On alkanut keljuttaa tämä kaupasta saatavan ruisleivän taso. Huolimatta leivän valmistajasta, ne eivät maistu juuri miltään. Ja eikä niissä nykyään ole ruista, kuin puolet, kun laittavat sitä vehnälauhoa surutta sekaan. Siksikö se lie niin pahanmakuista?
Väittäisin, että kuka tahansa kotileipuri osaa tehdä maukkaampaa ruisleipää, kuin mitä tämä nykyinen kaupan tarjonta edustaa.
Ja oikeaa ohrarieskaa ei saa enää mistää. Siinäkin on puolet vehnälauhoa seassa, eikä siksi enää maistu rieskalle.
Kaupan leipä
24
1460
Vastaukset
- Piirakatkin pahoja
Eikä ne nuo kaupasta saatavat teollisuusmallin karjalanpiirakatkaan maistu miltään. Vahenevat tosi nopeast ja sitten niitä ei syö kotieläimetkään.
Tämän siitä sai, kun kotona leipominen meni vähiin. Kun kotona ei enää leivota, nämä suuret leipomot saavat pahanmakuisia tuotteitaan kaupaksi, eikä niiden tarvitse tuotteen maittavuudesta välittää. - Veli Kulta
Epäilen että ruisleivän valmistuksessa ei käytetä suolaa niin runsaasti kuin takavuosina. Leipä saattaa olla mautonta tästäkin syystä.
- Kato paketin taakse
Käännäpä leipäpaketti nurin ja kato mikä on ensimmäinen raakaaine. Se on halpa vehnäjauho. Vaikka paketin päällä lukee ruisleipä, ohraleipä kauraleipä jne. Niin se on leivottu halvoista vehnäjauhoista. Katsopa esim Vaasan Leivän Ohraleipää. Pelkää vehnäjauhoa ja nimi tulee muutamasta seassa olevasta ohrahiutaleesta, jotka ei maistu ohralle ollenkaan.
Esim. rehellinen ohraleipä leivotaan kokonaan tietysti ohrajauhoista
Joka ikinen helvetin leipä on täynnä pelkkää halpaa vehnäjauhoa. Hirveätä huijausta. Valittaakaa kuningaskuluttajaan ja kaikiin mahdollisiin paikkoihin.
Parin valmistajan karjalanpiirakoissa on ruiskuori, mutta se kuori on niin ohut ettei piirakka pusy koossa. Se on pelkkää riisipuuron myymistä kovaan hintaan. Vehnäjauhokuoreen tehty piirakka ei ole karjalanpiirakka. Se on jotain muuta.
Mistä saisin aidosti rehellistä leipää?- Minuakin keljuttaa
"Parin valmistajan karjalanpiirakoissa on ruiskuori,...Vehnäjauhokuoreen tehty piirakka ei ole karjalanpiirakka."
Joo, on se hurja juttu, että tämä karjalanpiirakka pystytään kyllä tekemään todella hyvänmakuiseksi, ihan teollisuuspiiraakkanakin, kunhan siihen käytetään kunnolla ruisjauhoja ja leipurilla on taitoa ja halua tehdä tuote kunnolla.
Ne ovat aivan älyttömän huonolaatuisia ja nopeasti vanhenevia nämä nykyajan teollisuuspiirakat. Ilmeisesti kaiken syynä on tämä vehnäjauho, jota myydään ihan pilkkahintaan, kunhan aikaa jauhamisesta on tarpeeksi kulunut ja jauho vanhentuneena menettänyt alkuperäisen makunsa. Saahan sillä vanhentuneenakin sitkeämpää taikinaa, mutta samalla myös mauttomia tuotteita.
Asuin 90-luvun puolivälissä Kalajokilaaksossa, ja siellä oli joku teollisuuspiirakan valmistaja, joka teki niin maukkaita karjalanpiirakoita, etten ole vastaavia saanut kuin joidenkin kotileipurien valmistamana. Olen yrittänyt saada tämän leipurin/leipomon nimeä selville, että neuvoisin kotikuntani kauppiaita tilaamaan piirakat sieltä, mutta arvelivat Ylivieskasta, että leipuri on siirtynyt pääkaupunkiseudulle. - Anonyymi
Minuakin keljuttaa kirjoitti:
"Parin valmistajan karjalanpiirakoissa on ruiskuori,...Vehnäjauhokuoreen tehty piirakka ei ole karjalanpiirakka."
Joo, on se hurja juttu, että tämä karjalanpiirakka pystytään kyllä tekemään todella hyvänmakuiseksi, ihan teollisuuspiiraakkanakin, kunhan siihen käytetään kunnolla ruisjauhoja ja leipurilla on taitoa ja halua tehdä tuote kunnolla.
Ne ovat aivan älyttömän huonolaatuisia ja nopeasti vanhenevia nämä nykyajan teollisuuspiirakat. Ilmeisesti kaiken syynä on tämä vehnäjauho, jota myydään ihan pilkkahintaan, kunhan aikaa jauhamisesta on tarpeeksi kulunut ja jauho vanhentuneena menettänyt alkuperäisen makunsa. Saahan sillä vanhentuneenakin sitkeämpää taikinaa, mutta samalla myös mauttomia tuotteita.
Asuin 90-luvun puolivälissä Kalajokilaaksossa, ja siellä oli joku teollisuuspiirakan valmistaja, joka teki niin maukkaita karjalanpiirakoita, etten ole vastaavia saanut kuin joidenkin kotileipurien valmistamana. Olen yrittänyt saada tämän leipurin/leipomon nimeä selville, että neuvoisin kotikuntani kauppiaita tilaamaan piirakat sieltä, mutta arvelivat Ylivieskasta, että leipuri on siirtynyt pääkaupunkiseudulle.Muuten mistä karjalanpiirakan malli on katsottu?
- Herkkusuu
Juu, minullakin on ikävä kunnon ruisleipää. Asun täällä etelässä ja myös täällä myydään ilmeisesti ihan samojen suurfirmojen tuotteita. Muistan kuinka hyvältä maistuivat ja tuoksuivat mummon leipomat leivät oikein kunnon uunissa. Mummo asui siellä Kiuruvedellä. Varmaankin vielä nykyäänkin monessa tuvassa leivotaan omat leivät. Niitä kun saisi ostaa, ilo olisi molemmin puolista. Leipoja saisi vähän ylimääräistä tienistiä ja syöjä saisi herkutella kunnon leivällä.
- Leepee
Minä oon nostanu S-Marketista Rautavaaran Leipomon LÄHIRUIS -leipää. Siitä on on tullu Rautavaaran Leipomon suosituin ruisleipä. Se on semmosessa sinivalkearaidallisesta paperipussissa.
Lukee Rautavaaran Leipomon lähiruis ja siinä on isolla edessä 96 % ruista.
Taevas kun se on hyvvee ruisleepee. Ee oo ihme, että on suosituin. Sitä taetaa olla Maxi-Makasiinissakin.
Maesta, onko sinun makkuun.- Ruisleipä on petetty
"Maesta, onko sinun makkuun. "
Minusta kun tuntuu, että olen maistanut kaikkia Kiuruvedellä myytäviä, suurempien leipomoiden ruisleipiä, eikä niistä mikään ole oikein hyvää. Ovat sellaisia väkevähkön makuisia, ilman sitä hyvälle ruisleivälle ominaista hienoa aromia. Jokainen kotileipää syönyt tietää, mitä tarkoitan.
Ei sekään takaa leivän hyvää makua, että siinä on ruista lähes sata prosenttia. Vaan voin joskus kokeilla ehdotustasi. jos se on jäänyt testaamatta. Eihän nuo tuotteiden nimet jää mieleen.
Muistuu mieleen tämän Kiurulaisen leivän alkutaival 1980-luvulta. Silloin se oli jonkin aikaa melko hyvän makuista. - Ruisleipä on petetty
"Minä oon nostanu S-Marketista Rautavaaran Leipomon LÄHIRUIS -leipää."
"Taevas kun se on hyvvee ruisleepee."
Olit oikeassa. Kävin ostamassa maistiaisleivän ja hyvää oli. Kiitos neuvosta!
Vaan on se ihme, että suurin osa näistä leipomoalan ammattilaisista ei pysty tekemään maistuvaa ruisleipää, tai edes kotileivän veroista. Ja vielä suurempi ihme on se, että me suomalaiset suostumme syömään näitä pahanmakuisia, vehnällä jatkettuja ruisleivän tapaisia tuotteita.
- ite
No nyt ois aika opetella leivän teko ite,onnistuu myös sähköuunissa
- Härskit leipomot
Hyvää rieskaa voi myös tehdä itse. Ohrajauhopussi vaan ostoskärryyn kaupan hyllyltä ja kotiin rieskan tekoon. On helppoa. Ohje on pussin kyljessä ja Pohjois-Savolaiseen rieskaan löytyy ohjeita netistä kun vaan vähäb Googlettaa.
Ei tarvitse syödä rieskan nimellä kulkevaa vehnäleipää. Suurin syyhän tuohon vehnäjauhon sotkemiseen jokaiseen leipään on tuo vehnän halpuus. - ruoskuva kuori
Kokkosen leipomon riihiruisleipä on joskus hyvää, vallankin rapsakasti paistetut. Aina eivät ole samanoloisia.
- Anonyymi
👍On
- Ruisleipä fani
Kyllönmäen leipurin leipä on tosi hyvää. Harmi, ettei sitä saa tavan kauppa reissulla. Kokkosen riihiruista meilläkin silloin, kun ei Kyllönmäen ole. Ja nimenomaan se rapsakka paistos.
- rouskuva kuori
Minkähän takia riihiruisleipä ei aina ole samanlaista? Muuttavatko jauhosuhteita? Rapsakkakuoriset ovat hyviä.
- takiu
kävin hakee sit LÄHIRUISTA raatavaaralta...... on hyväää
- On se hyvvee
On se...
....nimttäin hyvvee. Kaekki ostaa nyt sitä. Pittää hakkee kaapasta heti uamulla, jotta suapi sitä leepee tai sitte pittää hakkee sieltä Raatavaaralta tai Iisalamen kaopoesta.
siis hyvvee se Raatavaaran leevän lähiruis sinivalakoraiallisessa pussissa ja leepä näkkyy läpi.
Kato tuosta ja naksuttele kuvia nuolesta niin sieltä se sinivalakoraiallinen pussi viimen tullo vastaan ja lukkoo, jotta lähiruis. Isolla lukkoo, jotta 96 % ruista:
http://www.rautavaaranleipomo.com/kuvagalleria
.- Ruisleipä on petetty
Tämä Rautavaaran leipomon tuote osoittaa ainakin paikallistasolla sen, että parhaimman makuisen ruisleivän voi valmistaa ihan vain ruisjauhosta. Kunpa nämä karjalanpiirakan valmistajat uskoisivat samaan oppiin.
Siksihän me suomalaiset näitä ruisjauhotuotteita kaipaamme, koska niissä on se erityinen maku ja aromi. Nämä runsailla vehnäjauhomäärillä jatketut ruispaistokset ovat menettäneet tämän kaipaamamme erityisominaisuuden.
Sama juttu mielestäni pätee ohrarieskaan. Täysin ohrasta valmistettu rieska on omanlaisensa hyvänmakuinen tuote, jonka erityisominaisuudet myös on vehnäjauhoja taikinaan sekoittamalla pilattu.
- Anonyymi
Kunnon ruisleipä myös pierettää.
- Anonyymi
Tee leipäsi itse tai kunhan syöt pettuleipää niin eiköhän kaupan ruisleipä maistu hyvälle,tulemme aikaan jolloin ruuan saanti vaikeutuu.
- Anonyymi
Niin karjakanpiirakan, rieskan kuin ruisleivänkin taikinaan lisätään vehnäjauhoa sitkon vuoksi. Isot määrät taikinaa teollisesti onnistuuvain, jos taikinassa on sitkoa, muuten tulee likilaskuista. Kotileipuri voi tehdä yksilöllisemmin.
- Anonyymi
"Niin karjakanpiirakan, rieskan kuin ruisleivänkin taikinaan lisätään vehnäjauhoa sitkon vuoksi. "
Tämä on tiedossa. Mutta kun nämä muutamat harvat suureleipomot hallitsevat homman ilman vehnäjauhojen lisäämistäkin. Rautavaaran leivässä ei ole vehnäjauhoja, muistaakseni ei ollenkaan. Se on suosikkini kaupan leipävalikoimassa.
Vehnäjauho pilaa kaikki muiden viljalajien leipomistuotteet siksi, että se vanhettaa tuotteen parissa päivässä ja varsinkin kadottaa niille ominaisen aromin.
Kotonani alettiin savolaiseen piimärieskaan joskus 70-luvulla lisätä vehnäjauhoja, mutta minä aikuistuttuani pyysin palaamaan vanhaan käytäntöön. Onhan se puhtaasta ohrajauhosta tehty rieska hieman koppuraisempaa verrattuna vehnällä lisättyyn vastaavaan, mutta se rieskan aromi on puhtaasti ohrasta leivotussa ylivertainen.
Harmi vain, ettei enää saa aitoa uutisrieskaa, koska ohraa ei leipomistarpeisiin maatiloilla enää kasvateta. Ei todella maukkaasta rieskasta tiedä mitään, ennen kuin pääsee puulämmitteisessä uunissa paistettua uutisrieskaa maistamaan. Uutisrieskalla tarkoitan sitä erää, mikä heti ohran puimisen jälkeen käytetään myllyssä ja seuraavana päivänä leivotaan rieskaksi. Vitamiini- yms. molekyylit eivät ole ehtineet alkaa hajoamaan.
- Anonyymi
Osta nyt het lidelistä leipäkone.
- Anonyymi
Suuret murheet tee itse ne leivät
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1096878
Nikkalassa vauhdilla nokka kohti taivasta
Mitähän Darwin sanoisi näistä 4 suomalaisesta, jotka kävivät Haparandan puolella näyttämässä, kuinka Suomi auto kulkee t324118törniöläiset kaaharit haaparannassa
isäpapan autolla kaahatta 270 km/h metsään https://www.lapinkansa.fi/nsd-kaksi-suomalaista-kuoli-kolarissa-haaparannall/303535Sitä saa mitä tilaa Perussuomalaiset!
https://yle.fi/a/74-20160212 SDP:n kannatus se vain nousee ja Keskusta on kolmantena. Kokoomus saanut pienen osan persu3901893- 331438
- 321399
Eelin, 20, itsemurhakirje - Suomalaisen terveydenhuollon virhe maksoi nuoren elämän
Yksikin mielenterveysongelmien takia menetetty nuori on liikaa. Masennusta sairastava Eeli Syrjälä, 20, ehti asua ensi491219Anteeksi kulta
En oo jaksanut pahemmin kirjoitella, kun oo ollut tosi väsynyt. Mut ikävä on mieletön ja haluisin kuiskata korvaasi, hyv111026Perttu Sirviö laukoo täydestä tuutista - Farmi Suomi -kisaajista kovaa tekstiä "Pari mätää munaa..."
Ohhoh, Farmilla tunteet alkaa käydä kuumana, kun julkkiksia tippuu jaksosta toiseen! Varo sisältöpaljastuksia: https:11980Hajoaako persut kuten 2017?
https://www.is.fi/politiikka/art-2000011217813.html Tämä on totisinta totta. Persut on murroksessa. Osa jättää puolueen165972