Talvivaaran osakkeet

hyvä yritys?

En ole koskaan käynyt osakekauppa ihan siksi, että ei ole ollut varaa. Aihe kuitenkin kiinnostaa ja hyvin pienestä pitäisi lähteä liikkeelle.
Katselin tuossa Talvivaaran osakkeiden olematonta hintaa ja mietin, että olisiko se kokeilemisen arvoinen, että ostaisi niitä siinä toivossa, että rahoitus kaivosyhtiölle löytyy ja toiminta jatkuu ja osakkeiden arvo hiljalleen nousee. Mikäli ei nousisi niin häviö ei olisi järin suuri.
Uskon kuitenkin asinantuntijoiden puheisiin, että nikkelivarannot todellakin ovat suuret, mutta ongelmat kaivostoiminnan ympärillä nyt jarruttavat toimintaa ja arvokkaat nikkelit jäävät maan sisään.

2

159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AloitaVaan..

      Kyllä kannattaa tuolla hinnalla aloittaa satasella saat jo kasan osakkeita ja tappio ei ole suuri vaikka kaiken menettäisit. Vaihtoehtoisesti voit saada ainakin prosentuaalisesti hurjat voitot lyhyellä tähtäimellä ja pitkässä juoksussa voit saada oikein rahallistakin tuottoa.

    • Vakuusvaje

      Ei Talvivaaran hinta ole olematon. Se on aivan riittävän kallis, jotta voit hävitä sata prosenttia sijoitetusta summasta. Lisäksi voi käydä niin, että osa yhtiölle tulevasta rahoituksesta pitäisi löytää juuri sinun taskustasi hyvinkin pian.

      Siinä olet täysin oikeassa, että mahdollisuus vahvaan nousuun on olemassa, jos yhtiö selviää tämän kriisinsä yli. Toisaalta konkurssi voi tulla milloin tahansa ja silloin omistaja menettää luultavasti kaiken sijoittamansa rahan. Näiden tapausten keskinäisten todennäköisyyksien suhde ratkaisee Talvivaaran odotusarvon.

      Olen minäkin tällä palstalla suositellut, että riskiä pitää ottaa silloin kun rahaa on vielä vähän pelissä. Muuten salkku kasvaa perin hitaasti. En kuitenkaan tarkoita lottopeliä, ja Talvivaaran tapauksessa riski on ihan toista luokkaa kuin tavallisen sijoituksen tuoton epävarmuus. Normaalisti väärällä yhtiövalinnalla voitot voivat jäädä saamatta ja voi tulla jonkinlainen tappiokin. Tässä yhtiössä on suuri mahdollisuus menettää nopeasti aivan kaikki.

      Minulla on Talvivaaran osakkeita, mutta niiden osuus kaikista sijoituksistani on alle 1 %. Sen määrän häviäminen ei merkitsisi minulle mitään. Sinulle luultavasti vaivalla säästettyjen rahojen menetys olisi vakavampi juttu. Konkurssi saattaisi lopettaa sijoittamishalusi täysin ja se merkitsisi vuosikymmenien aikana suurta tappiota, paljon suurempaa kuin nyt mahdollinen pikavoitto olisi. Siksi on pakko suositella elämäsi ensimmäiseksi sijoitukseksi jotain varmempaa. Jos kaivoksesta tulee joskus menestys, nousuun ehtii hitaampikin kyllä mukaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1863
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1426
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe