Miten saada vauva nukkumaan omassa sängyssä?

oma sänky

En tiedä onko tähän mitään vinkkejä kun vauva vasta parin viikon ikäinen, mutta kysyn kuitenkin.
Vauva nukkuu hyvin päivät tuossa äitiyspakkauksen laatikossa. Yöksi siirrämme laatikon sänkymme viereen, minun puolelleni. Puolen yön jälkeen vauva heräilee siinä 1-2 välillä. Useasti kova itku ja huuto, joten siirryn toiseen huoneeseen syöttämään jotta mies saisi nukuttua. Vauva nukahtaa imettämisen jälkeen syliin, mutta kun hänet laittaa laatikkoon alkaa itku samantien. Ilmeisesti ei ole niin sikeässä unessa joten herää siksi? Välillä tutin avulla saan itkun loppumaan ja otan hänet viereeni sänkyymme, ja siihen hän nukahtaa. Välillä yöllä taas homma menee niin, että vauva saattaa imetyksen jälkeen valvoa sen1,5-2 tuntiakin putkeen. Toinen herääminen siinä 3-4 aikaan, ja silloin vauva nukahdettuaan herää useasti vasta puol 8 aikaan. Saa siis itsekin nukkua :) Saisin itse nukuttua paremmin, jos vauva nukkuisi omassa sängyssä, mutta onko mitään keinoa saada hänet nukkumaan siinä? Yövalvomiselle ei varmaan mitään voi? Valvon jos vauva valvoo..

2

579

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Kapusha

   Ihan ekaksi sanon,etten alunperin ollut kovinkaan innostunut siitä että vauva nukkuu mun vieressä, mutta seuraavien tapahtumien johdosta siihen päädyttiin.
   Meillä poika nukkui pinniksessä sängyn vieressä, mutta heräsi AINA kun hänet laittoi imetyksen jälkeen takaisin omaan sänkyynsä. Olin ihan epätoivoinen, koska poika ei vaan suostunut nukkumaan omassa sängyssään vaan saattoi 9 tunnin aikana herätä 17krt joista 2 oli syöttöjä.
   Kokeilin ensin niin,että vauva oli koko ajan peittonsa sisällä niin ei tullut lämpötilavaihtelua. Joku neuvoi,että vauva saattaa herätä kun laitetaan siitä lämpöiseltä alustalta jo viilenneeseen. Tämä auttoi hetken, mutta edelleenkään en saanut kunnolla siirrettyä omaan sänkyynsä ilman heräämistä :S Kerkesin aina laittaa pääni tyynyyn niin alkoi ähinä -> huuto.
   Sitten annoin luovutusvoiton ja annoin vauvan nukkua vieressä syönnin jälkeen! Saatiin molemmat kunnon unet. Vauva kävi siis nukkumaan omaan sänkyyn,mutta ekan syötön jälkeen jäi nukkumaan minun ja pinniksen väliin. Ensin en meinannut saada nukutuksi,mutta totuin pikkuhiljaa :) Välillä kyllä teki ennätyksiä ja nukkui syönnin jälkeen omassa sängyssäänkin!
   7kk vanhana kun yösyöminen loppui niin opetin pojan nukahtamaan omaan sänkyynsä :) Oli silloin siihen valmis. Ja siitä asti sitten nukkui (poikkeuksia toki oli) omassa sängyssään läpi yön.
   Siirrytko tuon toisen heräyksen aikana myös toiseen huoneeseen? Vauva saattaa virota siinä kun siirrytään. Riippuu tietysti vauvasta,meidän tyyppi huomasi heti pienenkin muutoksen/liikkeen mitä tapahtui.
   Ensin olin kovasti sitä vieressä nukkumista vastaan, mutta kuitenkin pienet tarvii vielä kovasti läheisyyttä. Ja siinä varmasti vauva ei kerkeä aloittamaan nälkähuutoa vaan huomaat heti kun vauva alkaa heräillä syömään niin kerkeät antaa ruokaa ennen kuin huuto alkaa. Näin saisitte nukkua molemmat ilman mitään valvomisia keskellä yötä (syötöt poislukien) ja voin sanoa, että se oli ihanan helppoa kun vaan nosti paitaa ja antoi vauvan syödä ja itse oli jossain "koomatilassa" sen aikaa :) Ja näin myöskään mies ei heräisi. Meillä ei mies tiennyt yhtään että vauva oli ylipäätään herännyt yöllä (ihmetteli kun joskus olin kovin väsynyt :D)

   Toivottavasti näistä on jotain apua!:) Muista toki, että teidän vauva on vielä kovin kovin pieni ja juuri vasta maailmaan tullut. Vauva nauttii läheisyydestä ja herääväthän eläimenpoikasetkin yöllä tarkistamaan emon läsnäolon :) Jos kokeilet onnistuuko vauvan kanssa vierekkäin nukkuminen (kun ei sitä loputtomiin kestä :)) ja jos onnistuu niin saisitte paremmat unet molemmat :)

  • kapaloo

   Tuli mieleen, että auttaisiko vauvan kapalointi nukkumaan paremmin?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Raivoaako Putin, kun Suomi hyväksytään naton jäseneksi

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000008913259.html "Kommentti: Madridista jysähti sittenkin – Suomi kutsutaan Naton jäseneksi jo keskiviikkona Lähes
   NATO
   446
   4687
  2. Miten olette pärjänneet kuumuuden kanssa?

   Viime yö oli trooppisen lämmin ja kämpässä kuuma. Heräilin vähän väliä kuumuuden takia vaikka nukuin pelkkä lakana päällä. Täkin heitin jo viime viiko
   Maailman menoa
   366
   3863
  3. Rydman "elämäni hirveimmät päivät" Entäs uhrisi?!

   https://yle.fi/uutiset/3-12515383 Rydman valittelee että vaikeaa on ollut kun jäänyt kiinni mutta entäs uhrisi? Ei yhtään empatiaa uhreja kohtaan!
   Maailman menoa
   218
   3306
  4. Nakkilassa on raiskattu wanhus

   Wanhus on raiskattu nakkilassa palvelutalossa. ( näin uutisoivat molemmat iltapäivälehdet sekä yle )
   Nakkila
   19
   2584
  5. JA SIEPIN VALITUS ALKOI TAAS

   Siepin unelma-asunnossa oli hajonnut ilmalämpöpumppu, jonka takia hän joutui lähtemään kuumuutta pakoon ylelliseen hotelliin. mutta voi kauhistus, k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   130
   1526
  6. No aloititko sä jo suhteen

   sen toisen ihailijasi kanssa? Sen jonka kanssa sulla oli jotain vispiläkauppaa? Olenko jo unohdettu ja tarpeeton?
   Ikävä
   152
   1443
  7. Mitä oikein odotat?

   Rehellisiä vastauksia sitten vain.
   Ikävä
   134
   1331
  8. Totuus on että

   Se kaikki sattui ihan vit**ti koska mä tykkään susta todella paljon. Oikeesti tosi paljon. Menin ihan pois raiteilta enkä tajua tätä itekään. Oon mä j
   Ikävä
   34
   998
  9. Natoon liittymisen hinta kova.

   Suomi joutuu luovuttamaan kurdeja Turkkiin, maksoiko Suomen Nato-jäsenyys monien kymmenien ihmisten vankeus ja kidutuskohtalon vai peräti kuoleman. ht
   Maailman menoa
   269
   993
  10. Turkki tukee Suomen Nato-jäsenyyttä

   Kuinkas trollien suuhun nyt pannaan? 🤣 Juttua aiheesta löytyy kohta kaikista mahdollisista uutislähteistä. Mahtava homma!🫡🥳
   Maailman menoa
   390
   925
  Aihe