Irtisanomisajan alkamispäivämäärä ?

Pulassa

Vuokrasopimuksessani (toistaiseksi voimassa oleva) lukee että irtisanomisajan alkamispäivämäärä on "2kk molemmin puolin", ei siis AVL:n mukainen (lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettu).
Nyt aloin miettiä mitä tuo oikein tarkoittaa ja miten sitä tulkitsisi. Itse ymmärtäisin sen niin että aikaisin mahdollinen irtisanomispäivä on ollut 2kk sopimuksen tekohetkestä lukien.
Olenko aivan väärässä?? (Vuokranantaja luultavasti luulee tuon kohdan tarkoittavan irtisanomisAIKAA, mutta väärässä on...)
Eihän se voi niinkään olla että irtisanomisaika alkaa kahden kuukauden kuluttua ilmoituksesta jolloin irtisanomisaika olisi tavallaan 3kk?!!??!

4

121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sillein on

      Kuukauden viimeiseen päivään mennessä irtisanottu soppari tarkoittaa et maksat sitten vielä seuraavan kuukauden vuokran. Asunto tyhjäksi 3 kk 2 pv mennessä.

      • Häh???

        Miten on mahdollista, että asunto tyhjennettävä vasta kolmen kuukauden kuluessa, vaikka vuokraa pitää maksaa vaan irtisanomisajalta eli seuraavalta kuukaudelta???


    • Puliveivari

      Jos sopimuksessa on tulkinnanvaraa, niin yleensä oikeudessa se sitten tulkitaan sopimuksen laatijan vahingoksi.
      Mutta noin yleisesti: irtisanomisajan pidentäminen vuokralaisen puolelta on laitonta, eli sinulla on kylläkin 1 kk irtisanomisaika.

    • sadfdgffdgffgdgffgfg

      Vuokranantaja varmaankin toivoo, että ilmoitat reilusti ajoissa irtisanomisesta, jotta löytää ajoissa uuden vuokralaisen. Sen takia on varmaan kirjannut (hieman laittomasti) 2kk irtisanomisajan.

      Lain mukaan kun teet VIIMEISTÄÄN kuun lopussa todistettavasti irtisanomisilmoituksen esim. pyydät paperille vuokranantajan nimmarin jossa päiväykset, niin tulevan kuukauden joudut vielä maksamaan vuokraa. Ja jos vuokranantaja alkaa siitä nikottelemaan, niin vetoat vain lakiin. Kannattaa kuitenkin olla hyvin yhteistyökykyinen kun uudet vuokralaisehdokkaat tulevat katsomaan kotiasi, jotta vuokraisäntä puolestaan vapauttaa nopeasti vuokravakuutesi eikä tee kiusaa sinulle jos kokee sinun olevan "hankala vuokralainen".

      Reilua olisi siis alustavasti SANALLISESTI kertoa ajoissa vuokraisännälle että olet muuttamassa vaikkapa EHKÄ 3kk päästä ja ilmoitat sitten virallisen irtisanomisajankohdan myöhemmin kun asia varmistuu...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1260
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      648
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe