Vauva haaveissa vuodelle 2014

onesideup

Moikka kaikki vauvasta haaveilevat!
Olen täällä palstalla ollut lukijana jo kun haaveiltiin mieheni kanssa esikoisesta. Tosin en tainnut koskaan kirjoitella mitään joten nyt laitan vähän taustoja.

Olen 28vuotias nainen ja olen saman miehen kanssa ollut yhdessä teinistä asti, takana on siis jo 13 vuotta yhteistä elämää. Nuorina päätimme että teemme lapet vasta kun olemme 3kymmenen päälle ja muut elämän perusasiat (koulu, työ, koti jne) ovat kunnossa. Suunnitelmamme muuttuivat kun sain kuulla suvussani kulkevan naisilla monirakkulaisuutta (en muista mikä se virallinen nimitys olikaan) joka on aiheuttanut aikuisiän (n.30v kohdalla tullutta) lapsettomuutta äidilleni ja kahdelle isosiskolleni sekä äidinpuolen serkulle. Molemmat siskoni olisivat halunneet lapsia mutta eivät niitä ehtineet tehdä koska aloittivat liian myöhään yrittämisen ja nyt se ei onnistuisi kuin rakkulat estävät munasolujen kehittymisen.
Meillä esikoista aloitettiin yrittämään sitten aikaistetusti 6vuotta sitten, eli ollessani 22vuotias. Esikoinen synty elokuussa 2012 ja päätimme aloittaa heti kun mahdollista toisen lapsen yrittämisen koska kaksi lasta oli haaveissa saada.
Toista lasta on nyt koitettu saada alulle 10kk. Monta pettymystä on tullut vaikka epäilin ettei toinen lapsi tule heti kun esikoistakin sai niin kauan koittaa. Itselläni on tutkimuksia tehty jo nyt johtuen sukurasitteesta ja vielä ei ole kuin normaaleja kystiä toisessa munasarjassa eli lapsen saanti on vielä mahdollista.

Tässä hetkessä meillä toivotaan ja pelätään(jos ei sittenkään ole tärpännyt), normaali kierto on 28-29pv ja nyt on menossa 31pv. Vielä en ole rohjennut testejä tehdä mutta alkuviikosta jos ei ole menkat alkanut niin testataan olisiko jo oikeasti onnistunut saada vauva alulle:)

Onnea vielä kaikille plussausta odottaville ja jo plussainneille!!

34

273

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ellefii

      Hei! :)

      Me ollaan myös yritetty toista lasta, nyt jo yli vuoden. Esikoinen syntyi tammikuu 2012.
      Varasin viime viikolla ajan lääkäriin. Lääkäri ultrasi, ja kaikki ok. Minulle tulee myoomia kohtuun, ja onneksi niitä ei ollut nyt tullut.
      Lääkäri otti papa-testin ja kilpirauhastestit.. vielä en tiedä tuloksia. Saa nähdä miten tästä nyt eteenpäin.

      Kauanko yrititte ensimmäistä lastanne? Saitteko ensimmäisen lapsen alulle ihan normi keinoin? Me yritimme "vain" 4kk ensimmäistä. Tai no yrittämisen olimme aloittaneet kyllä jo paljon aikaisemmin, mutta minulta leikattiin kohdusta noita myoomia, ja sen takia piti siirtää lapsihaaveita.

      • onesideup

        5vuotta yritettiin esikoista niinkuin tekstissä monimutkaisemmin kerroin :D Lapsettomuus tutkimuksissa käytiin mutta vasta 2vuoden kokeilun jälkeen, jostai syystä elin silloin kuvitelmassa että pitää olla 2 vuotta yritystä ennen testeihin pääsyä. Meille ehdotettiin kaikennäköisiä mutta ihan normi keinoin ensimmäinen sitten tuli, olin luopunut toivosta ja sitten raskauduin.


    • jannuskainen

      Moikka!

      Täällä olisi kohta 22-vee kuumeilija! Olemme olleet mieheni kanssa naimisissa reilun vuoden, ja itselläni on ollut vauvakuume niin kauan kuin vaan jaksan muistaa. Olen siitä kärsinyt kovasti viimeiset kolme vuotta oikein erityisesti. Mieheni on vasta tänä kesänä näyttänyt vihreää valoa ajatukselle, ja nyt meillä menossa yk 3. Olin salaa ajatuksissani varma, että koska olen jo ennen yrittämisen alkua saanut odottaa ja toivoa lasta niin kauan ja niin hartaasti, tulisin heti raskaaksi kun pääsisimme yrittämään..Toisin kävi, ja tässä nyt yritän taistella ahdistusta ja masennusta vastaan, kun se ei käynytkään ihan niin helposti. Tiedän, että yrityksemme on vasta melko alussa, mutta tuntuu toivottomalta aina vaan odottaa ja odottaa..odottaa ovista, sitten sitä päivää kun voi tehdä testin..ja pettyä rankasti..ja taas odottaa ja odottaa...

      tällaista täällä...

      • onesideup

        Sanoisin että elä odota, mitä enemmän odotat niin sen suuremmin ressaat! Unohda asia muuten paisti muista ovis aikana touhata miehesi kanssa ahkerasti. Ressaaminen ei yleensä edistä raskautumista! Tsemppiä :)


      • Unohda koko juttu !

        Iästäsi puuttuu 10 v. ja parisuhteesta 11 v. Muista 12/32 sääntö !


      • Aika kone
        Unohda koko juttu ! kirjoitti:

        Iästäsi puuttuu 10 v. ja parisuhteesta 11 v. Muista 12/32 sääntö !

        Hah, 21v pentuna menty naimisiin ja kotisleikki tarvisi lisää rekvisiittaa.. Ei tule tyttö onnistumaan, ellet odota 10 vuotta vielä.


    • ...

      Eikö tämä monirakkulatauti ole ylipainosta johtuva hormonihäiriö? Aiheuttaa karvoitusta kasvoilla, vatsassa ja reisissä?

      • onesideup

        Ei todellakaan ole!
        Minä olen lievästi alipainoinen (mikä lisää raskautumisen vaikeutta) ja en ainakaan ole löytänyt karvoja ylimääräisistä paikoista :D :D :D


      • onesideup
        onesideup kirjoitti:

        Ei todellakaan ole!
        Minä olen lievästi alipainoinen (mikä lisää raskautumisen vaikeutta) ja en ainakaan ole löytänyt karvoja ylimääräisistä paikoista :D :D :D

        Tosin minulla ei tautia vielä ole joten lisättäköön että meidän suvussa kaikki naiset pääsääntöisesti ovat normaalipainoisia tai alipainoisia!


    • ...

      Täälä myös 22v kuumeilija. Lapsesta haaveiltu 1v 4kk. Vielä ei olla tutkimuksiin menty,mutta kovasti ne on ollut nyt mietinnässä,että sinnepäin on suunta menossa ehkä tämän vuoden puolella. :)

      • Uusi tutkimus

        Kolmikymppisenä saattaisi natsata paremmin.


      • Tyttönen
        Uusi tutkimus kirjoitti:

        Kolmikymppisenä saattaisi natsata paremmin.

        saaanko kysyä, että miten niin kolmekymppisellä natsaisi paremmin?


      • Kuuleppas pikkulikka

    • onesideup

      Te jotka paasaatte että pitää olla yli 3kymppinen ennen ku voi aloittaa lapsen teon, huomatkaa että joillekkin on riski jäädä lapsettomaksi jos jää odottamaan! Elkää hyvät ihmiset huudelko jos olette itse epäonnistuneet parisuhteessa ja perheen perustamisessa tai olette mieleltään teinejä ettette voisi olla hyviä vanhempia. Kaikki ei epäonnistu vaikka alottaisi nuorena ja nuorikin voi olla todella hyvä vanhempi niin halutessaan!

      • Lukekaa pikkupillut!

      • jataasen

      • Tupla-kortsu päälle

    • 12+15

      Päätin sitten liittyä tähän joukkoon minäkin, vertaistukihan on se paras tuki! Ehkäisy jätetty pois kesäkuussa, mitenkään yrittämällä ei ole yritetty mutta tervetulleeksi on lapsi toivotettu. Ovulaatiolaskentoja ei siis tämän katon alla ole ainakaan toistaiseksi harrastettu.

