Kaveri yrittää "omia" mun gerbiilit?

Vilma&Valerie

Sain tänä vuonna ensimmäiset gerbiilitytöt Vilman ja Valerien.

Kaverini tykkäsivät alusta alkaen meidän tytöistä, leikkivät niitten kanssa yms. Nyt kuitenkin mun yhestä kaverista on tullut ihan kummallinen. Se koko ajan häslää ja valittaa jotain mun gerbiilien hoidosta. Esim yks päivä se alkoi valittaan mun gerbiilien häkistä, ettei niillä saisi olla sellaista, koska siinä ei saa olla kaltereita.
http://www.zooplus.fi/shop/jyrsijat/hakit_aitaukset/gerbiili/leveys_80cm/225330#more

Oon tietonen että kaltereita ei sais olla, mä vaan toivoin porukoilta joululahjaksi terraariota ja ne ostivat mulle tuollaisen Skyline Falco-häkin isommissa mitoissa. Heti alusta alkaen vahtasin tosi tarkkaan gerbuja, eikä ne ole osoittanut mitään mielenkiintoa kaltereita kohtaan.

Toinen valitus tuli siitä että mulla ei ole gerbiileille juoksupyörää. Mulla oli alussa juoksupyörä, jonka joku sukulainen oli ostanut, mutta meillä jäi gerbun häntä väliin ja otin sen ihan turvallisuussyistä pois. Oon laittanut niille muita aktiviteettejä, esim. vessapaperirullan hylsyjä mistä noi innostuu ihan hirveesti.

Sit se kuittailee kaikista ihan pikku jutuista koko ajan, kuten yks päivä kun tultiin suoraan koulusta meille, että Valerie oli "likanen". Se ei aamulla halunnut käydä hiekkakylvyssä ja mulla oli kiire kouluun, eli yritin uudestaan koulun jälkeen, jolloin kylpy kelpas. Silti mun kaveri kuittailee etten kylvettänyt sitä ?

Nyt se on kertonut mulle koko ajan kuinka hyvä gerbiilinomistaja se ois, mua parempi ja sano kerran ihan suoraan että se vois ottaa mun gerbiilit. Yks päivä viime viikolla mun toinen kavereista lähetti whatsappiin äänitteen, missä tää toinen kaveri selitti koko porukalle siitä kuinka oon huono omistaja, että mulla ei oo gerbiileille juoksupyörää ja ne on ihan likasia.

Mitä mun pitäis oikeen sanoo sille ?

18

224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jäbä

      Sano että haistaa pitkän vitun.

    • WeedHopeanuoli

      Juu, kaverisi taitaa olla mustasukkanen ?

    • WeedHopeanuoli

      ....Ja ei gerbiilillä tarttee vältämättä olla juoksupyörää. Ei meilläkään ole,eikä kaikki gerbiilit osaa juosta siinä.

      • Vilma&Valerie

        Siltä vähän tuntuu...

        Ja tiiän, enkä muutenkaan viittii laittaa sitä juoksupyörää kun pelkään että se häntä jää väliin. Ainuut juoksupyörät jossa ei oo rakoja ja mitä oon nähny, on muovisia, ja meillä alusta alkaen yritettiin tuhota kaikki muovinen, joten ruokakippo meni heti vaihtoon enkä ees harkinnu muovista juoksupyörää.

        Meillä gerbut on muutenkin päivittäin vapaana, et liikunnasta ei pitäis olla pulaa. Sen takia toi isoin häkkikin ostettiin, että ois mahdollisimman paljon liikkumistilaa jos joku päivä ne ei pääsekkään juokseen.


    • Juoksupyörää ei tosiaan kannata pitää.

      Kaltereista tosiaan varoitellaan paljon, mut tuollainen häkki on luultavasti ihan hyvä kun siihen mahtuu noin paksulti puruakin :)

      Mustasukkainen taitaa olla, ja yli-innokas pitämään huolta niistä. Eiköhän tuo jossain vaiheessa laannu, tai ainakin kannattaa vaan olla välittämättä :P

    • en haluis

      Jos minä olisin gerbsu en ainakaa haluaisi että toi sun "KAVERI" omistais mut!!!

    • Ananasapina

      Mun gerbiileilläni ei koskaan ollut juoksupyörää, sillä ne eivät tarvinneet kun olivat vapaana niin usein ja terraariossa oli muita aktiviteetteja. Älä välitä "kaveristasi" koska se on vaan kateellinen, kun ei saa omia gerbuja, oot varmasti ihan huippuhyvä omistaja! :)
      Jos gerbiilisi on joskus likainen (sen päälle on esim. kaatunut jotain ruokaa tai vastaavaa) niin sitten sun täytyy pestä vedellä se lika pois, mutta muuten gerbiilit pitävät turkkinsa puhtaana itse. :)

      Oon siis nyt 15-vuotias ja mulla on kokemusta gerbiileistä nyt lähes kuuden vuoden ajalta. Tällä hetkellä en omista yhtään gerbuja, sillä viimesimmät kuoli vähän aikaa sitten ja nyt ei oo matkustelun takia ollut mahdollista ottaa uusia. Toivottavasti saan vielä joskus gerbuja, ne on aivan ihania lemmikkejä!

    • Kokemusta on..

      Itse omistan 2 gerbiiliä ja syyrianhamsterin. Alussa kaikki haluavat olla niiden kanssa ja niin edespäin, mutta myöhemmin se yleensä laantuu. Minulla on ''leikkikehä'' jossa on juuri kalterit. Kaltereista ei ole mitään haittaa, jos ei välitä niiden ''kalvamisesta''. Hamsterini häkissä on kalterit ja se harrastaa juuri sitä. Itseäni se ei haittaa yhtään, eikä siitä ole haittaa gerbiileille tai hamstereillekaan. Ei minullakaan ole enää juoksupyörää, ne eivät osanneet juosta siinä. Sano ''ystävällesi'', että ne ovat SINUN lemmikkejäsi ja jos HÄN osaa itse hoitaa paremmin, niin hommatkoon omat gerbiilit. Ne ovat sinun ja saat itse päättää, mitä teet niille ja niiden kanssa. Ei ole hänen ongelmansa. Toivotan sinulle onnea ja toivottavasti kaverisi lopettaa jossain vaiheessa.

    • hyppymyyrä

      Ensinnäkin, minulla on samanlainen terraario, mutta tosin kaltereiden jyrsintä ottaa jo pattiin iltaisin, vaikka kaksi vuotta kohta tuo terraario gerbiilipojillani ollut.

      Olen kokeillut juoksupyörää, tosin umpinaista, ja pojat vain pissi sinne kerran ja jyrsi keskiosaa, mutta eivät ne osaa siinä juosta. Gerbiileille ei suositella turvallisuussyistä juoksupyöriä, eikä ainakaan juoksupalloja.

      Kaverisi on mustasukkainen, kateellinen, kaikkea huonoa! Zemppaan sinua nyt jatkamaan, älä välitä kaveristasi. Sano suoraan, että ne ovat sinun lemmikkisi, että ostaisi hän omat lemmikkinsä joista huolta pitäisi. Sinun lemmikkisi, sinun sääntösi! Tosin kalterihäkkejä ei suositella gerbiileille, mutta tuo oli niin tilava niin ostin sen, eli en moiti sinua ^^

      Mutta pelkkä HÄKKI / DUNA on huonompi valikoima. Puruahan pitäisi olla 10 - 20cm, itselläni 3-4kg tuossa terraariossa ja heinää (:

    • Milllllllls

      Mikä pelle tuo kaverisi.. Mutta joo, tosiaan taitaa olla vaan tosi kateellinen ja siksi kuittailee pikkuasioista kokoajan. Sano sille, että hoidat niitä ihan hyvin, että hankkii omat ja hoitaa "paremmin" sitten itse.

    • Niksu&Naksu

      Tai sit pyydat sita kaveriis lukees tan keskustelun. >D

      • Gerbiilityttönen

        Gerbiileillä ei saisi missään nimessä olla juoksupyörää


      • Juoksypyärä
        Gerbiilityttönen kirjoitti:

        Gerbiileillä ei saisi missään nimessä olla juoksupyörää

        Gerbuil voi olla juoksupyörä jos niiden häntä voi olla suorana.


    • Jekkuhupi

      Tosi lapsellista käytöstä sun kaverilta :/ sano vaan suoraan, mulla aina auttaa jos sanon suoraan mitä mieltä oon asioista :)

    • gerbiili love

      gerbiilillä ei missään nimesssä saa tai edes tarvi olla juoksu pyörää koska niiden häntä voi mennä poikki ja se kärsii siitä sit koko sen elin iän .... ja meillä on kaksi gerbiiliä joilla on kalteri häkki eikä niistä oo muutaku kivaa niille gerbiileille koska niissä ne voivat kiipeillä ainut huono puoli on se että sinne ei saa tarpeeksi puruja koska niitä pitäs olla n.30-45cm

      • data2

        Et taida tietää mtn gerbiileistä.

        Häkki ei ole hyvä koska jos gerbu kiipeilee siinä niin se saattaa pudota ja loukata itsensä. Toiseksi jos ne jysivät häkin kaltereita niiden kuonosta lähtee karvoja ja saattaa tulla se tauti. (En musita nimeä xp) Kolmanneksi juuri tuo että sinne ei saa kaivettua tunneleita. Gerbiilit pitävät pimeistä paikoista.

        Juoksupyörä on hyvä jos gerbiilin häntä mahtuu olemaan suorassa. Itselläni on juoksupyörä mutta nyt gerbiilien tulleeksi vanhoiksi sen käyttö jäänyt vähemmälle.

        Sun gerbusi siis saattaa kärsiä siellä häkissä.


    • ansgu

      Mun mielestä toi häkki näytti ihan hyvältä, eikä niinkään vaaralliselta. Onhan se nyt parempi kuin kokonaan kalterihäkki! Mun mielestä gerbiilit ei tarvi juoksupyörää, jos vaan juoksuttaa ahkerasti niitä jossain/ iso häkki jossa on tilaa juosta. Eli musta on ihan oikein et otit sen juoksupyörän pois jos gerbiili meinas loukata itsensä. sitten ''likaisuudesta'' (En nyt oo mikää hirvee gerbiili asiantuntija ollu vasta 2 vuotta ekat gerbiilit) Mää pidän kokoajan gerbiileillä hiekkakuppia ja vaihdan hiekan joka päivä niin kuin vedenkin. Gerbiilin turkki saattaa näyttää rasvaiselta jos se on ahminu paljon rasvaista ruokaa jota on mm. auringonkukan siemenet ja pähkinät. Se on kuitenkin ohimenevää kun gerbiili saa kylpeä hiekassa. Niille on ihan luontaista että ne saa olla hiekassa kokoajan onhan ne nyt aavikota kotoisin jossa voi kieriä hiekassa niin paljon kuin haluaa! Joten oon itse sillä kannalla että hiekkakuppia pidetään kokoajan häkissä ja vaihdetaan vähintään kahden vrk. välein.

    • Ei tarvi koko ajan

      Hiekkakuppia ei tarvitse koko ajan pitää siellä. Mutta jokainen tyylillään ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8316
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2253
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1929
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe