Tietokoneen kytkentä vahvistimeen?

-Annu24-

Hei,

ostin uuden Yamaha rx-v673 viritinvahvistimen 15 vuotta vanhan tilalle. Tässä on 6 hdmi-in liitäntää. Käytän läpäärini monitorina televisiota, ja näissä ohjeissa ehdotetaan, että vahvistin kytketään televisioon, ja kaikki muut laitteet vahvistimeen hdmi-liitännällä. Ohjeissa ei kuitenkaan mainita mitään tietokoneesta vaan pelikonsoleista ja musiikkilaitteista.

Voinko siis kytkeä pc:n vahvistimeen ja se TV toimisi monitorina, ja vahvistin toistaisi myös tietokoneen äänet kajareista?

15

6080

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • versio2

      Kyllä voit ihan normaalisti hdmi:llä. Taakse kiinni terminaaliin ja valitse äänelle ja kuvalle hdmi esim. aux. Äänet tulee ihan normaalisti kajareista ja ääni televisiosta.

    • versio2

      Korjaan siis ääni kajareista ja kuva televisiosta.

      • -Annu24-

        Ok, kiitti paljon. Saan sen vahvitimen vasta tänään ja kokeilen. Hassua kun noissa ohjeissa ei mainita tietokonetta, mutta ehkä se on itsestäänselvä sitten kun siinä on HDMI. Onko niin,että kaikki HDMI laitteet voi aina kytkeä toisiinsa eikä ne hajoa tms.


      • -Annu24- kirjoitti:

        Ok, kiitti paljon. Saan sen vahvitimen vasta tänään ja kokeilen. Hassua kun noissa ohjeissa ei mainita tietokonetta, mutta ehkä se on itsestäänselvä sitten kun siinä on HDMI. Onko niin,että kaikki HDMI laitteet voi aina kytkeä toisiinsa eikä ne hajoa tms.

        Voihan ne kytkeä toisiinsa. Joskus ennen muinon oli "kättelyongelmia" laitteiden välillä ja oli kauhea säätö saada kuvia näkymään ja ääniä kuulumaan.


    • -Annu24-

      Ei se kyllä oikein toimi. Jotenkin sain tietokoeen kuvan, mutta se oli ihan mössöä se näyttö enkä saanu säädettyä mistään. Emmä oikein usko, että tuohon voi tietokonetta laittaa kun siellä oli vaikka mitä pelikonsoleista DVD:n ja kaikkii muita laitteita joita en joitain ees tunnistanu, mutta tietokonetta ei ollut, niin arvelen, että ei se tässä laitteessa toimi tietokone. Laitoin tuon tietokone portin laitteeksi pelikonsolin niin jotain näky mutta kuten sanoin ei siitä saa mitään selvää ja ääniä en päässy testaamaa kuuluisko ne kajareista. Luulis et siellä ohjeissa mainittais PC tai jotain jos tietokoneen vois kytkeä.

    • enpä usko...

      Voi kytkeä, mutta ei laitteet rikki mene. Eri asia saako toimimaan, PC:t kun käyttävät vähän customimpia resoluutioita, kuin pelikonsolit ja BluRay-DVD-soittimet, joista puskee ulos yleensä fiksattua 720p- tai 1080p-resoa. Tuskin ymmärtää vahvistin muiden kuin geneeristen HD-resojen päälle, joten ihan syystä on jätetty PC mainitsematta. Virittelijä tosin saa PC:stäkin ulos resoa kuin resoa, mutta virittelijähän ei käyttöohjeita luekaan, kun ne on tarkoitettu tavallisille plug-and-play-käyttäjille, joille kaiken pitää toimia piuhojen tökkäämisellä ja virtojen päällekytkemisellä saman tien. En siis sano, etteikö PC:tä mahdollisesti saisi toimimaan vahvistimen kautta, mutta missään nimessä se ei (todennäköisesti) ole mallia "piuha kiinni ja pelaa" (plug and play), eikä valmistajakaan sitä takaa, tosin hyvin mahdollista toimivuus silti on.

    • -Annu24-

      Nyt sain kuvan suht hyväksi, mutta jotenkin haaleampi se on kuin jos kytkee PC:n suoraan televisioon. Ääniä en saa kuulumaan kaiuttimista lainkaan, joten se on kyllä ongelma. Pitäsköhän tämä luovuttaa suosiolla ja kytkeä PC suoraan televisioon ja saisi äänetkin ja tarkemman kuvan. Hassua kun ne äänet ei tule vaikka luulin, että ne nyt ainakin toimisi automaattisesti.

    • -Annu24-

      Nyt tuli sellanen ongelma, että en saa televisiosta mitenkään ääniä vahvistimeen. Siinä ei ole HDMI ARC liitntä jolla se toimisi, mutta ei ole myöskään Digital optical outputtia jolla saisi yhdessä HDMI:n kanssa äänetkin vahvistimesta. Miten voi olla näin huono televisio, vaikka vain 3-4 vuotta vanha Philipsin TV. Argh...

      • Coax?

        Onko koaksiaalinen digitaaliulostulo äänelle? Eli RCA-liitin?

        Ja olethan muistanut PC:stä valita äänen ulostuloksi HDMI-outputin kaiuttimien sijaan?


    • -Annu24-

      Sain kaiken toimiin jotenkin. Tietokonetta en vahvariin laita kun se kuva on niin huono ettei saa mitään selvää, ilmeisesti vahvariin ei ole tehty tietokoneen grafiikajuttuja tai jotain sellaista kuten joku mainitsikin.

      • versio2

        Kyllä sen kuvan saa näkymään ihan normaalisti. Asetuksissa on vikaa. Itselläni denon avr- 3313 ja koneeena asus g750 jw ja ei ole mitään ongelmaa. Tsekkaa koneesta asetukset.


    • Jukkiz

      Osaisittekohan jeesaa:
      Mulla on Lenovo thinkpad t450s läppäri, iskin sen auxilla kiinni Harman/kardon avr 25II viritinvahvistimeen. Radio toimii siis täydellisesti mutta toi aux kusee. Laulut kuuluu hyvin heikosti biiseissä, samoin sarjoissa/leffoissa kaikki muu taustamöly ym. tuntuu kuuluvan mutta puhe ei... Mitäköhän mun pitää säätää?

      • arvelija

        puhe tulee yleensä keskikanavasta. joten jos stereona kuuntelet niin surround asetukset pois.....


    • Anonyymi

      Pc näkyy läpi kun työnnöt siitä lähtevän HDMI johdon kotiteatteriin kohtaan media cerver. Kotiteatterista menee HDMI telkkariin on put, niin silloin voit kurkata Netflix ym helposti, tai kuunnella yammua ja katsoa YouTube telkkarista ( ääni kotiteatterista kuva telkkarista , telkkariin HDMI pitää laittaa siihen missä lukee (arc) niin äänet ja kuva liikkuu, varmistaa voi vetämällä ns optisen kaapelin TV ja yammun väliin.

      • Anonyymi

        Minä olen vuonna 2017 kytkennut läppäri ns plug and play vahvistimen ja tullut ääni 7 kaiuttimista ja hyvä kuva tullut telkkarin.

        En ole läppärissä mitän asetuksia muuttanut


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1822
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1469
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1255
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1252
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1170
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      268
      961
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      932
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      885
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      101
      826
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      684
    Aihe