Budapest vai Praha?

budapestvaipraha

Ajattelin lähteä hiihtolomalla jompaan kumpaan kaupunkiin. En tiedä, onko ajankohta mikään paras mahdollinen, mutta hiihtolomalla olisi kiva käydä jossain halvassa kohteessa, kun kesällä olisi sitten New Yorkin matka edessä.
Eli kumpaa suosittelet? Mikä kohteessa oli hyvää ja mikä huonoa?
Ja onko tuo helmikuu ajankohtana ihan nounou?
Kiitos jo etukäteen!

6

365

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • BudaPest paras

      Prahassa en ole kaynyt, vaikka sanovat etta kaunis paikka ja halpaa.
      Budapestissa sen sijaan kavin, ja todella rakastuin kaupunkiin. En usko etta sita voi edes verrata Prahaan. Sen sanotaan olevan maailman kauneimpia kaupunkeja.

      Voisit ottaa esim valmismatkan, joka sisaltaa kierroksen ympari Unkaria, pustalle, hevoset siella jms. Itse kaupungissa on jo paljon nakemista, kylvet hotellin lammin altaassa, teet ostoksia, Ihniset rakastaa suomalaisia, juttukin jotenkin luistaa.
      Muista ostaa hyvia viineja ja meetwurstia mukaasi!
      >vaan varo taksi huijareita !

    • Ervi

      Miten niitä ylipäänsä voisi verrata keskenään, kun niihin molempiin on pakko päästä aina uudestaan ja uudestaan - ja sitten on vielä Bratislava, joka sekin kilpailee niiden kanssa. Ajankohdalla ei ainakaan meille ole ollut mitään väliä, ehkä Prahassa osaa eniten arvostaa sitä, että vierailee vilkkaimman turistisesongin ulkopuolella.

    • minnevaan3

      Kumpikin kivoja ja kummassakin olen kaksi kertaa käynyt, mutta Budapest saa mun suositukset. Ei Prahassa mitään vikaa kuitenkaan mutta ei ole ihan niin sydäntä vienyt.

    • mat.kus-telija

      Riippuu siitä, mitä haluat tehdä. Budapestissa on kivoja kylpylöitä (lämpimät lähteet), halpa julkinen liikenne (ilmainen yli 65-vuotiaille)), edullista ruokaa ja juomaa, museoita, konsertteja jne. Talviaikaan pustalla ei ole nähtävää, näytöksiä siellä on kesällä. Ydinkeskusta Budapesissa on uuden metrolinjan työmaita täynnä, ainakin huhtikuussa niitä oli.
      Prahassa hintataso on myös edullinen, teatteri on must (etenkin pantomiimi ja illuusioteatteri, esim. image 2000), olutta ja hyvää ruokaa löytyy edullisesti.
      Kauniita kaupunkeja molemmat ja historiallisesti kiinnostavia.

    • parga

      Molemmat upeita kaupunkeja! Budapest halvempi. Prahassa rakennukset korjatumpia - tämän huomaa hyvin kun katselee molemmissa kaupungeissa ympärilleen matkalla kentältä kaupunkiin. Prahassa olen ollut kesällä ja Budapestissa juuri hiihtolomalla (vko 8). Tuolloin sää oli mitä parhain. Joka päivä 10 - 15 ja aurinkokin pilkahteli. Tuntui keväiseltä. Yhtään vihreyttä ei tokikaan vielä ollut. Mutta loistava sää koluta nähtävyyksiä. Eikä ruuhkaa turisteista.

    • punainenpilvi

      Niinkuin on todettu, molempia voi suositella. Prahassa on monipuolisempi olutkulttuuri. Mm. kunnon sotamies Sveijkin paikka U Kalic´ha.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe