Kanaankatu 6 HASO

mikit1

Kokemuksia ja mielipiteitä tästä vuoden 2011 Betonirakenne palkinnon voittaneesta HASO:n talosta?

42

2701

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • puolivalmis

      Arabianranta alueena hakee vielä muotoaan ja vaikka meri on siinä vieressä, ei tunnu luonnostaan kurottautuvan sinnepäin, ja on jotenkin vähän ankean oloinen.

    • mikit1
    • Että tämmöinen beton

      HAH? Kuka kysyy ja ommentoi -talon asukas?
      No kerrotaanpa faktaa hieman palkinnon toiselta puolta.

      Mutta siis mikä betonirakenne palkinto? Jaetaanko se sokkelin valusta vai kokonaisesta ja onnistunesta työn tuloksesta ja laadukkaasta työn tuloksesta ja onnellista asukkasitakin jotain?

      No sen verran tiedetään ko. Kaanaankatu Hasosta
      ( Arabianranta=Vanhakaupunkia), johon kiinteistökompleksiin kuuluu myös kaupungin vuoktatalo isompana yhtiönä molemmat kohteet valmistuneet ja asukkaat muuttaneet talvella 2012, rakentajana oli Skanska, Att:n "valvonnassa"!

      Kiinteistön 2-vuotistakuu korjaukset alkavat kevättalvella 2014.
      Ongelmia on jo havaittu niin kiinteistön *BETONIRAKENTEISSA (talo siis valmistunut 2012), kuin myös tiiliverhouksen laadussa ja oikeastaan kokonaisuutenaan sisätiloja myöten laadullisia ja siis oikeastaan jo rakennusaikaisten työnvalvonnan puutteista johtuvia ongelmia. Ilmenneitä vesí- sekä mahd. kosteusongelmia on tulossa, joten siihen varautukoon ko. kohteen asukkaat ja sinne joskus muuttavat!

      Nyt on jo osittain korjattu ainakin yhden ns. yleisen tilan osalta havaittuja *BETONIRAKENTEISSA esiintulleita äänieristys-ongelmia, muttei kattavasti niitäkään jos on olettettavaa että kaikkien tilojen ääneneristys työt ovat toteutettu yhtä leväperäisesti on kohteen äänieristysratkaisujen korjaaaminen jötetty ainakin toistaiseksi?

      > Asukkaina kannattaa olla nyt aktiivinen ja reklamoida kaikki, pienemmätkin havaitsemansa virheet, ja havainnot! <
      Muutenhan voi olla jos huonosti käy, asiat ja ongelmat lankeevat kuten ilmeistä on asukkaalle tämän muutettua pois, ja asunnon kuntoa ja tilaa takastellessa?

    • Onnea sinne siis!

      ALOITTAJALTA ON ILM. tapahtunut kömmähdys eli väärinymmärrys Arabianrannan betonirakenne kisan palkitusta kohteesta?

      Se ei ole Kaanaankatu 6 ollenkaan, vaan keskemmällä asunto-aluetta oleva VUODEN BETONIRAKENNE 2011 - ASUNTO OY FLOORANAUKIO JA KUMPULAN KIINTEISTÖT OY LONTOONKUJA, HELSINKI.

      http://www.betoni.com/tapahtumat/vuoden-betonirakenne/vuosi-2011

      "Asunto Oy Helsingin Flooranaukio ja Kiinteistö Oy Lontoonkuja palkitaan vuoden 2011 betonirakenteena taitavasta suunnittelusta sekä ammattitaitoisesta toteutuksesta. Rakennuttajan, kaavoittajan ja suunnittelijoiden tiiviin yhteistyön tuloksena yhdistettynä osaavaan betonin käyttöön on aikaansaatu toimiva ja näyttävä arkkitehtoninen rakennus Arabianrannan kaupunginosaan."//...

    • tyytyväinen

      tää voitti kyl 2012 jonku betonikisan.minusta ihana asua ja ei vielä mitää ongelmia,mut tääki rakennettu keskel talvee ja lumen keskellä,luultavasti kosteusongelmia tulossa.nyt kaikki ok enkä muuttaa tahtois.ne yhet sisäkuvat oli stadin kämppien puolelta,koska meil Hason puolella on parkettilattiat kaikilla.

      • Joka asunto =yksilö"

        Nyt tarkkana kuitenkin! Siis etteikö ongelmia olisi, ehkä niin jos yksittäisissä asunnoissa ja erityisvalvonnan alla itse valvonut juuri eim. oman huoneiston valmistumista seurata tai tarkkailla jostain näkökumasta "asiantuntijana" lähemmin, ei ehkä ongelmaa ole?
        Mikään ulkokohtainen "rakennuspalkinto" tms. ei kyllä vielä kerro koko totuutta asukkaan näkökulmasta lopulta!

        Mutta kannattaa silti katsella "ruusunpunaisten" rilliensä takaa asioita laajemmin ja koko kiinteistöä silmälläpitäen myös pitkällä aikavälillä!

        Varsinkin jos on luottamustehtävässä tms. koko kiinteistön hoitoon jne. nähden ollut tai on, on erillisvastuun ottanut ja pitäisi silloin toimia asukkaiden eikä ulkoisten toimijoiden edun mukaan!?

        Korjaustoimet ovat kyllä ko. kiinteistössä jo alkaneetkin (olleet jo yksittäisissä paikoissa jo toimenpietiden allakin aikaisemmin) joten avatkaahan siis silmänne todella oman ihanuuden ulkopuliseen todellisuuteenkin vähitellen!

        Arkkitehtitoimiston mallikuvissa on ilm. todella kaupungin vuokrapuolen asunnosta kuvia, mutta jos nyt halpa ja kakkosluokan parketti puuttuukin on ko. asunto (8krs) avoparvekkeellaan varsin edustav ainakin kuvissa onnistunut!

        Mutta huomatkaa vuokrapuolen asuntojen varustelu ei poikkea juurikaan muuten myöskään Hason asuntojen sisustusratkaisuista, jos nyt onkin saanut valita keittiön kaappien ovien värit ja ovenkahvat, samoin "sekundaparkeitin" materiaalin ( asennuksen), tai muita erikseen kustannettavia rarkaisuja tai töitä asunnossaan jonka asumisoikeuden lunastanut. Erot asumisessa hyvin pienet ja kaikki säännöt yms. jopa oikeudet aikalailla samoja!

        Vuokra-asunnoissa Kaanaanpiha/- katu ( Kumpulan kiinteistöjen hyvin isännöimä kohde) on samansuuruinen neliövuokrien hinnoittelu kuin samassa kiinteistössä Haso puolella on, joten se joka siihen kohteeseen pääsi vuokralle voi olla tyytyväinen kyllä aina asukas-materiaalia myöten, joilla pääosin on suomalainen asumisperinne ja käytäntö!
        Joten esim. asumiseen ja ihan käytännöllisten asioiden kanssa toimimiseen ei juuri ulkopuolista neuvojaa tarvita voisi kuvitella?!

        Sekin yllättäen vaikuttaa asumisen tasoon ja viihtyvyyteen, vaikka kuka mitä muuta väittäisi!
        Mutta juuri käyttövastikkeen ja vuokran suuruuteen ja kehitykseen ylös-tai alaspäin voivat asukkaat vaikuttaa käytännössä omilla toimillaan ja käytöstavoillaan, mm. roskien ja kierrätysten lajittelussa, lastensa toiminen seurannassa kuten yleisten tilojen ja istutusten / nurmikon ja leikkipaikan kunnon valvonnalla jne.
        Sotkemisen ja tuhrimisen ehkäisyä ja valistusta ennakkoon juuri tästäkin kustannus näkökukmasta ajatellen.

        http://www.h-l-p.fi/kaanaankatu-housing/

        http://haso.fi/2-uncategorised/14-ohjeet _= sivut laahaa jäljessä nekin...?


    • mikit1

      Juu, kyseessä taisikin olla 2011 paras betonijulkisivu palkinto. Tarjottiin tuosta talosta 64 m² kaksiota vaatehuoneella. Hintaa olisi jotakuinkin 25 tuhatta ja 760 kuussa.

    • kuha kyselen

      mikit1 ,mikset ottanu?

    • mikit1

      Huomenna olisi tarkoitus mennä katsomaan asuntoa.

    • tyytyväinen

      jokaisessa tänäpäivänä rakennetuissa on ongelmia...rakennustarkastus olematonta ja virolaiset rakentaa. tää kohde on ihanalla paikalla. tervetuloa naapuriksi:)

      • Arabiaa

        Tiedätkö, onko Kaanaankatu 6:n yksiöissä ollenkaan vaatekaapistoja, kun netistä löytyvissä pohjakuvissa niitä ei ole?


    • Vastuullisuus puutuu

      Ihana paikka ja ihana talon ulkokuori ei auta kun ja jos ongelmia alkaa esiintymään. Huomattavin ja samalla laiminlyödyinpiä ovat kosteusonglemat todellakin, kuten hyvin tiedetään monista julkisista kohteistakin, hyvin uusistakin!

      Jos hieman vaivauduttaisiin panostamaan ja olemaan tarkkaavaisempia eli vastuullisempia rakentamisen siinä vaiheessa kun rakennus nousee elementeissään ja kuoruutetaan tiiliverhoilulla jne.
      Jos valvonta puuttuu tai on vastuutonta, niin työmies oli sitten vaikka indokiinasta tekee niinkuin mestarit osoittaa ja ohjaa ja seuraamukset ovat lopulta rakentajan vastuilla! sama se oliko osatyö vai koko urakkaa!

      Vastuuta on turha pelkästään työntekijöille vierittää. Rakennuttajalla omat vastuut ja rakentajalla omansa, vastuullaan 2-v. takuilla alkuun ja lopulta jopa 10-vuotta eteenpäinkin!

      Mutta jos asioista sumpiltaan ja sovitaan - että katsotaan ikäänkuin sormien läpi ja saadaan ehkä siitä "vastinettakin" sopija osapuolille, eli omaa hyötyä josta jo varsin monta esimerkkiä mm. Helsingin omissakin projekteissa.

    • mikit1

      Paljon oli ihmisiä asuntoa katsomassa. Itse koin asunnon jotenkin erityisen halvan oloiseksi. Vastapäätä sisään tuijottavat toimistotyöntekijät eivät myöskään erityisesti nostaneet fiiliksiä.

      • valot päälle katsaus

        Missä niin Kaanaankadullako se oli?
        Kalliisti tehty, betonitalo ja tiilellä kuorrutettu! "Moni kakku päältä kaunis jne..."!

        Nyt alkaneet takuutyöt vähitellen, betoni-ym. rakenteiden korjaustyöt 2-v. takuutöitä ennakoiden joissain kohdin jo vuodelle 2014!

        Tällä menolla mitä nyt on ollutkin, osoittautunut vastuunpakoilijoita ja asioiden eri osapuolille pallottelijoita riittänyt eli jostain sekin kertoo!

        Veikkaan lähitulevaisuudessa nyt mahd. vähimmillä mahdollisilla peitekorjataan esiintuodut epäkohdat, mutta jäljelle jää runsaasti mikä paljastuu vasta vuosien kuluttua.
        Se uutuuden ja ihanuuden viehätys kun on vielä niin vallitsevaa kuten on kommentoitukin, ettei nähdä missään mitään vikaa tai laiminlyöntejä rakentamisessa. Sitten yllätytään jos ja kun asiat ja viat katsotaankin asukkaan itsensä aiheuttamiksi ja siis myös korvausvelvoitteeksi!

        Tai asukkaan ilmoitusvelvollisuuden laiminlyönti sekin kun on sanktioitu!
        '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
        Tämä näissä salailuissa epäkohdissa on liian tavallinen kuvio välttää rakentamisen aikana tehdyt virheet, ja vastuuttomuudet joita nyt mm. "eräänkin rakennuttajan" kohdalla laajasti toteutetaan.
        - Mutta kaupunki ym. kumppanit kiittää ja palkitseekin näitä joka on kummallisinta tässä hommassa!


      • Totuus ei kaada.

        Juu, aika oikeaa havainnointia nopeallakin katsauksella, varsinkin jos on vertailupohjaa asioihin niin myös talojen ja kiinteistöjen toteutuksen laatuunkin.

        Ulkopuolisena sen voi havainnoida eri tavalla kuin sisäisessä 'onnenhuumassaan' kohteeseen onnistuneesti asumaan päässeen kannalta, ja kaiken voi nähdä toisinkin jos haluaa, krtiikki on paikallaan jos sillä halutaan vaikuttaa muutokseen.

        Mutta hankalaa jos eri osapuolet näkevät sen vaan ikävänä "puuttumisena" tms!?

        Kohde on pääosin halvoilla jopa sekundatarvikkeilla ja materiaaleilla viimeistelty sisätiloistaan, se on totta. Monessa kohtaa on ehkä yritetty säästää, mutta huonolla tavalla. Kuitenkin valtion tukia on laajasti käytetty kuten asuntotuotannossa yleensä, mm. sosiaaliseen asuntotuotantoon tehdään.

        Rakenteet perustaltaan saattavat olla ns. normaalimpaa kuten laki ja valvontakin yleiseti edellyttää.
        Monissa kohdin jos "oikein silmin" haluaa nähdä ja tarkastella töiden laatu ja viimeistelyt ovat 2. -luokkaa mutta myös tavaroiden suhteen mm. materiaalseissa, ovissa ja asennuksessa ja huolimattomissa tavaroiden huonosta käsittelyssäkin joissain kohdin on ollut huomauttamista.

        Mutta siksipä on vastuut ja säädetyt takuut ( 2-v./ 10-v.) ovat että asiat korjataan kun niistä reklamoidaan asianmukaisesti, vaikka olisi tyytyväinen muuten kiinteistöön ulkokohtaisten ja ei niin itseä koskevien asioiden kauttakin.


    • tarkkanan asukas

      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1990/19900650#L3

      3 LUKU

      Asumisoikeuden haltijan oikeudet ja velvollisuudet huoneistoa käytettäessä
      ____________________________________________________________

      15 §
      Asumisoikeuden haltijan ilmoitusvelvollisuus

      Asumisoikeuden haltijan on viipymättä ilmoitettava talon omistajalle huoneiston vahingoittumisesta tai puutteellisuudesta. Ilmoitus on tehtävä heti, jos korjaus on vahingon suurenemisen estämiseksi suoritettava viipymättä.

      Jos huoneisto jätetään käyttämättä pitkäksi aikaa, asumisoikeuden haltijan on ilmoitettava siitä talon omistajalle ja varattava omistajalle mahdollisuus päästä huoneistoon.

      Asumisoikeuden haltija, joka laiminlyö 1 tai 2 momentissa tarkoitetun ilmoituksen tai pääsymahdollisuuden varaamisen, vastaa laiminlyönnistään aiheutuneesta vahingosta.//_

      Kts. linkkiä mm. tämän lisäksi...

    • Klikkaa skanskaa

      http://kodit.skanska.fi/

      Rakentaja oli Skanska, jos jäi epäselväsi kohteesta.
      "Koti on elämän tärkeimpiä asioita. Me Skanskassa haluamme suunnitella ja rakentaa viihtyisiä asuinympäristöjä ja koteja, joissa on hyvä asua.

      Klikkaa ---

    • Arabiassa jo 2003

      Tervetuloa vaan Arabianrantaan. Tottahan jatkuvat rakennustyömaat vähän pilaavat fiilistä mutta nyt alue alkaa olla 5 vaille valmis. Iso osa rantapuistosta on ollut kondiksessa jo pidempään eikä "vanhassa" rannassakaan vikaa ollut.

      • Ympäristön suojelua!

        Arabian ranta-alue on todella pudistettu sen minkä nyt ihmisvoimin voidaan ja kalliisti tehdä! Ja rakennettu istutettu uusiksi jne., ja kestää kononaisuudessaan vuosikymmeniä ennekuin kustannukset ovat kuitattu kansan kukkaroista!

        Mutta kaikki paikalle tuodut ja maisemoidut rantakivetyksetkin ovat pikkuhiljaa muutaman vuoden sisällä "iloisesti lasten toimesta" mm. myös vanhempien suosiollisella avustuksella ja esimerkillä heitetty mutaisen merenlahden pohjiin!

        Ei auta mikään!

        Tämä asia ei siis ole mennyt alkuunkaan perille näillekään "uusavuttomille" perheille ym. he ovat koko ajan tuhoamassa rakennetun ja maisemoidun rantaa, jonka samalla tulisi osaltaan estää alueella olevan liete- eli täytemaan vajoamista meren lahteen Vanhankaupunginlahteen!
        Joka on siis uimakelvoton sellaisenaan saastunen ja mutaisen pohjansakin takia!

        Kalliit puut ja muutkin istutkset riivitään ja katkotaan, ihan kuin ei tajuttaisi niidenkin maksavan ja uusinnan kustannukset ovat melkoisia.


    • kyssäri

      teil muutamil kirjottajil näyttää olevan tietoa ,mitä salaatte?. SANOKAA IHAN SUORAA NE KOHDAT MITÄ PITÄISI HUOMATA. KIITOS!

    • Mielipide tämäkin.

      Jatketaan Kaanaankadulla pysyäksemme "jos sallimme" yleisemmin, no ko. kohteen talohallituksen osalliset viisaudessaan tekivät aloitteen keväällä muutamien osallisten eli omien ja mahd. vieraidensa ym. majoitusta tarvitsevien ja ns. oma-kustannusten helpottamiseksi kaupungissa yöpymistä ajatellen, - esityksen Hason kiinteistön asukas/kokoustilan ottamisen majoituskäyttöön tuosta vaan, - kun näistä toimijoista asukastila olisi siihenkin sopivasti kalustettu ja toimiva tila?

      Asia oli ilm. siltä istumalta sovittu, ja esim. muiden asukkaiden kantaa kysymättä tms. kokouksen päätöksellä kevätkokouksessaan 2013.
      - Mutta jonka tiedottaminen l. asiakirjan esille tuominen kesti silläkertaa runsaat 1,5kk muiden asukkaiden tiedoksi ilmoitustaululle.

      Asian ja esityksen oli näinollen kuitenkin tarkastelujen jälkeenkin hyväksynyt "pöytäkirjantarkastajat" ja isännöitsijän edustajatkin.

      Nyt puolestaan "hallituksen" syyskokouksen 2013 joka siis toinen tänä vuonna, jälkeen kokouksen pöytäkirja oli asukkaille esillä ennätysajassa vain 3.-vrk kokousekn jälkeen!
      Ja se parantunut asenne että nyt jo tiedotetaan asioista ikäänkuin muutkin asukkaat huomioiden, on kehitystä! (Kuitenkin vielä tarvittavat allekirjoitukset ja hyväksyjien nimet unohtuneet tässäkin, uutta käytäntöa sekin?).

      Kuitenkin siis kehitystä edellisistä, ja lähentelee jopa aso-laissakin mainittua ja edellytettyä & tarkoitettua asukasdemokratiaa!

      No kokemushan jos koettelemuskin tuo asioihin toki näkökulmaa... ja sanoisko usein niin omissa intresseissään toimivat alkavat hahmottaa kokonaisuuksia ja sen että miten vähän talohallituksillakaan kaiksesta huolimatta on valtuuksia itsellään laajastiottaen? Kaikkea ei siis ole vapaaetois-toimijoille siirretty, hallinnoivalle yhtiölle jää kokonaisvastuut aina, se innokkaimmilta tuntuu unohtuneen?!

      No vielä tästä, talon ns. asukastilan hostellina eli majoitustilana käytölle tulikin pikainen päätös, kun Hasoa hallinnoivat ym. tahot olivat kieltäneet nyt tämän asukastilan vierasmajoituskeen "laittomana", ilmoitetaan nyt yksissätuumin pöytäkirjassa.

      - Toisaalta edullista yöpymistähän se olisi ollut (20e/vrk- yö), kaupungin edullisinta "liiketoimintaa", mutta kun asian harrastajat eivät ajatellet pidemmälle, että tarkistataan ensin asioiden laillisuus- ja turvallisuus näkökohdat, vakuutuksineen yms. vastuut, sen varalle jos majoittumisesta sattuisi aiheutumaan vahinkoa tms. tiloissa tai muuten ylimääräistä trafiikkia talon tiloissa myös se jo olemassaoleva klo 22:n sääntö huomioiden!
      Siis normaalissa asuintalossa ( sen krs 8.) kaikki tämä siis aiottiin sallia.

      Vielä jos nyt rakentajan 2-v. takuiden korjaukset olisivat ajantasaisesti etusijalla, jotka eivät todellakaan ole asukkaille kuuluvia tai kustannuseriä, vaikka niin monet kivat hankinnat puhuttaakin joita olisi kiva saada taloon!

      Yksi huoltoliike-yritys on jo siis kerran vaihtunut äskettäin toiseen (kesti 1,5v.), nyt toiveet ovat korkealla hommat saaneiden kohdalta, mutta aina tuntuu ulkoistetusssa "ketjussa" tökkivän joista siivoustoimet ovat jatkuvasti puhuttava aihe, niin ko. kohteessakin!
      Mutta jos maksetaan kai on kohtuullista vaatia myös sitä palvelua mistä sovittu, ja koskeehan se myös kiinteistön hallintoa laajemmin. Eikö totta?

      Mutta kanava ja foorumi se tämäkin mielipiteillemme, jos muita mahdollisuuksia ei ole kommetoida ja keskustella, kun otsikkokin on sopivan kohdennettu tässä aloituksessa annettu osoite.

      Hason omilla sivuilla kirjoittelu ja mielipiteet kritiikistä puhumattakan hakusessa (päivityksiä on tehty kuukausia), kuten huomaamme haso.fi?!

      Kiitos omasta ja yhtiön puolesta.

      • Tiedotuksen vaikeus?

        Hyvin toimii aso-keskustelu foorumi joiltain osin, siis seurattukin jos muut kanavat asukkaille ovat "jumissa" ja niiden saavutettavuus vain "asian harrastajilla" ( t. esim. facebook?). Kuten myös ko. edell. "kokouspöytäkirjojen päivitys" asianmukaisella tavalla lisäyksineen alkuperäiseen nähden nyt päivitettynä helposti ilm.taululla luettavissa!?
        Voiko minkään aso-kiinteistön / hallinnon tms. tahon edellyttävän yleensä tai muissakaan yhteyksissä asumisoik. talon asukkaiden olevan mukana jossain erillisessä "somessa" saadakseen informaatiota ja muuten ajantasaista tietoa asuintalonsa asioista?

        Mitä kokemuksia Teillä muissa taloissa ja kiinteistöissä - juuri asukkaiden edunvalvonnassa t.- luottamustehtävissä vapaaehtoisina toimivien "talohallitusten" yms. vastaavien toiminnasta?
        (Aso-asuintalot laajastiottaen).
        Jossain on kai ollut myös omia sivuja tms., tai alueiden ja kaupungiosien sivujen yhteydessä jotain tiedotustakin, joka aina tulisi olla avointa ja kaikille kiinnostuneille helposti löydettävää ja informatiivista, ainakin periaatteessa!
        Ketään ei palvele jonkun klikkiytyneen ryhmän puuhailu jopa yhteisten asioiden nimissä?!

        Jk. Asokotien (oy) nettisivulla on mm. uudistuneen lain (2011) pääkohdat ja tavoitteet hyvin esillä ja kannattaa tutustua - jos Finlexin sivuilla kuten asiat ovat lainsäädännön mukaan kirjattu. ( Täysin eri asia sitten miten kaikki hoituu käytännössä).
        https://www.asokodit.fi/asukkaille/kotikulma/ilmoitustaulu/?nid=19118&type=7


    • VIRTUAALIELÄMÄKÖ:(

      mä oon niin täynnä tota FACEBOOKIN KAUTTA INFORMOINTIA...En liity siihen ikinä ,joten jääkö jotain sen takia tietämättä? Kirjalliset ilmotukset vähintäänkin ilmoitustaululle.Kiitos.

    • Arabiaa

      Kysynpä uudelleen: tietääkö joku asukas, onko Kaanaankatu 6:n yksiöissä ollenkaan vaatekaapistoja, kun netistä löytyvissä pohjakuvissa niitä ei ole? Mikit1, saitko/otitko asunnon? Miksi asunto tuntui erityisen halvan oloiselta, oliko ö-luokan materiaalit?

      • yksiöt

        Yksiöissä ei ole valmiita kiinteitä kaappeja.Helpompi sisustaa mieleisekseen:)


      • Aso sinänsä ok.
        yksiöt kirjoitti:

        Yksiöissä ei ole valmiita kiinteitä kaappeja.Helpompi sisustaa mieleisekseen:)

        Justiin "hän" niin vastaa kuin olisi annettu vastattavaksi arkkitehdin suulla ja asenteella sanottuna kun asia on otettu esiin kiinteistön esittelytilaisuudessa!

        Se on sitä "nykyaikaa" saat suunnitella jopa itse miten sijoitat mitäkin suhteellisen avaraan tilaan mutta kuin hotellihuonemaiseen tilaan, jossa kuitenkin pitäisi asuakin!

        Ylempää avauksessa löytyy linkki suunnittelutoimiston esittelysivulle kohteesta, jolla ilm. ylpeillee talon ulkokuorella mutta sisusta onkin toinen juttu juurikin pienempien asuntojen kohdalla. Ja vaihetelee kuten sanottua kunkin asunnosta riippuen, työn laatu ja toteutus jota nyt asukkailla hyvä mahdollisuus tarkastella tulevien takuukorjausten myötä josta kommetteja edellä.

        Tämä Huttunen & kumppanit ovat ikäänkuin palanneet 1940-60-luvuille jossain toteutuksissaan mm. "viemäriputkilla" ja aukoilla parveketilojen veden poiston toteutuksessa. Sisäänviedyt parveketilat muuten olettaisi vesitiiviiksi - mutteivat sitä olekaan alimpiin kerroksiin nähden.

        Nykytekniikkaakin toki löytyy ovipuhelinta myöten ja lämmintä kyllä riittänyt.

        Avoimen ylimmän kerroksen parveketilat ovat aina säiden armoilla ( kuten lumet jäät sulaessaan ) ja siis kaikki vedet ohjautuu siellä suoraan seinän läpi viedyn "lokaputken" kautta ulos, ja samalla linjalla suoraan alaspäin valuessaan säästä riippuen kastelee alapuoliset asuinkerrosten ikkunat tehokkaasti sillä ei niin puhtoisella valumallaan jne. - että kyllä ikkunanpesujakin rittää tämän johdosta!

        Että onhan se asuintalo muiden joukossa ulkoakatoen komeakin eikö vaan, mutta todentotta sisätilojen materiaalit toteutus jne. ovat muuta mitä oli annettu ymmärtää, pääosin selkunsaa toden totta... luokistuksesta vaikea sanoa muuta!?

        Että kyllä on vielä kehittämistä jatkossakin, tulevissa vastaavissa hankkeissa jos asioista jotain tietävät tahot ja päättävät ottaisivat myös palautteesta opikseen yms. siis rakennuttajan taholla nyt lähinnä.


      • Arabiaa
        yksiöt kirjoitti:

        Yksiöissä ei ole valmiita kiinteitä kaappeja.Helpompi sisustaa mieleisekseen:)

        Onpa melkoinen älynväläys arkkitehdeiltä! Toivottavasti tämä on huomioitu hinnassa ja yksiöt ovat suhteessa halvempia kuin muut asunnot, jos vaatekaapitkin täytyy ostaa ja kantaa asuntoon itse. Keittiön kaapit sentään näyttäisivät olevan valmiina.


      • Katto ja lämmintä..
        Arabiaa kirjoitti:

        Onpa melkoinen älynväläys arkkitehdeiltä! Toivottavasti tämä on huomioitu hinnassa ja yksiöt ovat suhteessa halvempia kuin muut asunnot, jos vaatekaapitkin täytyy ostaa ja kantaa asuntoon itse. Keittiön kaapit sentään näyttäisivät olevan valmiina.

        Juu todella "älynväläys" tai täydellinen moka ulkopuolisten käsityksen mukaan, jota sitten selitellään asukkaalle annetun valinnan vapauden ja sisustamisen ideoinnin nimissä!
        On se siis tiedossa, mutta että rakennuttaja-taho (Att) suuressa viisaudessaan ja jo oletettavan kokeneena rakennuttajana ja sen "valvojanakin" hyväksyyy moiset järjestelyt on aikamoista, sanotaan nyt kuten se on "leväperäisyyttäkin"! Ettei jopa osaamattomuutta, kaiken muun epäolennaisemman viedessä huomion ilmeisen täysin? ( Jos nyt jatkotoimissa ja köytännöissä muissakin asioissa...)

        Yksiöitä on kiinteistössä kahta kokoa n. 35 ja 41 m2 suuruisia, kaikki usein samassa linjassa kahdessa rapussa kuten pohjapiirroskuvat esittääkin.
        Varustetaso muuten suunnilleen standardia mutta komerotilat ovat 1 1 ja pieni vaatetako eteistilassa suunnitelman mukaan. Ahdasta ja siis jostain kaukaa menneisyydeta löytyy samaa suunnittelua ja ratkaisua kyllä, kuten monet kokeneet asukkaat sattavat muistaa.
        Toinen komerotila on vaatetanko-komero toinen hyllyillä!

        Keittiötila tietenkin erikseen, joka ns. aika normaali syvennys tilana. Siinä kaikki, ja loput ideoinnit ovat olleet asukkaan kontolla, jos kallista ja pysyvää ja jälkeen jäävää kalustoa siitä olisi ilmoitettava Hason asuntosihteerille - ratkaisun mahd. sisällyttämisestä asunnon arvoon jos ja kun muutto tapahtuu.

        Mutta esim. ikkunakaihtimissahan vuosien mittaan niiden arvo "tasaantuu" eli poistuu ja ei lueta lisäarvoksi myöhemmin kuten jotkut muutkaan asukkaan tekemät ratkaisut, tai parannukset.

        Varstotila on kaikissa asunnoissa samaa kokoa, joten siinä ei sitten aliarvostettu yksiöiden asukkaan tilantarvetta - joka on myönteistä ainakin.


    • Arabiaa

      Asutko tällaisessa yksiössä? Jos asut, oletko ostanut asuntoon vaatekaapit? Paljonko on suunnilleen vastikkeet näissä 40-41 m2:n yksiöissä? Omasta Hason asunnostani tiedän, että pienemmissä asunnoissa on aina paljon suuremmat vastikkeet/m2 kuin Hason sivuilla ilmoitetaan keskimääräiseksi vastikkeeksi.

    • vielä tyytyväinen

      Moi "Arabiaa",en asu itse yksiössä,mutta jos asuisin,jakaisin asunnon eri alueisiin kaappijärjestelmällä,esim.alkoviksi tms. systeemi jotta tulisi selkeämpi tilanjako ja jos jossain seinällä olisi kiinteät kaapit ja itsellä parempi sisustus-idea,niin kyllä harmittais. Tällä palstalla näköjään joku "katkera" purkaa tuntojaan,en käsitä mihin pyrkii? olisiko kyseessä kilpailun hävinnyt arkkitehti???? Voihan tietysti olla,että tämä talo on täyttä paskaa tulevaisuudessa,mutta niin on ne kaikki muutkin mitä tänäpäivänä rakennetaan. Noi yksiöt on n.450-550€/kk ja asomaksut /- 15 000€.
      Tolta katkeralta kaiken tietävältä haluaisin kysyä,asutko talossa? Vai rakensitko sen?

      • Tila on mikä on...

        Wau mikä ideoitsija! Sustahan tulisi hyvä sisustus-suunnittelija vaikkapa Att:lle tms.
        Koitahan jakaa omaa makuuhuonetasi nyt osiin jos se vaikka olisi vain 20m2, tai suuremmasta puhumattakaan!

        Kykyjesi avulla saisit siis olemattomat ja muuten onnettomat tilat toimiviksi kokonaisuudeksi?
        Missä konsultoivaa apuasi on saatavilla - jos ensin kuitenkin tutustuut erilaisiin pikkuasuntojen pohjaratkaisuihin kuitenkin, katsotaan sitten.

        (ps.Tekisitkö saman taikatempun ns. yleisiin ja yhteisiin tiloihinkin?
        Jopa alla olevan kommenttiin ja tämän varastotiloihin jotka ei siis olekaan saman suuruisia vaan joko tai? Voi vahinko jos joku kadehtii sitäkin tilaanne on paha juttu jos niin joku kokee).
        Mutta asiaan siis eli asunnon tilaratkaisuhinko, miten saada pienestä tilava ja toimiva, ilman laajennusta naapurin puolelle!?


    • Huh tätä kateutta

      Joku "katto ja lämmintä" tossa väitti,että varastotila on kaikissa asunnoissa sama. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Varastot on 2-2,5-3-3,5 ja 4 neliöö,joten en tajua totakaan negatiivistä vääristelevää väitettä.

    • sisustetaan yksiö

      Pieni yksiö ilman kaappeja. Sänky irti seinästä n. 100 cm.Sängyn päätyyn irtoseinä tai joku tilanjakajasermi, sen taakse on helppo laittaa erilaisia vaatesäilytys-ratkaisuja,tankoja,koreja.
      Ja sitten se sänky.Kuka määrää sängyn korkeuden? Omani on nostettu jaloilla metriin ja alle jää tosi paljon säilytystilaa.

      ja sulle tila on mikä on...

      KÄYTÄ MIELIKUVITUSTA ja lopeta toi ankeuttaminen:)

      • Ruusurantaan?

        Mahtavaa pynttäämistä siis, ja asukkaalle jää vielä tilaa asua ja elää muutenkin?
        Kerro ja kuvaa tilaratkaisusi vaikkapa jonnekin tarkasteltavaksi (ihailtavaksi), jos vaikka ko. kiinteistön suunnitelleelle arkkitehtitoimistolle joka muuten yleistiloihin nähden on "määrännyt" miten he haluavat asioiden olevan ja muuten sijoittaa, muuttumattamasti!

        Kyllä tämä foorumi on kaikenlaisia mielipiteitä varten ja jos kuten nyt aihetta on jokaisella on vapaa mielipide ainakin toistaiseksi.
        Vaikka se eroaisi huomattavastikin edellisen kaltaiusen mielipide sensuroijan itseriittoisesta ja muita latistavasta asenteesta!
        Kiitos mielikuvistasi jotka sopii sun murjuusi, ei ehkä muille aina niin...?


    • Arvaa oma tilasi jne

      Millä oikeudella täällä päsmäröidään tai halutaan tukahduttaa asiallistakin ja aiheenmukaista keskustelua, johon kuuluu toki myös kritiikki kenenkään henkilöön menemättä kuten odottaa sopii? Jos sana demokratia on tuttu, se koskee myös mielipiteiden kautta asioihin kantaaottavana muutokseen tähtäävästi jne.

      Vielä on puhuttu vain kiinteistöstä, sen rakentajista ja toimijoista aihene ympärillä, ja miten on onnistuttu tai sitten ei.

      Mutta sen verran on mentävä edellisen sisustajan kautta aiheeseen... että ainakaan asukasdemokraatiksi ei edellisen kaltaisista ole, mutta hehän valitettavasti niihin ensimmäisenä itseään tyrkyttävät kyllä, "kaikessa viisaudessaan" kuten kohteessakin kerrotan asioiden olevan meneillään!?

    • bbvvccxz

      voi herranjumala,auta tollasilta besserwissereiltä

    • Anonyymi

      Millainen äänieristys on Kaanaankatu 6:sen asunnoissa? Tupakoidaanko B-talossa paljon?

      • Anonyymi

        Kaikki kuuluu mitä ylemmässä kerroksessa tapahtuu. Kolistelua ja töminää riittää aamusta yöhön. Menisivät edes nukkumaan ihmisten aikoihin mutta ei.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki kuuluu mitä ylemmässä kerroksessa tapahtuu. Kolistelua ja töminää riittää aamusta yöhön. Menisivät edes nukkumaan ihmisten aikoihin mutta ei.

        Kiitos rehellisestä vastauksesta. Jätän hakemisen B-portaan vapautuvaan asuntoon. Tuntuu, että melkein kaikissa Hason asunnoissa on tuo sama ongelma. Nykyisessä jopa vierekkäisten asuntojen äänet kuuluvat häiritsevästi. Rakennettu vuonna 2007.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos rehellisestä vastauksesta. Jätän hakemisen B-portaan vapautuvaan asuntoon. Tuntuu, että melkein kaikissa Hason asunnoissa on tuo sama ongelma. Nykyisessä jopa vierekkäisten asuntojen äänet kuuluvat häiritsevästi. Rakennettu vuonna 2007.

        Toi ei kyllä koske 2022 valmistuneita Hasoja ovat hiljaisia vanhusten koteja, nääs nuorten numerot ei riittäneet.


      • Anonyymi

        Kaupungin vuokratalo samaa rakennusta. Kaikkea riittää kuten arvata saattaa. Kansainvälinen meininki


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaupungin vuokratalo samaa rakennusta. Kaikkea riittää kuten arvata saattaa. Kansainvälinen meininki

        Voitko kommentoida tarkemmin? Ongelmia tms?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1713
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      175
      1340
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1138
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1128
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      956
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      52
      949
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      71
      907
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      860
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      783
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe