Uudelleen synnytys

Apua kaipaan

Kaipaan kokemuksia uudelleen synnytyksestä jos ensimmäinen synnytys aiheuttanut pahat repeytymät.

Omasta ekasta synnytyksestä aikaa nyt 1,5 v. Haluan toisen lapsen, mutta minulle jäi hirveät traumat ekasta.

Kivunlievitys ei onnistunut, koska anestesia lääkäri oli leikkauksessa ja siitä kun pääsin sitten sairaalaan vauva syntyi 3 tunnin kuluttua ilman mitään kivunlievitystä.
Olin vissiin liian kauan kotona sillä olin auki 8 cm kun pääsin sairaalaan.

No ponnistusvaihe kesti 45 min. Enkä tiedä mitään pahempaa kipua kuin sen minkä silloin koin. Tunsin kuinka repesin ja mieskin väittää sen jopa kuulleensa.
Minua tikattiin leikkaussalissa 1,5 tuntia kasaan spinaalipuudutuksessa.
En kyennyt istumaan kahteen kuukauteen, seksi alkoi luistaa reippaan vuoden päästä synnytyksestä.

Nyt olen tilanteessa että haluaisin sisaruksen esikolle, mutta pelkään tämän painajaisen uusiutuvan samalla tavalla.

Onko uudelleen synnyttäjiä, jotka ekassa revenneet, mutta toinen mennytkin paremmin?? Sektiota en halua!

9

452

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Saman kokenut

      Mulla on tismalleen sama tilanne kun sulla. Synnytyksestä on reilu vuosi ja sain sulkijalihaksen repeämän imukuppisynnytyksen seurauksena. Normaali olo ei ole vieläkään. Seksi sujuu onneksi jo hyvin mutta kauan siihen meni. Mua kiinnostais kans kuulla kokemuksia toisesta synnytyksestä pahan repeämisen jälkeen.
      Itse aion kyllä vaatia sektion. En uskalla ottaa riskiä että sama toistuu uudelleen ja niin pahat traumat siitä ekasta jäi. Sain vielä masennuksen kaupan päälliseksi.

      Meillä myös pikkukakkonen toiveissa mutta tuo synnytys mietityttää todella paljon kun se sektiokin pelottaa. Tuo alapää kuitenkin muistuttaa itsestään joka päivä erilaisilla vaivoilla joten tuskin alatiesynnytys on mun kohdalla vaihtoehto.

      Miten olet henkisesti selvinnyt tuosta kokemuksesta ja saitko apua jostain?

      • Apua kaipaan

        Mukava kuulla että en yksin paini näin suurten asioiden kanssa.

        Henkisesti kokemus oli rankka, varmaan vielä rankempi kuin fyysisesti.
        Tosiaan ensimmäiset kaksi kuukautta vauvan hoito oli aivan hirveetä. Minuun sattui kävely ja laahustin kuin mikäkin vanha mummo. En kyennyt istumaan mitenkään päin joten imetin ja hoidin vauvaa makuuasennossa joka oli kieltämättä aika vaivaanloista. Sohvalta ylös nouseminen vaati hirveät ponnistelut. Söin kipulääkkeitä 3 kuukautta.
        Mies jäi kanssani kotiin ja palasi töihin vasta kun minulla oli ollut jälkitarkastus elikkä siinä 3 kuukauden kuluttua synnytyksestä. Myös anopista oli paljon apua. Hänen kanssaan kävin läpi kaikki mieltä painavat asiat.

        Pelkkä toipuminen sai mieleni matalaksi pitkäksi aikaa. Voinen sanoa nauttivani vauvasta ensimmäisen kerran hänen ollessaan 3-4 kuukauden kieppeillä. Luulen myös sairastaneeni lievän masennuksen, mutta syyt tähän olivat yksin tuossa synnytyksessä. Mies kuitenkin pääsääntöisesti hoiti vauvan tarpeet ja minä vain sylittelin ja imettelin.

        Mulla taas sektiota kohtaan on tiukka EI ajatuksena. Olisihan se vaihtoehto ja silloin ei tarvitsisi pelätä vaurioita mutta pelkään sitä leikkausta niin paljon taas enemmän että en ikinä siihen suostuisi ellei tietysti olisi pakko.

        Seksielämä alkoi meillä sujumaan kun vauva täytti 1 v ja 2 kk päälle. Vieläkin ajoittain sattuu alussa ja huomaan mm. lenkillä käydessä outoja tuntemuksia ihan kuin jonkinmoista särkyä.


    • heipparallaa vaan

      Pystyn vastaamaan aloittajan kysymykseen ensi vuoden maaliskuussa, kunhan pikkukakkonen syntyy :D

      Ensimmäisessä synnytyksessä tuli 3. asteen repeämät (peräsuolen sulkijalihakseen ja lisäksi emättimeen syviä repeytymiä sisäpuolelle). Oli minun onneni että oli epiduraali, joten ei se repeäminen sattunut ja oli kätevä myös ommella synnytyksen jälkeen. Yli tuntihan siinä korjailussa meni.

      Tuleva synnytys kieltämättä pelottaa ensimmäistä enemmän juuri siksi, että paha repeäminen on koettu. Istuminen oli epparin ja noiden muiden vaurioiden takia tuskaa reilun kuukauden, minkä ajan napsin kipulääkettä selvitäkseni koko päivästä. Kipua oli jonkin verran neljän kuukauden ajan. Paranin kyllä onneksi ennalleni.

      Luin joskus jonkin tilaston, että uudelleen pahasti repeämisen todennäköisyys olisi tilastollisesti muutaman prosentin luokkaa. Toisaalta 3.-4. asteen repeämiä väitetään yleensäkin tulevan todella harvoin, alle 0,5 % synnyttäjistä. Kävi siis p*ska mäihä. Senkin olen kuullut, että jos käy yhtä pahasti kuin ensimmäisellä kerralla, on korjaaminen toisella kerralla vaikeampaa.

      Sittenhän se nähdään. Rohkea rotan syö...

      Ja juu, minäkin lukisin mielenkiinnolla toisten kokemuksia, jos joku on jo rohjennyt synnyttää toisen kerran alateitse. Alateitse aion kuitenkin synnyttää jatkossakin, jos ei sille ole mitään pätevää estettä.

    • Saman kokenut

      Mulle gynekologi sanoi että hänen käsityksensä mukaan jos sulkijalihas on katkennut kokonaan niin alatiesynnytystä ei suositeltaisi enää. Siitähän voi jollain mennä pelkkiä säikeitä mutta mun tapauksessa hajosi kokonaan.

      Ja toipuminen oli todella kamalaa, mäkin söin kipulääkkeitä pitkään ja kävely alkoi sattumaan. Istumaan en pystynyt pitkään aikaan ja vielä kuukausienkin päästä autossa istuminen oli tosi inhottavaa. Menkkojen aikaan alapää särkee ja tuntuu painetta varsinkin tuolla välilihan seudulla. Entiselleni en totisesti ole parantunut enkä taida koska synnytyksestä on jo aikaa niin paljon. Ja mitä henkiseen puoleen tulee niin vieläkin se synnytys pyörii mielessä joka ikinen päivä ja itkettää vieläkin. Pelkään että nämä möröt vainoaa mahdollisessa seuraavassa raskaudessa jos siihen ikinä uskaltaudun. Ja paheneeko nämä pysyväksi jääneet ongelmat uuden raskauden aikana? Sekin pelottaa kun pidätyskyky on jäänyt huonoksi.

    • mörkö

      Kokemuksia, anyone?

    • hnop iajhb

      up

    • jiojioji

      Toisen asteen repeymä plus syvä emättimen repeämä lukee papereissa. Alapää vaivasi raskausaikana todella paljon. Ei voinut harrastaa seksiä. Johtuen kuulemma raskausajan hormooneista. Toinen synnytys meni kepeesti. Ei mitään vaivaa alapäässä 5 min. synnytyksen jälkeen. Seksi parempaa kuin ekan synnytyksen jälkeen. Kuulemma toinen synnytys voi jotenkin venyttää tmv. sitä arpea ja näin parantaa alapään tilannetta.

      • heipparallaa vaan

        Hienoa kuulla tällainen onnellinen tarina, jossa toinen kerta meni hyvin.

        Rohkaisee myös minua kun menen synnyttämään muutaman kuukauden päästä uudestaan. Toivottavasti ilman 3. asteen repeämiä tällä kertaa ;) Peräsuolen sulkijalihas meni viimeksi vain hiukan alle 50 prosenttisesti poikki, joten se ei aiheuta seuraavalla kerralla automaattisesti sektiota. Lääkäri selitti että sulkijalihaksessa on kaksi kerrosta, sisempi ja ulompi, ja niistä vain se ulompi oli hajonnut ja sisempi oli jäänyt ihan ehjäksi. Pidätyskyky ei ollut sen puolesta suuressa vaarassa.

        Kiitos kun jaoit toisen kokemuksen kanssamme :)


    • Saman kokenut

      Mä en kyllä ottaisi riskiä pidätyskyvyn menettämisestä. Kukaan lääkäri ei voi varmasti sanoa etteikö repeä uudelleen ja voi se kertaalleen korjattu sulkijalihas kärsiä vaikka pahoja repeämiä ei uudestaan tulisikaan. Elämää on synnytysten jälkeenkin enkä halua elää avanteen kanssa enkä paskavaippojen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1846
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe