Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Lapsen kanssa uuteen kotiin/elämään?

rikottu äiti

Olen 25-vuotias äiti, miehelläni ja minulla on ihana 2vuotias poika ja asumme yhdessä. Olemme seurustelleet mieheni kanssa 4vuotta ja kihloissa olemme olleet 3v. Lapsemme ei ollut suunniteltu ja kun poikamme syntyi oli vastuun suuruus liikaa miehelleni, hän päätti ottaa 4kk aikalisän suhteellemme kun poikamme oli 1kk ikäinen. Tämän aikalisän aikana ei hän suostunut tapaamaan minua tai poikaamme. Olin järkyttynyt ja masennuin pahasti, jouduin psykiatriselle vuodeosastolle ja poikamme sijoitettiin 3kk kriisiperheeseen kun mieheni ei häntä suostunut pitämään. Jotenkin kuitenkin selvitimme kaiken ja pääsimme perheenä eteenpäin. Mieheni kertoi että vastuu perheestä pelotti ja iski vasta kun vauva oli konkreettisesti kanssamme. Luottamusta on kasvatettu mutta viimeisen 5kk aikana olen huomannut että haava jonka mieheni jätti minuun on niin suuri ettei parane. Luonteeni muuttui täysin masennukseni aikana, tulin epävarmaksi itsestäni äitinä, kihlattuna sekä ihmisenä ja se sama epävarmuus minulla on vieläkin. Muutuin eronhetkellä ujoksi, pelokkaaksi ja araksi. Annoin anteeksi miehelleni koska hän on pohjimmiltaan hyvä ihminen sekä hyvä isä, hän ei ole lähtenyt tai ollut epärehellinen ikinä mistään. Olen pyöritellyt ajatusta muutosta pois hänen luotaan jo kauan, pelkään vain että yksinäisyys ja suhteen epäonnistuminen lopullisesti nujertaa minut ja tahtoni elää. Tukiverkkoa ei minulla ole joten jäisin yksin poikani kanssa. En tiedä jäädäkkö vai lähteä?

3

184

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Voimia sinulle

      Olet 25-vuotias, olen varma että sinulla on tukiverkkoa, uskoisin sinulla olevan vanhammat elossa, mahdollisesti sisaruksia.
      Olet nyt vain niin kovassa tilanteessa, koet itsesi hyljätyksi joka suunnalta, minet voivat pitää hieman etäisyyttä, jotta eivät aiheuttaisi sinulle lisää pahaa, joten jos jaksat ota yhteyttä itse.

      Sitten on neuvola, jossa todella voit kertoa tilanteestasi avoimesti. Jos eivät asiaasi humioi, löytyy perheasiainneuvottelukeskus, josta osaavat auttaa.

      Et ole yksin, sinun itsesi täytyy luottaa toivon että vanhempiisi jos suinkin mahdollista, sillä he ovat monesti ne kaikkein luotettavimmat.
      Osallistu kaikkiin lapsen kanssa mentäviin tilaisuuksiin.

      • rikottu äiti

        Olen itse adoptoitu ja adoptiovanhempiini minulla ei ole minkäänlaista sidettä. Side katkesi kun olin nuori ja suhde on samanlainen myös adoptiosiskooni. Äitini otti raskaasti raskauteni koska raskauteni ei ollut suunniteltu vaikka hän itse joutui käymään monta vuotta lapsettomuushoidoissa tuloksetta. Koin raskauteni aikana vahvasti henkistä kiusaamista äidiltäni. En kokenut ansaitsevani poikaani koska äitini teki kovasti töitä minun ja sisareni eteen sekä joutui lupumaan haaveistaan saada biologisialapsia. Minä tulin raskaaksi suunnitelematta sitä tai toivomatta sitä. Rakastan poikaani yli kaiken enkä koe ikinä löytäväni suhdetta jossa rakkaus on ehdotonta. Äitiys oli vaikea asia myös minulle koska en tiennyt mahdollisista periytyvistä sairauksista enkä osannut antaa ehdotonta rakkautta heti kapselleni. Olen itse siitä jäänyt paitsi ja tunne oli vieras minulle, mutta opin poikani kautta että paras lahja hänelle on opetella asia hänen kanssaan. Ja opin mutta suhteeni perheeseeni kärsi ja rehellisesti sanottuna luulen äitini olevan katkera minun ja poikani suhteesta. Olen menettänyt heidät myös.


    • eipäsnujerruta

      Tarvitset KELA-kustanteista psykoterapiaa. Kompromissi on että et heti lähde mutta alat kasvattaa siipiä taas itsellesi. Pakottaudut yhteyteen ulkomaailman kanssa.
      Oleellista ei ole miehen tekemiset tai tekemättä jättämiset. Oma persoonasi on kovin heiveröinen, olet tukeutunut mieheen kuin köynnös puuhun. Omat juuret ja oma luja ydin tulee kasvattaa. Silloin on lähes merkityksetöntä jäätkö vai lähdetkö, kun kykynet joka tapauksessa itse omasta terveestä minästäsi lähtien orientoitumaan äitinä ja naisena maailmassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2122
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1808
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      30
      1760
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1520
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1471
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1392
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1354
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1312
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1284
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1271
    Aihe