Eikö blogikirjoittajan kanssa saa olla eri mieltä?

Entinen lukija

Tässä taannoin kirjoitin erään suositun sisustusblogin kommentteihin asiallisen viestin, jossa kerroin mielipiteeni ko. talon sisustuksesta. Yleensä tämän kyseisen blogin pitäjä on saanut lähes ainostaan ylistäviä kommentteja lukijoiltaan, joten ilmeisesti romutin hänen idyllinsä olemalla vain hieman eri mieltä ko talon sisustuksesta.

Kyseinen bloggaaja otti asian erittäin henkilökohtaisesti ( vaikka ei itse ollut vaikuttanut sisustukseen) ja sätti minua ja erästä toista henkilöä mielipiteemme ilmaisemisesta. Haluan korostaa, että kerroin mielipiteeni erittäin asiallisesti millään tavalla loukkaamatta ketään varsinkaan häntä, koska olen kyseisen blogin vakituinen lukija.

Minua häiritsee tälläinen sensuuri! Halusin vastata bloggaajalle kommentti-osioon, että hän oli tulkinnut loukkaantuneena viestini väärin ja osoittaa myös muille lukijoille, että en ole sellainen "arvostelija" kuten hän minua nimitti. Mutta, mitä blogisti tekee? Jättää kyseisen viestin julkaisematta tietenkin, koska blogistin kanssa ei saa olla eri mieltä.

15

2479

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sellaista elämä on

      Kyllä kai blogien ja yleensä julkisuuteen tuotujen asioiden idea on se, että ne ovat monenlaisten ihmisten nähtävinä ja arvosteltavina. On aika vastenmielinen ajatus, että blogit olisivat kuin lahkolaisten kokoontumistiloja, joissa saarnataan samanmielisille ja ylistetään yksimielisinä.

      Toisaalta kenenkään kotia ei pitäisi hirveästi arvostella. Voi kysyä, pitääkö sitä sitten esitellä kaikelle kansalle, jos itsetunto ei kestä negatiivista palautetta.

      Suomessa sisustus on sanoisinko paskantärkeätä. Harvoin on mitään lähes kieli poskessa tehtyä ja niin överiä tai yksilöllistä, että sen arvosteleminen sortuisi omaan mahdottomuuteensa, koska ei ole tavoiteltukaan mitään keskivertokelpaavuutta. Suomen virallinen hyvä maku on teennäisen ankaraa skandimodernismia, joka herättää minussa vilun tuntemuksia ja agorafobiaa. Toinen suosittu tyyli on "maalaisempi" valkoinen romanttisuus, jolle asiantuntijat nyrpistelevät nokkaansa katsellen "huikeita" helsinkiläisnäkymiä korkeakiiltoisen vetimettömän keittiönsä verhottomista ikkunoista.

      Makuja on niin monia, ja jo vanha latinalainen sananlasku sanoo "de gustibus et coloribus non est disputandum" eli mauista ja väreistä ei ole kiistelemistä.

      • Näitä riittää

        Kyllä, sisustusblogit ovat juurikin niitä "lahkolaisten "kokontumispaikkoja, jossa bloggaajan sana on laki ja kaikki vääräuskoiset erittäin inhottavia, kateellisia, katkeria ja suorastaan läpeensä pahoja ihmisiä, jos uskaltavat olla ylistämättä/ eri mieltä tämän viikon tyynyjen ja torkkupeittojen värimuutos-operaatiosta.


    • Thx

      Mikä blogi?

      • Riitta67

        Epäilen, että sisustus ja sepustus. Seurasin blogia joskus, mutta en enää, kun kirjoittajalla on ollut aiheet vähän vähissä.


    • Naurava Kulkuri

      Tähtityynyjä,tehosteseiniä,tikkaita,popkornipurkkeja ja valkoisia, kiiltäviä keittiökaapinovia.

