Onko luista vaaraa kissalle?

kissabarffaus

Hei, olen lukenut http://www.mushbarf.com/fi/koiranruokamme/kissanruokamme sivulta kissojen raaka ruokinnasta. Siellä oli tällänen lause: "Kissan raakaruokinnassa on hyvä huolehtia, että kissan ravinnosta saama kalsium-fosforisuhde on sopiva. Tärkeimpiä yksittäisiä tekijöitä BARF-ruokavaliossa kissalle ovat raa’at luiset lihat, eli esim. broilerin siivet, kaulat, selät tai vaikkapa kokonaisena jauhettu kana.". Noh ostin broilerin siipipaloja (tavallisesta ruoka kaupasta en eläinkaupasta) ja ennen kuin alan niitä tarjoomaan niin täytyy viel varmistaa et voiko noi luut olla kissalle vaaraksi? Tiedän että niitä ei saa kypsentää kun ne vaurioittavat kissan suolistoa. Mutta siis onko vaaraa että kissa vois tukehtua luihin? Entäs muut luiset lihat kuin kanan, voiko niitä tarjoilla? Kertokaa kokemuksia.

6

5262

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jeesjees

      Söihihän kissa luonnossakin linnun ihan luineen. Mutta mitään broileria isompaa lintua tai muuta eläintä en tarjoaisi luineen päivineen, saattavat olla liian kovia kissan hampaille.
      Kissa on aika tarkka syömään, verrattuna esim. koiraan. Ainakin oman kokemuksen mukaan koirat usein hotkaisevat ruuan melkoa nopeaan, siinä missä kissa hitaasti nassutellen nautiskelee ateriaansa ja jättää syömättä sen mikä ei kelpaa.

    • luita ja kalkkia

      Raaka luu ei mene säleiksi kuten kypsä luu ja siksi kypsiä luita ei saa antaa, ei kissalle eikä koirallekaan.

      Kissat harvemmin pureksii kovin suuria luita, joten kana tai siipikarja on siihen suhteessa sopivan kokoista. Toki jos löytyy jauhettua tavaraa jossa luut on mukana niin sitten. Koirille on myös aiheutunut ongelmia liiallisesta luumassasta, eli ulostaminen on hankaloitunut. Siksi luitakaan ei liikaa kannata syöttää, eli järki päässä tässäkin asiassa.

      Osa syöttää raakoja siipipaloja luineen, jos kissa suostuu niitä syömään niin anna mennä. Osa leikkaa saksilla ne pienemmiksi ainakin alkuun ja osa syöttää kokonaisina. Vähän riippuu kissasta onko tottunut syömään suuria paloja vai ei. Jotkut syöttää myös käärmeille tarkoitettuja pakastehiiriä, sehän olisi kissan opimaalisinta ravintoa jos vaan suostuvat syömään. Jos kissa ei luita syö, on kalkin saannista helppo huolehtia kalkkivalmisteella tai Multicat valmisteella jossa on mukana vitamiinit sekä kalkki. Lisäkalkkia tarvitaan jos kissa syö raakaa luutonta lihaa eikä siten saa riittävästi kalkkia ravinnostaan. Teollista syövillä harvemmin sitä ongelmaa on. Sekaruokinnalla taas raa´an lihan määrä suhteessa teolliseen on ratkaiseva sekä teollisen ruoan laadukkuus.

      • kissabarffaus

        Eivät ole tottuneet isoihin paloihin eli mun kannattaa leikata niitä luita vähän pienemmäksi.


    • MirriEemeli

      Meillä kissat syö ihan broilerin koipia, luut pureksitaan isoimmista luista jäää aina 'kovimmat kohdat' syömättä. Älkää syöttäkö mitään jauhelihaa vaan kunnon lihaa, siipiä ja koipia, hampaat pysyvär kunnossa.

    • kissabarffaus

      Annoin kanan siipipaloja ja pilkoin luut pieniksi. Söivät kyllä eikä mitään tullut :)

    • MirriEemeli

      ei tietenkään höpsö, eikä niitä siipiä tartte/saa pilkkoa, koivet on sellasia että sen järeimmän luun voi katkaista keskeltä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1280
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      66
      822
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      760
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      698
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      681
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      658
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe