Apua ummetukseen!

tukalaa

Hyvin yleinen ja ei todellakaan niin mieluisa raskausajanvaiva, eli ummetus vaivaa. Menossa rv 9 3 ja ummetusta ollut nyt parin viikon ajan. Koskaan aiemmin ei mitään tällaista ongelmaa ollut vaan vatsa toimi jämptisti joka ikinen päivä!

Vettä juon runsaasti, vähintään 1,5-2 litraa päivässä. Leseitä olen lisännyt rahkaan tai jugurtiin joka päivä, noita ruoansulatusjugurttejakin kokeilin, mutta mitään tehoa en niissä huomannut. Luumuja olen popsinut nyt joka aamu ja ilta muutaman, ei tunnu suuremmin auttavan nekään.

Olo on äärimmäisen epämukava! Vatsaa turvottaa ja inhottava olla. Haluaisin viimeiseen asti koittaa välttää noita apteekin vatsantoimituslääkkeitä, koska pelkään suolen tottuvan niihin ja sen vaikeuttavan sitten "normaalia" suolentoimintaa. Hyviä vinkkejä ja niksejä helpotukseen jos kohtalotovereita löytyy??

11

2814

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kjhdffksl

      Minulla leseet/llisäkuidut henkilökohtaisesti pahentaa ummetusta raskausaikana vaikka joisi 3-4litraa niiden kanssa. Magnesiamaito 8aptreekista) on ainoa mikä on tuonut helpotusta ummetukseen.

    • adgkl

      Raskausaikana suolen toiminta hidastuu, jotta kaikki ravintoaineet ehtivät varmasti imeytyä. Tuo alkuvaiheen turvotus ja ummetus saattaa helpottaa piankin. Tai sitten jatkua, yksilöllisiä juttuja. Itselläni eivät luumut auttaneet muuten mitenkään, mutta kuivatut liotetut luumut auttoivat. Toisin sanoen illalla 5-6 kuivattua luumua kylmään veteen likoamaan ja ne turvonneet luumut sitten aamulla nassuun. Toimi takuuvarmasti. Voithan kokeilla, se on yksilöllistä sekin, mikä kenelläkin auttaa.

      • vaavukka

        Itselläni kesti n. reilun viikon ja nyt satunnaisesti. En ottanut apteekkikamaa ja kokeilin myös luumut yms. Kyllä se itsekseen ohi meni ja olo helpottui aina parin pvn välein päiväksi kun sai tyhjennetttä suolen vaikka kiven takana olikin.


    • Täällä toimi Movicol

      Täällä kans läpi raskauden podettu enemmän ja vähemmän ummetusta, ei nuo perinteiset kuidut, luumut ja normaalisti mulla takuuvarma vatsantoimittaja kahvi ole juurikaan helpotusta suoneet :/

      Neuvolalääkärin vinkistä ostin sitten apteekista Movicolia, se on turvallista käyttää raskausaikanakin eikä suolisto totu siihen millään tavalla eli ei tarvitse murehtia sen kanssa siitä.

      Movicolille ainoa miinus siitä, ettei toimi ns. salamana vaan siinä kestää sitten vielä vuorokauden verran aloittamisesta - ja sopivan annostelun hakeminenkin oli itselle haastavaa, alkuun kannattaa kyllä ottaa useampi pussillinen päivässä jos ummetus on kovin pitkään jatkunut, mulla meni useampi päivä, että ulostamisesta tuli ns. normaalia kun oli edelleen työn ja tuskan takana liian pienten annosten takia. Sit kun sen normaalitilan sai palautumaan niin pussillinen päivässä on riittänyt ja välillä oon kyllä pitänyt useammankin päivän väliä kun oon unohtanut ko. "vaivan".

    • oksidi

      Osta huonosti imetyvää magnesiumia.

      Magnesiumvalmisteita löytyy useina eri muotoina. Parhaiten imeytyvien joukkoon kuuluvat: Magnesiumöljy, Mg-aminohappokelaatti, Mg-sitraatti, Mg-tauraatti, Mg-glukonaatti, Mg-laktaatti, Mg-aspartaatti, Mg-malaatti ja Mg-orotaatti, Mg-fumaraatti, Mg-glysinaatti ja niiden jälkeen keskinkertaisesti imeytyvä Mg-karbonaatti ja Mg-sulfaatti sekä kaikkein huonoimmin imeytyvänä Mg-oksidi (toimii ulostuslääkkeenä).

      Osta oksidia. On yleensä se halvin marketin purkki.


      Viljojen kuidut saattavat jopa pahentaa ummetusta.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

    • Magnesium

      Magnesium auttoi täälläkin juuri noilla viikoilla, kun tuntui olevan pahimmillaan alussa tuo ummetus. Nyt ihan loppusuoralla raskaus eikä ole ollut enää ollenkaan niin paha kuin alussa, tosin magnesiumia on vedetty enemmän ja vähemmän koko raskauden. Auttaa myös suonenvetoihin ja muihin lihaskramppeihin.

      Viljat tuntui pahentavan ongelmaa kun ne turvottavat sitä ulostemassaa eikä varsinaisesti löystä tai nopeuta ulostuloa.

      Magnesium ja vesi. Siinäpä se.

    • mg avuksi

      Jep, kannatan myös magnesiumin ottamista. Se halvin eli magnesiumoksidi imeytyy elimistöön huonoimmin eli jos haluaa että aine toimii muutenkin kuin laksatiivina eli että se myös auttaa mahdollisiin suonenvetoihin ja lihasjumittavaan niskaan, silloin kannattaa valita jokin muu muoto, esim. magnesiumsitraatti, -kelaatti tai -malaatti. Sen sijaan se magnesiumoksidi on ihan kelpo ainetta laksatiivina käytettäväksi. Toki saman vaikutuksen saa suuremmalla annoksella vaikkapa magnesiumkelaattia (luontaiskaupoista nimellä Kelasin Magnesium).

      Magnesiumiin pätee yleensäkin se periaate, että itselle sopiva annos on yksilöllinen ja se haetaan juuri kokeilemalla, miten se vaikuttaa ulosteen kiinteyteen. Jos menee liian löysäksi, magnesiumia tulee liikaa. Jos uloste on liian kovaa, magnesiumia on vara lisätä. Ainakin se toimii noin normaalina aikana eli silloin kun ei ole raskaana. Mg ei kuitenkaan pitäisi olla haitaksi raskaana ollessakaan. Kysyin kerran Life-luontaiskaupasta, että voinko ottaa Kelasin magnesiumia raskauden aikana ja se ei kuulemma ole vaarallista silloin.

      Ei minullakaan auta pelkkä kuidun lisäys saati juominen. Pieni magnesiumlisä raskausvitamiini-kivennäisainevalmisteen lisäksi on ollut tarpeen koko ajan.

      Halpa magnesiumoksidi on siitä näppärää ainetta, että sitä löytyy marketista kuin marketista, jossa on ravintolisähylly. Eipä marketeissa muita mg-muotoja olekaan tarjolla. Jos paremmin imeytyvää (ja valitettavasti myös kalliimpaa) magnesiumia haluaa, niin sitten pitää mennä luontaistuotekauppaan. Jos jossain vaiheessa raskautta tulee ikäviä suonenvetoja, niin niihin kannattaa muuten hankkia juuri niitä paremmi imeytyviä magnesiumeja. Mg-oksidi menee vain läpi eikä auta siihen kovin tehokkaasti.

      Miksei myös Movicol, jos Mg ei innosta tai jostain syystä toimi.

    • citymarket
    • Kuuntele:
      • Aaaaaasdddd

        Ketään ei dorka kiinnosta


    • Tellus

      Mulle toimi apteekin Levolac mainiosti. Lääkäri suositteli, sanoi että turvallinen raskausaikana eikä aiheuta suolen laiskistumista. Otin satunnaisesti pienen annoksen ja suoli toimi sen myötä hyvin monta päivää. Suosittelen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      226
      3505
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2191
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2081
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1965
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      83
      1640
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe