Aihe

Eläkkeensaajan asumistuen tulorajat ja omaisuus

Systeemiin muutos

Onpa taas saatu hienot 'kannustinloukut' tehtyä tähänkin systeemiin. Itselläni tuloina takuueläke asumistuki 432 euroa. Ihan siedettävästi pärjää. Mutta kun muuttaisi yhteen niin johan heilahtaa asumistuki pois samantien ja tulot romahtaa siihen reiluun 700 euroon kuussa. Laskimme että jäisi molemmille vähemmän rahaa käyttöön yhteen muuttaessa. Se yhteenmuutto kun vaatii isomman asunnon...Tasapuolisuudesta ei tietoakaan kun minulla olisi varaa maksaa vuokrasta ehkä 25%.
Samalla laskimme että kannattaisi jäädä oikeastaan työttömäksi ja jäädä molemmat Kelan elätettäväksi. Tulot tippuisivat vain marginaalisesti.

Taitaa olla työtön ja eläkeläinen ainoa ihmisryhmä jolla näin käy. Työssäkäyvät yhteen=tuplatulot. Opiskelijat yhteen=melkein tuplatulot.

Toinen ihmetyksen aihe liittyy omaisuuteen. Jos asun yksin ja tilille tupsahtaisi perintönä vaikka 100.000 euroa, niin saisin silti asumistukea n.250 euroa kuussa! Vertailkaas tätä noihin erittäin alhaisiin tulorajoihin niin ei voi kuin pyöritellä päätä.

3

877

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Uuttako tietoa

   Saako asumistuessa muka olla noin paljon rahaa,Onko eläkkeensaajan asumistuessa eri säädökset,Miten se lasketaan ja miten vaikuttaa.

   • Eri rajat

    Eläkkeensaajan asumistukeen kelpaa myös isommat asunnot, eli yksin voi asua huoletta kaksiossa, tai kaksin voi asua kolmiossa ja silti asumistuki rullaa...


   • Systeemiin muutos

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kapakat auki 18.4. ei hyvää päivää !

   Kepu taas kiristänyt kapakat auki. Viime keväänä kapakat oli kiinni 1. kesäkuuta asti ja nyt ne avataan puolitoista kuukautta aiemmin vaikka maassa 50
   Maailman menoa
   398
   12850
  2. Seiska: Sofia Belorf sai ehdollista vankeutta! Rahanpesua ja huumausainerikos...

   Sofia Belórf tuomittiin tänään käräjillä rahanpesusta ja huumausainerikoksesta. Napsahti ehdollista ja joutuu korvaamaankin ison tukun rahaa: https://
   Kotimaiset julkkisjuorut
   336
   9471
  3. Megasexy! Erika Vikman kiehnää sängyssä punaisessa lateksipuvussa: "Ilman häpeää..."

   Ensin tuli Cicciolina, sitten Syntisten pöytä ja nyt Häpeä. Superseksikkäästi pukeutuva Erika Vikman osaa todellakin kohahduttaa vai mitä mieltä olet?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   295
   8581
  4. Hallituksen salainen muistio: Paluu normaaliin lykkääntyy

   heinäkuun loppuun – syynä rokotusten viivästyminen https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ce988c84-9b0c-4e6d-86cc-40bd35d51bb5 Miten käy kuntavaalien?
   Maailman menoa
   186
   5532
  5. Ex-missi Sabina Särkkä heivattiin tylysti ulos Selviytyjistä: "Se oli kyllä pahin juoruilupaikka!"

   Olipa tyly tiputus. Ex-missi, somevaikuttaja Sabinalla on pari sanaa sanottavana Selviytyjät-kisasta, eikä ihme. Voimia! https://www.suomi24.fi/viihd
   Kotimaiset julkkisjuorut
   27
   2959