Kohtuutta isyyslakiin

Tom Dr

HS uutisoi 7.11 että oikeusministeriön työryhmä esittää että isyyden voisi tunnustaa tietyissä, selkeissä tapauksissa neuvolassa. Miksi ei kaikissa tapauksissa? Uutisessa kerrotaan vielä että ”Isyyden selvittämistä on perusteltu sillä, että kaikilla lapsilla on oikeus isään ja isällä velvollisuus osallistua elatukseen”.

Lapsen ihmeeseen tarvitaan sukusolu sekä mieheltä että naiselta. Minkä takia naisella on tietyissä tapauksissa, täysin yksipuolisesti, mahdollisuus päättää miehen puolesta että miehestä tulee isä?

Esimerkkinä yhden illan huuma: Nainen ja mies tapaavat, viettävät miellyttävän illan keskenään, harrastavat yhteisestä sopimuksesta seksiä, sanovat näkemiin aamulla. Nainen ja mies eivät enää tapaa. Nainen ilmoittaa vajaan vuoden kuluttua että mies on pian syntyvän tai jopa ehkä jo syntyneen lapsen isä. Nainen on täten yksipuolisesti tehnyt, miehen elämän suurimman päätöksen kysymättä miehen mielipidettä. Miehestä tulee elatusvelvollinen sekä isä vasten tahtoaan.

Mikäli nainen haluaa yllämainitun esimerkin tapahtuessa pitää lapsen, olkoon hän täysin vastuussa lapsen huoltajuudesta. Tämä on helppo ja yksinkertainen asia kirjata neuvolassa tai ensimmäisellä lääkärikäynnillä: isäkandidaatti joko on mukana tai ei.

Lapset ovat oikeasti elämän suurin lahja eikä heitä tulisi käyttää vallankäytön välineenä minkään olosuhteiden vallitessa. Puhtaasti elatusvelvollinen ”isä” joka ei ole mitenkään muuten lapsen elämässä läsnä ei palvele lapsen etua millään lailla.

6

149

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei sitten kun ei

      Naisella on myös tietyissä tapauksissa täysin yksipuolisesti mahdollisuus päättää miehen puolesta, että miehestä ei tule isää.

      Olisin halunnut tunnustaa aviottoman lapseni, mutta nainen ei huolinut mukaan isyydentunnustamiseen. llmoitti siellä vain lapsen kanssa kaksin käydessään, että ei halua isyyttä selvitettävän.

      Syynä se, että hän haluaa päättää kaikesta lapseen liittyvästä itse ja kykenee elättämään tämän ilman toisten apua. Hyvä tietysti niin, tuo jälkimmäinen kohta, mutta olisin halunnut silti olla lapseni elämässä virallisestikin mukana.

    • Sika naiseksi.

      "Nainen ilmoittaa vajaan vuoden kuluttua että mies on pian syntyvän tai jopa ehkä jo syntyneen lapsen isä. Nainen on täten yksipuolisesti tehnyt, miehen elämän suurimman päätöksen kysymättä miehen mielipidettä. Miehestä tulee elatusvelvollinen sekä isä vasten tahtoaan. "


      Annanpa pilkulle vähän hellää hierontaa ja totean, että isäksi on mahdollista tulla, kun päästää spermat väärään paikkaan. Tällöin ei ole tulossa isäksi "vasten tahtoaan" vaan ihan tietoisesti. Mikä siinä on niin vaikea ymmärtää? Piuhat poikki tai kondomi käyttöön.
      Mikä siinä on niin vaikea ymmärtää ??

    • Narsistiäidit.

      Isät ovat edelleen äidin pikku apulaisia, -eikö isällä ole merkitystä?
      Helsingin Sanomissa 10.11.2013 pohditaan isän merkitystä lapsen elämässä.

      http://www.hs.fi/kotimaa/Isät ovat edelleen äidin pikku apulaisia/a1383972592190
      -------

      • oma ongelmasi

        Mitäs olet joku saatanan hiiri etkä mies.


    • etkö muuta keksi

      Siksi koska vauva kasvaa äidin mahassa ja minkäänlainen omistusoikeus toisen kehoon EI VOI OLLA KENELLÄKÄÄN MUULLA. Tuleva isä voisi lain ollessa toisenlainen esimerkiksi kytätä, painostaa tai pakottaa naisen pitämään lapsen vasten naisen tahtoa, keksiä tekosyitä puuttua naisen elämään ja pilata sen mekoisen tehokkaasti, myydä tuleva syntyvä lapsi vaikka ihmiskaupan uhriksi jne jne. On eri asia kantaa lasta sisällään 9 kk ja kiintyä siihen kuin "saada tietää" että tuolla on yksi lihamöhkäle johon minulla on omistusoikeus. Eli siksi EI OLE EIKÄ TULE! Te miehet jotka väitätte ja kummastelette näin yksinkertaista asiaa, kun toisen kehossa kasvavan sikiön (saati kasvaimen tai minkä muun tahansa) omistusoikeutta, voisitte mennä hirteen tai vähintään vasenktomiaan koska noin alkeellisista, kehittymättömistä ihmisen kuvatuksista ei tule koskaan "isää". Piste.

      Seksissä on aina raskauden mahdollisuus. Älä anna siemeniäsi tuntemattomille, vasektoi itsesi ja vaihda puhelinnumerosi. Äläkä jatka geenejäsi (vinkki sinulle), ja tutkituta pääsi, sulla on joku persoonallisuushäiriö kun et typerämpää juttua keksi huomionhakuisuudessasi kuin provota jollain ikivanhalla itsestäänselvällä asialla.

    • Lapsiuhrit.

      Toista vanhempaa on lasten kuullen usein mustamaalattu

      Tutkimus: Lasta käytetään vaikeissa eroissa julmasti pelinappulana
      20.11.2013 12:02 Päivitetty 20.11.2013 12:09 43

      Juha Salonen

      Helsingin Sanomat
      Mikko Stig / Lehtikuva
      Lasten vieraannuttaminen toisesta vanhemmastaan Suomessa on huomattavan yleistä esimerkiksi Yhdysvaltoihin verrattuna. Lapsen ja vanhemman tapaamisia oli rajoitettu kahdeksassa erotapauksessa kymmenestä.
      Lasten vieraannuttaminen toisesta vanhemmastaan Suomessa on huomattavan yleistä esimerkiksi Yhdysvaltoihin verrattuna. Lapsen ja vanhemman tapaamisia oli rajoitettu kahdeksassa erotapauksessa kymmenestä.

      Lapsia käytetään vaikeiden avioerojen yhteydessä tietoisesti pelinappulana toista vanhempaa vastaan, kertoo tuore avioerotapauksia valaiseva tutkimus. Huomattavan usein toinen vanhemmista haluaa tietoisesti tuhota lapsen ja entisen puolisonsa välisen suhteen.

      Lähes kahdessa kolmasosassa tutkituista tapauksista puoliso oli myös julkisesti ilmaissut tuhoaikeensa avio- tai avoeron seurauksena. Monissa tapauksissa tämä oli myös onnistunut.

      "Ehkä tämä oli yllätys. Että näin suuri osuus oli avioeron myrskyissä sanonut, että tulen tuhoamaan suhteesi lapsiin", oikeus- ja kriminaalipsykologian dosentti Helinä Häkkänen-Nyholm sanoo.

      Myös rikosilmoitusten teko entisestä puolisosta ja tähän kohdistuva fyysinen väkivalta lapsen nähden olivat yleisiä. Häkkänen-Nyholm kuitenkin muistuttaa, että tutkimukseen valikoitui erittäin vaikeita huoltajuus- ja eroprosesseja.
      "Tutkimukseen vastanneista vajaa kymmenesosa oli yrittänyt itsemurhaa."

      "Suurin osa eroista osataan kuitenkin hoitaa niin sanotusti sivistyneesti", hän sanoo.

      Kaikkiaan tutkimukseen osallistui 54 isää ja 47 äitiä, jotka ovat eronneet ja altistuneet lapsen vieraannuttamiselle. Tutkittavat vastasivat Psykologi ja lakiasiaintoimisto Psyjuridican ja Helsingin yliopiston käyttäytymistieteiden laitoksen verkkokyselyyn, jossa selvitettiin lapsen vieraannuttamiseen käytettyjä toimintatapoja ja vieraannuttamisen vaikutuksia lapseen ja sen kohteena olevaan vanhempaan

      Lähes kaikissa tapauksissa toista vanhempaa oli lasten kuullen mustamaalattu ja mitätöity. Lapsen ja vanhemman tapaamisia oli rajoitettu kahdeksassa tapauksessa kymmenestä.

      Lasta koskevaa tietoa pantattiin samoin 80 prosentissa tapauksista. Kahdessa kolmesta tapauksesta toinen vanhempi koki, että hänen ja lapsen välistä rakkautta oli tuhottu.

      Tutkimukseen vastanneiden vanhempien oireet olivat Häkkänen-Nyholmin mukaan erittäin vakavia.

      "Joka toinen vanhempi joutui sairauslomalla ja kaksi kolmesta tarvitsee ammattimaista hoitoa. Myös itsemurhariski kasvaa merkittävästi", Häkkänen-Nyholm sanoo.

      Tutkimukseen vastanneista vajaa kymmenesosa oli yrittänyt itsemurhaa. Kaksi kolmasosaa oli suunnitellut ja ajatellut sitä.

      "Lisäksi traumaperäinen stressi lisää kuolemanriskiä olennaisesti."

      Yleisiä haittavaikutuksia olivat myös sosiaalinen eristäytyminen, alkoholin käytön lisääntyminen, univaikeudet ja keskittymisvaikeudet.

      Lasten oireilua oli vaikeampi havainnoida, sillä arviot perustuivat erossa asuneen vanhemman havaintoihin.

      "Ikävä tosiasia on, että kolmasosalla ei ollut mitään tietoa lapsensa sijainnista, olinpaikasta ja psyykkisestä hyvinvoinnista", Häkkänen-Nyholm sanoo.

      Yleisimmin lapsella raportoidut oireet liittyivät kouluvaikeuksiin, tutkittavaan kohdistuviin vihan tunteisiin ja liiallisiin pelkotiloihin, sekä uni- tai nukahtamisvaikeuksiin.

      Lasten vieraannuttaminen toisesta vanhemmastaan Suomessa on huomattavan yleistä esimerkiksi Yhdysvaltoihin verrattuna.

      Vieraannuttaminen on Häkkänen-Nyholmin mukaan Suomessa myös avoimempaa, räikeämpää ja härskimpää.

      "Sitä käytetään laajemmin kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa, jossa siitä voi saada tuomion", Häkkänen-Nyholm vertaa.

      "Toivottavasti tämä tutkimus konkretisoi ilmiötä. Ja toivon että se opittaisiin näkemään tuomittavana ja vääränä."
      ------------

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      274
      2890
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1870
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1532
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1310
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1208
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      258
      1144
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1042
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      983
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      79
      930
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      142
      794
    Aihe