chihun sisäsiisteys ongelmat

tottelematon chihu

Meidän chihuahua tuli meille pari kk sitten, ollessaan 8kk ikäinen, nyt siis on noin 10kk. Aiemmin sitä ei oltu opetettu sisäsiistiksi, ainoastaan paperille osasi tehdä. Aloitettiin heti koiran opettaminen ja koira oppi ulos tekemään tarpeensa. Koiramme pääsee ulos tunnin välein ja tekee aina tarpeensa ulos, mutta silti tekee lisäksi sisälle, käyttäytyy niin kun ei pääsisi ulos ikinä. Tänäkin aamuna koira pääsi heti ulos herättyään, niin kun aina, teki ulos pissat ja kakat. Tuotiin koira sisälle ja heti hetken päästä matolla oli kuset ja yläkerran rappusilla pas.kat. Mitä hel.vettiä?? Me ei ainakaan nyt ymmärretä että jos on juuri käyny ulkona ja tehny sinne tarpeensa niin silti pitää vielä sisälle tehdä! Tuntuu turhalta käyttää tota pikku rakkia ulkona tunnin välein, kun kiitoksena siitä saa silti pas.kaa ja kusta sisälle.

Koira on leikattu uros. Leikkautettiin kun ruikki ympäri taloa ja merkkailu on kyllä loppunutkin. Kalliit tossut ja ulkopukukin on herralle ostettu, että ei ainakaan siitä ole kiinni, että olisi liian kylmä käydä ulkona tarpeillaan.

Saako tota koiraa koskaan opetettua täysin sisäsiistiksi? Sekä mieheni että minä olemme molemmat kohta kurkkua myöten täynnä tuota koiraa. Lisäksi luulee hallitsevansa koko taloa. Yrittää pomottaa meidän toista koiraa ja lapsia. Todella v.mäistä että tämä rakki pas.kantaa ja kusee lattialle, ja sitten vielä kehtaa komennella ja määräillä muita. Todella suuri houkutus olisi heittää koko rakki pihalle, mutta silti ollaan kohdeltu sitä hyvin.

En tiedä saiko koko tekstistä mitään selvää, mutta jos jollain on apuja kertoa mitä tuolle koiralle pitää tehdä? On todella turhauttavaa käyttää aikaansa koiran ulkoiluttamiseen tunnin välein, ja silti siitä ei mitään muuta kiitosta saa kun pas.kat lattialla. Tämä koira pilaa kohta myös meidän avioliiton, paljon riitoja koiran takia. Kiitos!

(ps.yritin pysyä asiallisena, mutta hermot kiristyy jo kun näkee tuon nilkin naamaa)

17

410

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eka tarkkia

      Onko virtsatestit otettu tai pöksyt ostettu? Tuli meinaa mieleen että toki on osalla perinöllistä sisäsiisteys ongelmaa vaan ensin kävisin ottamassa virtsatien testit ja sitten miettisin pöksyjen ostoa. Jos on pomotus ongelmaa kotona niin kouluttajan pakeille jolta voisi kanssa kysäistä vinkkiä tuohon sisäsiisteys asiaan (voi liittyä pomotamiseen)

    • tottelematon chihu.

      Ei ole tehty virtsatulehdus testiä eikä pöksyjäkään ole. Kun koira on yksin kotona, harvoin, niin sillon ei tee tarpeitaan sisälle. Meidän kotona ollessa ei mene piiloon tekemään vaan tekee ihan näköetäisyydellä.

      Pomottamista ollaan koitettu saada kuriin kanssa sillä tavalla että sille ei anneta periksi. Minua ei koita pomottaa, eikä miestäni. Paitsi kerran yritti miestä näykkästä. En tiedä johtuiko siitä että mies oli sillon todella hermostunut ja koira aisti sen ja sen takia ei antanut ottaa syliin kun mieheni olisi vienyt koiraa ulos. Koiran pomottamisen kanssa on tullut sen verran edistystä että ennen koira ei päästänyt muita samaan huoneeseenkaan, nyt ei päästä esim.sohvalle. Rauhoittuu kyllä pian kun huomaa että kukaan ei hänen komennuksella sohvalta poistu.

      Meidän mielestä koiraa on kohdeltu hyvin. Pääsee paljon ulos, saa muutenkin tarvitsemansa ja saa nukkua ja muutenkin olla rauhassa halutessaan.

      -ap

    • Nilkki?

      Antakaas koira parempaan kotiin, ette ansaitse yhtäkään eläintä.

      • tottelematon chihu

        Kuka pyhimys siellä jaksaa länkyttää. Koiraa ei kohdella huonosti, sille ei huudeta, se saa enemmän kun osaisi pyytää jne. jne. Joten varmasti ollaan kamalia koiran omistajia. Ihan hirveitä. Soita jo eläinsuojeluun!

        -ap


    • pilvii

      Moi!
      Onko teillä aina ulkona koiran kanssa esim. vakio pissapuska? Se vaikuttaa jotenkin koiran haluun pissata ulos tuttuun paikkaan. Jos huomaatte että nostaa jalkaa, äkkiä kainaloon ja ulos (niinkuin varmasti jo teette) ja niistä liruista mitä tulee ulos, pitäisi kehua kovasti. Myös ruuan laatu vaikuttaa suolen toimintaan, mutten usko että siitä on kyse, kun toinen koira on kuitenkin normaali. Taitaa olla pojalla vaan pomottamisen halu, ehkä kouluttajalla käynti auttais..?

      • tottelematon chihu

        Nyt on loppunut päiväs aikaan pissailut sisälle. En tiedä mistä johtui. Yrittikö vaan pomotella meitä tai osoittaa mieltään. Nykyään ei enää tarvitse käyttää jatkuvasti ulkona tunnin välein, osaa myös pidättää. Ulos kun mennään niin menee ensimmäisenä pissalle. Mutta edelleen öisin tekee lähes poikkeuksetta joka yö pissat paperille, vaikka käy 22:00 illalla ulkona ja aamulla 5:30...

        -ap


    • Vinkiksi

      Käyppä lukemassa osio koirien kouluttaminen,ja aloitus leikattu uros mopsi..... Siinä oli anettu vinkki samankaltaisista asioista kärsineelle aloittajalle.

    • Ruikkija

      Minulla ja on ilmeisesti pomottava chihu :( miten sen pomotuksen, saa "kuriin" olen myös hieman kyllästynyt, näihin jokapäiväiseen "lirujen" etsimiseen / korjaamiseen. Kaikki "niksit" on kokeiltu. Sumutteet,pippurit,sitruuna,,etikka jopa kloriini jne. Päivä tai kaksi ja taas, hämpä ei välitä,vaik mikä haisis tai aivastuttaisi.Mitä teen ? Vai kulenko se rätti ja pesuaine kourassa, koko koiraniän ?Hän on jo neljä vuotias ja aivan ihana, en minä luopuisi koirasta, Vaik sit luuttuan ja luuttuan.Ulkona käy kolmasti päivässä. Jos teillä on neuvoja niin,kiitollisena odottelen :)

    • Aaa2

      Minun chihuni oppi kerrasta sisäsiistiksi, kun se kakkasi matolle työnsin sen kuonon kakkaan. Sen jälkeen koira teki tarpeensa ulos ja on sisäsiisti.

      • exkoiruli

        Oon kuullut ja lukenut aiheesta, tullut siihen tulokseen että tää sisäsiisteysongelma aika yleistä kääpiökoirilla. Itse jouduin luopumaan koirasta koska mikään ei auttanut tilanteeseen. Ja ihan koulutettu oli. Sain pahoja allergia oireita koska tarpeet oli tehty joka päivä sisälle vaikka koira pääsi ulos säännöllisesti.
        Otettiin koira aikuisena. Kai edellinen omistaja luopui samasta syystä mutta ei hän sitä syyksi kertonut.

        Tehkää kaikkenne mitä vaan voitte. Kasvattaja ehkä osaa auttaa? Kaikki kasvattajat ei tosin ole kovin paljon avuksi.


      • toimii!

        kannattaa kaikkien kokeilla tuota kikkaa, se muuten tehoaa! Ja jos ei kerrasta tehoa niin uudestaan vaan. Sama pissalätäköiden kanssa. Työnnät kuonon kevyesti koiran sisälle tekemään jätökseen, torut samalla ja viet oitis ulos.


      • sdfzsdf

        Ei, ei tehoa.

        Pikkukoirilla on yhtä paljon järkeä kuin suuremmillakin. Tunkekoon omistajat p*askaa omiin sieraimiinsa, jos sen kanssa haluavat niin tiukasti läträtä.


      • pirunkieli
        sdfzsdf kirjoitti:

        Ei, ei tehoa.

        Pikkukoirilla on yhtä paljon järkeä kuin suuremmillakin. Tunkekoon omistajat p*askaa omiin sieraimiinsa, jos sen kanssa haluavat niin tiukasti läträtä.

        Mä ruuvaasin päänirti ja pistäisin senpää seipäänpäähä.. ja paskaa olisi sen rakin sieraamis..


    • Kokemusta on

      Paljon kärsivällisyyttä ja rakkautta. Ei yhtään torumista. Napakka puhe: pihalle pissitään ja kakataan. Oppii varmasti kun aikaa kuluu.

    • Tervaaja

      Minä ainaki ottaasin niskavilloista kiinni ja pistääsin noukan paskaan ja kuseen.. ja retuuttaasin pikkuusen vielä nii että äänipääsis oikeen kunnolla.. prkl mun silmille ei hyppiisi koko rakki.. kyllä kouluuttaisin..

    • Kuolaavapiru

      Vittu potkikaa hakatkaa mitä vaan tuloo mielee kuhan nämä rotat vaan kärsii ja huutovinkuu ja mitä kamalempi ääni tulee nii sen paree ja lopuuksi kuristaa hengiltä saatana...!!!

    • miemyöschihuihminen

      Mistä tuo teidän chihunne on lähtöisin?
      Kennelistä, ihan rekattu koira?

      Ja kysyn ihan siksi, että kunnon kasvattaja aloittaa sisäsiisteysopetuksen mahdollisuuksien mukaan jo ennen luovutusta. Jos koira on 8-12kk oppinut tekemään tarpeensa sisälle, on sisäsiisteyden opetus huomattavasti hankalampaa kuin pennuille joita on opetettu ulos jo ihan pienestä asti.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      66
      3163
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      548
      3004
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2225
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1982
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1815
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      305
      1795
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1572
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      101
      1295
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1208
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      23
      1185
    Aihe