Kilpirauhasen vajaatoiminta ja niistäminen (lima)

Zelda

Heippa kaikille

Minulla on kilpirauhasen vajaatoiminta, ja ongelmani on seuraavanlainen: joudun niistämään joka päivä. Kyse ei ole nuhasta, nuha on erilaista. Limaa tulee ulos vain ja ainoastaan toisesta sieraimestani, ja tuo lima on paksua ja kirkasta. Sitä ei tule kovin paljon. Huomaan niistotarpeen, kun hengittäessä jokin "rohisee" toisessa sieraimessa tai jossain sen lähistöllä. Vaiva on kiusallinen monestakin syystä. Ensinnäkin tuota limaa on vaikea saada niistämällä ulos, sillä se on jossain niin "syvällä". Mutta tuntuu, että se on pakko niistää ulos, tai en voi hengittää kunnolla. Niistäminen ottaa voimille, ja pelkäänpä sen aiheuttavan pidemmän päälle jotain vakavaa, kun jatkuvasti joutuu niistämään niin, että keuhkoissa ja sydämessä asti tuntuu. Johtuuko tämän "limaneritys" kilpirauhasen vajaatoiminnasta vai jostakin muusta? Olen 28 v. nainen ja en tupakoi (enkä ole koskaan tupakoinutkaan).

9

6343

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • limapää

      Tuskin pelkästään vajaatoiminnasta johtuu, vaikka minulla samantapainen vaiva. Kaipa immuunipuolustus vain niin kehno, että nenäontelossa pitkittynytta matalaa tulehdusta.

    • ohje

      Kokeile huuhtoa nenäonteloa suolaliuoksella,nenän huuhtelukannuja voi ostaa apteekista siinä on myös ohjeet,itse huuhdon limat nenäontelosta näin.

    • Zelda

      Paljon kiitoksia vastauksista ja vinkeistä! Aion varmaankin tuota huuhtelua kokeilla. :) Mitä olette mieltä, kannattaisiko tästä mainita lääkärille, jos tästä olisi jokin "helppo" tapa päästä eroon, esim. jokin tulehduslääkitys?

      • murmelimummeli

        Ainahan sitä kysyä voi, mutta jos ei ole suurempia tulehduksen oireita, tuskin on mitään antibiooteilla hoidettavaa. Ehkä nenässä on polyyppi, koska oire on toispuoleinen.

        Nenäontelon huuhtominen suolaliuoksella "sarvikuonokannulla" on hyvä neuvo. Käytän sitä itse aina, kun on flunssa. Ole tarkka suolan annostamisessa, sillä jos sitä on liian vähän tai liikaa, tulee nenään samanlainen epämiellyttävä tunne kuin jos uidessa menee järvivettä nenään. Kannun mukana tulee suolamitta. Oikealla suola-annoksella (vastaa kyynelten suolapitoisuutta) toimenpide on ihan OK.


    • zipzapzep

      Kannattaa kokeilla maidotonta, monilla auttaa hengitystien ongelmiin :)

    • murmelimummeli

      Jos johtuisi maidosta, vaiva olisi molemminpuolinen. Ilman syytä ei kannata luopua maitotuotteista, sillä ne ovat tärkeitä suomalaisessa ruokakulttuurissa ja monen tarpeellisen ravintoaineen lähteitä. Tietysti, jos ne aiheuttavat oireita, niistä kannattaa luopua yai vähentää tarpeen mukaan.

    • vajis

      Mulla vajaatoiminnan yhteydessä liman eritys moninkertaistunut. Aamut pahimpia ja silloin monesti oksennan limaa. Karmeaa kun koko ajan lima valuu alas nieluun. Poskiontelotulehdusta ei kuulemma ole.. Pääsispä tästä joskus eroon!!

      • homehörhö

        Tuleeko sulla lima nenästä vai nouseeko keuhkoista kurkkuun? Itsellä kilpirauhaslääkityksen aloittaminen lisäsi liman eritystä etenkin keuhkoista. Sitä tuntui nousevan sieltä litrakaupalla. Yksi lääkäri arveli, että lääkitys parantaa keuhkojen värekarvojen toimintaa ja ne kuljettavat limaa keuhkoista pois. Voi olla, koska liman eritys kertoo minulle nykyään (muutaman muun oireen kanssa) että lääkitys on suunnilleen kohdillaan. Myös nenä vuotaa aamuisin vetistä limaa ja niistämisestä on nenänalus melkein rikki. Tätä on jatkunut varmaan vuosia. Miksi limaa sitten erittyy niin paljon? Omalla kohdalla epäilykset, että taustalla on homeet. Asunnossa todettiin juuri kosteusvaurio ja homettakin todennäköisesti on. Muutan pian pois, joten näkee sitten vaivaako limaisuus vielä senkin jälkeen.


    • Anonyymi

      Mulla suuri liman eritys on joka kerta liittynyt lääkkeistä tulleeseen liiketoimintaan. Tällöin mulla lima valuu nenästä nieluun. Sitä saa niistää aamupäivän ja usein myös oksentaa.
      Kun arvot on ajan kanssa tasoitukset, myös liman eritys on ollut normaalia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe