Pikkuveli suuttu kun vein sen gerbiilit

Gerbiilivaras

Kopioin tän uudestaan tuolta nuorten palstalta.

Mun pikkuveli 9v sai joskus tossa kesällä kaks gerbiiliä synttärilahjaks kun halusi jotain omaa lemmikkiä, mutta vanhemmat ei suostunut koiraan. Aluks se hoiti niitä ihan innokkaasti, kylvetti joka päivä hiekkakylvyssä, siivoili aitausta kerran pari viikossa, juoksutti noita ja opetti kaikkia "temppuja".

Koulujen alettua en huomannut sen tehneen gerbiilien kanssa juuri mitään, häkki haisi useemman metrin kun sen ohi käveli, vessaa siivottiin sillon tällön, välillä oli vesi lopuillaan, ruokakipossa oli viimeset murut menossa yms.

Puhuin ensin veljelle, kiltisti siivosi gerbiilien aitauksen, laittoi uudet vedet ja ruoat, otti vähän jalotteleen sun muuta. Aattelin ettei ongelmaa. Jokusen viikon päästä tilanne oli aikalailla sama, ja kun sanoin veljelle uudestaan niin vastas vaan "ettei jaksa". Vein sitten häkin mun huoneeseen, siivosin yms.

Veli suuttu ja sano vanhemmille. Häkki meni takasin, mutta tilanteeseen ei tullu muutosta ja vanhemmat sanoi että saan ne gerbiilit. Nyt veli kaikki päivät huutaa ja hakkaa tota ovee että oon vienyt sen gerbiilit ja on epäreilua että nyt sillä ei oo mitään lemmikeitä mutta mulla on koira ja nyt gerbiilit.

Oon sanonut että sitten kun se hoitaa ne, niin saa ne takasin, mutta kertaakaan ei oo vielä tullut antaan gerbuille ruokaa tai hoitanut niitä, yrittää viedä häkin multa, ja kun kannan sen pois huoneesta niin alkaa hakkaan vaan ovee ja huutaan.

Mun mielestä tein silti oikeen, että miten saisin taottuu veljen päähän että se ei saa niitä takasin ennen kuin suostuu huolehtiin niistä ?

5

77

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • WeedHopeanuoli

      Kannattaa aina ennen gerbiilijen ostoa miettiä pystyykö niitä hoitamaan.Yritä selittää sille että jos ei hoija niitä nii se ei saakkaan niitä :D

      • Gerbiilivaras

        No vanhemmat ilmeisesti aatteli että se pystyis jo hoitaan niitä, ilmeisesti ei.

        Oon yrittäny selittää sille, mutta se ei vaan yksinkertasesti kuuntele mua. Mä oon aika useesti sanonut et sen pitää hoitaa niitä ja keskustelu menee aina suurin piirtein näin:

        - Mä haluun mun gerbiilit takas
        - Ne tarvii hoitoo etkä sä saa niitä takas ennen kun sä hoidat ne ite
        - Mä hoidan niitä
        - Etkä hoida
        - No nyt hoidan
        - Sä voit tulla mun huoneeseen hoitaan niitä. Sit kun mä nään että sä hoidat niitä niin sä saat ne takasin.

        Tän jälkeen veli joko tulee ja yrittää ottaa gerbiilit, tai vaihtoehtosesti alkaa potkiin, töniin, huutaan tai itkeen että se haluaa sen gerbiilit.

        En mä voi antaa sille niitä takasin jos se ei ite kanna niistä minkäänlaista huolta. Mä ite sain oman koiran 13-vuotislahjaks ja vaikka musta oli joskus tosi perseestä lähtee kotiin koulun jälkeen viemään sitä ulos kun muut kaverit lähti pitsalle, niin aina oon sen silti hoitanut kun olin luvannut


    • Onnistusiko, että gerbiilit eivät olisi kummankaan teistä, eikä kummankaan huoneessa, vaan jossain yhteisessä tilassa? Sitten vanhempien kanssa sovittaisiin että kaikki saavat hoitaa niitä. Todellisuudessa sä varmaan hoitaisit, mutta veljesi vihaisuus sinua kohtaan vähenisi.

      Ja teit ihan oikein, jonkun ne on hoidettava :)

      • Gerbiilivaras

        Pitäis varmaan kokeilla :D

        Halusin vaan antaa veljelle kunnon opetuksen että se ei saa omia lemmikeitä jos niitä ei asianmukasesti hoideta. Juttelen huomenna aamusta, infoilen sitten tänne miten suju :)


    • Gerbiilivaras

      Gerbiilikaverit asustelee taas tossa yläkerran aulassa, mun ja veljen huoneiden vieressä :) Kiitos Tulikirahvi neuvoista, pikkuveli touhuaa tuolla juuri gerbujen kanssa ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8186
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2519
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2233
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1899
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1479
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1163
    Aihe