ajokoira ongelmia

neuvokaa

Moro mulla ois seefferin ja ajokoiran mixi. Onglemana on, että asun kerrostalossa ja koira on tällähetkellä 11 kuukauden ikäinen. Mitenkö saisi koiran energian tuhlattua ? kun kokeilin sitoa koiran pyörään ja annoin sen vetää niin matka jatku ainakin 5 km ilman, että tää koira väsy ja sitten kotona kaikki paskaks ku jätin yksin ja annoi luita ja kaikenlaista mahdollista lelua ? Toinen juttu on se, että jos kävellään ulkona ja huomaa koirasta kun se haistaa jotain ja sen jälkee lähtee repii ku traktori eikä rauhotu sitten millään. Täälläpäin ku ei oo paljoo metsää niin viimeks ku käytii nii heti ku päästin vapaaks nii lähti haistelee ja sen jälkee pinkas jonnekki metsän syvyyksiin tunnin päästä tuli sitten takas nii ei viittis paljoo vapaanakaan pitää metsässä kuin ei tiedä minne se sitten eksyy tai menee autotielle tai jonnekkin

5

1163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • metsässsstääääjä

      Jos asut etelä-suomessa niin lopen keihäsjärvellä on valtion metsä, päivälupa 11e muistaakseni, sinne vaan ajattamaan jänistä, niin ja kannattaa ostaa tutkapanta, jos haluaa koiran löytääkkin.asettahan ei pakosta tarvi ollenkaan. Valtion metsiä löytyy kyllä muualtakin...

      Lue tämä teksti ajatuksen kanssa, ehkä opit ymmärtämään koiraasi paremmin.

      Aasia on nyt niin että jos sillä on vietti, niin sitä et siltä saa pois koskaan. Omassa sekarotuisessani on myös puolet ajokoiraa ja tietysti varauduin jo heti hankkiessani sen, siihen, että mahdollisen vietin takia käyttäisin sitä metsällä kokeilemassa kiinnostaako metsästys. Ajoi jänistä kyllä, viettiä löytyy siis. Nyt käytän metällä joka viikonloppu ja omistan vielä toisen puhdasrotuisen ajokoiran.

      Metsästys on hieno harrastus johon ajokoira on luotu, suosittelen sitä kaikille.

      Aktiivisia ajokoirat ovat, jaksavat metässäkin mennä helposti sen 8h ajan jäniksen perässä, eräs tutun koira katosi kerran 8:ksi päiväksi ja löytyi ajamassa jänistä, ei siis ollut aikomustakaan koiralla tulla pois. Vahva viettinen suomenajokoira ajaa jänistä, vaikka olis jalat auki, vaikka kroppa ei kestäis. Se periksiantamaton sitkeys on niitten luonteessa, ne ei ole luovuttajia.

      Mitä aktiivisuuten tulee, niin oman uros ajokoirani kohdalla oli samaa tuhoamista pentuna jonkin verran (myös kerrostalokoira), pitkät aamulenkit ovat tärkeitä 1,5-2,5h (reipasta kävelyä) ja aamulla koira näkee jäniksiä ja annankin sen hetken seurata jälkiä, jotta saa vähä viikollakin tehdä sitä mistä tykkää. (en siis edes yritä opettaa että ei reagoi jäniksiin vaan perään mennään), tietysti päivään kuuluu myös kaksi 1h-2h pituista lenkkiä aamulenkin lisäksi. Sinnikkäällä koulutuksella olen saanut koirasta hyvin hihnassa kävelevän ja tottelevaisen sohvalla löhöiliän. Mutta tiedän kyllä mitä sille metsästys merkitsee ja sen vieminen pois olisi täysin väärin.

      Kannattaa kokeilla myös koirapuistoissa käyttämistä, jos mahdollistra, saa vähän silloinkin vapautta liikkua. Pyörälenkkeily on hyvä, mutta vältä asfalttia (ei nivelille hyvä)

      Sanovat että ajokoira rauhottuu yleensä siinä 4 v iässä, tosin uskon koulutuksen vaikuttavan, itse käytän lenkillä puolikuristuspantaa ja lyhyttä hihnaa.

      Pakko kyllä kysyä, että onko koiran väritys samanlainen kuin ajokoiralla? ihan mielenkiinnon vuoksi.

      • eddddddd

        Metsästyskausi on lyhyt (vain osa vuodesta) ja koira tarvitsee liikuntaa ympäri vuoden. Kysely ei ollut ilmeisesti metsästystä koskeva, vaan koiran liikuntamahdollisuuksia yleisesti koskeva. Miten metsästyskauden ulkopuolella energinen metsästyskoira tyydytetään? Ja oletko salametsästäjä, jos käytät koiraasi joka viikonloppu metsällä, vaikka sinne saa lähteä jahtiin vain tiettyyn aikaan vuodesta?


    • metsästäjäj

      voi jestas, kuule en ole salametsästäjä, luulin että maalaisjärjellä voi jo tajuta, että tietenkin käytän koiraa metsällä vain metsästyskautena, luulin kai sitten tämän palstan lukijoiden olevan vähän älykkäämpiä, anteeksi erehdys.

      osa vuodesta, ok, eihän se metsästyskausi ole kuin puolet vuodesta. siis puolet... koiraa saa käyttää siis 20.8- 28.2

      Kommentistani löytyy tietääkseni vinkkejä aktiivisen koiran kanssa, mutta jos lenkkeilynkin ja pyörällä juoksuttamisen ja myös koirapuistossa ulkoiluttamisen lasket metsästykseksi niin ok, voin huomata, että tiedät todella vähän metsästyksestä.

      Aloittajan viestistä jotenkin päättelin, että hän omistaa koiran, joka on puoleksi metsästyskoira, joten ajattelin tuoda esiin myös metsästysvaihtoehdon, mutta no jos ajokoira ei olekkaan metsästyskoira niin ei mitään, harmi, kun nyt vasta sain tietää, että ajokoirani onkin seurakoirarotu, kummasti se vaan jänistä ajaa. ja jännä kun ne edellisetkin ajokoirani ajoivat, anteeksi kauheasti olenpa ollut tyhmä, taitaapa tuo ajokoiran nimikin jo kertoa, että se on vaan seurakoirarotu, joka väsyy 1km lenkin jälkeen, ei koira, joka tarvii järjettömästi liikuntaa väyäkseen, sori

    • päivääkään en vaihta

      Minut valitsi emännäkseen Saksanpaimenkoiran ja Suomenajokoiran sekoitus 15 vuotta sitten - löytökodista. Se oli silloin noin vuoden plus ikäinen, oli hylätty, poliisi oli vienyt löytökotiin.

      Minulta ja sisareltani sai fifty fifty elinikäisen kodin. Rakas kultamme eli noi noin 13-vuotiaaksi. Asuin monissa eri paikoissa muutaman vuoden ajanjaksona. Jopa Helsingin Töölössä. Ainoastaan kerran rokotin (Hesassa) koiran. En usko rokotuksiin. Koira oli täysin terve koko ikänsä, rokotusta ja pentujen synnyttämisen lisäksi ei tarvinnut eläinlääkäriä.

      Sai kaksoishedelmöityksestä pentueen, jossa kaksi eri isää:
      puhdasrotuinen suomenpystykorva ja karjalankarhukoira. Maailman ihanimmat pennut. Itse pidin kaksi pentua, yhden isä karjalankarhukoira, toisen suomenpystykorva. Molemmat ovat nyt taivaassa, toinen lähti lääkärin hoitovirheestä vajaa 13-vuotiaana. Rakkaus on ikuista, enempää ei tarvitse sanoa.

      Tämä emä, sakemannin ja suomenajokoiran risteys, oli ihana oma rakkaamme. Kyllä se kokemattomalle koiranomistajalle oli täys paukku, mutta siitä selvittiin. Rauhoittui aivan ihanaksi iän myötä.

      Minä tosin pidin huolen kaikkien kolmen koiran kanssa, että kuljetin autolla, tai muutin asuinymöäristöön, missä sai jossain metsätiellä (tuli vakipaikaksi) juosta sydämensä kyllyydestä.

      Nuorempana ymmärsin, että tämä koira opettaa minulle kärsivällisyyden taidon opettelemista, tunteiden säätelemisen opettelemista. Mitä enemmän aloin itse olla läsnä yhteisessä ajassamme (sen sijaan, että joskus koin, että aika oli pois itseltäni), niin sitä mukavampaa yhyeisestä ajastamme tuli. Totta kai koira, ja sittemmin kolme koiraa (emä ja sen kaksi pentua) olivat minulle kaikki kaikessa, ja voin sanoa, että asumisympäristön ym ratkaisut tein tietysti rakkaitteni hyvinvointia silmällä pitäen.

      Nyt, lähes viidikymppisen näkökulmasta katsottuna, aikani näiden kolmen ihanan rakkaan kanssa oli elämässäni kaunista ja ihanaa aikaa.

      • päivääkään en vaihta

        Päivääkään en vaihtaisi pois -nimimerkki lisää, että koirapuistossa käytin tätä emää ainoastaan max 10 kertaa koko sen eliniän aikana. Halusin suojella sitä tarttuvilta taudeilta ja mahdolliselta arvaamattomalta käytökseltä. Ja hei - sen emä oli Suomenajokoira! Huomasin hyvin nopeasti, että tämä viisas, älykäs ja rakas koirani ihmettemi emäntänsä hölmöyttä, kun toi hänet tällaiselle pienelle aidatulle alueelle, jonka maaperä on täynnä bakteereja....

        Ihana koira. Ei kenen tahansa "cup of tea", mutta sopii ihmiselle, joka on valmis haasteisiin ja henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen ihmisenä koiraystävänsä rinnalla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      90
      6286
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2594
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      30
      2130
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1837
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1641
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1428
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1347
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1223
    Aihe