Omien novellien julkaisu netissä?

näkkileivän rouskutt

Olen aloittelija näissä asioissa. Sain vasta äskettäin oman tietokoneen ja nettiyhteyden, aiemmin olen käyttänyt lähinnä koulun tietokoneita.

Harrastan novellien kirjoittamista. Haluaisin saada lukijapalautetta niistä joistakin. Jossain vaiheessa meinaan lähettää niitä arvostelupalveluun, mutta minua nyt aluksi kiinnostaisi vain julkaista niitä netissä niin, että ihan randomit kirjallisuudesta kiinnostuneet tyypit voisivat niitä lukea ja kommentoida.

Minua huolestuttaa vähän, ei kovin paljon silti, että tekstini nyysitään ja julkaistaan siten ilman lupaani jollain toisella foorumilla. Kerran kävi niin, että olin täällä Suomi24-foorumin seksinovellien palstoilla julkaissut pari eroottista tarinaa, ja myöhemmin törmäsin niihin omiin tarinoihini vallan toisella nettifoorumilla ilman aavistustakaan siitä, miten ne olivat sinne päätyneet!

Auttaisiko se "tekijänoikeus-asemaani", jos julkaisisin tällä foorumilla tekstejäni rekisteröidyllä nimimerkillä? Olisiko toisille foorumeille nyysiminen silloin jotenkin epätodennäköisempää? Olen törmännyt sellaisiin kirjoittajiin, jotka julkaisevat omia tekstejään omassa blogissaan ja käyvät tällä foorumilla ikään kuin mainostamassa blogissaan julkaisemaansa novellia tms ja laittavat viestiin linkin blogiinsa. Mitä ongelmia sellaisessa ratkaisussa mahdollisesti on tekijänoikeuksien näkökulmasta tai muuten?

Olen huono tietoteknisiltä taidoiltani, joten en tiedä, osaisinko edes luoda blogia... Lisäksi, jos luon oman blogin hengen tuotteideni julkaisemistani varten, miten kukaan edes osaa sen netistä löytää? Ovatko keskustelufoorumit ainoa paikka, joissa blogiaan voi mainostaa? Facebook yms. eivät käy minulle, koska en halua, että kukaan tuttuni vielä tässä vaiheessa lukee kertomuksiani.

Suurkiitos neuvoista :)

4

1006

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kldjfklsjfskjfdk

      Vanha akankankkana neuvoo sinua pidättäytymään nettijulkaisuista ja keskittymään kirjoittamiseen ja kirjoittamisen opiskeluun esim. oppaista tai kursseilta. Jos haluat arviota, tilaa Nuoren Voiman Liiton asiantuntevilta ihmisiltä. Tunnet kyllä netin: paljon porua, vähän villoja. Jotain suuntaa täältäkin voi saada, mutta sinun kaltaisellesi nuorelle, herkälle (=kirjoittavalle) ihmiselle voi palaute olla ihan väärääkin, etkä välttämättä osaa vähällä kokemuksella ja tiedoilla seuloa hyvää huonosta. Se ei ole häpeä, vaan kuuluu elämään. Iän karttuessa asia korjaantuu automaattisesti.

    • Jos haluat saada palautetta Internetin välityksellä, suosittelen luomaan käyttäjän DeviantART.com-verkkosivulle. DeviantART on ollut taiteilijoiden kohtaamispaikka jo yli vuosikymmenen ajan ja tekijänoikeuksia myös suojellaan niin hyvin kuin netissä nyt pystyy. Sivustolla voi myös liittyä erilaisiin ryhmiin, jolloin voit pyytää työtäsi lisättäväksi ryhmän julkiseen galleriaan. Ryhmien avulla saa helppoa mainosta omille töille suunnattuna juuri niille käyttäjille, joita ryhmän teema kiinnostaa. DeviantARTissa on parikin eri suomalaista ryhmää ja englanninkielisiä kirjallisuusryhmiä kymmeniä.

    • harrastajakirjailija

      Täällä kirjoittelee ihminen, joka laillasi harrastaa kirjoittamista. Olen adminina foorumilla, jossa harrastelijat jakavat tekstejään. Me julkaisemme, luemme toistemme tekstejä ja annamme niistä palautetta. Rekisteröidyt nimimerkit ja foorumin suojaukset antavat melko hyvän suojan plagiointia vastaan. Suurin osa meistä kirjoittaa fanifiktiota, mutta originaalitarinoiden kirjoittajat ovat yhtä lailla lämpimästi tervetulleita.

      Jos kiinnostaa liittyä iloiseen joukkoomme, niin klikkaa linkkiä ja tervetuloa!

      fifi.arkku.net

    • SitruunaSitruuna

      Voithan sä aloittaa blogin, jos tuntuu siltä, että haluat jonkun lukevan tekstejäsi. Se löytääkö sinne kukaan tietänsä on sitten toinen juttu kuten myös saamiesi kommenttien laatu. Bloggerissa on helppo julkaista, mutta kun oot julkaissut et saa sitä pois. Blogin mainostaminen tai että joku varastaa on oma juttunsa. Onks väliä, jos joku varastaa ja kehittelee juttujasi. Kehität niitä muokattuja juttuja sitten taas itse. Se on jonkunlaista kommentointia, että on niin hyvä, että joku varastaa ja alkaa kehitellä. Itse keksit taas uusia, jos olet hyvä kirjoittamaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1595
    2. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1302
    3. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      282
      1226
    4. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      111
      1049
    5. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      877
    6. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      4
      805
    7. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      218
      797
    8. Mikä kaivatullasi on WA tai Insta profiilikuva?

      Millainen ?!? asiallisesti häh ?!?
      Ikävä
      24
      719
    9. Mies, kysyisin vaan

      Että aiotko koskaan ottaa minuun yhteyttä? 🥺 Kerro suoraan sekin, jos et.
      Ikävä
      42
      701
    10. Olen etsinyt sinua

      Jokainen päivä olet sydämeni. En voinut käsittää silloin kun ensimmäisen kerran sinut näin, että hän, tuo kauniin ihana
      Ikävä
      20
      674
    Aihe