Peseminen, shampoot

Turkkini on linnani

Mitenkään ottamatta shampoiden hyvyyteen tai huonouteen olisi kiva tietää, millä koiranne pesette?

Itse olen jo vuosia tai vuosikymmeniä käyttänyt ihan ihanaa Linna shampoota. Kokeilin koirilla välillä kalliita, liki 30 ekee maksavia sh ja hoitoaineita. Aina olen kumminkin päätynyt takaisin tähän Linna shampooseen. Turkit pysyneet hyvinä ja koiratkin ovat tykänneet. Lisäksi ovat tosi edullisia. Siis meillä kaikki voivat käyttää samaa shampoota. Nää viimeiset nyt olevat rekut ovat 6 v. ja 1,5 v. vanhoija sekä narttu että uros. Hyvin pelittää Linna sh. Mitä siis itse käytät? Miten turkki reagoi ja uskallatko käyttää edullista vaihtoehtoa.

12

430

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei ei ei....

      Koirille eivät sovi ihmisille tarkoitetut shampoot. Ihmisen ja koiran ihon Ph on aivan erinlainen ja ihmisille tarkoitettu shampoo ensinnäkin kuivattaa koiran ihoa kohtuuttomasti ja jos et onnistu huuhtelemaan sitä shampoota kunnolla pois voi koiralle tulla pahojakin iho-ongelmia. Olen aikoinani hoitanut ja käyttänyt useita kertoja eläinlääkärillä koiraa joka oli pesty ihmisten shampoolla.Koiraparka sai asiasta pahan ihottuman ja kalliit lääkitykset!

      Itse käytän koirille tarkoitettua shampoota ja sitäkin laimennettuna.Tosin pesen koiran sillä max kerran vuodessa etten tuhoa koiran omaa talia joka suojaa koiran ihoa.

      • Ed Linna on 1

        Ok, sinulla käynyt niin, mutta omat koirani ovat voineet hyvin ja turkki molemmilla kaunis ja kiiltävä. Mitään iho-ongelmia ei ole ollut. Uskon tuohon Ph juttuun, mutta jos koira oikeesti voi hyvin ja turkki kiiltää, niin etkö hyväksy silloin ihan Linna sh käyttäöä, sopii kaikille. Meillä ei ole ollut mitään ongelmia. Siis oikeesti, ei mitään.


      • Ei ei ei...
        Ed Linna on 1 kirjoitti:

        Ok, sinulla käynyt niin, mutta omat koirani ovat voineet hyvin ja turkki molemmilla kaunis ja kiiltävä. Mitään iho-ongelmia ei ole ollut. Uskon tuohon Ph juttuun, mutta jos koira oikeesti voi hyvin ja turkki kiiltää, niin etkö hyväksy silloin ihan Linna sh käyttäöä, sopii kaikille. Meillä ei ole ollut mitään ongelmia. Siis oikeesti, ei mitään.

        En todellakaan hyväksy sitä että ihmiset altistaa elukkansa ehdoin tahdoin jollekin joka ei eläimiä varten ole suunniteltu.Ihmisten shampoot ja pesuaineet ei ole tarkoitettu eläinten turkin pesuun.
        Etkö ole tietoinen siitä että ylipäätänsä turhia pesuja koirillekaan tarkoitetuilla aineilla tulisi välttää että koiran ihon luonnollinen tali säilyy?
        Tali suojaa koiran turkkia ja ihoa sateella vesi valuu paremmin pois turkista eikä jää keräämään pöpöjä.Turkki pysyy kiiltävänä ja eristää paremmin lämpöä talvella ja kesällä taas pitää ihon viileämpänä. Miksi ihmeessä haluat pestä koirilta niiden turkin luontaisen hoitoaineen vahvoilla shampoilla?

        Koiran turkkia ei pidä pestä ennen kuin siinä selkeää näkyvää likaa tai se haisee likaiselle tai tunkkaiselle.Luonnollisesti myös silloin jos koira on päässyt pyörimään jonkun elukan ulosteissa tai jossakin kemikaalissa tms. Jatkuva peseminen ei todellkaan ole fiksua touhua. Koiralle suunnitelluissa shampoissa on yleensä hoitavat aineet samassa (nk. 2in1)

        Koiran harjaus irrottaa hyvin kaiken näkyvän roskan ja jos rapa tms. sen vaatii koiran voi suihkuttaa pelkällä lämpöisellä vedellä ja kuivata sen jälkeen huolellisesti.

        KOIRA EI OLE IHMINEN EIKÄ OMAA IHMISELLE OMINAISTA IHOA!
        Järki peliin koirankin käsittelyssä!


    • Villakoiran omistaja

      Kyllä voi
      Itse olen useasti pessyt koirani ihmisten
      shampoolla (koirani on ns. näyttelykoira ja
      näyttelyihinkin olen sen pessyt ihmisten
      shampoolla), oman koirani iho voi paremmin kun
      pesen sen ihmisten shampoolla! ja hoitoaineella.

    • tällä tällä
    • samaa linnaa

      Linna-shampoo on suht yleisessä käytössä koirillakin. Se on hellävarainen ja mieto, että sopii monille koirillekin. Itsekin sitä olen käyttänyt silloin tällöin (=kun koirien omat on loppu) ja ihan hyvää on ollut.

    • Pehmeät kädet.

      Meillä pestään fairylla, turkista lähtee rasva kuin myös ihostakin.
      Ja taatusti on riittoisaa.

    • Eipä ole ollut tarvetta pestä samettiturkkeja, jos pesisin, niin lasten-shampoolla sitten ja painepesurilla... :D (ei saa ottaa todesta)

    • Heipparallaa

      Meidän koira pessään eläin kaupasta ostetulla koira shamppoolla :)

    • ei pesuja

      Miksi koira pitää pestä.Minulla Suomenlapinkoira ja kun turkin hyvibn hoitaa eikä koira ole niin sanottu häkkikoira eiu tarvitse pestä ekrtaakaan koko vuonna.Vaeltamassa koiran kanssa 7kk vuodesta ja kyllä se turkki on putsaantunut sateessa ja jokien ylityksissä eikä turkki haise ja kiiltaa eikä edes kutise turkki.Ennen pesin ja koira aina rapsuttamassa itseään.Ei ne ketut eikä sudet ikinä pese turkkia ja hyvin pärjäävät.

      • karvaturkki

        sama vika. ei koirat tosiaan ole ihmisiä, jotka pestään jatkuvasti. kun sen syystä tai toisesta pesee, niin kaiketi pesuaine on saatava huuhdottua pois ettei aiheuta iholle vauriota. uskoisin huonosti huuhdeltuna pesuaineella on merkitys mitä siinä käyttää!


    • Natusania seuraavaks

      No, en pesekkään sillä linna sh jatkuvasti. Pesen näin kesän jälkeen kunnolla ja meillä saa vettä kuluttaa. Koirani kyllä likaantuvat ja käytän myös punkin häätöaineita kesän läpi, joten ainakin minun rekkuni oikein nauttivat kunnon pesusta. Koirani pesen noin 2-3 krt/vuosi. Ja sille en voi mitään, että ovat terveitä vaikka Linna sh pesenkin. Huuhtelen myös hyvin. Koskaan eivät ole rapsutelleet itseään ja terveitä kun mitkäkin. Kummallakaan ei ole ollut mitään vaivoja, en ole edes minkään vatsataudin takia ikinä joutunut menemään ylimääräistä kertaa ulos, koska niillä ei ole ollut vatsa ikinä löysällä. Molemmilla turkit kiiltää, iho on hyvä ja muuten harjaan ne kerran viikossa ja samalla myös muut koiran tarvitsemat toimenpiteet. Hampaiden harjaus MELKEIN päivittäin. Olenkin vain utelias, että millä ihmiset hoitavat koiraansa, vaikka se ei minulle kuulukkaan. Niin ja pistänpä sade-asun molemmille, jos rankasti sataa, jotta saan kiskottua ne ulos, varsinkin toisen. Lisäksi niillä on talvimanttelit, jos yli -15 astetta pakkasta. Tassuhin laitan tassuvahaa läpi talven, sillä pärjäävät, enkä sentään kenkiä laita jalkaan. Koiria on tänäpäivänä monenlaisia ja kaikki eivät kestä kovaa pakkasta tai sitä, että kastuvat. Toinen koiristani ei tykkää yhtään kastumisesta ulkona eikä uikkaan, mutta lämpimästä pesusta ja sitten kuivauksesta pitää. Muuten mellastaa kuin paraskin mettäläinen mökillä ja on myös samoillut kanssamme Ylläksen, Pallaksen ja Kuusamon upeissa maisemissa ja ensivuona pääsee nuorempikin harjoittelemaan retkeilyä. Tunnen itsekin koiria, joita ei tarvitse eikä mielellään saakaan pestä ja kevyt harjaus riittää. Meitä on aika moneen junaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Yritin nainen

      Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
      Ikävä
      90
      1798
    2. Miksi et voi

      Soittaa tai laittaa viestiä
      Ikävä
      118
      1502
    3. Käärijä jättäytyy pois illan viisufinaalista

      https://www.is.fi/viihde/art-2000010420075.html Voi voi sentään! Kuka nyt Suomen pisteet jakaa. Tosi pölvästiä käytöstä
      Maailman menoa
      110
      1005
    4. Iso ikävä sinua nainen

      Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
      Ikävä
      31
      976
    5. Mistä tykkäät

      Erityisesti kaivattusi olemuksessa
      Ikävä
      46
      854
    6. Kaikkien Vuosien Äitien Äiti

      Huomenna aamulla MTV:ssä vaihteeksi taas linssiluteet Martina ja isällään asuva tytär Vicotria ylistämässä toisiaan . Ai
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      738
    7. Nainen, joskus päivällä kun tulet mieleen

      Olen puuhailemassa jotakin, yhtäkkiä ajattelen sinua, että olisit minun ja pääsisin iloitsemaan läsnäolostani, silloin k
      Ikävä
      30
      711
    8. Nainen, monta kertaa epäilin sinua

      ja koit sen syytöksinä ja ehkä jonkinlaisena vihan tai antipatian osoituksena, etten esim. sietänyt sinua tai oletin sin
      Ikävä
      51
      701
    9. Tunnustan nyt

      Tykkään katsella sua😍
      Ikävä
      32
      686
    10. Hyvää yötä

      Naiselle, joka ikävöi. 🩷
      Ikävä
      25
      633
    Aihe