Aihe

paras kahvinkeitin hinta-laatusuhde huomioituna?

kohvikkk

Joku saksal. tutukimus kehui Melittaa ja Severin merkkiä...

8

410

  Vastaukset

  • Kahvinkeittimen voi joko ostaa joka vuosi tai Moccamasterin kerran elämässä.

   • Jaa. Eteen on kyllä osunut mokamasteri, joka kesti vain pari vuotta ja rupesi sitten kusemaan veden alleen. Lisäksi niitten suodatinsysteemit on yhä jokseenkin kivikautisia, esim. tippalukkoa ei ole tai se ei ainakaan toimi, suodatin nököttää pannun päällä, laite on iso & kolho jne. Toki näissä on moni perusasia kunnossa - eteen on tullut monta sellaistakin keitintä, jossa kannu on muotoiltu niin ovelasti, että kannusta on tosi vaikeaa kaataa viimeiset tilkat ulos - kannu pitää kääntää liki ylösalaisin ja sitten on kahvit kaikkialla muualla paitsi kupissa!

    Tässäpä se normikeittimien isoin ongelma onkin - toiminta on enemmän/vähemmän kehnoa, kun keitetään pieniä määriä kahvia.

    Parhaan hinta-laatusuhteen tarjoaa pressokeitin.
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Pressopannu


  • No, ei se Moccamasterikaan koko elämää kestä. Se on muotoilultaankin melkoisen tökerö, sen vuoksi en haluaisi Moccista koskaan - ikinä.

  • Ostin juuri Melittan. Muotoilultaan minusta parempi kuin mokamaster. Viiden vuoden takuu... En ole vielä ehtinyt sillä kahvia keittämään, mutta ensivaikutelmia on.

   - Kone on muovisen oloinen. Epäilyttää parin osan kestävyys.
   - Muutoin viimeistely on ok tasolla.
   - Kahvin kaataminen onnistuu hyvin. Ei roisku, kuten joissakin pannuissa...
   - Rakenne on suhteellisen yksinkertainen ja osat konepestäviä.
   - Kalkinirrotustoiminto luultavasti suomessa lähinnä vitsi. Ehkä sitä joskus kaipaa...

   Hinta oli suhteellisen edullinen mielestäni ja ominaisuuksia enemmän kuin pari kymppiä kalliimmassa mokamasterissa. Saapa nähdä.

  • Paras taitaa olla Kenwoodin kMix, joka on naiseni taloudessa. Omassa himassa käytössä on tosi halpa kiinalainen Butler (muistuttaa muotoilultaan Braunin keitintä), joka maksoi noin kympin viitisen vuotta sitten - toimii yhä ja kahvi on sopivan kuumaa. Sanoisin hinta/laatu-suhteen per keitetty kuppi olevan hyvä.

   • Ostin Buttlerin. Keitin yhden pannullisen vettä huuhtoakseni sen. Sujui hyvin. Kun seuraavaksi aioin keittää pannullisen kahvia, merkkivalo syttyi, mutta ei muuta. Ei vain lähtenyt tiputtamaan. Tarkistin, että vettä on. Oli. Ei auttanut. Kävin kaupassa vaihtamassa toiseen samanlaiseen. Se toimi pari viikkoa, sitten sama ongelma. Löin pannun kylkeen vasaralla ja heitin koko paskan helvettiin. Nykyään käytössäni on Ströme, mikä sekään ei maksanut muistaakseni kuin jotain 20-30 euroa. Se on jäätävänkokoinen ja ruma hökötys, mutta toimii kuin unelma.


   • Jarna_Kuiva kirjoitti:

    Ostin Buttlerin. Keitin yhden pannullisen vettä huuhtoakseni sen. Sujui hyvin. Kun seuraavaksi aioin keittää pannullisen kahvia, merkkivalo syttyi, mutta ei muuta. Ei vain lähtenyt tiputtamaan. Tarkistin, että vettä on. Oli. Ei auttanut. Kävin kaupassa vaihtamassa toiseen samanlaiseen. Se toimi pari viikkoa, sitten sama ongelma. Löin pannun kylkeen vasaralla ja heitin koko paskan helvettiin. Nykyään käytössäni on Ströme, mikä sekään ei maksanut muistaakseni kuin jotain 20-30 euroa. Se on jäätävänkokoinen ja ruma hökötys, mutta toimii kuin unelma.

    Itselläni Butler, joka on toiminut jo jotain kymmenen vuotta ja keittää niin sumpit kuin teen moitteetta - ehkä sait jonkin maanantai-kappaleen.

    Itseasiassa nämä kaikki keittimet on valmistettu siinä samassa kinkki-lafkassa - ainakin kun katsoo Butleria niin kovasti Braunille näyttää, mutta kuten sanottu niin ainakin minulla toimii eikä hintakaan ollut paha - oiskohan ollut jotain 10 ekee.

    Nykyään kaikki kodinkoneet on tehty joko Turkissa tai Kiinassa ja laatu on senmukaista - kestää aikansa kunnes on aika ostaa uusi - joku 5 vuoden kesto taitaa olla harvinaisuus.

    Muotoilulla valmistajat haluavat myydä asiakkaille "enemmän" vaikka käytettävyys kärsiikin siitä - esim. autojen "kromit" ja terävät reunat, pyykinpesukoneiden (päältäladattavat) muovikaulukset (siinähän hamuat viimeisimpiä sukkia 90 sentin korkeudesta), pölynimureiden suulakkeet (joiden koko "helppokäyttöisten" pyörien kera on kasvanut ohi kalusteiden) jne...

    Jotenkin tule vaikutelma, että koulutus on mennyt hukkaan, jos näillä "wannabee"- designereilla on koskaan edes ollut tehdä toimivaa laitetta vaan "erottuvaa" design-schaissea.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   331
   13724
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   267
   10575
  3. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   105
   2635
  4. Uskotteko että kumppaninne on teille se oikea

   Haluaisin kuulla, että kuinka moni oikeasti on sellaisessa parisuhteessa jossa kumppanina on se ”elämä rakkaus”? Että pystyisi sanomaan rehellisesti e
   Parisuhde
   53
   1508