botuliinipistokset migreeniin?

krooninenmigreeni

Hei! Olen 16-vuotias tyttö ja "sairastanut" migreeniä nyt noin 7 vuotta. Migreeni pääsi kroonistumaan viime keväänä. Estolääkkeitä on kokeiltu nyt yhteensä neljää (propral, emconcor, tobimax ja triptyl) eikä mistään ole ollut apua. Kohtauslääkkeitä on ollut käytössä kolmea eri sorttia (miranax, imigran ja relert) eikä mikään ole ollut täysin toimiva. Ymmärrän toki että mikään lääke ei voi viedä kipua jo kroonistuneesta migreenistä. Kohta ois neurologille taas aikaa ja aletaan miettimään näitä botuliini pistoksia. Siispä onko kellään mitään kokemuksia näistä pistoshoidoista? Nimittäin hirvittää hieman ajatus botoxista päänahan alla...

5

354

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Entinen nuori

      Hei! Nostin sinulle luettavaksi yhden vanhemman keskustelun.
      Olen itsekin migreeniä sairastava, mutta minulla on juuri 16 täyttävä poika, joka myös kärsinyt migreenistä pitän. Todennäköisesti päänsärkyjä oli jo ennen kouluikää..me vanhemmat emme vain oikein ymmärtäneet asiaa. Nyt migreenikohtauksia on noin 3-5 päivänä viikossa. Samat lääkkeet kokeiltu kuin sinulla.
      Miten sinä olet koulussa saanut käytyä? Kuinka usein särkypäiviä on?
      Botox-pistoksista ei ole meidän kohdalla vielä puhuttu. Valitettavasti siihen ei siis kokemuksia jaettavaksi. Ehkä tuossa vanhassa keskustelusa on jotain hyödyllistä sinulle.

      • krooninenmigreeni

        Minulla on suunnilleen sama määrä kohtauksia viikossa, kuin pojallasi. Olen huomannut, että aloitettuani lukion kynnys jäädä kotiin on kasvanut. Olen tunnollinen koulussa kävijä ja viime keväänä pakotin itseni välillä jäämään kotiin parantelemaan, tosin kipu oli silloin hieman voimakkaampaa kuin nyt. Tämän syksyn aikana olen ollut kuitenkin vain yhden päivän pois koulusta.


    • kroonikkopotilas

      Minulla kokeiltiin botuliinia mutta en saanut siitä apua. Itse pistäminen ei juurikaan sattunut mutta rahapussia tämän kokeilu hieman kevensi. Botuliini maksoi 180 e ja lääkärinpalkkio päälle. Neurologin mukaan vain n.30 prossaa saa siitä avun ja minä kuuluin siihen toiseen porukkaan. Lääkärin mukaan botuliini ei auta sellaisia potilaita, joilla on kohtauksia harvemmin eli pitäisi olla siinä porukassa, jossa särkee päätä vähintään joka toinen päivä. Kaikkea voi tietty kokeilla. Yhdellä auttaa yksi juttu ja toiselle toinen. Eri neurologitkin tuntuvat antavan vähän erilaisia neuvoja. Botuliinin pisto ei minua ainakaan satuttanut sen enempää kuin normi rokotus. Laitettiin varmaan n. 10 pistoa,muutama silmien yläpuolelle loput takaraivoon. Kokeilemisen arvoinen asia mielestäni.

      • Botox

        Sain botox-piikityksen migreeniin reilu pari viikkoa sitten, n. 30 piikkiä eri puolille päätä. Vasta nyt tuntuu, että on lamannut lihakset. Jäi kysymättä lääkäriltä, että voinko mennä värjäyttämään hiukset. Tuntuu, että piikeistä on jo ollut apua. Onko tuo piikitys este värjäykselle? Tietääkö kukaan?


    • Mae

      Minulla on ollut 2 vuotta krooninen sekatyyppinen päänsärky joka siis käsittää kroonisen migreenin ja jännityspäänsärkyn. Kaikki mahdolliset lääkkeet on kokeiltu ja seuraavaksi pitäisi kokeilla botuliinipistoksia. Pistäminen ei kauheasti kauhistuta, mutta se hinta! 530€ paristasadasta yksiköstä ja takuita hoidon tehosta ei ole. Mutta pieni raha sekin on jos kerrankin saisi elää ilman joka päiväistä päänsärkyä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      102
      7315
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      36
      2792
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      34
      2366
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      107
      2076
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      16
      1775
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1545
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1407
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1381
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      35
      1343
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1324
    Aihe