Tärkeä neuvo vanhemmille:

kurillakasvatettu

Kun kaikki valittaa vapaakasvatuksesta. Minulla oli todella tiukka kuri lapsena, kokeista oli aina tultava yli kaseja, kotiintuloajat olivat suht aikaisia (esim 21.00 yläasteella), bileisiin en saanut mennä, enkä pitää bileitä kotonamme, en edes synttäri. Paitsi ihan lapsena. Juoda en saanut, enkä polttaa. Yökylään en saanut mennä, paitsi yhdelle kaverille. Musiikkia piti kuunnella hiljaisella. Jos kokeista tuli alle 8, sain huudot. Jos huone oli "sotkuinen" sain huudot. Piti tehdä kotitöitä, kun leivottiin pullia, niistä piti tulla täydellisen pyöreitä, likasilla hiuksilla ei saanut mennä mihinkään, vastaan ei saanut sanoa, omia mielipiteitä ei paljon saanut ilmaista, jos kiukuttelin, selkään tuli. Piiskaa sain ja päivittäin melkeinpä mulle raivottiin jostain. Oli paras opetella hyvin kiltiksi. Ja muutuinkin hyvin stressaavaksi nuoreksi. Kerran ala-asteella unohdin tehdä läksyt.

No, sittenpä sairastuin vanhempieni täydellisyydentavoittelun vuoksi syömishäiriöön, en jaksanut enää käydä koulussa, rupesin käyttämään huumeita jotta jaksaisin elämää, sairastuin masennukseen ja minut huostaanotettiin.
Ja, en "trollaa" tms, tämä on tositarina. Jos on jotain kysymyksiä, voin vastata. Eli kohtuus siinä kurinpidossakin. Muistan esim kerran kun jäin juomisesta kiinni, isäni hakkasi minut rangaistuksena.
Se ei aina mene niin että narkkareilla on ollut esim "vapaa kasvatus"...

9

437

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Herran pelko

      No ei menekään. Kovalla kurilla ja etenkin pelottelulla kasvattaminen vaan on hemmetin helppoa, ja se onnistuu suhteellisen hyvin tyhmemmältä ja/tai tunnevammaiseltakin.

      Oikeasti älykkäät ja tervejärkiset ovat kautta aikain pyrkineet kasvattamaan lapsensa jotakuinkin nykyaikaisin painotuksin, vaikkei tiede välttämättä olisikaan vielä ollut ehtinyt kategorisoida ja arvottaa erilaisia kasvatustapoja.

      Viidakon lakeihin totuttamalla saa aikaan viidakossa viihtyviä ihmisiä. Lakihenkisyydestähän jotkut uskovaisetkin puhuvat.

      On aika tavallista, että ankarista kodeista tulevat tiputtavat korttipakkansa jollain tavalla korkeakouluopintojensa aikana. Heidän sietokykynsä ylittyy, kun taas oikeasti hyvin kasvatetut, sopeutumiskykyiset ja tasapainoista elämää viettäneet yksilöt vain jatkavat omaa nuoren ihmisen arkeaan sen suuremmin hötkyilemättä.

      Lapsi on lapsi, mutta ihminen se lapsikin on. Vanhemmista ei ihan aina tunnu voivan sanoa samaa.

    • vanhassa vara paremp

      Tietenkin kurinpito voi olla liian tiukkaa ja ankaraa, kuten selvästi ketjun aloittajalla. Mutta sen lisäksi se voi olla myös liian löperöä. Rakkaus ja rajat on oltava, molemmat. Varsinkaan uhmakkaiden lasten kohdalla ei pidä tinkiä kummastakaan. Aroille lapsille ei tule pitää kovaa kuria, vaan päinvastoin paljon osoittaa heille rakkautta ja rohkaista ja pitää yrittää saada itsetunto kohoamaan. Kun taas sitten uhmakkaat, ilkeät lapset tarvitsevat toisinaan aivan toisenlaisia keinoja... mukana voi olla myös fyysinen kuritus, joka onkin usein äärimmäisen tarpeen. Mutta tietenkään tämä ei tarkoita, että minkäänlaista julmuutta, epäoikeudenmukaisuutta tai kohtuuttomia vaatimuksia pitäisi hyväksyä. Ja kuritustakin jos annetaan, niin sen pitää tapahtua rakkaudesta ja rauhallisessa mielentilassa, ei raivkohtauksen hetkellä.

      • teetee12

        Niinkö että äiti ottaa hymyillen pienokaisen syliinsä ja lempeällä äänellä' sanoo:" nyt kun sinä homopetteri olet ollut tuhma niin äiti satuttaa sinua, koska äiti rakastaa sinua niin paljon." Sitten vähän pieksee pakaroita ja kun lapsi itkee ja nyyhkyttää kivusta niin äiti lempeästi puhuen toruu: "huomaathan homoprtteri, että kun tekee tuhmasti niin sattuu. Ei äiti muuten satuttaisi mutta kun äiti rakastaa niin paljo"

        Ja 15- vuoden päästä homopetteri onkin jo täysin oppinut vaimonhakkaaja...


      • RIKOSLAKI KIELTÄÄ!

        " mukana voi olla myös fyysinen kuritus, joka onkin usein äärimmäisen tarpeen" Suomen rikoslaissa on ihan selevällä suomella sanottu että tuo kurittaminen fyysisesti on RIKOS!
        Meeppä ja lue sieltä! Lapsia siis hakkaisit tai kurittaisit! Tsissus, puolustuskyvytöntä ihmisenalkua!


    • didiid

      En ole koskaan tavannut ilkeitä lapsia? Huonosti kasvatettuja kyllä (yleensä he ovat niitä joita kotonaan kiusataan ja he siirtävät sitä sitten muihin ja käytökseensä).
      Onneks keski-ikäset kuolee kohta, vähän on ajatusmaailmat ja äly jäänyt jälkeen heillä välillä :D

      • naumanen.

        Olet Itsekkin huonosti kasvatettu,kun keski-ikäisten haluat kuolevan.


      • qwertq

        Et tainnut itse olla ihan hereillä sinä aamuna, kun Jumala ihmisille aivoja jakoi. Ei tuollaista saa kirjoittaa. Ollaan lasten kasvatuksesta samaa mieltä, mutta asian voi ilmaista vähän toisinkin.

        - Onneks keski-ikäset kuolee kohta, vähän on ajatusmaailmat ja äly jäänyt jälkeen heillä välillä :D -

        Tuon lauseen löydät vielä edestäsi. Hymiö ei aivopieruasi pelasta. Se keski-ikä on itselläsikin, ennen kuin huomaatkaan. Kuolema ei muuten aina katso ikää. Naapurista siunattiin eilen 29-vuotias...


    • nnnnnnnnnnn

      "Joo mutta kun mun vanhemmat on vanhuksia, minäpä rupean kurittamaan niitä samalla tavalla kun minua kurittivat lapsena! JOS murtuu luut niin se on VOIVOI"

    • Pakotie

      Sepä se, moni hakee jotain pakotietä pahan olon ja huonon kohtelun vuoksi. Kaikella rajansa jopa kurittamisella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      92
      6668
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      28
      2672
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2253
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      75
      1904
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1671
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1467
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1367
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1294
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1243
    Aihe