paras kahvinkeitin hinta-laatusuhde huomioituna?

kohvikkk

Joku saksal. tutukimus kehui Melittaa ja Severin merkkiä...

8

574

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mokkaa

      Kahvinkeittimen voi joko ostaa joka vuosi tai Moccamasterin kerran elämässä.

      • parempaa_kahvia

        Jaa. Eteen on kyllä osunut mokamasteri, joka kesti vain pari vuotta ja rupesi sitten kusemaan veden alleen. Lisäksi niitten suodatinsysteemit on yhä jokseenkin kivikautisia, esim. tippalukkoa ei ole tai se ei ainakaan toimi, suodatin nököttää pannun päällä, laite on iso & kolho jne. Toki näissä on moni perusasia kunnossa - eteen on tullut monta sellaistakin keitintä, jossa kannu on muotoiltu niin ovelasti, että kannusta on tosi vaikeaa kaataa viimeiset tilkat ulos - kannu pitää kääntää liki ylösalaisin ja sitten on kahvit kaikkialla muualla paitsi kupissa!

        Tässäpä se normikeittimien isoin ongelma onkin - toiminta on enemmän/vähemmän kehnoa, kun keitetään pieniä määriä kahvia.

        Parhaan hinta-laatusuhteen tarjoaa pressokeitin.
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Pressopannu


    • Kahvi kahvina

      No, ei se Moccamasterikaan koko elämää kestä. Se on muotoilultaankin melkoisen tökerö, sen vuoksi en haluaisi Moccista koskaan - ikinä.

    • Ostin juuri Melittan. Muotoilultaan minusta parempi kuin mokamaster. Viiden vuoden takuu... En ole vielä ehtinyt sillä kahvia keittämään, mutta ensivaikutelmia on.

      - Kone on muovisen oloinen. Epäilyttää parin osan kestävyys.
      - Muutoin viimeistely on ok tasolla.
      - Kahvin kaataminen onnistuu hyvin. Ei roisku, kuten joissakin pannuissa...
      - Rakenne on suhteellisen yksinkertainen ja osat konepestäviä.
      - Kalkinirrotustoiminto luultavasti suomessa lähinnä vitsi. Ehkä sitä joskus kaipaa...

      Hinta oli suhteellisen edullinen mielestäni ja ominaisuuksia enemmän kuin pari kymppiä kalliimmassa mokamasterissa. Saapa nähdä.

    • joskusneonhalpoja

      Paras taitaa olla Kenwoodin kMix, joka on naiseni taloudessa. Omassa himassa käytössä on tosi halpa kiinalainen Butler (muistuttaa muotoilultaan Braunin keitintä), joka maksoi noin kympin viitisen vuotta sitten - toimii yhä ja kahvi on sopivan kuumaa. Sanoisin hinta/laatu-suhteen per keitetty kuppi olevan hyvä.

      • Jarna_Kuiva

        Ostin Buttlerin. Keitin yhden pannullisen vettä huuhtoakseni sen. Sujui hyvin. Kun seuraavaksi aioin keittää pannullisen kahvia, merkkivalo syttyi, mutta ei muuta. Ei vain lähtenyt tiputtamaan. Tarkistin, että vettä on. Oli. Ei auttanut. Kävin kaupassa vaihtamassa toiseen samanlaiseen. Se toimi pari viikkoa, sitten sama ongelma. Löin pannun kylkeen vasaralla ja heitin koko paskan helvettiin. Nykyään käytössäni on Ströme, mikä sekään ei maksanut muistaakseni kuin jotain 20-30 euroa. Se on jäätävänkokoinen ja ruma hökötys, mutta toimii kuin unelma.


      • jokinskulaajokinei
        Jarna_Kuiva kirjoitti:

        Ostin Buttlerin. Keitin yhden pannullisen vettä huuhtoakseni sen. Sujui hyvin. Kun seuraavaksi aioin keittää pannullisen kahvia, merkkivalo syttyi, mutta ei muuta. Ei vain lähtenyt tiputtamaan. Tarkistin, että vettä on. Oli. Ei auttanut. Kävin kaupassa vaihtamassa toiseen samanlaiseen. Se toimi pari viikkoa, sitten sama ongelma. Löin pannun kylkeen vasaralla ja heitin koko paskan helvettiin. Nykyään käytössäni on Ströme, mikä sekään ei maksanut muistaakseni kuin jotain 20-30 euroa. Se on jäätävänkokoinen ja ruma hökötys, mutta toimii kuin unelma.

        Itselläni Butler, joka on toiminut jo jotain kymmenen vuotta ja keittää niin sumpit kuin teen moitteetta - ehkä sait jonkin maanantai-kappaleen.

        Itseasiassa nämä kaikki keittimet on valmistettu siinä samassa kinkki-lafkassa - ainakin kun katsoo Butleria niin kovasti Braunille näyttää, mutta kuten sanottu niin ainakin minulla toimii eikä hintakaan ollut paha - oiskohan ollut jotain 10 ekee.

        Nykyään kaikki kodinkoneet on tehty joko Turkissa tai Kiinassa ja laatu on senmukaista - kestää aikansa kunnes on aika ostaa uusi - joku 5 vuoden kesto taitaa olla harvinaisuus.

        Muotoilulla valmistajat haluavat myydä asiakkaille "enemmän" vaikka käytettävyys kärsiikin siitä - esim. autojen "kromit" ja terävät reunat, pyykinpesukoneiden (päältäladattavat) muovikaulukset (siinähän hamuat viimeisimpiä sukkia 90 sentin korkeudesta), pölynimureiden suulakkeet (joiden koko "helppokäyttöisten" pyörien kera on kasvanut ohi kalusteiden) jne...

        Jotenkin tule vaikutelma, että koulutus on mennyt hukkaan, jos näillä "wannabee"- designereilla on koskaan edes ollut tehdä toimivaa laitetta vaan "erottuvaa" design-schaissea.


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1759
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1664
    3. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      61
      1500
    4. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      71
      1495
    5. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      102
      1458
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      56
      1385
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1359
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1192
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1124
    Aihe