    • nauran kuutamoon

      blogikirjoittajat luulee että he ovat täydellisiä, kaikki haluavat sitä samaa peetä kuin hekin, joka menee pois muodista ensi kuussa.
      Ole rauhassa eri mieltä.
      en ole koskaan ollut ollut samaa mieltä niitten kanssa.
      rahaahan ne haluaa mainostajilta ja itsetunnon pönkitystä e n n e n kaikkea !!

      • Tai kenties...

        ...he luulevat, että blogi on Facebook, jossa kaverit peukuttaa ihan mitä latteuksia ja iänikuisia valokuvia tahansa.


    • blogistit narsisteja

      Blogisteille (narsisteille?) voisi sanoa: hankkikaa elämä !

      • eipäjuurimuuta

        Just näin.


    • filo°

      Simppeli suositus.

      Ei kannata tuhlata rajallista elämäänsä, aikaansa ja energiaansa heikon (ja mahdollisesti hieman narsisitisenkin) itsetunnon omaavien henkilöiden kanssa. Sellaisten kanssa tulee vainkroonisia ongelmia.

      - http://www.fiktiivisiakeskusteluja.com/2012/08/valittajien-kuunteleminen-on-vahingoksi.html

      - http://www.iltalehti.fi/terveys/2011101714584465_tr.shtml

      Ps. Asiaton ja mielivaltainen jonkin foorumin moderointi lähestyy psykologiselta mekanismiltaan totalitärismiä jossa eriäville ajatuksille ei ole oikeutta.

    • diivaillen

      Ei saa olla eri mieltä, tai muuten kuulet olevasi katkera ja kateellinen joka "tulee pilaamaan minun täydellisen blogin" - eikä kommenttejasi enää julkaista sen jälkeen. Juurikin Sisustus ja Sepustus on erittäin hyvä esimerkki tästä.

      Myös lukijoiden nuoleskelu kommenttiboxissa on hyvin yleistä tyyliin:" Ihana kuulla että olen suosikkisi", "Ihanaa että jaksat lukea blogiani", "Sinä Ellu kommentoit aina niin ihanasti", jne.

    • i.h.m.e.t.y.s

      Laitoin eilen erittäin asiallisen kommentin tuolle ylempänäkin mainitulle sivustolle ja olin äimistynyt ettei sitä julkaistu. Kommentoin lakkapää-talon suunnittelua, jossa vesipiste ja liesi olivat todella kaukana jääkaapista ja ruokapöytä kahden oven välissä levottoman näköisessä paikassa ja vielä totesin, että nämäkin saattavat olla makuasioita. Tuo mitä kommentoitte näyttää siis pitävän paikkansa. Tuo sivusto näyttääkin olevan mainossivusto!

    • Juuressalaatti

      Täynnä yhteistyötä ja mainoksia koko blogi, ei mitään muita juttuja kun jotain yhteistyö paahtoleipä mainoksia, noh junalla pääsee ja näköjään onnettomalla siällölläkin tienaa ...

    • Anonyymi

      Itse en henkilökohtaisesti pidä tuon kyseisen blogistin tyylistä ja tavasta tehdä blogia lainkaan. Monesta muusta blogista kyllä ja niitä on paljon.

    • Anonyymi

      voi luoja mitä mielensäpahoitusta :D Että oikein sensuuri iski. Minkälaisia vastauksia odotat tähän keskusteluusi? Tottakai mielipiteen saa kertoa. Mutta toisaalta kannattaa välillä pysähtyä miettimään myös sitä, että kysyikö kukaan sinun mielipidettäsi tai onko sillä jokin merkitys toiselle osapuolelle. Jos ei, niin miksi sinulla on niin kova tarve tuoda itseäsi ja näkemyksiäsi esille?
      Ja yksityishenkilöillä on oikeus päättää kuka kommentoi heidän sivuilleen ja millaisia kommentteja siellä julkaistaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2003
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      54
      1725
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      58
      1629
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1455
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe