DIAK/Pieksämäki

Mitenkäs on..pääseekö Pieksämäelle opiskelemaan helposti? Jos siis hakee lukion todistuksilla, n. B-M papereilla ja 7.5 keskiarvolla sosionomiksi ja erikoistuu kirkon lapsi- ja nuorisotyöntekijäksi? Entä onko koulunkäynti rankkaa, millaista siellä on? Onko paljon luentoja vai tehdäänkö enemmän käytännön työtä? Olisi kiva kuulla kun haen ehkä keväällä sinne tai jonnekin muualle..Kiitos vastauksistanne!
Ilmianna
Jaa

4 Vastausta


Itse en päässyt hakiessani C:n papereilla syksyllä sisälle, vaikka luulin että sisälle pääsee lähes kuka tahansa...Hain uudestaan syksyn haussa ja pääsin aloittamaan tammikuussa. Luen siis sosionomiksi. Opiskelu on mielestäni ollut melkoisen "löysää" ja itsenäistä työskentelyä on aika paljon. Tietty joissakin opintokokonaisuuksissa tehdään tiukkaa päivää mutta onneksi tämä on jaksoittaista. Harjoittelujaksot on keväisin ja syksyisin, yhteensä opinnoissa ollaan viisi harjoittelujaksoa, "tavan" sosionomeilla (ei siis kirkollista koulutusta) harkat ovat 8 viikkoisia ja viimeinen 10 ov. Itse olen kyllä ihan tykännyt koulusta ja koulutuksesta...
Ilmianna
Jaa
porukalla on nyt näihin diakeihin, siis sellasetko sinne nyt on sankoin joukoin hakemassa jotka ei muualle ole päässeet. Tästä diak hommasta on nyt kouhotettu vähän väliä eli porukka tosiaan luulee että sinne päässe jokainen hakija...voi olla että joskus vuosia sitten on moni päässytkin, mutta haloo nyt kun sinne on "kaikki" hakemassa pitäs järjenkin sanoo että sillonhan pääsykriteerit nousee. Ittellenne hallaa teette kun sitä olette mainostaneet, mun kolme tuttua on nyt hakemassa tonne, ison kaupungin ihmiset kun luulevat että pääsevät sinne suoriltaan. Ei oo tullu sopeutuminen savolaiseen pikkykylään mieleen niillekkään? Ja jos tätä palstaa on uskominen niin aikasta moni yrittää nyt diakin kautta kun ei muuten pääse. Voi tulla pienoinen pettymys eteen, mä kannustinkin pikkusysteriäni hakemaan tavan amk.uun, taitaa sinne jäädä nyt paremmin paikkoja kun tää porukka on höyrätäny tähän diak-hakuun.
Mä pääsin ihan keskiverto papereilla sosionomiksi ja tavan kouluun, se pääsykoemenestys kertoo sopiiko alalle vai ei. Haloo siis pieksämäki, sehän on ihan tuppukylä, ymmärrän jostain korvesta hakijat mutta että isommista kaupungeista...sittenkö haetaan siirtoa kun ei sopeudutakkaan ja vielä jossakin diakissa...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Pieksämäelle mie just haluun, koska se on tuppukylä, vihaan nimittäin isoja kaupunkeja, ne jotenkin ahistaa. Ja Diakkiin ku haluan nimenomaa seurakunnan kelpoisuuden koulutukseeni, ja korkeakouluun kun muuten menis toi lukio ihan hukkaan, ja onhan se paljon hienompaa että on käynyt amk:n kun amiksen. Arvostan kyllä myös niitä ihmisiä jotka lukion sijasta haluavat mennä ammatti- tai kauppakouluun, sillä eihän kaikki voi olla korkeasti koulutettuja. Mutta uskon ja luotan siihen että viihdyn hyvin tai loistavasti Pieksämäellä. Siitä, pääsenkö sisään, en ole varma, mutta vaikka olisin satavarma siitä että pääsisin johonkin muuhunkin (kovemman tason) kouluun, en välttämättä hakisi. Että näin..kaikki eivät ole sen helpon opiskelupaikan perässä.

Juu, täytyy myöntää että olen itsekin naureskellut sitä kuinka paljon Diakia "mainostetaan" täällä, kun vähän aikaa sitten luulin että se on niitä kouluja johon ei kamalasti haluta. Mutta näinkin voi käydä :D
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Asioita ihan objektiivisesti seuranneena tiedän tilastojen valossa, että Diakiin ei ole ollut yhtään helpompi päästä, kuin muihin sosionomeja kouluttaviin oppilaitoksiin. 90-luvun lopulla oli muutama vuosi, jolloin Pieksämäen yksikköön oli aloituspaikkojen suhteessa sen verran vähän hakijoita, että kaikki pääsivät pääsykokeisiin ja kun heistä sitten pääsykokeessa menestyneet pääsivät mahdollisesti heikoillakin papereilla sisään, niin tällaista käsitystä saattoi syntyä.

Diakin muihin yksiköihin, esim Helsinkiin ei ole ollut yhtään helpompi päästä kuin muihin Helsingin sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakouluihin. Sitäpaitsi Diak on ainoa amk, jossa sosionomitutkintoon voi sisällyttää myös kirkon sosiaaliseen työhön (diakoniaan) ja nuorisotyöhön suuntaavia opintoja. Eli paikka, jossa on voinut saada tässä suhteessa laajemman koulutuksen kuin muiden ammattikorkeakoulujen sosionomiopinnoissa.

Onnea Diakiin pyrkiville motivoituneille opiskelijoille! Hyvä valinta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

DIAK/Pieksämäki

Mitenkäs on..pääseekö Pieksämäelle opiskelemaan helposti? Jos siis hakee lukion todistuksilla, n. B-M papereilla ja 7.5 keskiarvolla sosionomiksi ja erikoistuu kirkon lapsi- ja nuorisotyöntekijäksi? Entä onko koulunkäynti rankkaa, millaista siellä on? Onko paljon luentoja vai tehdäänkö enemmän käytännön työtä? Olisi kiva kuulla kun haen ehkä keväällä sinne tai jonnekin muualle..Kiitos vastauksistanne!

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta