Ensimmäinen lontoon matka

tyty

Suunnittelen matkaa lontooseen ensi kesänä (kesäkuu) ja pisti silmään että matkatoimistojen matkat ovat 2 tai 3 päivän matkoja. Ehtiikö tuossa ajassa yhtään mitään vai olisiko viisainta ottaa itse lennot ja hotelli ja olla lontoossa pidempään. Mitään erityisiä suunnitelmia ei ole tässä vaiheessa, yleistä hengailua ja shoppailua lähinnä. Mistä hotelli olisi viisain valita (tai mikä hotelli hyväksi havaittu)? Onnistuuko matkat lentokentältä hotelliin jouhevasti? Kaikki muutkin vinkit ovat tervetulleet!

6

655

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jsdfkljasl

      Olisin vähintään viikon, sillä Lontoossa on todella paljon nähtävää ja koettavaa. Lennot ja hotelli on helppo itse varata.

      Hanki itsellesi hyvä kartta; jossa näkyy bussireitit ja metroasemat. Tässä on ihan hyvänkokoinen kartta mukana pidettäväksi (Marco Polo London):
      http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=3829769547

      Itse olen viihtynyt hyvin Bayswaterin alueella, josta löytyy kauppoja, ravintoloita ym. ihan kiitettävästi ja sieltä kulkee kätevästi muualle. Vieressä upeat puistoalueet.

      Heathrowilta on parhaat yhteydet Lontooseen. Junat ja metro.

      Lontoon hotellit ovat kalliita. Kannattaa katsastaa vaikkapa Tripadvisorista vinkkejä. Sieltä löysimme viimeksi Space Apart Hotellin, oikeastaan huoneiston, joka oli mielestämme oikein hyvä, vaikkakin hieman hintava.

    • LondonThe Best

      Kyllä 2-3 pv on varsin lyhyt aika Lontoossa. Menen ensi kuussa Lontooseen 9. kertaa ja harmittelen jo nyt, ettei ole aikaa olla kun 6 pv. Näkemistä ja tekemistä on niin valtavan paljon. Jos kuitenkin päädyt pikareissuun, ota kiertoajelu niin näät kuuluisimmat nähtävyydet ulkoa päin ja loppuaika voit shoppailla. Bayswater, Paddington hyviä alueaita ottaa hotelli. Itse menen tällä kertaa St Giles hotelliin, joka on West Endissä ja lähellä Oxford Streetiä. Mielestäni sekä Heathrowilta, että Gatwickiltä on yhtä hyvät yhteydet keskustaan. Stanstedista ei ole kokemusta. Jos aiot ottaa paluulennon aamulla on hyvä valita hotelli sieltä, mistä on kätevin siirtyminen kentälle. Gatwickille on kätevä mennä, jos hotelli on lähellä Victorian asemaa. Heathrowille taas on junayhteys Paddingtonilta. Piccadilly line metrolinja menee myös kentälle, mutta se kestää....Nykyään vältän paluulentoa aamuisin, iltapäivä ja iltalennoille on riittävästi aikaa kentälle siirtymissen vaikka hitaalla bussilla. Lontoossa hotellien tähtiluokitus ei vastaa meidän suomen hotellien luokitusta. Huoneet ovat yleensä pieniä ja niissä on usein kokolattiamatot. Teet loistavan valinnan, jos päädyt Lontooseen!

    • Reissaaja

      Oon miettinyt tuota, miksi matkatoimistojen Lontoo matkat tuntuvat kadonneen? Mieluusti maksaisi jonkun sortin opaspalveluista tms. ettei tarvitsisi kaikkea tehdä itse ja ominpäin ja yksin. Tekeekö mikään matkatoimisto nyt talvellakaan ´valmismatkoja Lontooseen? Tai mitkä toimistot sitten Tyty tekevät kesämatkoja???

    • londonvisit

      oon samoilla kannoilla että ei kannata välttämättä valmismatkaa vaan varaa lennot ja hotelli erikseen. itse olin hotellissa paddingtonin alueella ja olin lontoossa viikon viimekesäkuussa. ja paljon näin mutta paljon taisi myös jäädä näkemättä. mutta kannattaa kuitenkin itse suunnitella matkaa edeltäkäsin ja niitä paikkoja missä aikoo käydä.

      • Been there

        Mihin hotelliin majoitut ja mitä mieltä olit? Meillä tapana "testata" hotelleja, pääasiassa nukkumiseen ja peseytymiseen tarve, kun päivät menevät muualla. Kuitenkin oma kylppäri ja aamupala (vaikkei kummoinen olekaan) valinnan ehtona.


    • ex-lontooölainen

      Paras etsia ajoissa halpa lento, esim norwegian lentaa suoraan Lontooseen.

      Varaa hotelli itsellesi, paras olisi tietenkin aivan keskustassa, esim lahella Oxford Street, josta kateva shoppailla yms., tai Bloomsbury alue, lahella museoita, Paddington on myos suosittu, helpot kullkuyhteydet joko bussilla tai metrolla (siella sita kutsutaan tube eli maanalainen). earl s Court on myos suosittu, siella usein majoitun, koskapa sielta loytaa halpoja hotelleja.

      Katso kartltalta kuinka lahella esim metroa hotelli sijaitsee, ettet joudu kavelemaan ja ehka eksymaankin kaukana sijaitsevan hotellin takia.

      Halpayhtiolennot usein tulevat Gatwickin lentokentalle, josta kateva bussiyhteys Victorian asemalle. Meno paluu lippu halvempi ostaa kuin vain menolippu.
      tama vain tiedoksi.

      Pubeissa ja hyvaa ns. kotiruokaa ja halvalla, parempi vaihtoehto kuin ravintolat, tietysti kukkaro ratkaisee.

      Lontoo on mahtava paikka, olen asunut siella vuosia, ja aina kun voin piipahdan siella, se ei tunnut mitenkaan muuttuvan.
      Katso myos halpoja teatterilippuja Leicester Squarein kioskeilta, usein saa viime tipan lippuja puolihintaan.
      Hyvaa matkaa !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 152
      4361
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      115
      3960
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2681
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1891
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1757
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1649
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1625
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1553
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1551
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe