Microsoft Security Essentials ja Win7 SP1 (KB976932)

tartuntako

Nimimerkin 'vapunen' kanssa olen jutellut ästä ongelmastani aiemminkin. Aloitin kaiken alusta lataamalla Win7:n uudestaan. Kone kaatuu yhä kesken täyden virustarkistuksen. Ongelmana näyttää olevan Win7 SP1 (KB976932) -tietoturvapaketti, mitä en saa asennettua koneelleni millään. Se on tärkeä päivitys, mitä Microsoft tarjoaa säännöllisesti asennuksen epäonnistumisesta huolimatta. Koneeni ei tänään antanut edes ladata pakettia, vaan se kaatui monta kertaa heti, kun paketin automaattinen lataus alkoi. Jouduin tarkistamaan kovalevyn chkdsk:llä ja bittikartasta löytyi virhe. Tämän jälkeen koneeni asettui, kun päivitystä ei enää tarjottu. Pitäisi ehkä hankkia Win7-levy, millä SP1 -paketti on valmiina. Ilman SP1:stä konettani ei kohta päivitetä ollenkaan.

14

244

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tartuntako

      Microsoftin tuki on Mikin sivujen mukaan minun tapauksessani maksullista, joten täytyy tapella omin käsin. SP!:n kanssa on näköjään taisteltu jo 2011, minkä keskustelusivuja selaamalla huomasin. Valitettavasti en tajunnut siihen maailmanaikaan, että mokoma paketti on olemassa ja vieläpä välttämätön. Olen elänyt uskossa, että tietoturva päivittyy automaattisesti, mutta näin näyttää tapahtuvan vain osittain, vaikka tärkeät päivitykset oli ruksattu automaattisiksi ostaessani koneeni.

    • mörri

      Ota yhteyttä Microsoftin Suomen palveluun jos ohjelmasi on aito ja vaadi tuon ongelman poistamista. Ota yhteyttä sähköpostilla ei maksa mitään.

    • tartuntako

      Kokeilin vapusen linkkiä, mutta kone kaatui kesken lataamisen. Kokeilen uudestaan, jos saan koneen pysymään pystyssä edes vähän aikaa.

    • Aika omituista että kone kaatuu kesken latauksen. Silloin nimittäin joko selaimessa tai Windowsissa on vikaa.

    • tartuntako

      Kaatuu jatkuvasti. Pitäisi saada automaattinen päivitys pois päältä.

    • tartuntako

      Kone ilmoitti aamulla, että automaattisia päivityksiä on ladattu. Sen ainoan tärkeän asennus epäonnistui. Automaattinen päivitysten lataaminen näyttää toimivan ainakin jotenkin. Kone alkaa kuitenkin kaatuilla, kun yrittää asentaa epäonnistunutta päitystä uudelleen. Sen jälkeen kone yrittää sitkeästi ladata päivitystä automaattisesti ja kaatuu.

    • tartuntako

      Päivityksen epäonnistumisen virhekoodi on 8024200D.

    • http://windows.microsoft.com/fi-fi/windows7/windows-update-error-8024200d

      Kokeile tuota ohjetta tuohon päivityksen virhekoodiin.

      Kun asensit Windows 7 uudestaan niin asensitko sen jälkeen heti tämän SP1 päivityksen? ( Tuo minun linkittämä versio ja ilman nettiyhteyttä).

      Itse teen yleensä silleen että asennan SP1 päivityksen ensin esim muistitikulta ja vasta tämän jälkeen alan etsiä muita päivityksiä WU kautta.

    • tartuntako

      Kone oli tunnin verran pois päältä. Käynnistyksen jälkeen se ilmoitti, että uusia päivityksiä on saatavilla - se oli siis ladannut ne taas jollakin ihmeen konstilla. Tällä kerralla en sortunut asentamaan päivityksiä, vaan latasin Microsoftin sivulta korjausohjelman Win7 System Update Readiness Toolin Win6.1-KB6947821-v28-x86.msu. Edellisellä kerralla kone kaatui aina kesken tämän lataamisen, mutta nyt korjaussarjan lataus ja jopa asentaminen onnistuivat.
      Tämän jälkeen sammutin koneen ja sen yhteydessä kone ilmoitti tekevänsä päivityksen 1/1. Päivitys näytti onnistuvan ja kone sammui kuten pitääkin.
      Käynnistin koneen uudestaan ja totesin, että SP1 ei näkynyt vieläkään tietokoneen ominaisuuksissa. Yritin ladata Microsoftin sivuilta SP1 (KB976932), mutta kone sammui kesken latauksen. Pidin puolen tunnin tauon.
      Käynnistin koneen normaalisti. Kone alkoi jälleen ladata päivityksiä ja ilmoitti tämän kirjoitukseni aikana, että uusia päivityksiä on saatavilla. Se on siis jälleen ladannut jotakin kiusakseni eikä osoita ainakaan ennen latausten päivittämistä kaatumisen merkkejä.
      Nyt pitäisi päästä eroon jatkuvasta automaattisesta päivitysten lataamisesta, missä kierteessä olen ollut koko päivän. SP1 olisi myös saatava koneeseen.

    • Kokeilitko ladata SP1 päivityksen toisen koneen avulla ja siirtää se esim usb tikun kautta tähän päivitettävään koneeseen? Tällöin sitä ei tarvitse ladata siinä päivitettävässä koneessa.

    • tartuntako

      Eilen klo 21.00 SP1 oli vihdoin koneessani asennettuna. Toinen kone olisi kätevä, mutta meneehän tuo aika yhdelläkin hukkaan. Täysi virustarkistus kaataa yhä koneeni. Epäilen haittaohjelmaa, mikä naamioituu virustorjunnan päivitykseksi. Kone nimittäin kaatui aina esim. kesken SP1:n latauksen, kun se ilmoitti samalla lataavansa uusia viruspäivityksiä (0%). Kun päivitys oli ladattu ja kone ilmoitti sen olevan saatavilla, SP1:n lataaminen onnistui, kun ei erehtynyt asentamaan viruspäivitystä eikä tekemään täyttä virustarkistusta.
      Jos tällainen haittaohjelma todellakin on, se asentuu koneeseen aina, kun sammuttaa koneen. Aika paha silmukka. En ole asiasta ollenkaan varma, mutta tämä vaikuttaa mahdolliselta. OpenOfficeakin olen ihmetellyt tämän jupakan aikana, mutta kaikkien kiemuroiden jälkeen en mene sanomaan mitään sen luotettavuudesta.

    • Jos kerran asensit Windows 7 uudestaan niin silloin haittaohjelmia ei enää ole koneella. ( Paitsi mahdollisesti palautusosiolla jos asensit sen kautta). Lisäksi tuo Openoffice on luotettava ohjelma tosin siitä on parempikin versio olemassa nimittäin Libreoffice.

    • tartuntako

      Win7 latauksen alussa oli kaksi vaihtoehtoa, joista valitsin jälkimmäisen. Ensimmäisen vaihtoehdon kone hylkäsi ja toisessakin se ilmoitti mahdollisista ongelmista tyyliin, koneessasi on uudempi versio...
      En tiedä, formatoidaanko kone automaattisesti ennen uudelleenasennusta. Koneella ei ainakaan näkynyt mitään vanhasta Win7:sta latauksen jälkeen. Jotakin perin hämärää koneella silti oli ja on yhä, koska täysi virustarkistus ei onnistu vieläkään koneen kaatumatta. Eilen oli ongelmia koko päivän ja tänäänkin kone on kaatuillut sekä virustarkistuksessa että kesken Flash-videon katselun. Illansuussa sain peräperää 16 26 1 uutta päivitystä ja meno tuntuu nyt vakaammalta kuin aikoihin. Viimeinen ykkönen oli IE10-päivitys. Ehkä tämä tästä, kun malttaa odottaa päivityksiä.
      Win7 System Update Readiness Toolin Win6.1-KB6947821-v28-x86.msu:n virustarkistus kaatoi koneen, joten poistin ohjelman tarpeettomana kovalevyltä. Tikulla ovat tallella tuo ja SP1 pahan päivän varalle. SP1 asentaessa on oltava tarkkana, että ohjelmia ei ole käynnissä ja virustarkistus ja nettiyhteys ovat pois päältä. Kaatumisten jälkeen tein chkdsk/f:n muutaman kerran ja vielä tänäänkin se korjasi levyltä virheitä.
      Minulle riittää OpenOffice. Tutkailin myös Libreä, mutta päätin pysytellä Openissa, kunnes saan koneen täysin aisoihin. Kiitos hyvistä vinkeistä ja kannustuksesta!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe