Aikuiset lapset

syrjään

Kyllä täytyy ihmetellä, että yhden perheen aikuinen poika on työttömänä ja asuu lähellä vanhempia niin ei käy iäkkäitä vanhempia auttamassa. Piha on haravoittematta ja vanhemmat miettii, että kuka ne haravoittee, kun itse eivät pysty. Koti on rempallaan ja eikä ole varaa ottaa siivoojaa itselle, kun on niin sairaita ja se tulee maksamaan niin paljon, kun on pienet eläkkeet ja terveydenhoitokin maksaa, kun tarvitsee esim kunnallisen kotipalvelun ja kotisairaanhoidon palveluja. Kotipalveluhan ei nykyään siivoa. Yksityiseltä se täytyy ostaa. Ei ole näemmä vanhaksi tulemista.

8

324

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • moneksi on

      Perheen pojalla on ehkä aina ollut huonot välit vanhempiensa kanssa. Toisaalta poika voi olla masentunut ja muutenkin syrjäytynyt. Vanhempien luona oleminen saattaa hänelle olla yksi työleiri ja haukkumisien kuulemispaikka.

    • En ihmettelisi

      Syitä voi olla monia. Ei se ole niin yksinkertaista jos perikuntaa on enemmän ettei ole ainoa lapsi. Yksi huolehtii kiinteistöstä, huolehtii vanhemmista ja muut ottavat hyödyn. Pitäisi harkita jotain muuta asumismuotoa jos on niin sairas ettei enään kykene itse hoitamaan kiinteistöään. Vanhaksi on tulemista mutta ei pidä jääräpäisesti koittaa asua omakotitalossa vaan pitää lähteä helpompaan asumismuotoon. Jos asunto alkaa olla niin huonokuntoinen että tarvitsee rahaa ja paljon niin ei siinä haravoinnit paljoa auta. Tietokonepelaamiseen tottunutta nyky nuorisoa ei haravoinnit ja lumenluonnit paljoa kiinnosta, ne saa sairauskohtauksen raskaasta työstä. Kotitalousvähennys olisi ainoa keino jos on sairaana pakko asua omakotitalossa.

      http://www.veronmaksajat.fi/Asunto-ja-auto/Kotitalousvahennys/

      • yksin ahertanut

        Ihmetellähän voi, mutta koskaan ei tiedä mitä kenenkin perheiden sisällä asiat oikein on, syitä voi olla moniakin.
        Tiedän omalta kohdaltakin tuon jos on useita sisaruksia ja yhden kontalle jää huolehtiminen, mitä se on...näin jälkikäteen olisin tehnyt monta asiaa toisin....
        Huolehdin dementoituneesta äidistäni yli 10v. tehden kaiken siivoukset, pyykit, ruuat, ulkoiluttamiset, ihan kaiken, enkä ottanut edes kotipalvelua avukseni, siihen oman perheeni huolehdin ja olin kiinni koko ajan, sain kyllä "hyviä neuvoja" sisareiltani, mutta koskaan en apuja ja kun äiti kuoli, miten minua muistettiin...niin en edes kiitosta saanut...että silleen...mutta sain kuitenkin ittelleni jotain mitä kukaan ei voi viedä minulta....hyvän mielen siitä että en tarvitse katua mitään mitä jäi sanomatta tai tekemättä äitini hyväksi.


    • omat asiat

      Lapsilla ei ole velvollisuutta auttaa eikä holhota vanhempiaan. Sekä aikuiset lapset että vanhemmat ovat itsenäisiä ihmisiä, jotka itse vastaavat itsestään ja itse päättävät, kenen kanssa ovat tekemisissä. Jos vanhemmat eivät enää pärjää, voi apua pyytää sosiaalitoimesta.

    • Kuka jeesais?

      Vanhemmat ovat itse poikansa kasvattaneet sellaiseksi kuin hän on.

      Jos piha on haravoimatta ja talo siivoamatta voi vain olettaa, että vanhemmillakaan ei ole ollut paljonkaan intressejä hyötyliikunnan harjoittamiseen. Haravointia ja huoneiden siistimistä voi tehdä pienissä erissä aivan oman kuntonsa mukaan.

      Luulen, että poika on omalla esimerkillä laiskaksi ja välinpitämättömäksi kasvatettu.

    • "Samarialainen"

      Itsekkäitä ihmisiä on.
      Lähipiirissäni on iäkäs leskimies, joka on kokonaan naapurinsa hoivattavana, koska ainoa lapsensa ei käy ikinä isää katsomassa, vaikka asuu lyhyen matkan päässä.
      Naapuri keittää ruuat, hoivaa, ja ikävillä ja kylmillä ilmoilla yövyttää kotonaan, koska itsekin ikäihmisenä ei jaksa huushollata kahta asuntoa.

      Niin hyvin en heitä tunne, että voisin kysyä, saako naapuri mitään tukea mistään tässä hoivatyössään.

    • hyvin mahdollista

      jos tää hoivaaja on nainen, voi aikuinen lapsi luulla et heillä on suhde, ei se ikää katso..ja siksi ei käy usein..

      • "Samarialainen"

        Kun ihmiset ovat yli kahdeksankymppisiä, niin on heillä sitten suhde tai ei, niin katson kyllä, että leskimiehen tyttären velvollisuus olisi huolehtia isästään, eikä jättää tätä toisen samanikäisen "tyttöystävän" hoivattavaksi.

        Lakihan ei tytärtä velvoita, mutta ei todella velvoita myöskään naapuria!

        Naapuri vain ei ota kontolleen sitä, että lehdestä luetaan, kuinka kalmo oli lojunut kuukausia yksinään kotinsa nojatuolissa. Jos ukko jää yksikseen, niin näin tulee käymään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1827
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1213
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1156
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1129
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe