Eikö ollenkaan lääkäriin?

Huolestunut

Hei! Jouduimme 2.11-3.11 välisenä yönä kokemaan keskenmenon rv 7. Huomasin yöllä herätessäni että alushousut olivat veressä ja noin 15 min päästä siitä tulikin isohko verimöykky paljon hyytymiä, vuoto kesti noin pari tuntia. Sinä aikana alavatsa oli kipeä ja kohtu ilmeisesti supisteli ja huom. kivut olivat todella vähäisiä en siis ottanut särkylääkettä edes.

Soitin päivystykseen jossa sanottiin ettei tarvitse tulla jos en kipuile tai vuoda, kuten en silloin enään.

Maanantai aamuna soitin neuvolaan ja siellä sanottiin ettei tarvitse tulla näytille/tarkistuttamaan ollenkaan, koska kipuja tai vuotoa ei ole.

Nyt olen sitten ihan ihmeissäni, kun asiaa ei sen enenpää tutkittu, esim että on kokonaan tyhjentynyt tms.. Onko muille käynyt näin? Luulin että aina keskenmenon jälkeen tutkitaan.

6

248

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei aina

      Käsittääkseni jos vuotoa ei enää tule, niin kohtu on täydellisen tyhjentynyt. Jos vuoto alkaa uudestaan, niin sitten täytyy käydä. Seitsemännellä viikolla alkio on vasta niin pieni (ei siis vielä edes puhuta sikiöstä), jotta tulee helpommin keskenmenon sattuessa itsestään pois ja harvemmin sinne jää mitään istukan tms. rippeitä. Tuossa vaiheessahan esim. sydän ei ole vielä alkanut lyömään. Siitä huolimatta varmasti raskas kokemus. Odotelkaa yhdet normaalit kuukautiset, sitten voi alkaa taas yrittämään raskaaksi tulemista.

    • kkm

      Voithan tehdä raskaustestin 3 viikon päästä. Jos se on negatiivinen, kohtu on tyhjentynyt.
      Jos se on positiivinen, tee testi viikon päästä uudestaan. Mikäli testi edelleen on positiivinen soita päivystykseen.

      Tällaiset ohjeet minulla oli keskeytyneen keskenmenon lääkkeellisen tyhjennyksen jälkeen.

      Osanotot ja voimia.

    • kkm

      Itselläni siis tuulimunaraskaus todettiin viikolla 7 4.
      Sain tyhjennykseen cytotec lääkkeet ja viikon päästä tästä tuli pari nyrkin kokoista hyytymää ja verta aivan mielettömästi. Kävin päivystyksessä ja sain uudet lääkkeet.
      Taas tuli hyytymiä paljon.

      Viikon päästä tästä yöllä huomasin, että hyytymä on tulossa ulos. Vaan ei tullut. Seuraavana päivänä päivystyksessä nyppäsivät sen ulos. Oli kuulemma niin iso ettei yksinkertaisesti mahtunut.
      Kaikki nämä klöntit tulkittiin raskausmateriaaliksi. Vaikka siis mitään alkiotakaan ei ollut.

    • Ei enään huolestunut

      Iloisia uutisia! Noin viikko sitten tein raskaustestin, koska menkat eivät olleet vieläkään alkaneet ja ihme ja kumma testi näytti positiivista. Seuraavana arkipäivänä soitin aamulla neuvolaan ja sainkin ajan jo iltapäivälle jossa sitten kuunneltiin että löytyykö sydänääniä ja nehän löytyivät!

    • 12+5

      Olisko minullakin vielä toivoa tämän kirjoituksen valossa? Eilen tuli pari ruokalusikallista kirkasta verta ja vähän mahakipuja. Sen jälkeen ei mitään. Mitään raskausoireita ei ollut, joten niistä en pysty osviittaa ottamaan. Olisin nyt siin jossain 6vko raskaana, jos homma ei ole mennyt kesken.

      Ensin ajattelin, että varmasti meni kesken, mutta pitänee odottaa, että pääsen lomamatkalta Suomeen ja neuvolaan.. Onko se muuten oikea paikka mennä?

    • Bamsemums

      Alkuraskauden verenvuoto ei aina johdu keskenmenosta.
      Itselläni vuotoa alkoiilmetä vasta 22. viikolla.ultrattiin ja kaikki oli OK. Verta tuli hieman silloin tällöin. Epämääräisiä kipuja.
      Lääkärin mukaan kyseessä voi olla ehkä hieman eteisistukka, joka kyllä korjaantuu kun kohtu kasvaa. Ja loppuviikoilla ei enää mitään vuotoa. Mulla oli molemmilla raskauskerroilla tuosta viikosta 22-23 voimakkaita supistuksia ilman varsinaista kipua. Sitä seurattiin ja kohdunsuu oli lyhentynyt, mutta poka syntyi viikon yliajalla ja tyttö 10 päivää!
      Onhan se pelottavaa ja stressaavaa. Kannattaa puhua peloistaan neuvolassa. itse sain ainakin tihennetyn tarkkailun kun kerroin. Se vähän antoi turvaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      19
      1801
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1348
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1230
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1150
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1105
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      13
      1068
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1019
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1017
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1002
    Aihe