      Pillereitä olen käyttänyt kahdessa eri erässä yhteensä noin 10 vuotta, Yasmin-merkkisiä. Ensimmäistä kertaa pillerit lopettaessani (ei vauvatoiveissa vaan silloisen parisuhteen kariuduttua) kuukautisia ei näkynyt eikä kuulunut, hormonikuureilla piti silloin asia hoitaa ja aika pian sen jälkeen aloinkin taas säännöllisesti pillereitä syödä joten jäi vähän epäselväksi tilanne tuolloin. Nyt taas lopetuksen jälkeen olin jokseenkin varma että luomumenkkoja ei luultavasti tule, mutta ihme ja kumma, sieltäpä ne kuitenkin tulivat, ja joka kuukausi on vuoto ollut. Pidin ja pidän tätä ihan hyvänä merkkinä. Mitenkään säännöllistä kierto ei ole toistaiseksi ollut, kuitenkin alle 40 päivää näinä kuukausina. Pillereiden kanssa oli aina miltei minuutilleen 28 päivää.

      Tiedänhän toki että nelisen kuukautta on vasta lyhyt aika raskauden yrittämisessä, silti alan jo hippusen epäillä asian laitaa. Kauhukseni yritän nyt jo vakuutella itselleni että olemme molemmat varsin lapsekkaista suvuista, aivan niinkuin se jotain merkitsisi. Olemme pitäneet matalaa profiilia lapsiasiassa, parille ystävälleni olen asiasta kertonut ja nyt sekin harmittaa koska tulosta ei vielä näy.

      Aina ajoittain onnistunkin "unohtamaan" koko jutun ajatellen vaan että kyllä se sieltä sitten tulee, kiirekös tässä.. Nyt tällä kierrolla olen taas ollut kuin tulisilla hiilillä (juu, stressihän tätä asiaa vasta auttaakin..) ja hakemalla hakenut oireita kropastani. Tänään menossa kp 30 (viime kierto 32 pvää), mutta kierron 15 päivästä lähtien oli noin viiden päivän ajan niukkaa rusehtavaa vuotoa, oikeastaan havaittavissa vain pyyhkäisemällä. Ajattelin vaan että kylläpäs on hormonit neidillä vielä sekaisin, mutta sitten minä onneton eksyin netin ihmeelliseen maailmaan ja törmäsin ilmiöön kiinnittymisvuoto. Ja siitä alkoi unettomat yöt.. ja tätä spekuloinnin määrää ei tervejärkinen voi ymmärtää. Ovulaatiovuoto nähtävästi myös ollut mahdollinen, tosin sellaista ei ikinä ennen ole minulla ollut ja kestäisikö se noin pitkään..? En jaksa uskoa että olisi ollut menkat, ne on aina paljon runsaammat ja kivuliaammat. Nyt myös "luonnollisesti" nännit arkoina.. Tämä viikko on nyt tietysti ratkaiseva, joko menkat lähipäivinä tai sitten sunnuntaihin mennessä testiä kehiin.

      Tähän asiaan tarvisin jonkun suojelusenkelin olkapäälle karjumaan että rauhoitu nyt hyvä ihminen.. Luulin että osaisin ottaa chillimmin mutta näköjään en, vauvan pitäsikin näköjään tulla nyt eikä heti. Onneksi on joku tällainen paikka missä avautua, kiitokset siitä.

      • Älä tee sitä virhettä

        Joo ei riitä parisuhteen kesto teillä hetikään. Vetäkää kahta kortonkia päälle ja vähennä pillerit hiljoitellen. Siten kun tämä suhteen pätkä on teillä kestänyt 12 vuotta, voitte ottaa toisen kortsun pois ja naida yksinkertaisella kortsulla ja siirtyä hiljoitellen ehkäisemättömään seksiin ja kohti lasta.


    • jannuskainen

      Juu tiedän kyllä, että liika odottaminen ei mitään auta, mutta on se vaikeaa, kun vauva-asiat pyörii koko ajan mielessä..

      Mullakin on kokemusta tosta spekuloinnista liiankin kanssa. Sitä aina kuvittelee itselleen kaiken maailman oireita ja googlettelee niitä, vaikka samoja oireita on ollut aiemminkin ennen raskausyrityksiä... :)

      Täällä pyörähti yk 4 käyntiin, ja monsuunimenkat.. :S Tässä kierrossa aion jättää pois kaikki ovistestit sun muut, joista on vain lisäpäänvaivaa. Kertaakaan en ole saanut niihin mitään viivaa pissittyä, joten annan olla. Tsemppiä muillekin!

    • maha84

      kaksi kortsua on huonompi kuin yksi koska niiden välinen kitka saattaa aiheuttaa hajoamisen... Ei oo tän ketjun trolli älyllä pilattu :D

      12 15 koita olla ajattelematta asiaa! :D
      vaikeetahan se on. ite kans varsinki yritysten alussa kiinnitin huomiota jokaikiseen pieneen asiaan, joista surimman osan varmaan kuvittelin ihan päässäni... millon oli ihan "selvästi" kiinnittymisvuotoa, milloin pahoinvointia... nyt kun yritystä on jo kauemmin takana ni en ihan niin herkästi suhtaudu jokaiseen tuntemukseen, mutta silti aina toivo herää ku menskut on päivänki myöhässä. ei siitä mihinkään pääse :)

      Onnea yritykseen teille!!

      • Vaipan vaihtaja

        Oleppa punkero hiljaa, kun et tiedä. ToisaaltaHarva käyttää kahta kordaria päällekkäin tai edes ajattelee käyttävänsä, mutta sinun kaltainen valas varnaan on saanut näitä suosituksia ha etköhän ole itseäsi ulkomailla kaikilla halukkailla nussitranut, kun ei varmaan hirveästi ole sinulla kysyntää. Siksi olet nyt paksumpana:)

        Joo sinne kahden kumin väliin voi laittaa liukkaria. Ja siitäkin hajoamisteoriasta on kahdenlaista mielipidettä. Eiköhän sinunkin isällä aikoinaan sinua vahingossa siirtäessä hajonnut kortsu siksi, kun oli Dataunin hansikaslokerossa liian monta kymmentä talvea hapristunut ja kun pieneen nalkkiin sen iski, niin ilmaahan sinne jäi.

        http://m.iltasanomat.fi/seksi-parisuhde/art-1288339061375.html?ref=og-ref-google.fi


      • juujuu
        Vaipan vaihtaja kirjoitti:

        Oleppa punkero hiljaa, kun et tiedä. ToisaaltaHarva käyttää kahta kordaria päällekkäin tai edes ajattelee käyttävänsä, mutta sinun kaltainen valas varnaan on saanut näitä suosituksia ha etköhän ole itseäsi ulkomailla kaikilla halukkailla nussitranut, kun ei varmaan hirveästi ole sinulla kysyntää. Siksi olet nyt paksumpana:)

        Joo sinne kahden kumin väliin voi laittaa liukkaria. Ja siitäkin hajoamisteoriasta on kahdenlaista mielipidettä. Eiköhän sinunkin isällä aikoinaan sinua vahingossa siirtäessä hajonnut kortsu siksi, kun oli Dataunin hansikaslokerossa liian monta kymmentä talvea hapristunut ja kun pieneen nalkkiin sen iski, niin ilmaahan sinne jäi.

        http://m.iltasanomat.fi/seksi-parisuhde/art-1288339061375.html?ref=og-ref-google.fi

        "Jos mikään näistä vinkeistä ei tepsi, kokeile laittaa kaksi kondomia päällekkäin. Kaksi kondomia tosin voi tiettyjen tutkimusten mukaan lisätä kondomien rikkoutumisvaaraa, sillä kumit saattavat hangata toisensa rikki. Toisaalta on taas tutkimuksia, joiden mukaan kaksi kumia saattaisi lisätä suojaa. Kahta kondomia kannattaa kuitenkin kokeilla vain silloin, kun ehkäisy ei ole ehdottoman tärkeää."

        et osaa lukea omaa linkkiäsi...


      • Vedä se toinen päähös
        juujuu kirjoitti:

        "Jos mikään näistä vinkeistä ei tepsi, kokeile laittaa kaksi kondomia päällekkäin. Kaksi kondomia tosin voi tiettyjen tutkimusten mukaan lisätä kondomien rikkoutumisvaaraa, sillä kumit saattavat hangata toisensa rikki. Toisaalta on taas tutkimuksia, joiden mukaan kaksi kumia saattaisi lisätä suojaa. Kahta kondomia kannattaa kuitenkin kokeilla vain silloin, kun ehkäisy ei ole ehdottoman tärkeää."

        et osaa lukea omaa linkkiäsi...

        Joo eipä sitä tule kahta kortonkia käytettyä päällekkäin, nin miatäpä tuota tietää. Ja liukkaria väliin, niin jopa kestää - kunhan päiväystä on ja oikea säilöntä.


      • Haista sinä pitkä p
        juujuu kirjoitti:

        "Jos mikään näistä vinkeistä ei tepsi, kokeile laittaa kaksi kondomia päällekkäin. Kaksi kondomia tosin voi tiettyjen tutkimusten mukaan lisätä kondomien rikkoutumisvaaraa, sillä kumit saattavat hangata toisensa rikki. Toisaalta on taas tutkimuksia, joiden mukaan kaksi kumia saattaisi lisätä suojaa. Kahta kondomia kannattaa kuitenkin kokeilla vain silloin, kun ehkäisy ei ole ehdottoman tärkeää."

        et osaa lukea omaa linkkiäsi...

        "Kaksi kondomia tosin voi tiettyjen tutkimusten mukaan "

        VOI - ei tarkoita että sata varmasti hajoaa !


    • 12+15

      Kiertopäivä 31 alkanut. Ohjenuorana toimikoon vanha viisaus; pessimisti ei pety koskaan.. (iloisesti yllättymistä en uskalla edes ajatella tässä vaiheessa).

      • Sekin on harhaa

        Pessimisti on aina pettyneenä.


    • 12+15

      No voihan, kaikki hävinneet jonnekin..? Ei kai peenjauhajat ole saaneet ylivaltaa tässäkin aiheessa ja otsikossa? (luultavasti tähänkin kommentoi vain 2-5 kpl itseriittoisia jankuttajia..) Kuumeilen täällä sitten yksikseni vaikka :)

      Kp 33 meneillään, eilen olin jo ihan varma että menskut tulee mutta eipä näy vielä. Edellinen kierto oli 32 pv, mutta sitä ennen ollut pitempiäkin joten en tosiaankaan täällä vielä riemuitse saatika testaile. Se negatiivinen tulos on tullut jo muutamia kertoja nähtyä ja pahaltahan se tuntuu.. Näköjään tätä kuitenkin niin paljon toivoo vaikka kuinka yrittää pitää jalat maassa.

      • Ikä ja parisuhteen

        kesto ? Et kai ole 21 v. siiderivalas, jolla 3 kk suhde iihanaan amisviiksiseen Jani-Petteriin...


      • Kiitos ME!!
        Ikä ja parisuhteen kirjoitti:

        kesto ? Et kai ole 21 v. siiderivalas, jolla 3 kk suhde iihanaan amisviiksiseen Jani-Petteriin...

        Hah, on se muuten just sellainen:) ei kato kestetä totuutta;) paetaan, siksi porukka kaikkoaa:) moni voinut tulla jlrkiinsökin kun huomaa, että hehän saavat elää edelleen lapsettomiakin ja kasvaa rauhassa, kun heidät hyvöksytään. sitä se epäkypsyys teettää:)

        Nämä tytöntylleröt ehtivät lapsia kyllä myöhemminkin, mutta siinä menee vielä monta vuotta ja parisuhdetta. Pääasia ettei ero tule kun lapsia..


    • onesideup

      Hei :) Tuun nyt kertomaan että plussattu on ja nyt ainakin kaikki näyttää menevän hyvin!
      Toivotan muille onnea ja plussauksia :)

      • 12/32 team

        Onnittelut...


      • haaveissakans

        Paljon onnea!!! :)


      • haave baby

        onnea plussasta!
        tänne ei kuulu mitään uutta pysytellyt näiltä palstoilta nyt poissa ja koittanut keskittyä muuhun.Vähän luovutus fiiliskin...mutta sitähän sanotaan että sitten se tärppää kun ei stressaa...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe