tutti pois

kloShmtdk

Millon ootte ottaneet tutin pois ja miten? :)

9

230

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cv dxcv xd vx

      Lapsi oli 2 v. 3 kk. Oma moka että noin myöhään. Olisin voinu aikaisemmin sen tehdä.

      Ei vaan annettu enää tuttia. Ensin päätin että en anna päivisin,unille kyllä. Mutta sinä päivänä kun en antanut,huusi n. 20 min. Lopetti ja sen jälkeen unohti koko tutin. Nukkui yönkin hyvin ilman tuttia.

      Välillä kyseli sen perään,mutta kerrottiin että ne on vauvan juttuja että on iso tyttö jo eikä tarvitse sitä. Ymmärsi asian ja niin meiltä jäi tutti pois. Aika iisisti kun huusi vaan sen 20 min. sitä. Ei kertaakaan enää sen jälkeen.

      Nyt lapsi on 2 v. 8 kk,eikä edes muista koko kapistusta.

    • Pois jäi

      Meillä kävi niin hassusti, että lapsi itse jätti tutin pois vuoden iässä. Oli käytössä vain unilla ja sitten ei enää yhtäkkiä kelvannutkaan. Eipä ollut meidän vanhempien ansiota millään lailla, mutta halusin kertoa, et joskus voi käydä näinkin. :)

    • Tutti jätettiin

      esikoiselta pois kun lapsi täytti 1v. Ensin parina päivänä laitettiin päiväunille ilman tuttia ja sitten jätettiin yöuniltakin. Koskaan ei tutin perään kysellyt, kun ei osannut koko sanaa edes sanoa. Mielestäni oikein hyvä aika jättää pois. Toinen lapsi ei sitten suostunutkaan syömään tuttia enää 2-3kk iän jälkeen.

    • yuoooyyu

      Esikoinen ei oikein tuttia muuten syönyt kuin nukkumaan mennessä. Joskus 9kk kieppeillä sitten heräili yöllä, kun ei tuttia löytynyt. Päätettiin ottaa tutti pois. Ekana iltana inisi hetken. Mutta siitä lähtien yöunet rauhoittuivat.:)

      Kuopukselle tuli nuha 8kk ikäisenä, eikä pystynyt syömään tuttia. Otin samalla tutin pois, enkä enää antanut takaisin. Helposti siis meni, ilman ongelmia.

      Lähinnä kait vaikeuksia on ollut enemmän niillä, jotka vitkuttavat tutin pois ottamista lähemmäs uhmaikää. Silloinkin se vaatii kuitenkin vain päättäväisyyttä.

    • tutitta paras

      10 kk ikäisenä. Otin vain. Poistin sen eräänä päivänä niin etten antanut sitä enää päiväunille. Halusin nähdä miten helppoa/vaikeaa se on ja koska olen itse huonosti nukkuva, käytännössä kroonisesti uneton ja nukkuessanikin tosi kevytuninen, en rohjennut tehdä tätä testiä yöunille mentäessä.

      Meni yllättävän hyvin. Lapsi oli päiväunia ennen tarpeeksi väsynyt, joten imaisi vain pullosta maitoa minkä jälkeen en enää antanut tuttia, ja siihen hän nukahti hetken ihmeteltyään. Uskalsin tuon jälkeen laittaa yöunillekin ilman tuttia ja sekin meni odotettua paremmin. Hetken sen perään itkettiin, mutta nukahti kuitenkin melko sujuvasti. En antanut tuttia enää sen jälkeen.

      Poistin tutin tuossa vaiheessa siksi, että olin kurkkuani myöten täynnä jokaöistä pudonneen tutin metsästämistä. Lapsi oli tottunut nukahtamaan tutin kanssa ja kun se putosi nukkuessa, sitä ilman herääminen sai tietysti aikaan komean karjunnan ja äiti laukkasi etsimään sitten tuttia muutaman kerran yössä. Kaikki ulkopuoliset sanoivat että kyllä viimeistään 8-kuukautinen lapsi osaa etsiä itse tuttinsa sängystä, mutta vaikka tuo meidän lapsemme onkin muuten käsistään tosi kätevä, hän ei koskaan edes yrittänyt etsiä tuttia vaan karjui apua. Ei hoksannut asiaa, vaikka pudonnut tutti olisi ollut ihan hänen poskensa vieressä. Näin oli vielä 10-kuukautisenakin, joten meni hermo ja totesin ettei tuo opi ikinä, joten saa olla jatkossa ilman.

      Yöt rauhoittuivat aika paljon, kun tuttijahti jäi pois. Kyllä hän vielä sen jälkeen herätti kerran yössä tahtoen juotavaa, mutta se oli jo pientä verrattuna moniin herätyksiin.

      10 kk ikäinen vauva ei vielä osannut kysellä tutin perään eikä ollut tarvetta suuremmin selittääkään. Sanoin vain ensimmäisellä kerralla ja silloin illalla, että tuttia ei nyt ole, se hävisi. Sen perään ei ole kyselty myöhemminkään. Sen sijaan tuttipullo oli kyllä käytössä 2-vuotiaaksi asti.

      Ei kun tarjottiinhan hänelle kyllä vielä kerran tuttia. Matkustimme isovanhempien autossa pitkän matkan yhteen kyläpaikkaan ja mummo yllättäen kaivoi kassiaan ja tuuppasi lapselle tutin suuhun, kun tämä pitkästyi matkalla. Tutin poistamisesta oli silloin jo pari kuukautta eikä se ollut enää sillä matkalla mikään suuri menestys. Auttoi ehkä hiukan nukahtamista, mutta olisi nukahtanut luultavasti ilmankin.

      • jgjjgg

        1v10kk "unohtui" mummulaan. Illalla pari kertaa kyseli ja sit unohtui koko tutti.


    • NoraLotta

      Mulla olis 1v3kk lapsi ja mietin nyt tuosta tutista luopumista. Tutti ollu vain unikäytössä, eli saa kun menee päiksyille ja yöunille. Tuo kiltisti herättyään tutin pois.
      Nyt mietin että olisko parempi eka ottaa päiväunilta tutti pois vai illalla oikein väsyneenä jättää antamatta??? Kokemuksia asiasta ja sen lisäksi kokemuksia kuinka kamalaa huutoa tutitta olosta on tullu aluksi? Meillä lapsi laittaa itse yöllä tutin suuhun tai hakee minut etsimään tutin jos ei itse sitä löydä helpolla joten oletan tutin olevan tärkeä kapistus!

    • Näin meillä

      Hävettää tunnustaa, mutta vasta kaksivuotiaana hammashoitolan reissun jälkeen. Sain semmoiset saarnat siltä tätiltä että samana iltana heitin unitutit roskiin. Se eka ilta ja yö oli huutoa ja heräilyä mutta sitten helpotti :)

    • Äiti-13

      Meillä tyttö nyt kohta 9kk... ihan vastasyntyneenä ei oikein tuttia tykännyt käyttää, kun tutti laitettiin, sylkäisi sen pois, MUTTA itku kun tuli, niin tutti oli yksi mikä lopetti itkun..

      on sellainen, että heräilee yöllä 1-3 kertaa ja jos ei ole tuttia, ei välttämättä nukahda uudelleen vaan kitisee koko ajan. Syö siis yöllä velliä (maito ei riitä) n. 1-2 kertaa...

      Samoin jos päivällä alkaa itkemään jostain syystä, rauhoittuu vasta kun pääsee syliin ja itku loppuu kokonaan vasta kun saa tutin suuhun...

      Kun lähdetään ulos, hamuaa tuttia jo, kun aletaan haalaria pukea...

      Olen viime aikoina monesti miettinyt, minkälainen show meillä tulee tutin lopetuksen kanssa... ei olla lopetuksen ajankohdasta miehen kanssa keskusteltu, mutta itse olen ajatellut, että siinä vaiheessa, kun lapsi ymmärtää edes joten kuten, mitä puhutaan, niin olisi ehkä helpompaa jättää se pois, kun selvittäisi, miksei tuttia enää käytetä... Tosin, siihen saattaa mennä kyllä aikaa...

      Viime viikkoina on "mussuttanut" tuttia nyt myös hereillä ollessa, mitä ei aijemmin ole tehnyt, kun nyt on viime viikkoina juuri taas hampaita puhjennut 4 heti peräjälkeen...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      273
      2730
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      209
      1753
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      58
      1465
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      1
      1221
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1166
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      236
      1081
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1012
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      943
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      72
      826
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      740
    Aihe