Kilpirauhasen vajaatoiminta ja niistäminen (lima)

Zelda

Heippa kaikille

Minulla on kilpirauhasen vajaatoiminta, ja ongelmani on seuraavanlainen: joudun niistämään joka päivä. Kyse ei ole nuhasta, nuha on erilaista. Limaa tulee ulos vain ja ainoastaan toisesta sieraimestani, ja tuo lima on paksua ja kirkasta. Sitä ei tule kovin paljon. Huomaan niistotarpeen, kun hengittäessä jokin "rohisee" toisessa sieraimessa tai jossain sen lähistöllä. Vaiva on kiusallinen monestakin syystä. Ensinnäkin tuota limaa on vaikea saada niistämällä ulos, sillä se on jossain niin "syvällä". Mutta tuntuu, että se on pakko niistää ulos, tai en voi hengittää kunnolla. Niistäminen ottaa voimille, ja pelkäänpä sen aiheuttavan pidemmän päälle jotain vakavaa, kun jatkuvasti joutuu niistämään niin, että keuhkoissa ja sydämessä asti tuntuu. Johtuuko tämän "limaneritys" kilpirauhasen vajaatoiminnasta vai jostakin muusta? Olen 28 v. nainen ja en tupakoi (enkä ole koskaan tupakoinutkaan).

10

7315

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • limapää

      Tuskin pelkästään vajaatoiminnasta johtuu, vaikka minulla samantapainen vaiva. Kaipa immuunipuolustus vain niin kehno, että nenäontelossa pitkittynytta matalaa tulehdusta.

    • ohje

      Kokeile huuhtoa nenäonteloa suolaliuoksella,nenän huuhtelukannuja voi ostaa apteekista siinä on myös ohjeet,itse huuhdon limat nenäontelosta näin.

    • Zelda

      Paljon kiitoksia vastauksista ja vinkeistä! Aion varmaankin tuota huuhtelua kokeilla. :) Mitä olette mieltä, kannattaisiko tästä mainita lääkärille, jos tästä olisi jokin "helppo" tapa päästä eroon, esim. jokin tulehduslääkitys?

      • murmelimummeli

        Ainahan sitä kysyä voi, mutta jos ei ole suurempia tulehduksen oireita, tuskin on mitään antibiooteilla hoidettavaa. Ehkä nenässä on polyyppi, koska oire on toispuoleinen.

        Nenäontelon huuhtominen suolaliuoksella "sarvikuonokannulla" on hyvä neuvo. Käytän sitä itse aina, kun on flunssa. Ole tarkka suolan annostamisessa, sillä jos sitä on liian vähän tai liikaa, tulee nenään samanlainen epämiellyttävä tunne kuin jos uidessa menee järvivettä nenään. Kannun mukana tulee suolamitta. Oikealla suola-annoksella (vastaa kyynelten suolapitoisuutta) toimenpide on ihan OK.


    • zipzapzep

      Kannattaa kokeilla maidotonta, monilla auttaa hengitystien ongelmiin :)

    • murmelimummeli

      Jos johtuisi maidosta, vaiva olisi molemminpuolinen. Ilman syytä ei kannata luopua maitotuotteista, sillä ne ovat tärkeitä suomalaisessa ruokakulttuurissa ja monen tarpeellisen ravintoaineen lähteitä. Tietysti, jos ne aiheuttavat oireita, niistä kannattaa luopua yai vähentää tarpeen mukaan.

    • vajis

      Mulla vajaatoiminnan yhteydessä liman eritys moninkertaistunut. Aamut pahimpia ja silloin monesti oksennan limaa. Karmeaa kun koko ajan lima valuu alas nieluun. Poskiontelotulehdusta ei kuulemma ole.. Pääsispä tästä joskus eroon!!

      • homehörhö

        Tuleeko sulla lima nenästä vai nouseeko keuhkoista kurkkuun? Itsellä kilpirauhaslääkityksen aloittaminen lisäsi liman eritystä etenkin keuhkoista. Sitä tuntui nousevan sieltä litrakaupalla. Yksi lääkäri arveli, että lääkitys parantaa keuhkojen värekarvojen toimintaa ja ne kuljettavat limaa keuhkoista pois. Voi olla, koska liman eritys kertoo minulle nykyään (muutaman muun oireen kanssa) että lääkitys on suunnilleen kohdillaan. Myös nenä vuotaa aamuisin vetistä limaa ja niistämisestä on nenänalus melkein rikki. Tätä on jatkunut varmaan vuosia. Miksi limaa sitten erittyy niin paljon? Omalla kohdalla epäilykset, että taustalla on homeet. Asunnossa todettiin juuri kosteusvaurio ja homettakin todennäköisesti on. Muutan pian pois, joten näkee sitten vaivaako limaisuus vielä senkin jälkeen.


    • Anonyymi

      Mulla suuri liman eritys on joka kerta liittynyt lääkkeistä tulleeseen liiketoimintaan. Tällöin mulla lima valuu nenästä nieluun. Sitä saa niistää aamupäivän ja usein myös oksentaa.
      Kun arvot on ajan kanssa tasoitukset, myös liman eritys on ollut normaalia.

    • Anonyymi

      Sama kokemus mullakin. Jos lääkettä on liikaa, alkaa limaa erittyä enemmän. Aamut menee silloin niistellen. Tällöin koko aineenvaihdunta on muutenkin mulla ylikierroksilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9209
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      386
      3839
    3. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2795
    4. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      87
      2690
    5. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      175
      2505
    6. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2504
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      152
      1783
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      68
      1612
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1560
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1393
    Aihe