kertokaa

bella

miksei jotkut miehet (salin ulkopuolella) kestä sitä että naiset harjoittelee itsepuolustustaitoja? olen tavallinen heteronainen enkä pullistele missään.
(saleilla en ole koskaan törmännyt minkäänlaiseen epätasa-arvoon)

?

8

154

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • heze

      Vanhanaikainen arvomaailma ja maailmankuva. Onhan noita syitä.

    • Penn & Teller

      Riippuu vähän mitä sillä tarkoitetaan. Tervehenkinen kamppailu-urheilu mies miestä ja nainen naista vastaan on yksi asia ja katusurvivalismi oma maailmansa.

      Esim.kielikurssilla tai kokkikurssilla saa taitoja, joita voi varmasti käyttää tositilanteessa vaikka joka viikko ja kaikille jää hyvä mieli. Alapään potkimislajit taas vievät huomiota elämän varjopuoliin ja negatiivisiin asioihin, eikä niillä ole juurikaan tekemistä arkitodellisuuden kanssa.

      Osittain liittyy myös rooliodotuksiin. Miehet saattavat kokea että on 'epäreilua' että naiset yrittävät päteä sellaisilla alueilla, joilla miesten on tavallaan pakkokin päteä. Naiset odottavat miehiltä tiettyä fyysisyyttä ja jopa väkivaltaisuutta tarvittaessa. Naisille taas tällainen on täysin vapaaehtoista ja siksi osa miehistä näkee tällaisilla asioilla pätevät naiset kohtuuttomina. On myös tosiasia että urheilun huippunaisia käytetään usein tavallisten miesten pilkkaamiseen ja häpäisemiseen.

      • fhujhgghjkk

        "Alapään potkimislajit taas vievät huomiota elämän varjopuoliin ja negatiivisiin asioihin, eikä niillä ole juurikaan tekemistä arkitodellisuuden kanssa. "

        Avaisitko vähän tätä.


      • iiipeee

        Kävin taas eilen treenaamassa halveksimaasi IP:tä. Aluksi muutama erä pistareihin lyöntiä, ihan nyrkkeilyn peruslyöntejä. Seuraavaks potkuja putkutyynyyn, jonka jälkeen vapautumisia RNC:stä. Lopuksi mattosarria 2 x 4 minuuttia. Ei pohdittu elämän varjopuolia eikä muita negatiivisuuksia.


      • Penn & Teller
        fhujhgghjkk kirjoitti:

        "Alapään potkimislajit taas vievät huomiota elämän varjopuoliin ja negatiivisiin asioihin, eikä niillä ole juurikaan tekemistä arkitodellisuuden kanssa. "

        Avaisitko vähän tätä.

        -Liikuntaharrastuksissa on suurempi loukkaantumisen riski kuin ns.kadulla. Eli 'lajeissa' kulkeminen terveyden suojelemiseksi ei ole hirveän rationaalista ajankäyttöä.
        -Kamppailu-urheilulajeissa asennoituminen tekniikkaan on erilainen; harjoittelun on tarkoitus palvella sitä päämäärää, että tekniikan opettelun kautta voi päästä erilaisiin kisoihin ja kokeilla omia rajojaan vaikka olympiamitaliin saakka. Samoja tekniikoita toistetaan tuhansia kertoja ja usein täysillä vastustavaa vastustajaa vastaan, jolloin niistä tulee todella varmoja ja oikeasti tehokkaita. Itsepuolustustaito tulee siis siinä sivutuotteena. Joissakin muissa harjoituksissa taas keskitytään tekniikoihin, joita ei voi harjoitella mielekkäästi perille asti ja vastustavaa vastustajaa vastaan, eikä niistä tule kovinkaan tehokkaita käytännössä. Tämä on ymmärrettävää ajattelua, jos kyseessä on nopea pikakurssi pienikokoisille miehille tai naisille, kuten esim.armeijan lähitaisteluopetus. Valitettavasti kokonaisvaltaista kamppailutaitoa ei voi saavuttaa kiertämällä painin ja nyrkkeilyn perusasiat ja korvaamalla ne tempuilla. Aivan kuten esim.NHL:n pelaajan suunnitelmana ei voi olla hommata isoja lihaksia ja vain vetää lämäreitä suoraan maaliin keskikentältä niin kovaa kuin lähtee, sen sijaan että opettelisi syöttämään, luistelemaan, harhauttamaan, taklaamaan, rakentamaan peliä eri paikoissa ja muita peliälyjuttuja.
        Vaikka pienikokoinen mies tai lähes mikä tahansa nainen ei ikinä pärjää isommille, nuoremmille ja nopeammille yhtä paljon harjoitelleille, voi hän kuitenkin tuntea ylpeyttä siitä että on kamppailu-urheiluharrastuksen kautta oppinut painin ja nyrkkeilyn perusasiat ja pärjää sen takia itsensä kokoisille ihan oikeasti, eikä vain teoriassa. Oma geneettinen maksimi saavutetaan siis oikealla teknisellä harjoittelulla ja se riittää minne riittää.


      • champ
        iiipeee kirjoitti:

        Kävin taas eilen treenaamassa halveksimaasi IP:tä. Aluksi muutama erä pistareihin lyöntiä, ihan nyrkkeilyn peruslyöntejä. Seuraavaks potkuja putkutyynyyn, jonka jälkeen vapautumisia RNC:stä. Lopuksi mattosarria 2 x 4 minuuttia. Ei pohdittu elämän varjopuolia eikä muita negatiivisuuksia.

        Minusta on kiva treenata IP lajeja kengät jalassa. Kamppailivat treenaavat yleensä paljasjaloin, enkä ole nähnyt montaa tyyppiä kaupungilla marraskuussa ilman kenkiä.


    • 5+2

      Tarkoitatko sellaisia tilanteita, joissa mies on kiinnostunut tietystä naisesta seurustelumielessä, vai onko joillain miehillä oikeasti sellainen asenne ettei itsepuolustuksen opettelu kuulu naisille lainkaan? Joillekin miehille on varmasti ikävä tilanne, jos seurustelukumppani on usein mustelmilla, koska miestä voidaan epäillä parisuhdeväkivallasta.

      • guggenhaim=paska

        5 2 tämä tais olla eka järki kommentti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      577
      3846
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3298
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2781
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2729
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2124
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2071
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1947
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1845
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1790
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1739
    Aihe