Koira pakastimeen

19+18

Moniko on joutunut jättämään piikin jälkeen koiransa, parhaan ystävänsä pakastimeen eläinlääkäriasemalle, josta on viety tuhkaukseen ja hakenut tuhkauurnan sieltä parin viikon päästä?

14

414

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jarnik

      Olen sen saman kyllä kokenut myös ja se ei tosiaankaan tuntunut yhtään mukavalta,vaan oli kyllä niin kurja ja orpo olo kun paras kaveri piti sinne kylmään jättää, ,joten tiedän oikein hyvin minkälaiset tunteet sisälläsi nyt juuri kuohuvat,,jos olet sen nyt kokenut myös ja otan suruusi osaa myös.

    • 19+18

      Ei se onneksi vielä ole ollut ajankohtaista nykyisen kanssa, *raaputtaa puuta*. Ajatus vaan tuntuu suoraansanoen hirvittävältä kerran kun sen on jo kokenut aiemmin. Kiitos vastauksesta.

    • Rexa

      Silloin jos asut omakotitalossa maaseudulla, niin voit ottaa koirasi mukaasi sen viimeisen piikin jälkeen ja haudata sen omalle maallesi eikä tarvitse jättää sitä eläinlääkärin pakastimeen,,joka tuntuu kyllä tosiaankin kauhealta.

    • Rocky.

      Minulla on nyt 10 vuotta kulunut tuosta,ja en tiedä pääsenkö täysin koskaan yli,se on aina mielessä,tänäänkin monta tuntia olen miettinyt.

      Nimimerkkini on tuon koiran nimi.

    • 19+18

      Joku oli käynyt hautaamassa koiransa Keskuspuiston metsään täällä Helsingissä, haudalla oli puusta tehty risti, jossa koiran nimi ja syntymä- sekä kuolinaika.
      Maunulassa on koirien hautausmaa, mutta sinnekin pitää jo etukäteen varata paikka ja koira joka tapauksessa joutuu ensin pakastimeen, jos ei heti pysty sitä itse sinne käymään hautaamassa. Helsingissä toimii eläinlääkäriasemia, jotka käyvät piikitämässä kotona tarvittaessa. Mutta kenellä on voimia pitää kuollutta ystäväänsä kotona edes seuraavaan päivään, jolloin hautaaminen vasta on mahdollista käytännössä vaikka hautapaikka olisikin jo etukäteen varattu..Pitäisi olla kuoppa jo etukäteen valmiina jossain, jotta koiran voisi viedä sinne samantien.

    • .......

      Minä tahdon poltattaa koirani minkä jälkeen säilytt äätuhka-uurnat kirjahyllyssäni. Tekeillä on testamentti, jossa kuolemani jälkeen koirieni tuhkat ripotellaan omani ohella mereen samanaikaisesti.

    • kurnupyy

      Meillä rakas Haus Artos Chivas jäi 24.2. eläinlääkärin pakastimeen, kotoa lähti 50 kg ja kotiin palaa varmaan parin viikon sisällä 2-3 kg. Loppu tuli niin nopeasti että maahan ei saanut millään kuoppaa, kauniin uurnan sille tilattiin ja nyt on tämä viikko mennyt itkiessä. Ja kun uurna tulee takaisin, uskotaan nenäliinoja tarvittavan vielä pitkään. Miten 10,8 v on mennyt niin nopeasti - hirveän reiän jätti lähdöllään, niin sydämeen kuin kotiinkin.

      • Hki

        Otan osaa, minullakin se on taas lähitulevaisuudessa edessä. Yhden jätin jo hiukan yli 10 v sitten.Uurna on tällä hetkellä kirjahyllyssäni.

        Eläinkaupan pakastearkusta ruokien seasta muuten löytyi marsu muovipussissa, mikä järkytti jonkin verran myös.


        Voimia sinulle/teille!


      • kurnupyy
        Hki kirjoitti:

        Otan osaa, minullakin se on taas lähitulevaisuudessa edessä. Yhden jätin jo hiukan yli 10 v sitten.Uurna on tällä hetkellä kirjahyllyssäni.

        Eläinkaupan pakastearkusta ruokien seasta muuten löytyi marsu muovipussissa, mikä järkytti jonkin verran myös.


        Voimia sinulle/teille!

        Kiitos


    • varmuusko?????

      ......... :lle ja muille. Luuletteko tosiaan saavanne oman koiranne tuhkat purkkiin, kun se on poltettu? Tod. näk. saatte mitä tahansa puun tms. muuta tuhkaa purkkiinne, jonka sitten luulette olevan oman koiranne tuhkaa!

      Ainoa keino saada koiransa "roppa" kotiin on käyttää se itse lopetuksella, tuoda raato kotiin, ja haudata itse. Tai viedä se itse lopetuksen jälkeen sovittuna aikana tuhkaukseen, valvoa tuhkaus itse, ja sit viedä jäännökset uurnassa kotiin:)

      • ...

        Mihin kannanottosi perustuu? Omakohtaisesti koettuun faktatietoon? Missäs muuten ajattelit raadon säilyttää ennen tuhkausta? Omassa pakastimessasiko?


      • kurnupyy

        kiitos ashole, aina on jotain paskapäitä täälläkin, piristit päivääni, tule kaivelemaan jäistä maata pikkulapiolla, lähde 200 km tuhkaukseen mukaan, varaa vapaapäivä töistä kun et tiedä milloin tuhkataan, suksi suolle


    • varmuusko?????

      ......:lle Mihin perustuu Sinun väittämäsi, ettei kuvaamani tilanne tapahtuisi?

      Kuten sanoin, jos haluat varmuuden asiasta, varaa tuhkausaika, käylopettamassa koira ennen sitä, aja krematorioon, valvo tuhkaus, ja tuo tuhkat uurnassa kotiin. Näin menetellen saat varmuuden asiasta. Jos jätät sen muiden hoidettavaksi, voit heittää hyvästit varmuudelle. Ja hei, em. tapauksessa ei tarvii työntää roppaa pakastimeen ollenkaan. Ei omaan, tgai eläinlääkärin:)

      • kurnusimppu

        Unohtui mainita, että meiltä lähimpään tuhkaamoon on useita satoja kilometrejä. Lähde siinä sitten viemään koiraa, ota työpaikalta vapaata, ja lähde matkaan sen kuolleen (yli 50 kg) koiran kanssa. Ja jos vielä viejällä on toinen käsi kipsattu, se vaihtoehto ei tosiaan tullut mieleen. Elämä on, johonkin on pakko luottaa, eikä kyseenalaistaa


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      68
      2939
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      413
      2830
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      99
      2247
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      88
      2050
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1904
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1844
    7. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1840
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      151
      1805
    9. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      322
      1629
    10. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1623
    Aihe