Losartix

Kutisee

Onkohan losartix verenpainelääke aiheuttanut kenellekkään ihottumaa? Mulle määrättiin vuosi sitten ko. lääkettä ja nyt on tullut iholle ihottumaa, punaisia koholla olevia paukamia jotka kutisee älyttömästi. Kutisevia alueita on symmetrisesti jaloissa , kankuissa, siis alaraajojen takapuolella. Mulla on kyllä muitakin jatkuvasti käytettäviä lääkkeitä mutta Losartixin haittavaikutuksena on tuoteselosteen esim."nokkosrokko". Olen käynyt useaan kertaan lääkärissä ja mitkään kortisonivoiteet ei auta.

4

329

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1+5

      Jos on muita lääkkeitä, eikö kannattaisi miettiä ajallista yhteyttä ihottumaan, toisin sanoen jos joku lääke on myöhemmin aloitettu, niin siitä voisi ensin etsiä vikaa. Tuoteseloste on sinänsä toissijainen, teoriassa kaikille lääkkeille voi olla allerginen. Jos tuo Losatrix on verenpaineeseen määrätty, niin ei kai sen tauottaminenkaan esim. viikoksi ole mahdoton vaihtoehto, jos annos ei ole kovin iso.

    • Kutisee

      Muut lääkkeet on aloitettu jo 8 vuotta sitten, niistä ei ole tullut ko. oireita.
      Lääkäri ei ehdotanut Losartixin tauottamista, joten en uskalla sitä lman lupaa tauottaa.Kysyinkin onko kukaan saanut tuosta ihottuma oireita?

      • 1+5

        Jos et uskalla lopettaa ilman lupaa, niin sitten soitat terveyskeskukseen, että aiot lopettaa ja kysyt ohjeita. Aloite pitää ottaa omiin käsiin, lääkäreille kyllä riittää kun et vaadi mitään vaan tyydyt tarjottuun.

        Kokeilu on tuossa tilanteessa ainoa järkevä vaihtoehto, Losatrix ei ole missään sairaudessa niin korvaamaton vaihtoehto etteikö sitä voisi viikoksi tai kahdeksi tauottaa. Ainakin korvaavia lääkkeitä löytyy.


    • parannusta.

      mm. C- ja D-vitamiinin sekä magnesiumin puute nostaa verenpainetta, ei suku.

      Liika teollinen suola (merisuola tai ruususuola ruuanlaittoon kohtuudella), liikkumattomuus, stressi, tupakka, alkoholin suurkulutus sekä lihavuus nostaa verenpainetta.

      Ikääntyessään verisuonet tukkeutuvat kalkista. Ja tämä kalkkeutuminen alkaa jo nuorena, jos on väärät elintavat. Kalkkeutuminen nostaa iän myötä myös verenpainetta. Riittävä D-vitamiinin saanti vaikuttaa kalsiumin aineenvaihduntaan, jolloin se on elimistön hyödynnettävissä.


      Luontaisterveys 3/2013 sivu 34 lehdessä on lääkärin artikkeli verenpaineen hoidosta elintavoilla eli mene kirjastoon lukemaan lehti.


      C-vitamiinia 500-1000mg / vrk

      D-vitamiinia 50-125µg / vrk

      Magnesium (sitraattimuodossa) 200-400mg/vrk (tutkimusten mukaan lähes 90 % ihmisistä kärsii magnesiumin puutteesta)

      Pohjoismaiset terveysviranomaiset suosittelevat aikuisille Omega-3 rasvahappoja 1-2 grammaa päivässä eli esim. villiä lohta vähintään 150 grammaa päivässä. Eli käytännössä kaikkein tulisi syödä Omega-3 rasvahappoja lisäravinteena purkista. Raskauden aikana Omega-3 rasvahappojen tarve jopa tuplaantuu. Omega-3 rasvahapolla on tärkeä rooli mm. aivotoimintojen säätelyssä, tulehdusten ehkäisemisessä ja immuunijärjestelmässä.

      Vuoden D-vitamiinit saa kympillä iHerbistä ja lähimarketistakin n. 50€:lla.

      Muut saa todella edullisesti Citymarketin luontaistuotehyllystä. Eli kuukausihinnaksi tulee n. 5€.

      Vitamin D may help reduce blood pressure in African Americans
      http://www.vitamindcouncil.org/vitamin-d-may-help-reduce-blood-pressure-in-african-americans/

      "Yliopistojen yhteistyönä kehitty DASH-ruokavalio on paras ruokavalio verenpaineen alentamiseksi. Nyt uuden meta-analyysin mukaan DASH-ruokavalio alentaa hyvin myös sydän- ja verisuonitautien riskiä. Kaikista olennaisinta DASH-ruokavaliossa on vihannesten ja hedelmien runsas määrä. Niistä saadaan verenpainetta kurissa pitävää kaliumia, mutta myös C-vitamiinia, polyfenoleita ja karotenoideja, joilla on myös lievää verenpainetta alentavaa vaikutusta."
      http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23466047

      UV exposure directly lowers blood pressure
      http://www.vitamindcouncil.org/vitamin-d-news/uv-exposure-directly-lowers-blood-pressure/

      "D-vitamiinin puute on jo aikaisemmin yhdistetty verenpainetautiin, mutta nyt uusi amerikkalainen tutkimus viittaa siihen, että puutos liittyy myös lievään verenpaineen kohoamiseen."
      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2236

      "Tässä tänä vuonna julkistetussa satunnaistettuihin ja kontrolloituihin tutkimuksiin perustuvassa meta-analyysissä C-vitamiini alensi systolista verenpainetta noin 5 elohopeamillimetriä ja diastolista verenpainetta lähes 2 elohopeamillimetriä korkeasta verenpaineesta kärsivillä."
      http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22492364?dopt=Abstract

      "Korkean verenpaineen pitkäaikainen hoito kalsiumkanavan salpaaja -lääkkeillä on yhdistetty nyt uudessa tutkimuksessa peräti 2,5 kertaa suurempaan rintasyövän riskiin. On huomattavasti turvallisempaa alentaa korkeaa verenpainetta DASH-ruokavaliolla, kiinanruusuteellä, magnesiumilla, ubikinonilla, oliivinlehtiuutteella ja C- ja D-vitamiinilla. Näiden kaikkien hyödystä verenpaineen alentamisessa on tieteellistä näyttöä."
      http://www.medicalnewstoday.com/articles/264446.php

      "Ruotsalaistutkimus osoittaa, että 300 mg magnesiumia päivässä ehkäisee raskauden aikaista diastolisen verenpaineen ("alapaineen") nousua. Magnesiumlisää annettiin naisille 25.-37. raskausviikkojen välisenä aikana. Tutkimus julkaistiin tieteellisessä Archives of Gynecology and Obstetrics -lehdessä."
      http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs00404-013-2900-2

      LÄHDE:
      https://www.facebook.com/Metabolia

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe