Kuonokopan käyttö

Gudruni

Käytättekö kuonokoppaa vinttikoirillanne kun irtaallaan juoksutatte? Entäpä koirapuistossa?

Olen saanut arvosteluja toisenrotuisten omistajilta, että kiusaan koiriani kuonokopalla.

Kaikki vinttikoirat voivat ruveta saalistushommiin, jos tilanne kohdalle sattuu.

27

2987

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Puolukka

      Täällä käyttäjä! Silloin tällöin käy niin, että en muista ottaa koppaa mukaan puistoillessa, mutta yleensä ainakin osan irtipitoajasta koiralla on kennelkoppa päässä. Minulla on iso vinttikoira, ei vielä ole osoittanut mitään saaliskäyttäytymistä muita koiria kohtaan, mutta poroja kyllä --> koppa oltava irtijuostessa.

      Olen kokenut tarpeelliseksi pohjustaa kopan käyttöä muille koiranomistajille puistoillessamme, ja olen tällöin todennut, että koppa päässä siltä varalta jotta ei nappaa leikin tiimellyksessä. Olen myös joskus puhunut ajovietin syttymisestä tms. mutta sellaiset puheet saatetaan varmaan helposti tulkita käytösongelmiksi tavan koirapiireissä...

      Mene tiedä, meillä koppaillaan. JA kunhan pääluut kasvaa, me ostetaan metallinen katiska mikä ei sitten senkään vertaa häiritse ku toi nyloninen.

    • 1+1+1

      Koiranpuistossa kopan käyttö kertoo oikeasti vain ihmisen tyhmyydestä

      . Kyllä meidän lähipuistossa käy vintttareita ja ihan ilman koppia ja eivät yritä saalistaa pienempiä . Eli ihan on omistajassa vika jos ei koiraansa ole ruotuun saanut. Ei ole meidän kanssa asiaa puistoon jos on koppa päässä koska agressiivisia tai muuten toisille vaarallisia koiria sinne ei saa tuoda . Koppa myös asettaa sen koiran eriarvoiseen asemaan muihin nähden ja voi tuoda omat ongelmansa mukanaan .

      Jos ei siis tunne koiraansa tai ei luota siihen kannattaa puistoilla yksin tai jättää suosiolla kokonaan .

      • Veijo Esso

        Jos ei käytä koppaa, niin se kertoo huolimattomuudesta, välinpitämättömyydestä..tyhmyydestä. You name it.

        Se on halpa vakuutus. Kun paljon koiria, vieraita, vähemmän vierita ja tuttuja, niin ihan mitä tahansa voi tapahtua. Siihen ei tarvita aggressiivisuutta. Jo se että liität kopat aggressiivisuuteen kertoo aika paljon sinun tietämyksestäsi. Ei tarvitse kuin yksi hampaan kulma väärään kohtaan ihan vaan leikkiessä.

        Koppa ei myöskään aseta koiria millään tavalla eriavoiseen asemaan. Vain ainoastaan jos tarvitsisi puistossa hampaillaan puolustaa, mutta sitähän ei puistoissa tarvitse pelätä, koska eihän sinne saa tuoda aggressiivisia koiria. Vai mitä. Joten on ihan hyvä että lähdet, jos joku tulee sinne kopan kanssa.


      • Greyhounder

        1 1 1 -> suoraansanottuna viestisi on idioottimainen. Se ei kerro omistajan epäpätevyydestä jos pitää vinttikoiralla kuonokoppaa, se on vinttikoirilla samalla lailla verissä tuo metsästäminen, kuin vaikka bullterrierillä on taisteleminen. Vaikka koira olisi kuinka hyvin koulutettu saattavat vaistot ottaa vallan.

        Vinttikoirat ovat harvoin agressiivisia ja vietit eivät niillä todellakaan kerro vaarallisuudesta. Vaikka jotkut kävisivätkin ilman koppaa, on minusta kopan käyttö ihan fiksu varatoimi vaikkei koira koskaan olisikaan käyttäytynyt vaarallisesti, se kertoo ennemmin vastuudesta kuin omistajan tyhmyydestä.

        Ennen kuin menet haukkumaan muita tyhmäksi katso peiliin.


    • 24+2

      Sanoin agresiiviset tai muuten muille vaaralliset koirat . Ja jos et ilman koppaa voi taata muiden turvallisuutta on koirassasi jotain pielessä ja pahasti . MInä en lähde puistosta vaan se kopallinen koira ja aina on viesti mennyt perille .

      Vai onko koira joka saattaa niitata toisen hengiltä koska saalistuvietti herää niin koirapuisto koira ja ei muille vaarallinen ?? Siis ilman koppaa .

      • 8+7

        Ja lisätään vielä että leikkiesää sattuu niitä hampaan nirhaumia ja kynsien raapaisuja ja jopa oksa sattaa tökätä ...niitä sattuu eikä niiden takia tarvitse koppaa pitää ! Tasapainoiset koirat osaavat leikkiä ilman että mitään vakavaa tapahtuu .


      • hiukantietoa

        "jos et ilman koppaa voi taata muiden turvallisuutta on koirassasi jotain pielessä ja pahasti "

        Taitaa koiratuntemuksessasi olla aukkoja.

        Vinttikoirat on jalostettu saalistajiksi, ottamaan kiinni ja tappamaan saaliinsa. Yksi maailman vanhimmista koiraroduista, ei ulkonäön vaan suorituskyvyn perusteella jalostettu. Keskenään ne eivät ole aggressiivisia vaan hyvinkin laumaviettisiä ja sopuisia.

        Yleensä ne ovat myös sosiaalisia ja leikkisiä kaikkien kanssa.
        Mutta voimakkaasta saalisvietistä johtuen yllättäviä tilanteita voi sattua, varsinkin nuorille koirille. Koppa on vinttikoiralle kuin turvavyö autoilijalle: suojaa vahingoilta jos mopo karkaa käsistä.


      • Veijo Esso

        Eläimet on eläimiä, mutta omistajista ovat kaikkein vaarallisia ne jotka takaavat muiden turvallisuuden. Ei ole vain yksi kerta kun on kuullut "Oho, mitäs nyt. Ei tää ennen". Käytös on tullut täytenä yllätyksenä.

        Toiset sitten osaa varautua siihen että mitä tahansa voi tapahtua.
        Ole hyvä ja pysy poissa koirapuistoista. Kiitos.


      • olipaaaaa

        24 2 No jos itse tulen vinttarini kanssa puistoon ja sillä on koppa päässä ja alat tollasta sontaa jauhamaan, nauran päin naamaasi ja jatkan puistoilua.


      • ahah2
        8+7 kirjoitti:

        Ja lisätään vielä että leikkiesää sattuu niitä hampaan nirhaumia ja kynsien raapaisuja ja jopa oksa sattaa tökätä ...niitä sattuu eikä niiden takia tarvitse koppaa pitää ! Tasapainoiset koirat osaavat leikkiä ilman että mitään vakavaa tapahtuu .

        8 7 olet ilmeisesti aloittelija vinttikoirien suhteen, ei ole näemmä kaltaisellasi asiaa tänne keskusteluun


    • Musta joulu

      Koppa vaan kuonoon niin ei tarvitse katua. Viikko sitten neljä "kilttiä" Venäjänvinttikoiraa tappoivat Shih tzumme kadulla kun riuhtoivat itsensä irti tolpasta jossa olivat "kiinni". Koiramme oli iltakävelyllä lapseni kanssa ja ei yhtään uhitellut muille koirille.

    • 1+3

      Jos rotu on sellainen että se tappaa toisen koiran ilman koppaa niin se ei kuulu puistoon !

      Jännä kyllä että tuossa lähipuistossa käy paljonkin vinttikoiria ja vuodesta toiseen ne pärjää ihan hyvin muiden kanssa ...eli taitaa kyllä nyt ollavika ihan omistajassa jotka antavat vinttikoiriensa kasvaa pellossa !

      • Veijo Esso

        Ei varmasti sellaista koiraa ole varmasti edes tuomassa puistoon, vaikka kopalla olisikin varustettu. Koeta nyt ymmärtää että kyse on varotoimesta. Halpa vakuutus. Ymmärrätkö? Ei turvavyön käyttäminen tarkoita että meinaa ajaa kolarin. Ymmärrätkö? Ei kotivakuutuksen ottaminen tarkoita että meinaa polttaa talonsa. Ymmärrätkö? Ei kopan käyttäminen tarkoita että koira on aggressiivinen. Ymmärrätkö?

        Kyllä. Tiedän minäkin paljon vinttikoiria ja muidenkin koirien omistajia jotka eivät koirallaan kuonokoppaa pidä. Se en heidän riskinsä, heidän asiansa.


      • hater

        1 3 häivy jo tästä keskustelupalstasta, ketään ei kiinnosta


      • Anonyymi

        Älä kirjoittele tänne kun et tunne vinttikoirien tapoja. Jos koira ei osaa käyttäytyä EI SE VIKA AINA OLE OMISTAJASSA. Mieti käytöstäsi, sinulla ei kyllä pitäisi olla eläimiä ollenkaan!?


    • hiukantietoa

      Muistutus vielä, että rotu ei tapa yhtään mitään. Viettirakenteen voimakkuus vaihtelee eri yksilöillä, osa juoksijajengistä on sosiaalisemman luonteisia, mutta joillakin on sitten eri otteet. Ne alkavat vasta pentuiän jälkeen, joten taatusti tulevat yllärinä omistajalle ensimmäisen kerran. Kysymys ei todellakaan ole siitä, että koulutusta olisi laiminlyöty.

      Täällä mollaa nyt sellaiset tietämättömät, joilla ei ole kokemusta vietikkäistä koirista. On selvää, että jos oma koira osoittautuu toisten kiusaajaksi, sitä ei koirapuistoon viedä. Mutta asiahan paljastuu vasta koiran aikuistuessa eikä heti pentuna.

    • 17+1

      Mutta jos omistaja ei luota koiraansa niin sitä ei todellakaan puistoon tuoda edes kopan kanssa ! Koiran ON myös oltava omistajansa hallinassa puistossa ja ihan tilanteessa kuin tilanteessa .

      Kokemusta on vinttareista mutta ilmeisesti niistä tervepäisistä jotka pystyvät leikkimään puistossa muiden kanssa ilman koppia .

      Onneksi täällä on ymmärretty että kopan kanssa ei puistoon ole asiaa .

      • Veijo Esso

        Voi pyhän marian kivekset!
        Tyhmähän se on joka koiraansa luottaa 100%. Ja vaarallinen.

        Onko ymmärräksessäsi jotain vikaa?


      • sdfDFDS

        17 1 sä vain luulet ihmisten ymmärtäneen niin, vinttareiden kanssa on hyvä varatoimi ottaa koppa mukaan, lopeta elämästä omassa haavemaailmassasi missä tiedätkin koirista jotain


    • 1+1

      Eli sinun mielestästi KAIKILLA koirilla pitäisi olla kopat :D Oletkohan vähän hysteerinen :P

      Kannattaa ihan oikeasti pysyä poissa puistoista jos omaat niin agresiivisia ja arvaamattomia koiria kuin tekstisi antaa ymmärtää .

      • Veijo EssoX

        Joko alat mennä epätoivoiseksi tai sitten et oikeasti ymmärtänyt koko asiaa.

        En ole missään vaiheessa sanonut että kaikilla koirilla pitää olla kuonokoppa. Taisin mainita että se on jokaisen oma asia. Se kuitenkin mihin tartuin oli virheellinen tulkintasi mistä kuonokopan pitäminen johtuu. Etkä muuten ole sen kummemmin osannut edes sanoa mitä ongelmia se toisi. Tämä tulkintasi johtuu todennäköisesti siitä että koirakokemuksesi omistajineen on sinulle vielä aika uutta.
        Mutta elämä opettaa. Sitten kun törmään ensimmäisen kerran ongelmiin, joka näyttäisi olevan mitä todennäköisintä, tulet samalla hetkellä törmäämään ihmiseen joka luottaa eläimeensä 100%.


      • sfffff

        1 1 alkaa minusta jo tuntua, että et oikeastaan ole koskaan koiran kanssa tekemisissä ollutkaan

        Kukaan ei ole sanonut että kaikilla koirilla pitäisi olla kopat, ainoa asia mitä on sanottu on, että FIKSU OMISTAJA VARAUTUU JOKA TILANTEESEEN JA TUNTEE KOIRANSA RODUN, sinä taas ilmeisesti jauhat että kaikki koirat ovat syntyneet samanlaisiksi koulutettavuudeltaan ja vaistoiltaan, vau tosi asiantuntevaa


    • joopa joo

      Itse pidän vinteilläni koppia koska: louskuttavat ILMAA leikkiessään (EI OLE TARKOITUS PURRA TOISTAKOIRAA, vaan varsinkin kun koittaa innostaa toista leikkimään tekee tätä) ja niillä on hyvin ohut, joustava iho, ohut karvapeite ja paljon vauhtia joten sen hampaan ei tarvitse paljoa ihoon osua kun tulee jo tikattava reikä. Itsellä on meinaan käynyt niin että omat koirani ovat normaalisti leikkineet ja on tullut reikä mihin piti käydätikit laittamassa. Ja kyllä niitä reikiä voi tulla helposti oksista yms. mutta niiltä ei (varsinaakn kesä aikaan) ole niin helppo suojautua.

    • Kopalla

      Koppaa voi pitää myös siksi, ettei whippet syö p*skaa, tai joidenkin viripäiden metsiin kylvämiä myrkkysyöttejä.

    • joo.

      jaahas vai täällä monet syyttävät whippeteitä vaarallisiks jos on koppa? oon kyl lukenut monta kertaa missä monen rotuiset koirat on koirapuistossa käynyt päälle toiseen koiraan tai kadulla. whippeteistä en ole kuullut mitään.

      tosiaan on todella tyhmä jos luottaa oman koiraan 100% ettei tee mitään kun käy puistossa. koskaan ei tiedä mitä tapahtuu vaikka koira olisi maailman ihanin, kiltein, kulta mussukka.

      monet ihmiset kun eivät ymmärrä mitään koirien käyttäytymisestä ja vie puistoon. koira voi olla hermostunut ja ihminen luulen sen olevan iloinen kun häntä heiluu. se on ihan henkilökohtainen käyttääkö omistaja koppaa koiralleen vai ei. kannattaa jutella omistajan kanssa ennen tekee oman johtopäätöksen miks koiralla on koppa.

      jos itselläni olisi hermostunut koira joka ei pidä toisista koirista ja kun mennään lenkille niin voisin harkita kopan käyttöö. ei sitä tiedä tuleeko päivää kun koira käy ohi kulkevan koiran päälle.

      todella typerää ja kakaramaista käytöstä että kuonokopalliset koirat eivät kuulu puistoihin. ihmiset järki käteen kun meette ulos ja jättäkää idioottimaisuuden kotiin.

    • Vinttari

      Kuullostaa kyllä oudolle jos koiralla herää saalistusvietti omaa lajitoveriaan kohtaan.

      Juu kyllä, omistan vinttikoiran.
      Ja en, en käytä kuonokoppaa.
      Enkä ole nähnyt muidenkaan vinttareiden omistajien käyttävän, jotka puistossa käyvät.

      • sir hevonen

        Mä en taas tiedä yhtäkään vinttikoiran omistajaa joka puistossa kävisi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe