Onko luista vaaraa kissalle?

kissabarffaus

Hei, olen lukenut http://www.mushbarf.com/fi/koiranruokamme/kissanruokamme sivulta kissojen raaka ruokinnasta. Siellä oli tällänen lause: "Kissan raakaruokinnassa on hyvä huolehtia, että kissan ravinnosta saama kalsium-fosforisuhde on sopiva. Tärkeimpiä yksittäisiä tekijöitä BARF-ruokavaliossa kissalle ovat raa’at luiset lihat, eli esim. broilerin siivet, kaulat, selät tai vaikkapa kokonaisena jauhettu kana.". Noh ostin broilerin siipipaloja (tavallisesta ruoka kaupasta en eläinkaupasta) ja ennen kuin alan niitä tarjoomaan niin täytyy viel varmistaa et voiko noi luut olla kissalle vaaraksi? Tiedän että niitä ei saa kypsentää kun ne vaurioittavat kissan suolistoa. Mutta siis onko vaaraa että kissa vois tukehtua luihin? Entäs muut luiset lihat kuin kanan, voiko niitä tarjoilla? Kertokaa kokemuksia.

6

5655

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jeesjees

      Söihihän kissa luonnossakin linnun ihan luineen. Mutta mitään broileria isompaa lintua tai muuta eläintä en tarjoaisi luineen päivineen, saattavat olla liian kovia kissan hampaille.
      Kissa on aika tarkka syömään, verrattuna esim. koiraan. Ainakin oman kokemuksen mukaan koirat usein hotkaisevat ruuan melkoa nopeaan, siinä missä kissa hitaasti nassutellen nautiskelee ateriaansa ja jättää syömättä sen mikä ei kelpaa.

    • luita ja kalkkia

      Raaka luu ei mene säleiksi kuten kypsä luu ja siksi kypsiä luita ei saa antaa, ei kissalle eikä koirallekaan.

      Kissat harvemmin pureksii kovin suuria luita, joten kana tai siipikarja on siihen suhteessa sopivan kokoista. Toki jos löytyy jauhettua tavaraa jossa luut on mukana niin sitten. Koirille on myös aiheutunut ongelmia liiallisesta luumassasta, eli ulostaminen on hankaloitunut. Siksi luitakaan ei liikaa kannata syöttää, eli järki päässä tässäkin asiassa.

      Osa syöttää raakoja siipipaloja luineen, jos kissa suostuu niitä syömään niin anna mennä. Osa leikkaa saksilla ne pienemmiksi ainakin alkuun ja osa syöttää kokonaisina. Vähän riippuu kissasta onko tottunut syömään suuria paloja vai ei. Jotkut syöttää myös käärmeille tarkoitettuja pakastehiiriä, sehän olisi kissan opimaalisinta ravintoa jos vaan suostuvat syömään. Jos kissa ei luita syö, on kalkin saannista helppo huolehtia kalkkivalmisteella tai Multicat valmisteella jossa on mukana vitamiinit sekä kalkki. Lisäkalkkia tarvitaan jos kissa syö raakaa luutonta lihaa eikä siten saa riittävästi kalkkia ravinnostaan. Teollista syövillä harvemmin sitä ongelmaa on. Sekaruokinnalla taas raa´an lihan määrä suhteessa teolliseen on ratkaiseva sekä teollisen ruoan laadukkuus.

      • kissabarffaus

        Eivät ole tottuneet isoihin paloihin eli mun kannattaa leikata niitä luita vähän pienemmäksi.


    • MirriEemeli

      Meillä kissat syö ihan broilerin koipia, luut pureksitaan isoimmista luista jäää aina 'kovimmat kohdat' syömättä. Älkää syöttäkö mitään jauhelihaa vaan kunnon lihaa, siipiä ja koipia, hampaat pysyvär kunnossa.

    • kissabarffaus

      Annoin kanan siipipaloja ja pilkoin luut pieniksi. Söivät kyllä eikä mitään tullut :)

    • MirriEemeli

      ei tietenkään höpsö, eikä niitä siipiä tartte/saa pilkkoa, koivet on sellasia että sen järeimmän luun voi katkaista keskeltä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2810
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2030
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      42
      1543
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      989
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe