"Ilmaiseksi" kustannuttaminen

NäkymätönKirjoittaja

Otsikko ei ehkä kuvaa asiaa mutta tässä tulee. Minulla on yksi käsikirjoitus jonka olen tehnyt muutama vuosi sitten. Juoni on ehdottomasti potentiaalinen monella tapaa(en harkitsisi julkaisua ellei olisi) ja kirjoitusasu syntynyt useamman vuoden luku-ja kirjoitusharratuksen kautta, mutta ei ehkä kaikista ammattimaisin. Periaattessa en ole enää kiinnostunut kirjailijan urasta enkä myöskään sitä kautta rahan saamisesta, mutta olisi kuitenkin mukava saada kyseinen kirja(käsikirjoitus) julkaistuksi jos se löytäisi tiensä joidenkin kiinnostuneiden käsiin. Ja kyllähän se minustakin tuntuisi mukavalta. Olen köyhä, joten omakustanne ei tule kysymykseen, mutta tietääkö kukaan kustantajaa, joka kustantaa helposti? Suostun myös siihen että sisältöä voidaan muokata niin kirjallisesti kuin juonellisesti kunhan sitä ei täysin päälaelleen heitetä. Ja tosiaan, otsikko viittaa siihen että en odota saavani kovinkaan suurta rahallista korvausta jos ollenkaan. Uskon että "isoilla" kustantajilla on omat kriteerinsä ja ruuhkaa, joten ne kannattaa jättää rauhaan, mutta löytyykö hyvää(kokemuksia?) pienkustantajista. Aihe on fiktiivinen historiallinen rikosromaani fantasiaelementeillä(ei kuitenkaan rönsyilevää), joka voisi sopia joko nuorten tai aikuistenfantasian kirjallisuushyllyyn. Osaan graafista suunnittelua, joten periaattessa pystyisin tekemään kannetkin tarvittaessa, mutta jätän sen mielelläni muille. Kiitos.

11

150

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NäkymätönKirjoittaja

      Mainitsen vielä että olen kirjoittanut yhteensä kaksi muuta lähes kokonaista käsikirjoitusta ja useita novelleja, eli kyseessä ei ole yksi ja ainoa kirjoitusprojekti jonka olen tehnyt, mutta ainoa jonka olen vienyt loppuun.

    • Haaveena...

      Ei kukaan kyllä kustanna helposti. Muutenhan tälläkin palstalla kaikki kirjoittelisivat että miten meni taas kässäri läpi, sen sijaan että miten jokainen viestiketju on hylsyistä. Kirjan kustantaminen on kallista lystiä ja totta kai kustantajan on jollakin myös katettava kulut ja maksettava työntekijöille joten siksi ei ihan mitä tahansa kustanneta.

      "Suostun myös siihen että sisältöä voidaan muokata niin kirjallisesti kuin juonellisesti kunhan sitä ei täysin päälaelleen heitetä. " Tuntuu että tavallaan odotat valmista. Olet tehnyt raakaversion ja annat sitten toisten tehdä fiksaukset että kässäri saadaan julkaisukelpoiseksi.

      Köyhänä varmasti raha houkuttaa, mutta hyvin harva saa itsensä elätettyä Suomessa kirjoittamisella puhumattakaan saako mitään kustannettua.

      Jos oikeasti haluat saada kässärisi vain ulos ja että ihmiset pääsevät sitä lukemaan tee siitä e-kirja tai kirjoita se blogiin. Ja toki aina voi laittaa kässäriä pienille kustantamoille, mutta se on hankalampi tie.

    • Selvitä verkkojulkaisut. Koska sinulla on graafisen alan kokemusta, voit hyvin taittaa e-kirjan itse ja lähettää sen eri verkkosivuille, joilla koet saavasi sille näkyvyyttä. Voithan myös tutustua on-demand -tyyliseen kustantamiseen, jossa voit mahdollisesti painattaa kirjan ja hinnasta riippuen myös saada omasi takaisin.

    • 12+3

      Nettin voi laittaa vaikka blogin muodossa ihan ilmatteeksi. Luku kerrallaan. Siinähän se on julkaistuna.

    • NäkymätönKirjoittaja

      Hyviä ehdotuksia. Onhan se toki kenentahansa unelma että saisi ihan konreettisesti pitää sitä työnhedelmää kädessään tai sattumalta löytää kirjaston hyllystä. En dissaa e-kirjaa, se on loistava ehdotus minulle, mutta tiedän että se on epäsuosittu tapa lukea kirjoja. En itsekään tykkää lukea kirjoja näytöltä vaan se kahiseva versio on mukava koska silloin saa syyn olla pois tekniikan parista. Ja tähänkin asti omaan hyllyyn kaupasta päätyneet ovat alunperin löytyneet kirjaston kautta.

      Lainattu:
      (("Suostun myös siihen että sisältöä voidaan muokata niin kirjallisesti kuin juonellisesti kunhan sitä ei täysin päälaelleen heitetä. " Tuntuu että tavallaan odotat valmista. Olet tehnyt raakaversion ja annat sitten toisten tehdä fiksaukset että kässäri saadaan julkaisukelpoiseksi.))

      Tavallaan kyllä. Jos minä tietäisin jonkun jolla on enemmän kokemusta kirjoittamisesta, antaisin fiksattavaksi sen tälle ja kanteen tulisi sekä minun että fiksaajan nimi koska minusta silloin hänkin on kirjoittaja. En tiedä onko kirjoitustyylini hyvä tai huono, mutta oman arvioni mukaan hieman parannusta kaipaava.

      Tietenkin myös se että "minusta" juoni ja idea on potentiaalinen on vain ja ainostaan minun näkemykseni, mutta perustan sen useiden vuosien lukukokemukseen, johon on kuulunut paljon eri genrejen ja tekijöiden teoksia kuuluisuuksista lähes tuntemattomiin.

      Eräänlainen yhteistyö-elementti minulla on mielessä, mutta lähes kaikki isot kustantajat haluavat valmiin version hopealautaselta eteensä ja sitä minulla ei ole tarjota(en ainakaan usko, vaikka olen käynyt tekstin läpi enemmän kuin kerran).

      Olisi tavallaan myös kiva tarjota kirjankantta jollekin potentiaaliselle taiteilijalle, jotta joku toinenkin saa pontta, mutta sehän ei ole minun päätettävissä(ehkä).

      Lainattu:
      ((Köyhänä varmasti raha houkuttaa, mutta hyvin harva saa itsensä elätettyä Suomessa kirjoittamisella puhumattakaan saako mitään kustannettua.))

      Olen rehellinen sanoessani että raha ei tällä hetkellä taloudellisesta asemastani huolimatta ole tärkein. Vaihtaisin sen mielelläni parempaan terveyteen. Tiedän jo valmiiksi että päätyi kässärini minnehyvänsä, niin ensikertalaisena en kuitenkaan saisi juuri mitään. Siitäkin huolimatta että se sattumankaupasta saisi huomiota.

      Kiitos vastauksista ja toivoisin kuulevani lisää.

      • NäkymätönKirjoittaja

        Toki myös ymmärrän kustannukset(varsinkin kun kukaan teistä ei voi tietää mitä olen kirjoittanut) niin onhan se absurdia ajatella että mitä tahansa kustannetaan, mutta tietääkö kukaan esim. pientä aloittelevaa kustantajaa, jolle pääsisi helpommin ja missä olisi enemmän neuvottelu varaa. Isot voivat sanoa suoraan Ei tai Kyllä ja päättävät mitä tehdään ja miten, mutta minä haluasin sellaisen kanssa tekemisiin joka suostuu keskustelemaan joustavasti. Olenhan minäkin jo valmis antamaan vapaat kädet muokkauksille jne.


    • kotikirjailija

      etsi kaikki ne kustantomot netistä, jotka ottaa vastaan sähköpostia, ja sitten vaan onnea matkaan ja teksti nettiin. Itse lähjetin parillekymmenelle pienelle ja isommalla kustantajalle saman tekstin. Yksi tärppäsi ja keväällä pitäisi kirja olla painettuna.

    • Uu uuutelias

      Nimim. kotikirjailija: kuinka kauan käsikirjoituksesi oli kustantamossa odottamassa kustannuspäätöstä? Aika nopeasti tuntuu ilmestyvän, ehtiikö se mahtua kevään julkaisuohjelmaan ja julkaistavien kirjojen esitteeseen? Millainen kustannussopimus sinulle tarjottiin?

    • 3+2

      Viestin perusteella alottajan kirjoitustaidossa on tooosi paljon parantamisen varaa. Se jo torppaa varsinaiset kustantamo. Kun kässäriä ei vain viitsi lukea ensimmäistä sivua enempää.

      • NäkymätönKirjoittaja

        Sitähän minä yritän sanoakin. En usko että kirjoitustyylini on selkeä ja ehdottomastikin ensimmäiset sivut ovat kuraa, vaikka kuinka olen yrittänyt siistiä. Suosittelisin sillekin joka lähtee arvioimaan teksiä, hyppäämään kahden ensimmäisen luvun ylitse, koska vasta silloin teksti lähtee juoksemaan. Minulla ei ole mitään syytä lähettää kässäriä ilman selityksiä minnekään koska muuten sen lukijat arvioivat koko tekstin ensimmäisistä lauseista, jotka ovat koko kässärin heikoinlenkki. Jos tuntisin jonkun jonka kanssa voisin yhteistyössä siistiä sisällön niin tekisin sen, mutta tuttava piirissäni ei ole ketään jolla olisi edes harrastus kokemusta. En minäkään mitään puolivalmista halua väkisin julkaista.

        Tosin silloin kun tein kässärin(muutama vuosi sitten) niin kirjoitin ja luin enemmän kuin tänään, joten en yhtään ihmettele kirjoitustaitojeni rapistumista. Oletan että viestit, jota kirjoitin tänne Suomi24:n nyt ovat töksähteleviä ja vaikeasti luettavia monimutkaisten ja toimimattomien sanayhdistelmien takia - voisin ilmaista itseni selkeämmin.
        Mutta yhäkin, en halua kirjailijan uraa, joten en näe syytä lähteä "kouluttamaan" itseäni kirjoittamisessa vain yhden käsikirjoituksen takia.


    • haisatakaa passksaaa

      >> FreeRiotPoints.me

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1725
    2. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1342
    3. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      284
      1250
    4. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      66
      1169
    5. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      113
      1092
    6. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      5
      969
    7. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      947
    8. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      24
      923
    9. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      232
      838
    10. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      809
    Aihe