088

        Uusi vero voidaan vielä estää tai ainakin sitä kannattavat edustajat saada poliittiseen vastuuseen jos ja kun uusi vero saadaan eduskunnan päätettäväksi.

        "Kansalaisten mahdollisuus vapaaseen liikkumiseen ilman viranomaisseurantaa tulee säilyttää ja ihmisten liikkumisen seurantaan tarkoitettua järjestelmää ei saa rakentaa.”

        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/608


    • ssmies pennane

      eiko persut vois puoluetuesta antaa ohrarahaa sorsille, voi onko ne palauttaneet saamansa puoluetuet takaisin muistelen persujen vastustaneen aikoinaan puoluetukia ,mitenkä lie?

      • lestamies sipilä

        Jos kepulaiset olisi luonnon asialla,niin jyväjemmarit olisi voineet antaa nämäkin siemenet ilmaiseksi.

        ps. Sipilä on lestadiolainen


    • tghyr

      subutex on vieny aloittajan mennessään

    • jac jac

      j-pennanen junkaahan rauhassa elekä huolehdi toisten asioista.

    • markkinatalous

      Yritykset ovat itseasiassa palkanneet enemmän ihmisiä korkeammalla hinnalla ulkoistamalle työt alihankkijalle. Sinut potkaistaa pois 3 000 euron palkalla ja tilalle ostetaan 6 000 eurolla alihankija.

      Luoton osamaksu on tullut myöskin työvoimamarkkinoille. Vähemmällä saadaan enemmän. 6 000 euroa on hinta luoton osamaksusta, mutta kuukaudessa maksettava summa on 1 000 euroa.

      Työntekijä voi tarjota työnantajalle luottoa työkorvauksen maksamisessa ja tämä on yleistynyt markkinoilla kovaa vauhtia. Työnantaja maksaa käytännössä vain meteriaalista. Luoton osamaksu työvoimasta voi olla jopa sata vuotta kuten Ruotsissa.


      Metallinjalostamisessa jalostuasrvo on saatu pudotettua 30 000 euroon per työntekijä. Liikevaihto on kasvanut henkilöstökustannuksissa 130 prosenttin. Liikevaihdosta henkilöstökustannukset 130 prosenttia. Tämä on mahdollista luoton osamaksulla alihankkijan toimesta.

      Nykyään työntekijät ostetaan ja palkalla olevat työntekijät potkaistaan pois. Alihankintayrityksiä on syntynty kuin sieniä sateella. Työvoimakusustannukset on ulkoistettu alihankintayrityksille ja alihankintayrityksille maksetaan luoton osamaksua. Sina saat alihankkijana heti käteen 100 000 euroa hakemalla pankista luottoa. Työnantaja maksaa sinulle osamaksua 100 000 eurosta 50 vuotta. Tulet työntekijänä paljon halvemmaksi vaikka sinusta maksetaan enemmän.

    • Olet junqvist

      Yrittäjällä se sinäkin töissä olisit jos siis olisit töissä. Mutta etpä ole, joten turpa kiinni yrittäjien talouksista,, Harrasta vain käsitöitä kunnes näkö häviää-

    • lapaset ja kinttaat

      niin nenee j-pennasella on yritys muttei ole monta tumpuun vetäjää saanu mukaan.

    • uutisia

      Euroopan Uniossa EU:ssa ei ole vastiketta työlle vähittäiskaupassa. Tarkoittaa ettei vähittäiskaupassa ole tuotteita aineettomien palvelujen ja jalostamisen arvosta. Esimerkiksi Suomessa aineettomat palvelut 140 mrd euroa, jalostaminen 50 mrd euroa. Et voi ostaa 140 mrd eurolla 50 mrd euron arvosta. Jos olet ajatellut työllä saada rahaa vähittäiskauppaan niin turha kuvitella, koska vähittäiskaupassa ei ole rahalle ostovoimaa.

      Heti kun ihmiset ymmärtävät ettei rahalla ole enään ostovoimaa kulutuksessa niin ihmiset lopettavat työn tekemisenm rahasta. 20-30 vuotta niin Suomessa aineettomat palvelut 4/5 osa vähittäiskaupasta. Vähittäiskaupassa ei ole tuotteita siinä määrin mitä rahalla voisi ostaa ei lähellekään. Kotitalouksien vähittäiskauppa on Suomessa noin 20 mrd euroa josta elintarvikkeiden osuus noin 10 mrd euroa ja suomalaisten ansiotulot 120 mrd euroa. Jos on nälkä niin rahalla et ainakaan saa ruokaa vähittäiskaupasta.

      Japanin asevoimat ovat saanneet luvan ampua Kiinan miehittämättömiä lentokoneita Japanin hallinnoimilta alueilta. Kiina on varoittanut vastaavansa kaikin tarvittavin keinoin Japanin asevoimia vastaan. Kiinan ja Japanin poliittiset ja taloudelliset ristiriidat ovat eskaloituneet sotavoimien väliseksi vastakkainasetteluksi. Japani aloittaa aseverustelun tavoitteena poliittinen ja taloudellinen valtasema Aasian ja Tyynenmeren alueella. Kiina on varoittanut vastaavansa haasteeseen ennaltaehkäisevillä toimilla. Kiinan ja Japanin välillä ei ole rauhanomaista ratkaisua.

    • kauppias

      Suomessa alkutuotanto lopputuotteissa 5,3 mrd euroa, jsoka elintarvikkeet noin 2 mrd euroa. Elintarvikejalostusteollisuudessa elintarvikkeet 11 mrd euroa. Kaupassa elintarvikkeet 23 mrd euroa. Elintarvikkeiden alkutuotannosta kauppaan hinta nousee 11 kertaieksi. 20-30 vuoden päästä 20 kertainen.

      • hotdog

        Huom! Kaupan elintarvikekaupasta 7 mrd euroa on ravintoloiden ja julkisen sektorin kauppaa (koulut ym.)


    • 88888

      Ihmiset kyllä ymmärtävät ettei työn tekemisellä saa ostovoimaa vähittäiskaupassa, mutta kyllä käytettyjen tuotteiden kaupassa. Esimerkiksi vähittäiskaupan ulkopuolisessa kaupassa käytettyjen autojen kauppa on vuodessa 600 000 kpl ja uusien 90 000 kpl. Vuonna 2025 käytettyjen autojen kauppa on lähemmäs kaksi miljoonaa. Ei ihmiset pöljiä ole! Raha ei ole saman arvoinen käytetyssä, mitä uudessa, mutta rahalla saa kuitenkin käyttöoääomaa.

      • etelän mies

        Tulin välillä käymään täällä synnyinseudun palstalla ja en kyllä yhdy tuohon että ihmiset täällä eivät ole tyhmiä. Edelleen sahataan oksaa väärältä puolelta ja tupsahdetaan pää edellä. Nyt jo vaan näyttää siltä että on pari kertaa tipahdettu liikaa


    • kansantalous

      Kaupan liikevaihto 2012 oli yhteensä 131 mrd euroa. Vähittäiskauppa 38 mrd euroa, tukkukauppa 75 mrd euroa ja autokauppa 17 mrd euroa.

      Asunto-osakekauppa on 11 mrd euroa. Moottoribensa ja diesel 8 mrd.

      Kotitalouksien kauppa vähittäiskaupassa on noin 20 mrd euroa.

      Tästä voi helposti nähdä rahan käyttötarkoituksen. Rahan käyttötarkoitus on työllistäminen eikä niinkään kaupan käynti. Esimerkki työllistämisestä on nurmikon leikkaaminen, vanhuksien hoitaminen, siivoaminen, kirjanpito, kuljetukset jne. Yrityksien liikevaihto on 385 mrd euroa.

      Kotitalouksien kulutusluotot pankille 8-9 mrd euroa vuodessa. Tämän lisäksi kaupalla on tuotteita luoton osamaksussa noin 30 mrd euron arvosta ja 10 vuoden maksuajalla. Kotitalouksien kauppa ei muodostu kokonaisuudessaan palkan osasta vaan kulutusluotosta ja kaupan antamasta luoton osamaksusta.

      Kotitalouksien kauppa on 10 euroa bruttona päivässä per suomalainen, nettona 5,7 euroa ja velatonhinta nettosta 1,20 euroa (omavaraisuusaste 40%) . Esimerkiksi viisihenkinen perhe 50 euroa bruttona päivässä, nettona 28,5 ja velatonhinta 6 euroa. Bruttoveroaste on Suomessa 43%.

    • velatonhinta

      Suomessa rahoitetaan työtä yrityksissä noin 385 mrd eurolla vuodessa. Huomaat, että raha ei ole kaupan väline vaan työn väline.

      Palkat nostetaan 4 000 euroon ja eläkeikä 70 vuoteen. Päivittäistavarakaupassa suomalaisten ostovoima per suomalainen on kasvanut 11 vuodessa 700 eurolla noin 60 eurolla kuukaudessa ja päivässä 2 eurolla.

      1999 - 9,5 mrd
      2000 - 10 mrd
      2001- 10,7 mrd
      2002 -11 mrd
      2003 -11.3 mrd
      2004 -11,8 mrd
      2005 -12 mrd
      2006 -12,3 mrd
      ja 2010 14 mrd euroa


      Karkkipussi maksaa 3,4 euroa. Yhden suomalaisen osalta tämä maksaa vähittäiskaupan velattomassa hinnassa kolmen päivän ansiotulon.


      Suomalainen ei ymmärrä, jos ostaa karkkipussin 3,4 eurolla niin vastikkeeksi pitää tehdä työtä kolme päivää. Näin mitättömästä asiasta maksat kolmen päivän työmäärän. Kolme päivää työtä karkkipussista on 40 vuoden työelämässä niin vähän ettei asiaa huomaa ja ymmärrä.

    • ,,,,

      ei

    • ????????????????????

      Joko se j-pennanen on saanu yrittäjä palkinnon?.

    • purolasta

      On saanu ajeli niin leveesti mopolla Puistolassa.

    • ukeli ^^

      Itse ravinnon luonnonlinnut hommaa ei niitä pidä opettaa valmiille ruualle !

    • lapatossu

      j-pennanen on oikea mestaris jossain lajissa.

    • yö perhonen

      Pennanen on monessaki mestari,kädet rakoilla touhuaa.

    • ---

      persu

    • dollaret

      Hyvin menee ei mitään hätää.

    • lestadiolainen penna

      lestadiolainen pennanen

    • persu pennanen

      persu pennanen

    • kepu on syvältä

      kepu on syvältä

    • kurgkö

      Kopas on keskustelun sihr

    • peruS on rautaa

      peruS on rautaa

    • kepu on syvältä

      kepu on syvältä

    • Asia on tärkeä

      Jyviä sorsille, ok

    • myyräntyötä

      myyräntyötä

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      388
      4792
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      285
      2641
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      154
      1906
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      104
      1628
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1493
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1347
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      60
      1335
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      62
      1287
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      48
      1282
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      349
      1091
    Aihe