RYNKYLLE PAIKKAVARAUS

FLY high

Ryanairin lennoille paikkavaraus

ImageHalpalentoyhtiö Ryanair on taipunut asiakkaiden vaatimuksiin ja helmikuusta 2014 alkaen boarding passeihin tulostuu myös istuinpaikka. Vaihtoehtoisesti paikan voi varata etukäteen lisämaksusta. Uudistus on yksi osa Ryanairin pyrkimyksiä parantaa palvelua – ja saada lisää liikematkustajia koneisiin.

Share


Tähän asti lennon parhaille paikoille on voinut päästä ostamalla ns. priority-boardingin, jolloin lentokoneeseen on päässyt ensimmäisten matkustajien joukossa.


Helmikuusta 2014 alkaen matkustaja saa varatun paikan lähtöselvityksen yhteydessä. Mikäli matkustaja haluaa varmistaa tietyn paikan koneesta tai paikan matkaseurueen muiden jäsenten kanssa, paikan voi varata viiden euron lisämaksusta jo etukäteen.

Uudistus merkitsee radikaalia muutosta halpalentoyhtiön tutuksi tulleeseen käytäntöön, joka on käytäntöön pakottanut asiakkaat rynnimään portille ja koneeseen. Tällä hetkellä asiakas, joka haluaa varata paikan etukäteen, joutuu maksamaan siitä kymmenen puntaa tai euroa

20

1159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 10+12

      Hemmetti. Itse olen pitänyt enemmän tuosta nykysysteemistä, vaikka useimmiten onkin tullut varattua kakkosrivin paikka.

      • kajakojala50

        Harmi, harmi. Olen pitänyt nykysysteemistä. En ryysi enkä tee ruuhkaa, sillä aina koneessa on ollut paikka. Kun menee hieman keskivaiheen jälkeen koneeseen, saa valita mieleisensä vieruskaverit ja paikan.

        Mieluiten istun jonkun selvinpäin olevan aikuisen ihmisen vieressä, kuten varmaan aika moni muukin.

        Koneilla, joissa paikka varataan etukäteen, ei koskaan tiedä, millainen örvelihörveli sattuu keskipenkille.


    • ryanair666

      Toivottavasti kokeilevat sitä ensin miten toimii? Voin vaan kuvitella sitä ryysistä mikä tulee kun vajaa 200 ettei paikkojensa laukkujensa kanssa...huono uudistus. Mitään kyynerpääteknikkaa ei ole käytetä nytkään jos joku niin väittää, niin ei ole koskaan raiskilla matkustanut. Kaikki mahtuvat kyytiin ja ennen sitä kone ei lähde. Tuo varmasti hidtaa jonkun verran, oon seurannut raiskin touhuja ja kaikki toimii todella tehokkaasti ja kone lähtee vikkelään...

    • Vapaat paikat

      Tosiaankin, huono uudistus. Nykykäytäntö olisi parempi, nyt mennään pian samaan sähläämiseen mitä muillakin paikkalippua käyttävillä yhtiöillä on.

    • ryanair666

      Näinpä, mutta toivotaan että raiski kokeilee tuota ensin...ei se voi mitenkään toimia sukkelasti jos ajattelet miten ahtaita tavallaan koneet ovat ja ihmiselle on se yksi laukku viekä käytävän tukkeena. Raiskissa just hienoa on että se asiat eri lailla kun muut kaavoihin kangistuneet yhtiöt. Mitä helvetin väliä on parin tunnin lennolla missä istuu, kyllä sen kestää vieraankin vieressä.

    • raikkulijamuut

      Miksi pitää rehata kauhee laukku cabiiniin,,, joka yhtiöllä sama juttu, mielestäni reppua isoommat ruumaan...

    • 3+12

      Kaikki paikat olivat jo varattavissa kesän lennoille (ei siis enää vain ne tietyt rivit).

    • Ei hyvä, ei ei

      No tosiaan on harmi juttu!? Ketkä oikeesti tätä uudistusta on toivonut? Sellaisetko jotka ovat muka jääneet "ryntäyksissä" jotenkin jalkoihin? Olen tykännyt että koneesta saa itse valkata juuri sen paikan ja vieruskaverin jonka vieressä voi istua sen max 3h. Nyt ei siis tiedä mihin joutuu ja kenen viereen? En tykkää isua keskellä ahtaassa paikassa, valitsen aina käytäväpaikan kun siitä kätevä liikkua ja lepuutella puutuneita jalkoja yms Harmillinen uudistus iski ja voipi olla että vaikuttaa mun intoon matkustella......entinen oli tuhatkertaa parempi, mitähän vielä on odotettavissa?

      • Minä lisäsin

        Niin piti vielä lisätä että toi uudistus ei muuten tule toimimaan Rynkyn erittäin kapeissa käytävissä, ihmiset kun alkavat etsiä omaa paikkaa niin kone on täynnä kaaosta ja kiukkua, ei sielä pääse toisten ohi lentolaukkujen kanssa ja tämä voi aiheuttaa lähdön viivästymistä.


    • 14+14

      Mitkähän mahtavat olla ne lennon parhaat paikat?
      Mielestäni ne kaikki ovat olleet samanlaisia.

    • Ryanair66

      Huonoja uudistuksia! Lisää lentokoneen henkilöstön työtaakkaa huomattavasti. (Varsinkin jos kone on täynnä) Itse yritän aina saada ikkunapaikan niin ei tarvii liikkua mihkään. Kusella ei tarvii käydä. Nyt tässä uudistuksessa kannattaa olla ekana koneessa tai ihan viimeisenä, siellä keskellä ei haluaisi olla.

    • 3+19

      Ennalta varatut paikat muuttavat näköjään myös priority boardingia ja check-iniä

      Hinnat systeemin täyden käyttöönoton jälkeen:

      Premium seats (rivit 1-5, 16-17, 32-33) €10 sis priority boardingin.
      Regular seats (muut rivit) €5

      Priority Boarding 2€, muille kuin Premium seateille.

      Check-in alkaa 30 päivää ennen matkaa paikan varanneiille, 7 päivää ennen matkaa muille.

    • ryanair666

      No jopas! Kai näihin uudistuksiin tottuu ja it en tod.näköisia paikkoja varaile joten voin juotua minne vain.

    • ryanair66

      Tommonen tuli s-postiin --->

      Vuonna 2014 palveluihimme on tulossa parannuksia. Voit edelleen nauttia edullisista hinnoista ja ajallaan saapuvista lennoista, mutta tänä vuonna pyrimme kaikin voimin parantamaan asiakaspalveluamme, jotta kaikkien asiakkaidemme olisi entistä helpompi tehdä varauksia verkkosivustollamme. Lisäksi mukaan saa ottaa toisen käsimatkatavaran ja istumapaikan voi varata 1. helmikuuta lähtien, joten jonot ja paineet lähtöporteilla toivon mukaan helpottavat.

      Tulevien kuukausien aikana pyrimme tuomaan markkinoille uudet, perheen kanssa ja työn puolesta matkustaville tarkoitetut palvelumme. Uusi verkkosivusto julkaistaan huhtikuussa ja mobiilitarkistuskortit kesäkuussa.

      Tänä kesänä tuomme valikoimaamme uusia reittejä, lisäämme lentoja jo olemassa olevilla reiteillä, ja kun hinnat laskevat entisestään, niin yritykset kuin matkustelevat perheetkin voivat säästää enemmän kuin ennen.

      Kiitoksemme siis Ryanairin asiakkuudesta, ja toivomme, että näistä palveluparannuksista on sinulle iloa ja että saamme toivottaa sinut jälleen tervetulleeksi lennoillemme vuonna 2014.

      Parhain terveisin

      Michael O'Leary

    • 13+4

      Yksi noista uudistuksista on matkalaukkujen poolausmahdollisuus - aiemmin tuo ei ollut mahdollista:

      http://www.ryanair.com/en/questions/can-checked-baggage-allowances-be-pooled

      Customers included in the same flight reservation can pool or share their purchased baggage allowances when checking in together.

      For example: 2 friends travelling on the same booking have purchased two 15kg checked bags, one customer can check in a bag weighing 17kg and the other 13kg as long as the total paid checked baggage allowance is not exceeded.

      For health and safety reasons Ryanair does not accept for carriage any individual item exceeding 32 kilos or with combined dimensions of more than 81cms (height), 119cms (width) and 119cms (depth). This weight limit does not apply to mobility equipment.

    • ryanair6666

      Kertokaas sitten arvon kanssamatkustajat kokemuksia miten toimii???...vai toimiiko ollenkaan...ohjaavatko lentoemot paikoille vai miten se menee noissa ahtaissa koneissa, joissa on nyt vielä ylimääräinen laukkukin riesana...

    • Mahtuuko 195
    • 4+19

      Hyvi tuo ainakin tänään sujui. Joillekin tosin näytti tulevan yllätyksenä tuo paikka, vaikka se lipussa olikin (menolennolla vielä oli vapaat paikat). Muutama ei tajunnut tuota ovisysteemiä, mutta huomattavan paljon vähemmän Lontoon päässä sähläystä kuin LHR:n riviperusteisessa sisäänotossa.

    • ryanair666

      Mit'ä tarkoitat ovisysteemillä *Tyhmä* Ilmeisesti Pirkkalasta matkustit, miten matkustajat jaettiin siellä entiseen verrattuna vai mikä oli suurin muutos?

    • 8+3

      Pirkkalassa ei jaettu yhtään mitään, koska - niinkuin tuossa sanoin - systeemi muuttui paluulennolla.

      Nyt siis boarding passiin tulostuu paikka kummasta ovesta koneeseen tulisi mennä sisään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      305
      3110
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      222
      1967
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1592
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1390
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      80
      1277
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      270
      1201
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1064
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1051
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      991
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      144
      857
    Aihe