Toholammin kunnanjohtajalle

Arvi Lint

Nyt toivoisin hallintoneuvoston puheenjohtajalta "munaa" ottaa asiat haltuunsa ja panna hallitus ja tj ruotuun. Kaikki asiakirjat julkistettua, niiden vaikutusanalyysi esille paljonko Me osuuskunnan jäsenet a) olemme menttäneet ja b) menetämme hallinnon vitkuttelun vuoksi kun yrittävät peitellä tekemiään vääriä päätöksiä jotka on selvästi eläkkeelle pakenemassa olevan tj:n tuottamuksellisia suunnitelmia.

Ellei asiat ala etenemään niin heitä odottaa siviilioikeuden kanne...erityistilintarkastuksen takia. Vielä voidaan neuvottelemalla asioista saada kaikkia osapuolia tyydyttävä ratkaisu mutta se ei ole Sijoitusyhtiömalli !.. siinäpä Toholammille mietittävää..

51

843

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rantakatu 2

      Tässä Osuuskunta PPO:n henkilöt joiden pitäisi ottaa laiva komentoon ja ohjata se matkustajille luvattuun satamaan viivyttelemättä. Kuka tai ketkä on ne jotka uskaltaa asettua oikeuden puolelle ja toteuttaa jäsenien enemmistön päätökset :
      - tehdyt virheet uskallettava ottaa esille
      - niihin johdatelleet tai vääriä tietoja esittäneet vastuuseen
      - ja se mitä jäljelle jää hallitusti palautettaan jäsenille

      Puheenjohtaja kunnanjohtaja Jari Kangasvieri Toholampi
      Varapuheenjohtaja pankinjohtaja Kai Pajala Oulainen
      Jäsenet
      Alavieska yhdyskuntainsinööri Hannu Haapakoski
      Haapavesi rehtori Erkki Juola
      toimitusjohtaja Esko Salmikangas
      Kalajoki toimitusjohtaja Jarmo Ainali
      maanviljelijä Kauko Hihnala
      pankkitoimihenkilö Leena Rahkonen
      Kannus tarhaaja Jouko Nygård
      kehittämispäällikkö Asko Syrjälä
      Kokkola yrittäjä Aimo Kallio
      Merijärvi toimitusjohtaja Matti Pohjanen
      Nivala myyntijohtaja Markus Ahokangas
      matkatoimistovirkailija Päivi Taskinen
      maanviljelijä Pekka Mönkkönen
      Oulainen kiinteistöpäällikkö Timo Junttila
      Pyhäjoki kauppias Jari Yrjänä
      Raahe tietotekniikkapäällikkö Markku Borén
      ylilääkäri Virpi Honkala
      kaupunginsihteeri Pekka Leppikangas
      johtaja Jussi Miilukangas
      maanviljelijä Tuomo Tamminen
      radiotoimittaja Paavo Törmi
      Sievi toimitusjohtaja Johanna Takanen
      Siikajoki hankintapäällikkö Heikki Ala-aho
      maanviljelijä Martti Patokoski
      Siikalatva sairaanhoitaja Kiti Sovisalo
      Ylivieska maanviljelijä Heikki Jaakola
      veturinkuljettaja Eero Kippola
      toimitusjohtaja Asko Männistö

    • Erkki H

      Nyt tehdään sellainen ratkaisu että heti huomenna tai ens viikon aikana jokainen tälle palstalle kirjoittanut ja kantaa ottanut lähestyy oman paikkakunnan hallintoneuvoston edustajaa ja tiedustelee hänen kantaansa sekä varallisuuden jakoa että sijoitusyhtiö malliin. Sillä saadaan kartoitettua onko enemmistö meidän jäsenien kannalla vai "omalla" itseään ja "menneisyyttä" edustavalla kannalla. Sen jälkeen kerromme rohkeasti tällä palstalla mikä oli gallupin tulos. Ellei näin saada hallintoa viemään asioita jäsenien haluamaan ratkaisuun niin sitten on pakko ruveta boikotoimaan ao .henkilöiden edustamia tahoja tavalla tai toisella..otetaan jalat käyttöön kun ei sormet riitä.

      Sovitaanko näin koska vaikuttaa siltä että suurin osa on mennyt suojaan kun myrsky alkoi ja taas jäsenet haluaa nostaa purjeet ja ottaa kunnon kyydit kun tuulee kunnolla !

    • Periaate

      Hallinto on nyt yhtäkkiä herännyt ja toteaa että, juridisesti ottaen nykysäännöillä voidaan toimia, mutta se ei palvele jäsenistön etua parhaalla mahdollisella tavalla.

      Miksi ei palvele..mikä olisi ollut paras tapa ?

      Tällä hetkellä esimerkiksi kaikki osuuksien siirrot on jäädytetty lukuun ottamatta perhe- ja perintöoikeudellisia siirtoja ja niihin rinnastettavia yhtiöoikeudellisia siirtoja.

      Eli kaikki luonnolliset asiat voidaan hoitaa kuten nykysäännöt edellyttää. Ei ole pakkomuutoksen tarvetta.

      Jäsen voi kyllä erota osuuskunnasta ja saada näin takaisin osuutensa nimellisarvon. Nimellisarvo ei kuitenkaan vastaa osuuden markkina-arvoa.

      Siis 100-120 € osuuden nimellisarvo ei todella vastaa markkina-arvoa joka on n 4.800 €/jäsen..ja joka olisi voinut olla vieläkin suurempi jos hätiköityä elisa-kauppaa ei olisi tehty .

      Jäsenistön edun mukaista olisi päästä tilanteeseen, jossa säännöt mahdollistavat joustavan kaupankäynnin osuuksilla markkinahintaan.

      Kaikkien jäsenien etu olisi jos toimittaisiin kuten suuri enemmistö haluaa, eli jaetaan omaisuus hallitusti nykysääntöjen puitteissa jolloin itse kukin saisi ja voisi hoitaa omaisuuttaan parhaaksi katsomallaan tavalla.

      Markkinahinta määräytyy kauppapaikalla kysynnän ja tarjonnan mukaan.

      Siinäpä se ansa onkin..koska enemmistö haluaa tässä taloudellisessa tilanteessa "rahat pois ja kukka rintaan" kun kukaan eikä mikään takaa markkinahinnalle minkäänlaista nousua joten myös ne osuusmaksun korko-odotukset on "pilvipalveluja"

      Tässä tilanteessa olisi jäsenen oma päätös, haluaako hän realisoida osuutensa markkina-arvon kauppapaikalla heti vai säilyttää jäsenyytensä ja oikeutensa vuosittaiseen osuuspääoman korkoon.

      On ihme kun se ei mene hallinnon jakeluun, että enemmistö haluaa realisoida osuutensa heti ilman mitään kauppapaikkaa koska kaikki tajuaa ettei heillä ole mitään oikeuksia tai takuita vuosittaisesta osuusmaksun korosta !

      Jäsenet ottakaa Teille kuuluva valta haltuunne ja vaatikaa oikeuksienne mukaista toimintaa hallinnolta tukien heitä tässä kiusallisessa tilanteessa "antaen armon käydä oikeudesta" jos saamme omaisuutemme jaosta enemmistön haluaman päätöksen pikaisesti , siihen antaa nykysäännöt mahdollisuuden.

      Erkki H, Joulu-pukki, pösöarvi, Rantakatu 2 jne.. nostetaan purjeet ja otetaan kunnon kyydit kun sen vielä saa !

    • MarkkuJ

      Todellisuus toimintakertomukseen modifioituna:

      Katse eteenpäin alueen ja asukkaiden puolesta
      Nyt on otollinen tilaisuus katsoa eteenpäin. Alueen asukkaiden
      ja yritysten näkökulmasta kaikki voittavat pitkällä aikavälillä,
      kun kerrytettyä varallisuutta ei uudelleensijoiteta järkevästi ja
      tasapuolisesti alueelle vaan pannaan raha kiertämään jäsenien kautta tarpeisiin eikä sitä sijoiteta maailman pörsseihin.

    • Me jotka tiedämme

      Vuodesta 2006 lähtien Pauli Korpi-Tassi on monessa eri yhteydessä toitottanut, että "Jäsenet eivät omista tätä osuuskuntaa". Meitä on monta, joille Pauli on tämän kertonut. Meitä oudoksutti tällaiset lausunnot Osuuskunnan toimitusjohtajalta silloin . Jos Toimitusjohtajalla on tällainen käsitys osuuskunnan perusasioista, mikä mahtaa olla hallintoneuvostolla ja hallituksella. Osuuskunnan peruspilari on tämä. "Osuuskunta on taloudellista toimintaa harjoittava yritys, jonka omistavat osuuskunnan jäsenet." Nyt on meneillään kaappaus, jossa jäsenten rahat kaapataan liituraitaporukan haltuun. (PPO:n työpaikat menivät samalla). Nyt on viimeinen hetki puolustaa oikeuksiaan jäsenenä. Esitän vakavan haasteen PPO:n hallintoneuvoston puheenjohtalle Jari Kangasvierelle. Nyt on sinulla näytön paikka, älä anna Paulin häiritä järkevää ajattelua. Ota todellinen ryhtiliike ja tee selväksi osuuskunnan perus pelisäännöt. PPO:n yli 20 tuhatta jäsentä ovat todella katkeria nykyiseen tilanteeseen. Jäsenet haluavat rahansa pois, koska tällä "sijoitusyhtiöllä" ei ole mitään uskottavuutta. Kun sinä Jari laitat tämän homman kuriin, sinut muistetaan kauan tällä alueella kunnian miehenä. Lopuksi vielä tuo "jäsenet eivät omista tätä osuuskuntaa" Paulin suusta, se on totta.

    • Havuja

      14 §

      Jäsenen ehdotus kokouksessa käsiteltäväksi asiaksi

      Jäsenellä on oikeus saada haluamansa asia osuuskunnan kokouksen käsiteltäväksi, jos hän kirjallisesti sitä vaatii hallitukselta niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun. (lähde: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2001/20011488#L4P14)

      Eiköhän vaadita seuraavaan osuuskuntakokoukseen käsiteltäväksi asiaksi toimitusjohtajan ja hallituksen erottaminen luottamuspulan vuoksi. Löytyykö myötämielisiä?

    • Mökin mummu

      Ylivieskassa on taas 27 ihmistä saanut irtisanomislapun Elisalta eli työt päättyy-. Raahesnseutu kirjoitti 11.1.2013
      Osuuskunnan hallituksen kannanoton mukaan väitteet työpaikkojen häviämisestä (ja palveluiden heikkenemisestä) ovat vailla minkäänlaista totuuspohjaa !

      Kyllä nyt pitää osuuskunnan omistajien=jäsenien ottaa ohjat käteen.
      Onhan se aivan pöyristyttävää tuollainen tieto irtisanomisista kun kaupan jälkeen vakuutetttiin ettei vaikuta mitenkään työpaikkoihin vaan päinvastoin ne lisääntyy. Kuka noin lausui ja oli tekemässä päätöksiä pitää saattaa vastuuseen..ns "itse asiassa kuultuna vastaaja sanoo seuraavaa" Kauanko Te hyvät ihmiset siedätte tällaista toimintaa jossa meidän rahoilla aiheutetaan alueelle moista surua. Missä luuraa hallitus ja hallintoneuvoston puheenjohtaja joiden olisi pitänyt estää tämä katastrofi.
      Miten ne saadaan vastuuseen, mitä keinoja meillä on saattaa heille joku sanktio, voiko osuuskunnan joku instanssi ottaa asian hoitoon ja viedä vaikka käräjille nuo koijarit kun niitä miljoonia tuntuu olevan ihan sijoitettavaksi asti ?..Kertokaa mulle

    • Orwell

      Yllätyin kun aamulla kuuntelin Pohjanmaan Uutisia (löytyy Yle Areenalta) jossa Anvian ( ent Vaasan Läänin Puhelin/Kokkolan Puhelin) uusi 9.12.2013 aloittava toimitusjohtaja kertoi heidän suunnitelmistaan tulevaisuudelle : ..uskon että Me voimme kehittää täällä sellaisiakin palveluja jotka kiinnostavat alueen ulkopuolella".. Ei voi olla totta..verrattuna vastaavan kokoisen Osuuskunta PPO:n visioihin jotka ovat johtaneet katastroofiin jäsenien kannalta mukaan lukien PPO:n henkilökunnalle aiheutuneet "henkiset kärsimykset". Täällä pitää ICT-Tele valot sammuttaa ja niitä hoidetaan "etelän kurjuudesta" mutta mihin menee saadut rahat ? Siinäpä kysymys johon jäsenet voi vaikuttaa ettei nekin häivy "pilvipalveluihin" joka on ollut toimitusjohtajan klisee pitkän aikaa..toteutumatta jäi !

    • Muisti palaa

      Alkaa tuntumaan tällä hetkellä aika retoriselta kunnanjohtajan tunteikas puheenvuoro 31.5.2013 osuuskuntakokouksessa...minulla ei ollut mitään vasta-argumenttia eikä riittävästi tietoa illan kokouksessa jossa esitettiin PPO:n myyntiä Elisalle. En voinut silloin olla vastaan esitettyjä tietoja. Olen viettänyt sen jälkeen unettomia öitä asian tiimoilta...

      No nyt on ainakin kun näitä sivustoja kelailee eri Osuuskunta PPO:n alueen paikkakunta kohtaisesti. Siellä on faktaa, selviä lukuja, esitettyjen väärien argumenttien kumoamisia ja mikä tuntuu todella pahalta kun jo ennen joulua kaikki hallinnon antamat lausunnot osoittautuu täysin "tuulesta temmetuiksi" ja merkittävät irtisanomiset on tulleet esiin mutta yhtään uutta työpaikkaa ei ole syntynyt. Jossain oli puheenjohtaja maininnut että " toimitusjohtaja ja hallitus nauttii" hallintoneuvoston luottamusta. Onkohan näin vai odotetaanko vain että ainakin tj häipyy maisemista eläkkeelle.
      Tosin nyt tarvittaisiin linjakkaita päätöksiä ja esityksiä jotta 10.12. kokoontuva hallintoneuvosto "suitsee hevosen" uusiksi ja antaa entiselle kuskille joka on vain raipalla hakannut huippuravurin veresnahalle omien tarkoitusperiensä toteuttamiseksi.

      Pyyntö palstan lukijoille antakaa hallintoneuvoston puheenjohtajalle lisää ajateltavaa..nyt ei säälin anominen riitä !

    • Kyselevä

      Ketkä lienee uutta toimitusjohtajaa valitsemassa ja ehdokkaita arvioimassa? Ettei vain olisi eroava johtaja valitsemassa itselleen mieluisaa seuraajaa?

    • Haltijat

      Erityistarkastukseen liittyen tässä joitain otantoja mitä olisi pitänyt PWC:n Osuuskunta PPO:n ja "konsernin tarkastuksessa esiintuoda ja huomioida asiaa hoitaneen tarkastajan toimesta:

      Lainsäädännöstä keskeisimmin tilintarkastajan työtä säätelee tilintarkastuslaki ja lisäksi näihin toimeksiantoihin ”taloudelliseen informaatioon kohdistuvien erikseen sovittujen toimenpiteiden suorittamisesta”, Nyt on käynyt niin että tarkastusyhtiö vetäytyy ns. suppean evidenssin" taakse..toimeksiannolla ei ole ollutkaan tarkoitus käydä läpi esim hallituksen pöytäkirjoja/saatuja liiketoimintaanalyysejä kontra titi-ja kirjanpitoon vietyjen tositteiden suhteen! Siis..suppea evidenssi !!!!

      Tilintarkastajan tulee kaikissa toimissaan noudattaa ns. hyvää tilintarkastustapaa. Tämä tarkoittaa mm. sitä, että kaikesta mistä raportoidaan on oltava evidenssi, mihin lausunto perustuu. Ehdottomien päätelmien ja lopullisten arvioiden tekeminen ei ole tilintarkastajan tehtävä, vaan tilintarkastaja nimensä mukaisesti tarkastaa ja jättää johtopäätösten tekemisen muille tahoille.

      Eli PPO tapauksessa tarkastaja on saanut todennäköisesti esille myös jotain sellaista joka on ollut ristiriidassa dokumenttien kanssa mutta " sen lauluja laulat kenen leipää syöt". Näitä epäselvyyksiä on ollut myös Telekareliaa ja Kymp yhtiötä tarkastettaessa..mutta tuo suppea evidenssi antaa tarkastusyhtiölle...mahdollisuuden luistaa vastuusta kuten saaduista raporteista selviää.

      Mutta nyt onkin vastattaavaa puolella Osuuskunta PPO:n jäsenet eli omistajat ja evidenssi on laaja..eli käännetään kivet ja kannot ja asiat mitä niistä selviää tuodaan myös julki.

    • Korrektisti

      Jäsen-omisteisissa osuuskunnissa omistaja on katsonut cor-
      porate governancen tarkoittavan ensisijaisesti hyvää ja toimivaa päätös-vallan ja valvonnan kokonaisuutta.

      Tämä ei ole toteutunut Osuuskunta PPO:ssa eikä sen konserniyrityksissä.

      Miten asia saadaan korjattua ?

      Paras tapa lienee tuo jäsenien suuren enemmistön tahto palauttaa kertynyt omaisuus heille hallitulla menettelytavalla ja unohtaa koko tapahtumaketju. Muuten vaikuttaa sitlä että riitely tulee jatkumaan niin kauan kuin yksikin euro on jakamatta.

    • Katso!
    • Paulin haamu

      Osallistujina ison puhelinyhtiön johtaja (nimim. VMM) ja pienen puhelinyhtiön entinen johtaja (nimim. PKT). Tapahtuma-aika lähimenneisyydessä.

      VMM: Terve!
      PKT: Terve! Mitä kuuluu? Oletko käynyt viime aikoina Etelä-Pohjanmaalla?
      VMM: Kävin ihan vasta ja kylläpä oli maisemat pysyneet komiana! Lähdin soittelemaan sinulle meidän sopimuksista. Vuosi sittenhän lyötiin kättä päälle, että minä ostan halvalla sinulta hyvän firman ja vastapalvelukseksi minä piilotan parikymmentä miljoonaa tulevia tappioita omistajiltasi piiloon. Siihenhän liittyi se, että minä rauhoitan tilanteen tämän vuoden ajaksi kertomalla että palvelut säilyvät ja jopa paranevat ja että työpaikoille ei käy mitenkään. Sinun hommanasi taas puolestaan oli järjestää asiat niin, että Datamen konkurssi siirtyisi vuodelle 2014. Saisit itse vuoden työrauhan muuttaa puhelinosuuskunta sijoitusosuuskunnaksi. Kumpikin saisimme jaettua tappioita useammalle vuodelle ja minun olisi helpompi sovitella näitä konkurssitappiolukuja tehdessämme sulautumisen jälkeistä tilinpäätöstä.
      PKT: Niin, kyllä sinä olet lupauksesi pitänyt. Tammikuussa Kaleva kysyi teiltä työpaikkojen kehityksestä ja tiedotusjohtajasi vastasi, että osuuskunnan työpaikkojen suhteen teillä ei ole suunnitelmia! Lehti julkaisi tekstin sellaisenaan ja minä pääsin sanomaan, että te olette luvannut työpaikkojen säilyvän. Se meni muissa lehdissä läpi ja kirjoitin sen nettisivullekin. Kyllä nämä ihmiset täällä ovat sitten tyhmiä! Vaikka heille kerrotaan, että synergiahyödyt ovat 10 miljoonaa, niin silti uskotaan, että työpaikat eivät häviä. Teidän on tietysti jo tähän mennessä pitänyt saneerata, mutta kun olette tehneet sen pienissä palasissa ja eri nimikkeillä, niin eihän täällä osata laskea yhteen.
      VMM: Juuri niin. Olen tehnyt niin kuin on sovittu, mutta miten sinä tyrit tämän Datame-asian noin raskaasti? On vaara, että minä joudun tässä huonoon valoon.
      PKT: Kyllä minä olen sinut tämän asian ulkopuolella pitänyt. Lehtiin olen kirjoittanut, että Datamen suurimpia omistajia ovat Kymen Puhelin ja Telekarelia Oy enkä ole sanallakaan maininnut, että sinä omistat ne nyt. En myöskään ole kertonut, että pienomistajat irtisanoutuivat Datamesta jo talvella ja nyt olemme kahdestaan. Minun tarkoituksenihan oli rahoittaa Datamea ensi vuoteen asti. Tämä oikeastaan lähti menemään pieleen siinä kun sinä lupasit, että suhteillasi saat kilpailuvirastosta pikapäätöksen, mutta sehän venyi sitten huhtikuun loppuun. Samalla osuuskunnan kokouksen päivämäärää oli pakko siirtää. Sinä aikana Datamen tulosluvut vuodelta 2012 tulivat julkisiksi ja siitäkös oppositio sai vettä myllyynsä. Me teimme kaikkemme, hpj on hyvä kehittelemään juttuja. Kokous vietiin pohjoiseen eli Raaheen. Hpj sanoi julkisuuteen perusteluksi, että Raahessa on eniten jäseniä. Päiväksi valittiin lakkiaisjuhlia edeltävä päivä. Olisi valittu lakkiaispäivä, mutta se oli jo kesäkuun puolella eikä siksi käynyt.
      VMM: Joo, kuulin siitä kokouksesta. Et saanut luottamusta äänestyksessä?
      PKT: Täällä on aika ärhäkkä oppositio ja ne saivat paljon väkeään liikkeelle. Kun ilmoittautuneista huomattiin, että alamme jäädä tappiolle, niin ilmoittautumissääntöjä muutettiin lennossa. Hommattiin myös mm YPA:n serbialaisia jalkapalloilijoita valtakirjojen haltijoiksi ja otettiin niille opas meidän hallintoneuvostosta. On meillä muuten hyvä hallintojohtaja! Kokouksessa käsiteltiin ristiriitoja ilmoittautumisen yhteydessä ja olimme jo hätää kärsimässä. Silloin hallintojohtaja valehteli vakuuttavalla äänellä, että jos näin on, on kyseessä varmaankin väärinkäsitys! Siihen loppui takarivistä sen asian käsittely. Puheenjohtaja oli aika myssytön mies, s--tana. Kun esimerkiksi olisi pikavauhtia pitänyt nuijia pöytään vanhojen hallintoneuvoston jäsenten valinta uudelleen, hän jäi jankkaamaan ja niinhän siinä kävi, että muutama opposition edustaja valittiin. Hyvin ne on saatu ruotuun, mutta Ahokangasta ei. Eikö me sovittu, että Ahokankaalle annetaan heti potkut, kun tulee töihin?
      VMM: Näinhän me sovittiin. Sinä kerroit toimintatavastasi, että erimielisten kohdalla haetaan tekosyy potkuille ja jos tulee ongelmia, niin ne hoidetaan rahalla. Sillä lailla väki pysyy nöyränä. Se vain ei meillä historiasyistä onnistu. Luottamusmiehillä on meillä jumalaton valta ja tuontyyppiset asiat on hyväksytettävä heillä. Nythän kävi niin, että Ahokangas valittiin teillä kesällä luottamusmieheksi ja luottamusmiestähän ei eroteta. Mutta hei kuule, minulla alkaa kokous, soitellaan vielä myöhemmin lisää. Hei!
      PKT: Hei!

    • Kaimaani

      PKT- Jarille: Nyt kun sinä olet puheenjohtaja niin vitkuta kaikkia asioita niin kauan että minä pääsen eläkkeelle.Sopiiko?
      Jari-PKT:lle: Joo se on meillä kuntapuolella yleinen tapa kiusallisten asioiden hoitoon. Kenet sinä valitsisit jatkajaksi ?
      PKT- Jarille : No se sihteeri joka on ollut molemmissa osuuskuntakokouksissa on ollut myötämielinen minulle ja huutanut sekä ukkaillut samallalailla kuin minä henkilökuntaa..ovat menneet hiljaisiksi. Osaa muutakin mukavaa !
      Jari-PKT:lle : Eikö se ole hieman friskaapelia tulevaisuuden kannalta, nehän käy jäsenet sen kimppuun kun asia selviää ? Eikö se fiksu rouva joka oli sinun tuuraajana Raahessa olis parempi ?
      PKT-Jarille: Ei sitä voi valita, sehän tietää kaikki minun tileihin ja matkoihin liittyvät " siirrot" jotka ei kestä tarkastusta, nyt on yritettävä ohittaa tämä vaihe kunniakkaasti..olethan sinäkin päässyt nauttimaan tietyistä eduista..
      Jari-PKT:lle : No minä keksin jotain jolla asiaan saadaan kentältä tukea. Mutta se Kiinan matka ois ollut mukava vaimon kanssa käydä samoin siellä Ameriikassa, en vain ollut "hereillä" kun suunnittelitte niitä Askon kanssa. Tosin niistä voi tulla joillekkin veroseuraamuksia..vai voiko ?
      PKT-Jarille : Älä sinä murehdi tuollaisia, on näistä selvitty ennenkin. Nyt on tärkeitä tyrmätä tuo vastarinta ja saada pölyt sijoitusyhtiön avulla pois päiväjärjestyksestä.
      Jari-PKT:lle : On mulla pikkuisen epävarmaolo, ei tahdo saada öisin nukuttua kun painaa ne asiat jotka ei ole menneet kuten esittelit. Onhan niistä kaikki laskelmat ja päätökset lainmukaisia ?
      PKT-Jarille: Dont worry, be happy, nyt lähden pikkujouluun vaimon kanssa ja hyvät viikonloput..nuku hyvin.

    • Hyväksyttekö ?

      Ennen hallintoneuvoston kokousta 10.12. sallittaneen seuraava yhteenveto:

      Pauli Korpi-Tassi aloitti PPO:n toimitusjohtajana v. 2002. Pian osoittautui, että liikevaihdon kasvu pysähtyi ja oli ryhdyttävä hakemaan kasvua uusilta aloilta. Rahaa oli ja lisääkin DNA:n myötä tuli. Korpi-Tassi lähti ostamaan yksityisiltä yhtiöitä, joiden tuloskehitys oli kääntynyt laskuun. Hän osti GSM Suomen konkurssipesältä GSM-liiketoiminnan, jota myöhemmin laajensi 4G- alueelle ja osti Digitalta 450-liiketoiminnan. Mobiililiiketoiminnat koottiin Datame-brändin ympärille.
      Kaikkien näiden operaatioiden jälkeen oli hetken kuluttua näkyvissä tulevat n. 30 milj. euron tappiot. Korpi-Tassi valitsi tien, jonka tavoitteena oli näkyviin jäävien tappioiden minimointi, kunniallinen eläkkeelle jäänti ja viestintäneuvoksen titteli. Tavoitteeseen pääsemiseksi oli myytävä kannattava PPO. Oman työpaikan säilyttämiseksi Korpi-Tassi uhrasi 100 PPO-laista työpaikkaa.
      Ylihuomenna on hallintoneuvoston kokous, jossa nähdään, pääseekö hän tavoitteisiinsa. Se onnistuu, jos Korpi-Tassin luottohenkilö Peltomaa valitaan uudeksi toimitusjohtajaksi. Aivan uusi henkilö toimitusjohtajana kaivaisi esiin edeltäjän tekemät virheet ja puhdistaisi pöydän jatkoa varten. Se olisi Korpi-Tassille pahin mahdollinen vaihtoehto.
      Sivujuonteena tämän yhteyteen on tullut sijoitusosuuskunta-ajatus, joka on tehtyjen virheiden rahakulissi ja savuverho.

    • Kälviä kehiin

      Shanghain maailmannäyttely eli Expo 2010 järjestettiin Shanghaissa, Kiinassa 1. toukokuuta 2010 – 31. lokakuuta 2010.

      Ketkähän edustivat PPO:ta kun tuolla ajanjaksolla oli mukana matkalla, liekö ollut verotuksen kannalta kaikille asianmukainen. Se tulee verottajaa kiinnostamaan..ja kuitithan löytyy erityistarkastuksessa !

    • Heinähattu Osmo

      Siinäpä hallintoneuvoston puheenjohtajalle yhteistyöterveisiä:

      Ei jätetä näitä rahoja heinähatuille!
      Selvennys: Heinähattuja ovat :
      Osuuskunta PPO:n 1.1.2014 aloittavan toimitusjohtajan Kati Peltomaan antama nimitys johtamansa Osuuskunta PPO:n hallintoneuvoston jäsenille, kun Peltomaa kieltäytyi toimimasta PPO:n hallintoneuvoston sihteerinä. (PPO:laisten keskuudessa hän on Peltomaa syndrooma.)

    • Pösöarvi

      Ei ole kuultuna hallintoneuvoston kokouksesta ettei puheenjohtaja Jari uskalla nostaa kissaa pöydälle vaan mennään entisen osuuskunnan pj:n pillin mukaan..plaa plaa plaa..jäsenet esittää mitä sattuu jne..kaikki entiset päätökset jää selvittämättä ja on tehty muka yhteisymmärryksessä ja yksimielisesti. On siinä lusmuamista ja oman edun tavoittelua koko hallinnolta..mutta kun rahaa on ja on tullut ovista ja ikkunoista niin ainahan se ahneus voittaa.. mutta fakta on että "ahneella on paskanen loppu"..Jari tämä on yhden PPO:n työntekijän mielipide..joka mielestäsi on ratkaissut kantasi PPO:n myyntiin ja tulevaisuuteen. Oletko samaa mieltä vai,?

    • Kansalainen

      Tiedon mukaan Osuuskunta PPO:n hallitus ja hallintoneuvosto kokoontuu 30-31.1.2014 Tulevaisuuden visio kokoukseen.
      Oletettavaa on että siellä ns. entisten päätösten tekijät ainakin aikovat ohjata tulevaisuutta sijoitusyhtiön suuntaan, jolloin Me jäsenet menetämme vähäisenkin vaikutusmahdollisuuden eri päätöksiin mitä meiltä kerätyille n. 140 M€ omaisuudelle voitaisiin tehdä= jakaa se jäsenille hallitusti.
      Siinä kokouksessa ei tämän hetken tapahtumien perusteella yksikään uskalla kyseenalaistaa ensimmäistäkään vääräksi todettavaa visiota vaan hyväksytään kyselemättä kaikki mitä estradilta pilvitarjonnasta esitetään.
      Faktoja on kuitenkin että osuuskunnan 100 vuoden aikana rakentaneet sitoutumukset on unohdettu ja nyt kun omaisuutta on kertynyt yli 140 M€..tekee n. 5000 €/jäsen aiotaan uhrata sijoitusyhtiön alttarille jossa hallintokulut ylittää jatkossa maksettavan osuusmaksun koron ja emme saakkaan euroakaan
      Kannattaa miettiä ketä uskoo ja kuka "käskee".. Ei nykyinen pj-hallituksen pj-hallintoneuvoston pj vaan Me jäsenet olemme se joka määrää !

    • SihaJupila

      Minulle on jäänyt jotenkin skeptinen käsitys niistä lupauksista joita estradilta esitti sen hetkinen hallintoneuvoston jäsen ja joka nyt toimii ao.instanssin puheenjohtajana.= JK
      - ensin julkituotiin kannanotto ettei PPO:n kaupan käsittelyssä ollut mitään faktaa ottaa kantaa myyntiin vaan se piti hyväksyä heti ja siinä paikassa..kuitenkin hallinto on jatkuvasti mediassa kertonut että asioita valmisteltiin "vuosia" eri kantilta..ja siis hallintoneuvosto ei saanut pienintäkään vihiä asiasta tau jopa itsellisesti seurannut-selvittänyt-kysynyt missä mennään ?..ei siinä yhden entisen työntekijän pari vuotta sitten antama kommentti voinut olla syynä että tämä katastrofi aiheutettiin..vrt Revon Sähkön myynti ja siitä aiheutuneet seuraukset niin henkilö-työpaikka menetyksinä kuin hintapolitiikan nousussa.

      - sitten jatkokokouksissa pimitettiin tietoa eikä sitä jäsenet saa millään keinoa saatikka hallintoihmisten täysi "mykkyys" asioiden käsittelyssä..siihen ei auttanut muu kuin AVI-erityistarkastuspyyntö..joka on vaiheessa ja tulee selventämään sekä esille tuomaan pyydettyihin asioihin selkoa.

      - nyt on tiedossa että 31.1.2014 kokoontuu hallinto "tulevaisuuden visio pamflettiin" jonka aiheista ei ole jäsenille mitään etukäteistietoa annettu ?..mikä ja mitä salaseura kulttuuria ollaan nyt jatkamassa ja edistämässä ao. kulttuuria..kun uusi pj:kin sitä mediassa esittää..ja huonolla laskutaidolla, oliko hänenkään valinnassa otettu huomioon aluenäkökohdat ja vaatimusten täyttäminen..tuota rooliahan pystyy matti meikäläinenkin hiirtä klikkaamalla, raportit saa printteriin ruudulta vaikka joka päivä..?

      Jäsenet ovat tai ainakin olivat valmiita tekemään osansa ja antamaan tukensa mutta sillä edellytyksellä että hallintokin niin tekee. Hallinto ei ole tässä onnistunut pienestä uusiutumisesta huolimatta ja nyt ihmiset eivät saa kaipaamiaan vastauksia ja kohtuuden viestejä osuuskunnan toiminnasta. Miksi ei, mitä tietoa ei voi julkistaa jäsenille ? Kuka ne eliminoi ja miksi kaikki sen hallinossa hyväksyvät. ?
      Jäsenten suuri enemmistö haluaa kertyneet varat itselleen eikä niitä pidä ohjata mihinkään sijoitusharhaan.

    • EiSijoitusyhtiö

      Alla pykälä Osuuskuntalaista. Tämä ei toteutunut Osuuskunta PPO:ssa eikä sen omistamissa konserniyhtiöissä vaan on tapahtunut ja vaikuttaa että yritetään jatkaa samaa valittua sumutus linjaa jolla peitellään tehtyjä virheellisiä päätöksiä.

      Annammeko sen jatkua vai pystymmekö hoitamaan asiat niin että kerätyt varat palautuu jäsenille eikä niitä jaeta maailman sijoituspilviin kalliiksi tulevan organisaation toimesta ?

      Osuuskuntalaki 7 § Yhdenvertaisuus

      Kaikilla jäsenillä on osuuskunnassa yhtäläiset oikeudet. Kaikki osuudet ja osakkeet tuottavat osuuskunnassa yhtäläiset oikeudet. Osuuskunnan kokous, edustajisto, hallitus, toimitusjohtaja taikka hallintoneuvosto ei saa tehdä päätöstä tai ryhtyä muuhun toimenpiteeseen, joka on omiaan tuottamaan jäsenelle tai muulle epäoikeutettua etua osuuskunnan taikka toisen jäsenen tai osuuden tai osakkeen omistajan kustannuksella.

      Näinhän on käynyt nyt niille joiden jäsenosuudet on "pakkoirtisanottu" kun Elisa kauppaa tehtiin..salassa.

    • AloiteArvi

      Saadun tiedon mukaan on Osuuskunta PPO:n hallintoneuvoston puheenjohtajan Toholammin kunnanjohtajan Jari Kangasvieren luona käynyt vaikutusvaltaisia henkilöitä kertomassa näkemyksiä jäsenkunnan kannalta Osuuskunnan tulevaisuuden osalta. Esille on tuotu jäsenkunnan vahva kannanotto siitä että kertyneet varat on palautettava jäsenille eikä niitä saa jakaa sijoitustoiminnan kautta mihinkään "veroparatiisi" toimintaan jota hallitus ja pieni määrä hallintoneuvostosta kannattaa. Päätös tehdään kuitenkin osuuskuntakokouksessa mutta ettei kovin riitaista tapahtumaa olisi tulossa kuten 31.5 ja 24.10.2013 oli niin asiat voidaan hoitaa jäsenkunnan enemmistön haluamalla tavalla joustavasti kun julkistetaan suunnitelma miten se tapahtuu.

      Pitääkö tapahtunut Jari paikkansa ?

    • Kalajaska

      Luin lehdistä etteivät seuraavat henkilöt ole tietoisia Osuuskunta PPO:n jäsenien enemmistön kannasta, kertokaa se:

      Lisätietoja hallituksen puheenjohtaja Jarmo Uutela, puh. 044 555 7975 tai hallintoneuvoston puheenjohtaja Jari Kangasvieri, puh. 044 788 5201

    • Rantakatu 20

      Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa..PPO Osuuskunnan hallituksen pj Jarmo on jo väsynyt kun alkaa totuus tulemaan julki miten hän ja entinen tj on jäseniä kusettanut ja ilmeisesti hallintoakin..se selviää loppuviikosta.. ovatko lammaslauma vai onko joukkoon saatu yhtään pässinaivoista jolla ne myös toimii vahtikoirista huolimatta.. anteeksi hallintoneuvosto !
      Muutamia todellisia faktoja "uusavuttoman" RS:n toimittajan tekstiin:
      - osuuden arvo on 140 M€/27000= n. 5 000 €
      - sen jakaminen on ilman mitään veroseuraamuksia 500 €/osuus joita useimmilla on siis kolme ( 3 )kpl = 1.500 € joka jaettaisiin nyt
      - sitten ens vuonna saman verran jos "likvidiä" riittää (uuden tj skenaario, että osa on epälikvidiä..miksi ..jos kassassa on rahaa)
      - sitten seuraavana vuonna sama jako.. ja siinä se on..

      Tuo noilla veroseuraamuksilla pelottelu on turhaa..ne maksetaan yhteisestä potista josta niitä ei todennäköisesti menisi jos uutta ns. liiketoimintaa ei hyväksytä eli Sijoitustoimintaa. Se on näin.

      Sano nyt Pekka sinäkin mikä on totta ettei tarvi Ilmon puuttua !

      Oli törkeää muokata Eino Kujalan lausuntoa..ettei tiedä, hän jos kuka osaa ajatella mistä on kysymys, Uutelan lausunto oli tyypillinen asioita peittelevän hätäinen peittely-yritys.

    • Siitäse alkaa

      Sanomalehti Keskipohjanmaan mukaan Toholammin Perussuomalaiset tekivät rohkean liikkeen ja läksivät ajamaan PPO:n purkamista. Tässä mallia myös muiden paikkakuntien Perussuomalaisille. Ylivieskassa Kokoomus (Korpi-Tassi ja Männistö), Keskusta (Jaakola) ja Demarit (Kippola) ovat ryvettäneet maineensa PPO- asiassa täysin. Ja sen lisäksi kyseiset henkilöt ovat menettäneet vielä oman poliittisen uskottavuutensa.

      Nyt on Perussuomalaisilla näytön paikka yli kuntarajojen: Miten pelastetaan PPO:n omistajien rahat keinottelijoilta? Tällä teemalla tulee murskavoitto seuraavissa vaaleissa. Hoidetaan purku porukalla kuntoon!

    • AsiakastiedoteElisa

      Nytpä olisi kiva nähdä PPO:n myyntiä ja sijoitustoimintaa kannattaneiden yrittäjien naamat kun on elisalta tullut ilmoitus..1.3.2014 ovat puhelinliittymähintanne seuraavat :
      - elisa perusliittymä kuukausimaksu 15,96 €/kk (oli 7,00 €) 128 %
      - elisa ISDN 25,55 €/kk ( oli 5,05 €/kk) hinta nousee 406 %
      - samoin puhelumaksut nousee 108 %

      Siinäpä sitä olisi purtavaa ja jos oikein olen ymmärtänyt niin useimmat on sitä mieltä että tulevat irtisanomaan lankapuhelimet ja ottaisivat Osuuskunta PPO:lle kertyneet varat jäsenien käyttöön ilman sijoitusyhtiömallia.

    • Rantakatu 50

      On muuten mielenkiintoista saammeko osuuskuntakokouksessa kaksi kertaa toimineen henkilön edelleen sihteeriksi kun "heinähatut" on paikalla ja jäsenet haluaa kirjauksia pöytäkirjaan.
      Edellisissä kokouksissa on aika paljon jäänyt kirjaamatta esityksiä joita on kannatettu . Miksi.?.oisko ollut ammattitaidottomat puheenjohtajat joita oli hallinto ohjeistanut niin toimimaan,sihteeri kyllä varmasti kuuli kaiken...

      On jotenkin hiljaista "ennen myrskyä"...myrskyn jälkeen on poutasää laulaa Kari Tapio !

    • Osuuskuntalaki

      Osuuskunta on henkilöiden vapaaehtoisesti muodostama hanke, jonka tarkoituksena on tyydyttää jäsentensä taloudellisia, sosiaalisia ja kulttuurisia tarpeita ja tavoitteita yhteisesti omistetun ja demokraattisesti hallinnoidun yrityksen avulla.

      Miten tämä nyt sopii ja toimii nyt Osuuskunta PPO:ssa ?
      Minusta jäsenenä on kaikki osuustoiminnan periaatteet heitetty romukoppaan ja demokratia on hallinnoinnissa muuttunut diktatuuriksi. Onneksi näihin voimme me jäsenet vaikuttaa pienen piirin yrityksistä asettaa nämä faktat kyseenalaisiksi kaikilla hämäävillä tiedotteilla ja lakimiesten painostuksilla.

    • Rantakatu 50

      Nyt on uudella tj:llä mennyt överiksi. Lähes uhkailee jäseniä juristeilla jos vielä kyselevät jäsentiedoista ja niihin liittyvistä asioista.
      Taitaa olla liian nuori kantamaan vastuuta asioissa joita 100 vuotiaan lähes aatteellisen osuuskunnan puitteissa esiintulee.
      Miten kantti sitten kestää kun on kysymys 140 M€:n omaisuuden hoidosta..muistaako ketkä on omistajia vai meneekö jauhot ja omat vellit sekaisin ? Kyllä nyt vaadittaisiin nopeita ja jostain ehkä kipeiltäkin tuntuvia päätöksiä ja ratkaisuja. Se käy vain kerran kipeää mutta muuten jää mätä lisääntymään. Hoidetaan asiat nyt jo päivänvalon kestävään tilaan.

    • Rantakatu 50

      Siellä on melko kovaa faktaa ylivieskan sivuilla miten on osuuskunnan jäseniä kohdeltu ja ilmeisesti sitä yritetään edelleen jatkaa vaikka on uusi toimitusjohtaja valittu..kuka on vastuussa ja miten jatkuu ?

    • Eriarvoisuuspois

      Jäsenien esittämiä asioita ei käsitellä, puuhastellaan vain hallituksen ja "konsultin" ( ent tj ) esityksiä joissa tavoitteena on edelleen saada kertyneet varat "upsalan ekonomien" ja "lakimiesten", asianajajien hoidettavaksi. Yrittäjiä ei kiinnosta asiat vaikka hinnat on nousseet ja nousee 1.3.2014 lisää..sitä on turha sitten valittaa "kun en minä ymmärrä..ymmärtänyt "..Kannattaa miettiä kenen joukoissa seisot.
      Jaettavaa on 150 M€..joka voidaan hoitaa tehdyn aloitteen pohjalta hallitusti ilman henkilökohtaisia veroseuraamuksia. Jos firmalle tulee veroja se on sen ajan murhe..se on kaikilta pois ! Ei verottajakaan vie kaikkea...

    • ArviLint

      Löytyi tällaiset perusteet Erityistarkastukselle:

      AVI määrää erityisen tarkastuksen, jos se katsoo tarkastukselle olevan painavia syitä. Painavia syitä erityisen tarkastuksen toimittamiselle ovat yleensä epäilyt yhteisön varojen väärinkäytöstä taikka yhteisön johdon tai joidenkin osakkeenomistajien tai jäsenten saamasta taloudellisesta hyödystä toisten osakkeenomistajien tai jäsenten kustannuksella. Epäiltyjen väärinkäytösten tulee olla sellaisia, joihin erityinen tarkastus voisi tuoda jotain lisäselvitystä esimerkiksi mahdollisen vahingonkorvauskanteen nostamista varten.

      Kysymys kuuluu:
      Miksi hallinto yrittää epätoivoisesti evätä tarkastuksen ?
      Mitä väärinkäytöksiä tarkastus tuo esille ?
      Millaisia hyötyjä jotkut toiset ovat saaneet toisten jäsenten kustannuksella ?

      Jos yksikin ylläolevista on tapahtunut niin siihen antaa viimeiset rivit vastauksen..ja jäsenillä on oikeusturva näissä asioissa !

    • Orwell

      taas oli irtisanottu ppo:n myynnin jälkeen ulkoistettuja työntekijöitä 8 kpl..paljonko niitä työpaikkoja siis tuli lisää alueelle..eikun niitähän lähti pitkästi toistasataa ( > 120) jo nyt ja prosessit jatkuu. Oisko kannattanut ottaa aikalisä silloin 19.12.2012 Jari ? Lähtee se yksi asukas Toholammiltakin varmaan vaikka on tosi tärkeä aluetuntemus hänellä !

      • Just se

        No sittehän sitä on päästy kätevästi eroon kummastaki lamppilaisesta, eli täydet 100% vähennystä niiden osalta.


    • Orwell

      8 henkilöä ns. entisistä PPO:n yhtiöistä on jälleen saanut kutsun TE-keskuksen työllisyysohjelmaan. Niitä työpaikkojahan piti lisääntyä tehdyn kaupan jälkeen.. Mitä miettii nykyiset hallintoihmiset kun sittenkään jäsenet ei saa osuuksiaan ulos kerätyistä varoista..miksi ja mihin ne halutaan hukuttaa ? minä vaan kysyn myös tätä seuraavassa osuuskuntakokouksessa !
      Avoimuus olikin harhaa ja salailu jatkuu ..

    • Arvi Lint

      Kyllä pitää ihmetellä miten osuuskunnan hallinnon siunauksella annetaan polttaa rahaa vaikka minkälaisiin "uhkailuihin" kalliden lakimiesten avustuksella ja suuripalkkaisella organisaatiolla. Ei mitään kontrollia missään asiassa ? Voiko tuollainen epämääräisyys, salailu, piilotetut päätökset jne jatkua ilman että niihin vastuulliset puuttuu ? Tulee kiihkeä osuuskuntakokous johon pitää varata hyvät eväät ja pehmeät patjat ..äänestetään ja nyt ei mene kokous manipuloijien malliin vaikka ois ukko mustilainen stadista estraadilla..takaan sen !
      Mutta huom ! tässä ois aikaa oikoa asiat jos halua ja tahtoa sekä ilmeisesti uskallusta löytyy ! Löytyykö vai meneekö taas pää puskaan !

    • Jäsenkirje

      Jos osuuskuntakokoukseen ei voi tuoda asioita uudestaan heti .
      Hallituskaan ei voi tuoda seuraavaan kokoukseen sääntömuutos ehdotuksia mm.
      Osuuskunnan nimen muuttamista Jokilaaksojen Sijoitus OSK:si, Toimialamuutosta jossa toimialana on harjoittaa sijoitus toimintaa. Kauppapaikan järjestäminen oli myös syksyn osuuskuntakokouksen muutos listalla. Nämähän ovat olleet jo kerran kokouksessa.

      Eli kamppeet kasaan ja rahat aloitteen mukaisesti jäsenille.

      Näin se vain yhteiskunnassa menee..

    • Kotiläksy tehty

      Kun lukee tarkasti osuuskunta ppo.lta tulleen kirjeen niin jälleen paljastuu miten tj ja hallitus yrittää jäseniä jujuttaa.
      Kirjeessä luvataan 8 % tuotto jäsenien sijoituksille. Se on hallinnon mielestä vain se osuusmaksu 120 € jolle siis luvataan 9,60 € korko/v. Jaettaisiin 270 000 €/v tuon lupauksen mukaan.
      Sisään jäisi rahaa siitä 94 M€:sta 93,73 M€:oa..pelattavaksi sijoituksilla. Siinähän ei olevan organisaation yli 0,5 M€:n aiheuttamat kulutkaan tunnu missään.
      Ei se ole ihme kun tj ja muut mukaanpäässeet yrittävät ajaa noin voimakkaasti tuota sijoitusharhaa.
      No osuuskunta on laittomassa tilassa ja tj hallitus tekee kaikki päätökset omaan piikkiinsä.
      Valta on edelleen jäsenillä jota kannattaa käyttää.

    • Seuraajan perintö

      Kaikki Osuuskunta PPO alkoi Kannuksesta v. 1914, mistähän johtuu että se myös loppui..paikkakunnan edustajan ollessa hallintoneuvoston puheenjohtaja ?? Jos olisi ollut osuuskunta asian edustaja niin miksi antoi ..no enpä viitsi ketään ammatinharjoittajaa mollata jos ei uuni vedä, mutta sen verran voisin häneltä pyytää että tussut ja uutilat saataisiin esittämään mitä ovat tehneet. Sen voin taata ettei vaatimukset tule koskemaan virtausnopeuksia tai käytetyn fluorin määrää kuntalaisille toimitetussa eliksiirissä.

    • Onko näin toimittu

      Demokraattinen jäsenhallinto

      Osuuskunnat ovat jäsentensä hallitsemia demokraattisia organisaatioita. Päätöksentekoon aktiivisesti osallistuva jäsenistö määrää niiden toimintalinjoista. Luottamushenkilöinä toimivat miehet ja naiset ovat vastuussa toiminnastaan jäsenistölle.

    • ArviLint

      Se erityistarkastus sitten tuli, nyt saa jäsenet tietää mitä on kulissien takana esitetty ja päätetty. Seuraavassa osuuskuntakokouksessa kuullaan. Ihmettelen hallintoihmisten kannanottoja tarkastusta vastaan, mitähän heillä on pelättävää, tiesivätkökään mitä ovat päättäneet ja nyt se on v.2012 jälkeen alkanut valjeta ? Varmaan ovat nyt jo kriittisempiä esityksille ja eivät hyväksy niin helposti kauniita visioita..niihin tarvitaan faktaa. Harmittaa kuitenkin kun menee niin suuret kulut omaisuusmassasta kalliisiin hoitokuluihin organisaation osalta. Eihän muuallakaan ole joka sijoitussalkulle omaa toimitus-talousjohtajaa ja sihteeriä ..ei ne ilmaiseksi ns. töitä tee !

    • maan kaivaja

      Taas oli kalevassa annettu harhaanjohtavaa tietoa sijoitusosuuskunnan piikkiin. Osuuskunta PPO ei ole sijoitusosuuskunta. PPO Osuuskunta omistaa PPO Sijoitus Oy:n...siis omistaa ja on omistanut sen yli 1 V ja siitä suomalaisesta yhtiöstä yli 10 % , omistusosuus 100 %. Sen myynti on tästä syystä verovapaata myyntituloa.
      Heti myyntiin..siellä on 21 M€ Osuuskunta PPO:n rahoja muutettaviksi likvidiksi ja jaettavaksi jäsenille. Muuten ne on kohta..jonkun p.ersiessä mihin kaikki suunnitelmat on näköjään tähdätty aikaisempien tekemisien perusteella.

    • ArviLint

      Kyllä sitä nyt valitetaan kun on "pilkka käynyt omaan nilkkaan".
      Oisit ollut "muutosjohtaja" etkä pelkkä "nautiskelija" tai peesaaja.

      Ei kuule Valiot ja Elisat mieti hetkeäkään meidän tulevaisuutta kuten ei korpitassikaan. Niillä on omat visiot miten saada itselle mahdollisimman paljon. Siellä oli yksi "johtaja" isolla J:llä joka piti Toholammin puolta Valion suuntaan mutta kun Te ette luottaneet niin siinä sitä nyt ollaan. Latekin oli parempi leaderi kuin uskoitte.

      Tämä Osuuskunta PPO on yksi osoitus myös saavutuksistasi!

    • Lisää Einareita

      Jälkiviisaus on imelin viisauden laji. keski-Pohjanmaata tarvitsisi toki kipeästi lisää patruunoita, joilla on sydän paikallaan ja paikkakunnalla. Niitä joilla työnainen ja -mies on firmassa se tärkein lenkki jolle perusta luodaan. Niitäkin johtajia Suomenmaasta löytyy pörssistä ihan pörssiin saakka, mutta Sais olla enemmän ja vielä parempi että kunnioitus säilyy seuraavillakin omistajalla työntekijään nousu ja laskusuhdanteissa.

    • 23.5.2014 kokous

      Ystävä Nivalasta soitti ja kun poristiin niin yllättyi kun kerroin että Osuuskunta PPO.n kokous on 23.5.2014 Raahessa. Siellä ei ole ollut missään paikallislehdissä kokouskutsua. Mikähän on tilanne monilla muilla paikkakunnilla jos eivät ole tilanneet sattumalta sellaisia lehtiä joissa kutsu on julkaistu. Nyt on alkanut tosi säästökuuri näissä merkeissä jäsenien kannalta vaikka toisaalla oli jo miljoonia tuhlattu oulun suntaan ja ties mihin ? Todellista osuuskuntahenkeä johdon kannalta..auvoista avoimuutta.Höpö höpö

    • Oikeus voittaa

      Nyt pitää jäsenien vaatia osuuskuntakokouksen esityslistaa itselleen. Osuuskuntalaki luku 5 pykälä 23 antaa siihen oikeuden.
      Tällöin näemme mitä hallitus esittää ja mitkä jäsenien tekemät esitykset on plokattu pois !

      Oli hyvä kirjoitus Keskipohjanmaasta tänään 18.4 ao asiasta.

    • Osuuskunta PPO

      Olen tiedustellut osuuskuntalain asiantuntijoilta ja niihin liittyneistä oikeuspäätöksistä löytyykö jostain pykälä jossa " jäsenet voidaan pakottaa luovuttamaan osuuskunnasta heidän omistusosuus" sijoitustoimintaan yksipuolisella hallituksen päätöksellä. Ei löydy, eli jäsenillä on oikeus saada lain ja sääntöjen mukaan omistusosuutensa, siis osuusmaksut ja osuuskunnan omaisuustaseesta jäsenmäärällä jaettu osuus itselleen. Mitään pakkoa sijoitustoimintaan mukaanlähtemiseen ei ole laissa eikä säännöissä.

      Tämä on siis hallinon ja tietenkin hyvällä palkalla toimivan tj:n oma tavoite.
      Siirakki sanoi aikoinaan..ahneella on pa.kanen loppu ja se voi olla jo seuraavassa osuuskunta kokousessa.

    • Kannuksesta kyytiin?

      Se taitais olla liian iso lenkki jos Toholammilta lähtevä linja-auto kiertäis Kannuksen kautta ?..Lähteeköhän hallintoneuvoston puheenjohtaja Erkin kyytiin vai meneekö omalla autolla ja laskuttaa kilometrit ja päivärahat kokouksesta ?

    • Taas oli

      hyvä ja selkeä kirjoitus Keskipohjanmaassa miten pitäisi hoitaa Osuuskunta PPO:n osalta asiat jäsenien kannalta parhain päin. Tähän ei ole näköjään hallinto-johto pyrkinytkään vaan tavoitteena on ollut kaapata koko omaisuus itselle hoidettavaksi. Siinä ei ole meitä jäseniä ajateltu pätkän vertaa. Nyt on kuitenkin mahdollisuus kääntää laivan kurssi satamaan, pois karikon suunnasta mutta käännös ei saa olla liian jyrkkä jottei laiva kaadu kolmannen perähenkilön ollessa ruorissa kuten kävi ulkomailla ! 936 jäsenen tekemässä esityksessä on kaikki selvitetty hyvin.

    • Totuus alkaa nyt

      Elisa Oyj:n osavuosikatsauksen satoa. Näin sitä tehdään "konkurssifirman" ostolla tulosta !!

      Liikevaihto kasvoi 6 prosenttia pääasiassa PPO:n hankinnan sekä matkaviestintä - ja verkkopalveluiden ansiosta.
      Kiinteän verkon käytön ja laitemyynnin väheneminen pienensi
      liikevaihtoa.
      Käyttökate kasvoi 21 prosenttia pääasiassa PPO:n hankinnan ja tuottavuusparannusten takia

      Sehän oli selvää aikaisemminkin ettei pörssiyhtiö osta tuottamattomia kilpailijoita huvikseen vaan...tietää mistä saadaan tuottoa...tiedoksi ns. asiantuntijakaupantekijöille !..ala-arvoista ja epäammattimaista hallitustapaa noudatettu !!!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5500
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3517
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1642
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      205
      1604
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1058
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe