1-luokkalaiselle kurikset kouluun

"kiukutteleva?"äippä

Hei.

Meidän ekaluokkalaisella on tapana liata itsensä koulumatkalla todella pahasti.
Pahimmillaan joka ilta menee kouluhaalarit pesuun.
Ajattelin ehdottaa hänelle, jos hän voisi pukeutua koulun jälkeen, kotimatkalla kurahousuihin/sadehousuihin. Siis joko vyötärömallisiin tai henkselimallisiin. Se olkoon lapseni päätettävissä.

Moniko käyttää koululaisella sadevaatteita/kurahousuja?

21

2222

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ope ja äiti

      Ei kukaan. Älä siis nolaa lastasi.

    • Kuivana

      Kyllä meillä tokaluokkalainen käyttää sadevaatteita ja kurahousuja. Ei kai se ikää katso? Onhan noita aikuisillekin. Jos on oikein märkä keli niin ei kai sadehousut mikään huono idea olisi?

      • näinpä näin

        Meidän huushollissa on se periaate, että tämmöisissä asioissa aikuiset päättää vastauksen. Jos minä sanon, että tällä kertaa ei osteta kaupasta karkkia, niin sitten ei osteta. Jos minä sanon, että lähdetään viikonlopuksi mummolaan, niin lähdetään, ja lapsi tulee mukaan. Jos minä sanon, että kurahousut ja sadevaatteet laitetaan, niin nehän sitten laitetaan.
        Ekaluokkalainen eli 7v ei vielä tällaisista asioista osaa päättää. Kyllähän niitä pieniä askelia omassa valinnanteossa voi ottaa, esim. mitä karkkeja haluaa karkkipäivänä, mitä leffaa mennään illalla katsomaan yms.
        Mutta koska kyse on 7-vuotiaasta lapsesta, joka vielä on näemmä taitava itsensä likaamaan, niin sinä päätät, pukeutuuko lapsi sadevaatteisiin vai ei, ja 7-vuotiaalla ri ole siihen nokan koputtamista.
        Kun lapsi kasvaa isommaksi ja oppii siistimmäksi, ei kurahousuja välttämättä enää tarvitse.
        Meillä 8v tokaluokkalainen käyttää kurahousuja jos on märkää. 12v isosisko ei enää käytä sillä on siisti ja sen ikäiset jo osaa. 12-vuotiaallahan on paljon enemmän vapautta mutta myös vastuuta, ja näihin vapauksiin kuuluu kurahousuista eroonpääseminen, kun lapsi (oletettavasti) yli 10-vuotiaana osaa ilman niitä olla. Tämähän on siis yksilöllistä, mutta se mitä kerroit lapsestasi, niin suosittelisin niitä lämpimästi.


    • ihan oikeasti

      nyt.En oo kyllä kenenkään ekaluokkalaisen päällä nähnyt kurahousuja.Onko se nyt niin kamalaa pestä haalaria..

      • Partsassa näin

        Missä oikein asut jos et lapsilla ole kurahousuja nähnyt? Meillä 9 ja 12 vuotiaat partiolaiset käyttävät ainakin, oikein suositus tullut että säänmukainen varustus!
        Aika heikkoa olla märissä vaatteissa ulkosalla.


      • tarkennus
        Partsassa näin kirjoitti:

        Missä oikein asut jos et lapsilla ole kurahousuja nähnyt? Meillä 9 ja 12 vuotiaat partiolaiset käyttävät ainakin, oikein suositus tullut että säänmukainen varustus!
        Aika heikkoa olla märissä vaatteissa ulkosalla.

        En ole koulumatkalla nähnyt kenenkään päällä,sadetakki oli kyllä sateella.Onhan se nyt eri lähteä partioporukalla metsään kurikset päällä kun tietää että koko poppoo pukeutuu niin.Mutta koulumatkalla olet sitten ainoa kuriksia käyttävä..Ennemmin puhuisin lapselle että kävelee ilman ojien möyrintää kotiin ja erikseen mennään sitten ulkoilulle missä saa liata itsensä.


      • olkkkk

        En ikinä olisi käyttänyt


    • ...

      Onhan se nyt selvä juttu, että jos äiti on vähän vajaa, ei lapsikaan ole ihan täysillä valoilla liikenteessä eli pue vaan ne kurahousut lapsellesi koulumatkalle.

    • dfghgjkjhgf

      Palstalla liikkunut jo vuosia jonkunlainen pervo joka availee kurahousualoituksia yms. Yäk

      • Mitä

        Täh??? Mikä tää juttu on?


    • I.P. Päivikki

      Meillä 15v poika laittaa kurahousut aina ja mielellään kun lähtee montulle ajamaan crossi mopolla. Mahtuu hyvin 140 koon kurikset kun on lyhyt (152 cm). Olkaimia voi vielä säätää isommalle ja hartia suojat siihen kurahaalarihousujen päälle. Myös luokkakaverinsa jos on pojan mopon kyydissä huonolla kelillä niin on kurahousut ja takki sekä kurahanskat, kai sen nyt järki sanoo että sateessa ei ajeta farkuissa läpi märkänä. Näin meillä täällä pienemmässä kaupungissa ainakin eikä tule mitään riitoja lasten kanssa tästä.

      • Leidi Vantaalta

        Erittäin hyvä esimerkki fiksusta toiminnasta. Toisin kuin nämä hienohelmaäitien touhut että ostetaan tuhannen euron erikoisvaatteita eikä silti päästetä lapsia ulos sateella. Fiksuja poikia sinulla.


      • Kuriksissa kuivana

        Kiva esimerkki hyvästä kasvatuksesta ja järkevistä lapsista. Ei se vaadi kuin vähän periaatteita ja viitseliäisyyttä niin lapsista saa noin mukavia. Sen sijaan jos lapsia pitää muotinukkeina, on varmaa, ettei mikään sadevaate kelpaa eikä ulos edes haluta mennä vaan kiskotaan kymmenen purkkia naminamivanukasta kun kukaan ei aseta rajoja.


    • Koulussa töissä

      Tottakai montulla ajoon ja partiolaisilla sadesäällä on asiallista olla kunnon sadevehkeet päällä.
      Ei kylläkään kouluun laiteta mitään kurahousuja, tällainen kurahousu joutuu kiusatuksi. Vaikuttaa siltä, että tämä aloittaja tosiaan on pikkuisen vajaa ajattelukyvyltään.
      Eikä ole pakko laittaa haalareitakaan, takki ja housut, housuja voi olla useampia niin ei tarvitse joka ilta olla pesemässä.
      Harvat ykkösetkään eivät enään missään kurassa pyöri koulussa tai koulumatkalla.

      • Koulussa töissä

        Hups, HARVAT ykköset pyörivät kurassa koulussa tai koulumatkalla :P


      • Suojahousut jalkaan

        Miksi kiusaaminen sallitaan? Siksikö että vanhemmat ovat golfia pelaamassa eivätkä jouda puuttumaan kiusaamiseen? Ei kurahousujen käyttö saa olla mikään oikeutus kiusaamiseen.


    • Etolaan mars

      Meillä myös ekaluokkalainen käyttää kuriksia kun mopoilee huonolla kelillä lukioon. Ei kai nyt kukaan lapsi halua ajaa 10km sateessa ilman kurahaalaria.

      • pakkolaitoskurapuku

        Kun lukioikäinen käyttää mielellään kurahousuja niin miksei sitten alakoululaisetkin. Vanhemmat sen päättää mitä lapsilla on päällä vai onko joillakin annettu valta kakaroille.


    • ------------

      Meilläkin eka-tokaluokkalaisena lapset ovat usein lianneet ja kastelleet itsensä koulumatkalla ja muuten ulkona leikkiessään hyvin pahasti. Se kuuluu asiaan ja minusta on hienoa ja tervettä, että lapset leikkivät reilusti ulkoleikkejä sen sijaan, että istuisivat sisällä tietokoneen ääressä kaiket päivät. Kurahousuja en kuitenkaan heille ole hankkinut, koska niitä ei ole kenelläkään muullakaan. En aio saattaa lastani kiusaamiselle alttiiksi noin turhalla tavalla. Mieluummin pesen niitä vaatteita (enkä niitäkään todellakaan joka päivä pese, kuivatan vain ja saavat laittaa hieman likaisina seuraavana päivänä taas päälle) ja pidän lapseni onnellisena kuin laitan kurakamppeet ja uhraan lapseni hyvinvoinnin ja onnellisuuden kiusaamiselle.

      Ei kurakamppeet eivät oikeuta kiusaamiseen ihan kuten mikään muukaan ei siihen oikeuta. Sitä kuitenkin tapahtuu, joten jos voin sen jollain tavoin ehkäistä, niin sen kyllä teen.

      • Demariyhteiskunta

        Aika tekosyy olla puuttumatta kiusaamiseen ja valita lapsen vaatetus niin että jotkut räkänokkakakarat eivät kiinnitä huomiota.

        Meillä 11v ja 14v käyttävät leikeissä kuriksia eikä kukaan kiusaa vaikka toisella on fysiologisista syistä myös vaipat.


    • kuranaama

      Ei tuokaan nyt kolmoselle menevä koulussa oo käyttäny kurahousuja. Partiossa ja maalla käyttää kyllä mutta kouluaikaan sillä on vedenkestävät kuteet ja pesen tarpeen mukaan. Ei se enää niin pahasti ryve kun vielä ekaluokalla. Kun ollaan pärjätty muutoinkin niin en ole kokenu tarpeelliseksi pakottaa sitä ainoana kurahousuihin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      47
      3115
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2331
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      125
      1710
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1563
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1077
    6. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      954
    7. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      44
      911
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      846
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      71
      801
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      764
    Aihe