HOME KASVAA BETONISSAKIN

Tästä on väännetty täälläkin vähän väliä.

Kai huomasitte Hesarin uutisen? Lainaus:

HOME UHKAA MYÖS BETONISTA TEHTYJÄ TALOJA

Homekasvustoja löytyy etenkin helposti kostuvista rakenteista kuten alapohjista
http://www.hs.fi/kotimaa/Home uhkaa myös betonista tehtyjä taloja/a1384062051108

Tutkimusten mukaan kevytbetoni homehtuu yhtä herkästi kuin höylätty kuusi. Talonvalmistaja puolustautuu sillä, että hometta muodostuu vain betonin pintaan, ei sisään.

Betoniteollisuus ja talotehtaat mainostavat betonia homehtumattomana. Väite on liioiteltu ja vain osa totuutta. Myös betonin pinnalla voi kasvaa homeita ja muita sisäilmaa pilaavia mikrobeja.

"Miksi rakennusalalla ei puututa myyntiväitteiden todenperäisyyteen?" ihmettelee sisäilma-asiantuntija, diplomi-insinööri Pirjo Prokkola. Hän vertaa rakentamista elintarvikealaan, missä ruuan terveysväitteet on todistettava huolellisesti.

Betonin homehtumisesta sekä betonista mahdollisesti haihtuvista kaasuista kirjoittaa tänään maanantaina ilmestyvä Kemia-lehti.

Betonin homehtumisesta on näyttöä niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Kemia-lehti kertoo tuoreesta tanskalaistutkimuksesta, jonka aineistoksi oli kerätty kosteusvauriorakennuksista yli 5 000 silmin nähtävää home- tai mikrobikasvustoa sisältävää näytettä.

Näytteistä joka viides eli noin tuhat oli betonin pinnalta.

Enemmän näytteitä oli saatu kerättyä vain tasoitelaastista. Betonin taakse jäivät muun muassa puu, tapetti, kipsilevy ja eristevillat.

Näytteistä tanskalaiset tutkivat, mitkä mikrobit suosivat mitäkin rakennusmateriaalia. Vanhoilla, likaisilla betonipinnoilla viihtyivät etenkin Aspergillus-, Chaetomium- ja Mucor-sukujen mikrobit. Kaikki ovat tyypillisiä kosteusvauriolajeja, luonnehtii dosentti Anne Hyvärinen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

Suomessa eri rakennusmateriaalien homehtumisherkkyyttä on tutkittu Teknologian tutkimuskeskus VTT:n ja Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) yhteistyönä. Suppeammin betoniin ovat keskittyneet Pirjo Prokkola Oulun yliopiston diplomityössään sekä Prokkolan työtä ohjannut Tuomo Lapinlampi työterveyslaitokselta.

"Alaseinien hilseilevillä, kosteilla betonipinnoilla on melkein aina voimakkaita mikrobikasvustoja. Ylempänä saman seinän kuivilla osilla kasvustoja on sen sijaan vain harvoin", Lapinlampi tiivistää yli sadan kosteusvauriokartoituksen havainnot.

VTT:n ja TTY:n homemallia kehittänyt professori Juha Vinha perehtyi HS:n pyynnöstä tanskalaistutkimukseen. Vinhan mukaan tutkimuksesta ei voi tehdä sitä päätelmää, että betoni tai tasoite olisivat esimerkiksi puuta herkempiä homehtumaan. Betonin ja tasoitteen suurta osuutta näytteistä selittävät niiden yleisyys sekä käyttö helposti kostuvissa rakenteissa kuten alapohjissa.

"Jos vastaavat rakenteet olisi rakennettu puusta, homeisten puunäytteiden osuus olisi vielä paljon suurempi", hän arvioi.

VTT:n ja TTY:n homemallissa tuore betoni osoittautui vähän homehtuvaksi. Selityksenä on tuoreen betonin vahva emäksisyys, sama, mikä voi kuoria rakentajan käsistä ihon jopa hanskojen läpi. Vanhetessaan betoni menettää emäksisyyttään. Silti se säilyy kohtuullisen vastustuskykyisenä homeille.

Betonilaaduista herkimmin homehtuu kevytbetoni. Herkkyydeltään se vastaa suurin piirtein sileää kuusta tai kipsilevyä. Homehtuminen ei alun jälkeen kuitenkaan etene kevytbetonissa yhtä pitkälle kuin kuusessa.

35

918

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nyt kun tuokin on vihdoin viimein tunnustettu, ajatelkaapa suomalaista rakentamiskulttuuria.

      Sade saa piiskata betonielementtejä eikä kukaan suojaa rakenteita. Betonin päälle jää roinaa ja tavaraa, joka homehtuu - ja niin noita hometaloja syntyy kuin sieniä sateella.

      Ihmiset maksavat itsensä kipeiksi päästäkseen niihin uusiin kämppiin, joissa homeongelman saa kaupan päälle ilmaiseksi.

      Muttei kukaan rajoita Hölmöläisten hommaa, vaikka jälkilasku on kalliimpi kuin yhteiskunta pystyy maksamaan. Rakenteiden suojaamisen pitäisi olla itsestään selvää!

      • homeantenni

        Betonitalon pinnan päälle voi laittaa muun muassa jalokivipinnan. Näin se jo estää betonitalon ulkopuolisen kosteuden. Seuraavaksi on tärkeää,että talossa on harjakatto ja erittäin hyvät räystäät, jotka jälleen suojaavat talon seiniä.

        Kodinhoito on oltava hyvä. Siivous on tärkeää, sillä pöly jo sisältää bakteereja, samalla joka aamuinen ristituuletus talossa/asunnossa on tärkeä. Seuraavaksi sisälämpötila on hyvä säätää niin, että se ei ole liian kuuma.

        Tv, betonitalon asuja


      • Arvo Jalonen
        homeantenni kirjoitti:

        Betonitalon pinnan päälle voi laittaa muun muassa jalokivipinnan. Näin se jo estää betonitalon ulkopuolisen kosteuden. Seuraavaksi on tärkeää,että talossa on harjakatto ja erittäin hyvät räystäät, jotka jälleen suojaavat talon seiniä.

        Kodinhoito on oltava hyvä. Siivous on tärkeää, sillä pöly jo sisältää bakteereja, samalla joka aamuinen ristituuletus talossa/asunnossa on tärkeä. Seuraavaksi sisälämpötila on hyvä säätää niin, että se ei ole liian kuuma.

        Tv, betonitalon asuja

        Minkälaisia jalokiviä betonitalon alle pitää laittaa ? Riittävätkö safiirit, rubiinit ja smaragdit vai onko pakko olla timantteja. Pelkään vain, että tulee kovin kalliiksi timanteilla ja onko lopputulos varma eli ei tarvitse enää pelätä betonin homevaurioita.


      • homeantenni
        Arvo Jalonen kirjoitti:

        Minkälaisia jalokiviä betonitalon alle pitää laittaa ? Riittävätkö safiirit, rubiinit ja smaragdit vai onko pakko olla timantteja. Pelkään vain, että tulee kovin kalliiksi timanteilla ja onko lopputulos varma eli ei tarvitse enää pelätä betonin homevaurioita.

        ... siis ulkopuolisen betoniseinän päälle. Ei siis alle;(
        Otapa selvää mikä on jalokivipinta.


    • Tervehtynyt

      Niinpä.Minä asuin vuosia rivitalossa johon oli tehty epäonnistunut kattoremontti.Entinen oli poistettu ja jätetty kesälomien ajaksi peittämättä..mustia villoja vain kuivateltiin,ei vaihdettu.Syksyllä tehtiin loppuun.Kyllä siellä sairastellaan,kukaan ei ota vastuuta,vastuuhenkilöt vaihtuu.Onneksi itse sain selvitettyä sairasteluni syyn,sädesienen,ja muutin pois.

    • Lääkäri 2

      Betonista se home lähtee pois onneksi harjaamalla se puhtaaksi. Betoni ei siis homehdu kokonaan eikä läpeensä.

      Homeen voi poistaa monellakin tapaa. Jos se on vain pinnallista mustaa pilkkua esim. varastotiloissa niin sen päälle voi maalata ja saa sen piiloon ja pois näin. Toki varsinaiset kosteusvauriot ovat asia erikseen.

      • !!!!!!!!!!!!!!!!

        Et voi olla tosissas!!!!?????
        Järkyttävää, täytyy olla trolli!!!!!
        EEii tällaisia pieruja enää voi olla nykyaikana.


      • hienosti puhdistuu k

        Kaiken homeen ja kaikissa rakennuksissa saa homeen pois harjaamalla ja maalaamalla sen päälle. Näin juuri on homevauriot korjattu 20v suomessa, ja ongelmatkin ovat siten pois pyyhityt ja maalatut, vai kuinka? Kyllä Lääkäri 2 tietää. Onkohan Lääkäri2 harjannut jo monenkin rakennuksen alapohjat puhtaiksi homeista? Asioista voisi kommentoida julkisesti, kun edes vähän, siis edes vähän tietäisi asioista joita höpisee.


    • OVELIA OVAT

      Lahottajasienet voivat siirtää rihmastollaan vettä kosteasta puurakenteesta kuivaan puuhun,jopa betonirakenteen läpi.Kostuneen rakenteen väliaikainen kuivuminen ei tuhoa mikrobikasvustoa kokonaan,sillä mikrobien itiöt ovat hyvin kuivuutta sietäviä.Osa mikrobeista jatkaa kasvuaan,jos rakenteen kosteus kohoaa uudelleen.Rakenteen kosteusolosuhteet määräävät sen,kehuttyykö mikrobikasvusto muutaman päivän,kuukauden,vai vuosien kuluessa.

    • sinasanko

      Eihän toi ole vielä mitään, että betoni homehtuu. Joitakin vuosia sitten Kansaterveyslaitoksen tutkijat totesivat (viljelymenetelmällä !), että betonissa kasvaa Stachybotrys. Tulos oli sikäli uraa uurtava ja antoi tärkeää tietoa hometutkijoille, kun tähän asti on luultu, että Stachybotrys on sellunsyöjä. Mutta eikös mitä, se onkin myös silikaatinsyöjä. Näin se maailma muuttuu ja tieto lisääntyy kun suomalaiset päästetään tutkimaan.

      Meillä homehtu kylpyhuoneen ikkuna ja peili. Tähän asti on luultu, ettei lasi ja ruostumaton teräs homehdu, mutta totuus on ihan jotakin muuta.

      Olen varma, että ihan kohta joku tekee tutkimuksen ja paljastaa totuuden: lasi ja teräs homehtuvat herkemmin kuin kuusilauta tai koivuvaneri ja lajistokin on vielä sieltä karmeimmasta päästä: sädesienet, Stachybotrys, Chaetomium ja Aspergillus vesicolor. Mihin me vielä joudummekaan noiden meidän homeiden ja hometutkijoiden kanssa.

      .

    • 2+3+

      Eikö mitään enää ole tehävissä ettei kotimme kerrostalossa homehdu. Talomme on n. 15 vuotta vanha betonielementtitalo. Nyt pelkäämme, että kotimme homehtuu, murenee piloille ja itse sairastumme astmaan. Ostimme asuntomme pari vuotta sitten, kun silloin uskoimme, ettei kerrostalo lahoa käsiin. Nyt sitten on tullut shokkina ihan uutta tietoa siitä, että sädesienet ja ties mitkä vesicolorit syövät talomme.

      • Pelkkä Sumahdus

        Olen kuullut, että on joitakin PHMB -pohjaisia tehokkaita sumutteita, joilla voidaan homeet tappaa betonistakin. Niin ei tarvitse pelätä betonin homehtumista. Pelkkä sumunsumutus riittää.


    • Lasissakkii ?

      Olen kuullut kerrottavan, että home kasvaa lasissakkii. Jos hometta on lasissa niin, kuinka paljon pitää sen pinnasta ottaa pois, että on turvallista, betonissa se on kai jotain noin 4 senttia. Ei siis ihan mikään pikku juttu. Jos betonin pinnan vielä silaa eboksilla, niin riittääkö vähän vähemmän kuin tuo 4 cm ? Osaakohan joka tietäjä antaa oikeat vastaukset.

      Tuosta lasista vielä sen verran, että jos siinä on väkeviä, niin homehtuuko silloinkin ?

      • Lasissakkii 2

        Osaisko edes verttisetä tai ainakin sanasinko antaa tyypillisen, tyhjentävän vastauksensa tuohon homehtuvan lasin ongelmaan. Homekoiran vastauksen jo tiedänkin - se joi mun kaljan siitä homeisesta lasista eikä tullut sairaaksi lainkaan.

        .


      • vertti eetu
        Lasissakkii 2 kirjoitti:

        Osaisko edes verttisetä tai ainakin sanasinko antaa tyypillisen, tyhjentävän vastauksensa tuohon homehtuvan lasin ongelmaan. Homekoiran vastauksen jo tiedänkin - se joi mun kaljan siitä homeisesta lasista eikä tullut sairaaksi lainkaan.

        .

        "Osaisko edes verttisetä tai ainakin sanasinko antaa tyypillisen, tyhjentävän vastauksensa tuohon homehtuvan lasin ongelmaan".

        Kyllä vain. Jos asut yksin niin käytä homeenestoamyrkkyjä ja otsonointeja vapaasti niin paljon kuin sielusi sietää. Jos sinulla asuu siellä kaveri tai useampi niin älä helevetissä mene enempää myrkyillä myrkkyjä myrkyttämään. Säästä ainakin kaverisi. Mikään homedesinfiointi eikä otsonointi ei ole "homeremontti" ja kaikki desinfioinnit ja otsonoinnit siltä osin ovat aivan tarpeettomia ja turhia. WC pönttöä tai viinalasia voit desinfioida mutta se onki aivan toinen juttu kuin yrittää tappaa perusteellisesti vaarallisia homesukuja ja/tai toksiineita kosteusvauriorakennuksesta. Munters/Polygonin poijat kyllä tietävät miten käy kun asuntoa homedesinfioidaan MCF PHMG myrkyillä tai otsonoinnilla ja minkälaisia tuloksia näiden toimintojen jälkeen saadaan hometutkimustuloksiin. Etanoli on ravintoa useille bakteereille joten sitäkin voisit miettiä uudella tavalla. Että näin. V....masta joulua kaikille homevaurioiden pimittäjille, vääristelijöille ja vähättelijöille sekä terveytemme tuhoojille.


    • Lasinpinta&pöly

      *Tr. Rakenna kokopullo-talo kappaletavarasta. Rakenna kosteus-hengittävä betonitalo.
      Tämä sivu on päivitetty 21.03.2013

      Rakenna kokopullo-periaatteella vain silloin kun rakentamiseen käytetään ainoastaan *)diffuusiosuojattuja kosteushengittämättömiä materiaaleja:
      - Lasi ja
      - Teräs.
      >>>>Huom! Home- ja maaperä-bakteerit voivat olla aktiivisia ainoastaan lasin ja teräksen pinnassa-jossa on kosteutta ja orgaanista pölyä!
      Tiedosta nämä:
      Mm lastulevy, kipsilevy, jne, ovat )diffuusio-suojaamattomia kosteus-hengittämättömiä materiaaleja.
      *)Diffuusiosuojattu=kaasua läpäisemätön.
      )Diffuusiosuojaamaton=kaasua läpäisevä.
      Vesihöyry=kaasumaisessa( ) muodossa oleva vesi.
      Jatkuu................
      http://maitohappobakteeri.omasivu.fi/kvht-toksiinin-saastuttaman-rakennuksen-korjaus/tr-palataan-vanhaan-kosteusvaurio-homeettomaan-aikaan/tr-rakenna-kokopullo-talo-kappaletavarasta-rakenna-hengittava-betonitalo/

      • Tosi Karseeta

        Mitä toi tarkottaa ?! diffuusiosuojattu maitohappoppa-smurffikosteusvaurio ...
        Mitä tosta kirjotuksesta pitäisi ymmärtää tai oppia: home- ja maaperäbakteerit voivat olla aktiivisia ainostaan lasin ja teräksen pinnassa ?! Eiks' ne kasvakaan muualla. Hyi olkohon. Eihän me sit olla enää missään turvassa.


      • Sicilia est ...
        Tosi Karseeta kirjoitti:

        Mitä toi tarkottaa ?! diffuusiosuojattu maitohappoppa-smurffikosteusvaurio ...
        Mitä tosta kirjotuksesta pitäisi ymmärtää tai oppia: home- ja maaperäbakteerit voivat olla aktiivisia ainostaan lasin ja teräksen pinnassa ?! Eiks' ne kasvakaan muualla. Hyi olkohon. Eihän me sit olla enää missään turvassa.

        On se oikeasti vakava paikka, kun Kuopion tutkijatkin ovat jo joku vuosi sitten todenneet, että vaarallinen Stachybotrys atra kasvaa betonissakin. Tämä on todettu ihan oikeassa tutkimuksessa, jossa näytteet on tehty oikeaoppisesti viljelemällä. Viljelytulos kertoo ilman epäilyksiä, että sienet tosiaan ovat muodostaneet kasvustoja betoniin - vai ovatko sittenkään? Mitä itse asiassa viljelytulos kertoo tutkijoille ? Joidenkin epäilijöiden mielestä ei paljon mitään muuta kuin, että homitiöt itävät ?! So what.


      • vertti-eetu
        Sicilia est ... kirjoitti:

        On se oikeasti vakava paikka, kun Kuopion tutkijatkin ovat jo joku vuosi sitten todenneet, että vaarallinen Stachybotrys atra kasvaa betonissakin. Tämä on todettu ihan oikeassa tutkimuksessa, jossa näytteet on tehty oikeaoppisesti viljelemällä. Viljelytulos kertoo ilman epäilyksiä, että sienet tosiaan ovat muodostaneet kasvustoja betoniin - vai ovatko sittenkään? Mitä itse asiassa viljelytulos kertoo tutkijoille ? Joidenkin epäilijöiden mielestä ei paljon mitään muuta kuin, että homitiöt itävät ?! So what.

        "On se oikeasti vakava paikka, kun Kuopion tutkijatkin ovat jo" ...

        Kommentistasi paistaa läpi jonkinlainen kateus (se suomalainen). Oletko jäänyt mahdollisesti ilman tutkimusapurahoja ja jollet niin tarkoitatko mahdollisesti, että rahat pois tyhmiltä pääasia jotta tutkitaan?

        Suosittelen kuitenkin jatkossa keskittymään tutkimusporukoita myrkkyjen tutkimiseen kosteusvaurio ja mikrobivauriorakennuksissa ja niiden oikeaoppiseen poistamiseen ilman minkäänlaisia kemikaaleja ja lisämyrkytyksiä. Suosittelen myös tutkijoita selvittämään ja löytämään "mittatikun" siihenkin, että pystytään selvittämään mikä piru, on tarttunut irtaimistoonkin kosteusvauriorakennusten homedesinfioitien ja otsonointien jälkeenkin kun oireita aiheuttaa homepäiväkodeissa, homekouluissa ja suuressa määrässä kotejakin missä on edm. tavalla toimittu.

        Märäksi ja kosteaksi jäänyt ja jätetty betoni on yksi iso ongelma kerrostalojen kosteusvaurioiden vuoksi terveytensä menettäneille etsiessään "puhdasta" asuntoa terveytensä menettämisen jälkeen.

        Mikäli kosteusvaurion jälkeisessä betonissa ei mielestäsi mitään terveydellistä haittaa ole niin miksi betonia jyrsitään ja desinfioidaan myrkyillä vuodesta toiseen eikä loppua ole näköpiirissä edes terveytemme suojelijoilla. Tyhmiltä rahat pois siinäkin vai?

        Lue Sisäilma Uutiset lehden juttu sivu 20 ja rakenna sen perusteella näkemyksesi siitä mikä sirkus tämä sisäilmaongelma tosissaan maassamme oikein on. Surkea esitys koko hela hoito. (Naftaleeni näkyi olevan kovasti esillä eikä saa esiintyä hajua). Voi pyhä sylvi näitä osaajia.


      • Kunnon Sumahdus
        vertti-eetu kirjoitti:

        "On se oikeasti vakava paikka, kun Kuopion tutkijatkin ovat jo" ...

        Kommentistasi paistaa läpi jonkinlainen kateus (se suomalainen). Oletko jäänyt mahdollisesti ilman tutkimusapurahoja ja jollet niin tarkoitatko mahdollisesti, että rahat pois tyhmiltä pääasia jotta tutkitaan?

        Suosittelen kuitenkin jatkossa keskittymään tutkimusporukoita myrkkyjen tutkimiseen kosteusvaurio ja mikrobivauriorakennuksissa ja niiden oikeaoppiseen poistamiseen ilman minkäänlaisia kemikaaleja ja lisämyrkytyksiä. Suosittelen myös tutkijoita selvittämään ja löytämään "mittatikun" siihenkin, että pystytään selvittämään mikä piru, on tarttunut irtaimistoonkin kosteusvauriorakennusten homedesinfioitien ja otsonointien jälkeenkin kun oireita aiheuttaa homepäiväkodeissa, homekouluissa ja suuressa määrässä kotejakin missä on edm. tavalla toimittu.

        Märäksi ja kosteaksi jäänyt ja jätetty betoni on yksi iso ongelma kerrostalojen kosteusvaurioiden vuoksi terveytensä menettäneille etsiessään "puhdasta" asuntoa terveytensä menettämisen jälkeen.

        Mikäli kosteusvaurion jälkeisessä betonissa ei mielestäsi mitään terveydellistä haittaa ole niin miksi betonia jyrsitään ja desinfioidaan myrkyillä vuodesta toiseen eikä loppua ole näköpiirissä edes terveytemme suojelijoilla. Tyhmiltä rahat pois siinäkin vai?

        Lue Sisäilma Uutiset lehden juttu sivu 20 ja rakenna sen perusteella näkemyksesi siitä mikä sirkus tämä sisäilmaongelma tosissaan maassamme oikein on. Surkea esitys koko hela hoito. (Naftaleeni näkyi olevan kovasti esillä eikä saa esiintyä hajua). Voi pyhä sylvi näitä osaajia.

        Jahas, Vertti -setä se taas mykkyjä ja lukijoita myrkyttää loputtomilla tylsillä toistoillaan. Ei millään ymmärrä, kuinka hyvä asunto hänelle tehtiinkään kunnon teho desinfioinnilla (PHMG). Onhan se laajalti tunnettua, että tämä tehoaine (nykyisin PHMB, joka yhtä tehokas) poistaa asunnosta homeen itiöiset ja tappaa bakteerit. Sen jälkeenhän ei mitään ongelmaa ole kuin korvallisten välissä. Asunnon homeettomus voidaan todistaa haluttaessa vaikka sisäilmanäytteellä.


      • Konkka taitaa olla
        Kunnon Sumahdus kirjoitti:

        Jahas, Vertti -setä se taas mykkyjä ja lukijoita myrkyttää loputtomilla tylsillä toistoillaan. Ei millään ymmärrä, kuinka hyvä asunto hänelle tehtiinkään kunnon teho desinfioinnilla (PHMG). Onhan se laajalti tunnettua, että tämä tehoaine (nykyisin PHMB, joka yhtä tehokas) poistaa asunnosta homeen itiöiset ja tappaa bakteerit. Sen jälkeenhän ei mitään ongelmaa ole kuin korvallisten välissä. Asunnon homeettomus voidaan todistaa haluttaessa vaikka sisäilmanäytteellä.

        se kunnon Simahdus naukujalle. Yrittää nyt vaan kestää et ole ainoa et myöskään viimeinen homekusetuksesta kenelle huonosti pääsi käymään kun myrkyt kiellettiin 1.2.2013 ja lisää kielletään kunhan jaksat vain odottaa. Sisäilmanäytteellä ei voida todistaa yhtään mitään. Ei edes VOC sisäilmanäytteellä. Suuntaa voidaan antaa ja se onkin sitten päin helvettiä...


    • Sumahdus

      Kysyntä sisäilman parantamisesta sumuttamalla uudenlaisilla kemikaaleilla on nopeasti elpymässä. Pian hälyn jälkeen huomattiin, ettei homeongelmat korjaannu ilman asuntojen sumauttamista. Jokainen kai ymmärtää, että homeet ja bakteerit pitää tuhota sisäilmasta ennekuin tilanne korjaantuu. Tilanteen korjaantuminen voidaan vielä varmistaa sisäilman homemittauksella viljelymenetelmällä käsittelyn jälkeen.

      Eli ei enää syytä huoleen ...

      • Valvonta kiristyy

        Homekoulut ja homepäiväkodit yms. mitkä on jouduttu purkamaan ei selvinneet "sumahtamalla" ei edes PHMB. Itseoppineiden epäonnistuneiden "savusumuttajien" tulisikin koota naukumiset jollekin omalle osastolle täällä Suomi 24 palstalla. Ehdotan esm. "Sumuttajien ruikutukset".
        Nythän nuo heidän kitinänsä ovat näillä palstoilla levällään kuin jhujasen p. askat.

        Kyllä kansa tietää... ja alkaa pikkuhiljaa ymmärtämäänkin. Ei siis syytä huoleen.
        Ei todellakaan.


      • myrkkydesit
        Valvonta kiristyy kirjoitti:

        Homekoulut ja homepäiväkodit yms. mitkä on jouduttu purkamaan ei selvinneet "sumahtamalla" ei edes PHMB. Itseoppineiden epäonnistuneiden "savusumuttajien" tulisikin koota naukumiset jollekin omalle osastolle täällä Suomi 24 palstalla. Ehdotan esm. "Sumuttajien ruikutukset".
        Nythän nuo heidän kitinänsä ovat näillä palstoilla levällään kuin jhujasen p. askat.

        Kyllä kansa tietää... ja alkaa pikkuhiljaa ymmärtämäänkin. Ei siis syytä huoleen.
        Ei todellakaan.

        Aika pahoja noi homedesifoinnissa olevat myrkyt. Ne siis tappavat hyödylliset bakteerit ja homeita, mutta pahimpia homeita eivät tapa. Ajattele millainen kasvualusta tulee homedesifoinniti paikasta kun se alkaa homehtua ja muhia ja mitä se home käyttää ravinnokseen niin sitä homemyrkkyä. Siis homeen aineenvaihduntana on homedesinfioiniti myrkkyä vaikkapa PHMB tä. Ajatella mitä myrkkyä sitä sitten saa hengittää. Aivan varmaan vielä pahempaa myrkkyä. Niin ajattele sitä asiaa myöskin siltä kannalta että homekorjaus tehdään huonosti viereiseen seinään jää hometta joka leviää korjattuun paikkaan tai homekorjauspaikkaan jää muhimaan kosteutta. Myrkytystä myrkyillä! Hullun touhua.


      • vidurallaati rall
        myrkkydesit kirjoitti:

        Aika pahoja noi homedesifoinnissa olevat myrkyt. Ne siis tappavat hyödylliset bakteerit ja homeita, mutta pahimpia homeita eivät tapa. Ajattele millainen kasvualusta tulee homedesifoinniti paikasta kun se alkaa homehtua ja muhia ja mitä se home käyttää ravinnokseen niin sitä homemyrkkyä. Siis homeen aineenvaihduntana on homedesinfioiniti myrkkyä vaikkapa PHMB tä. Ajatella mitä myrkkyä sitä sitten saa hengittää. Aivan varmaan vielä pahempaa myrkkyä. Niin ajattele sitä asiaa myöskin siltä kannalta että homekorjaus tehdään huonosti viereiseen seinään jää hometta joka leviää korjattuun paikkaan tai homekorjauspaikkaan jää muhimaan kosteutta. Myrkytystä myrkyillä! Hullun touhua.

        onneksi ovat älynneet purkaa jo muutamat epäonnistuneet homedesinfioudut ja homemyrkyttyneet rakennukset. No herrojen kakaratkin, muutenhan se olisi mennyt korvien väliin koko hela hoito heh heh. Viturallaan koko terveyden suojelu tässä maassa siltä osin ollut jo vuosikaudet päin helevettiäää.


    • Sisäilman Sumautus

      Ompas lapsellista vuodatusta ala-arvoiseen tyylliin, kun ei muuta näköjään osata. Siitä nyt ei vaan päästä mihinkään, että sisäilman ja irtaimiston sumutukset jatkuu, suorastaan lisääntyy ja ala senkun porskuttaa. Sitä paitsi aina tuule uutta sumautettavaa ja uusia lääkkeitä savustukseen.

      Alaa sitä paiti tukevat myös viranomaiset päätöksillään, että jatkossa kuolleita kasvustoja ei tarvitse tutkia eikä siten myöskään poistaa, sumautetaan vaan niin saadaan asukkaat tyytyväisiksi.

    • taidat olla sumussa

      "sumautetaan vaan niin saadaan asukkaat tyytyväisiksi".

      Voihan sitä noinkin kuvitella ilman minkäänlaista vastuuntuntoa. Tuskin "sumauttelet" sukulaistesi kämppiä edes alehintaan.
      Voidaanhan sitä tukea vaikka mitä kun ei oteta mitään vastuuta siitä tukemisesta tai mahdollisista vahingoista. Sädesientä ja useita toksiineita ei "sumauttamalla" poisteta vain mekaaninen poistaminen on ainoa oikea työ. Itseoppinut "sumuttaja" ei aina taida edes tajuta mitä pitää "sumauttaa". Hometalkoot pelastaa vielä kansan turhilta "sumutuksilta". Näin ainakin täytyy uskoa.

      • Sicilia ...

        Ai hometalkoot korjaa homealan ongelmat. Ei vissiin ole tullut seurattua, ketkä sinne ovat ängenneet asiantuntijoiksi ja ohjeita laatimaan: sumautusidean isät ja rakennusalan osaajat. Net rakennusalan ihmisethän ne parhaiten tietää, miten hometalot sunniteltiin ja rakennettiin, nyt ne jo taas tietää, miten pitää tutkia ja miten pitää rakenteet suunnitella ja korjata ?!

        Mistä ihmeestä tämä uusi osaaminen on heile nyt siunaantunut ! Monien silmissä uskottavuus kyllä puuttuu tästä ketjusta. Homeongelmien rakaisuissa tarvittaisiin kokonaan uusia näkemyksiä eikä ammattisokeuden sumentamia, vanhoillisia ideoita.


      • vertti eetu
        Sicilia ... kirjoitti:

        Ai hometalkoot korjaa homealan ongelmat. Ei vissiin ole tullut seurattua, ketkä sinne ovat ängenneet asiantuntijoiksi ja ohjeita laatimaan: sumautusidean isät ja rakennusalan osaajat. Net rakennusalan ihmisethän ne parhaiten tietää, miten hometalot sunniteltiin ja rakennettiin, nyt ne jo taas tietää, miten pitää tutkia ja miten pitää rakenteet suunnitella ja korjata ?!

        Mistä ihmeestä tämä uusi osaaminen on heile nyt siunaantunut ! Monien silmissä uskottavuus kyllä puuttuu tästä ketjusta. Homeongelmien rakaisuissa tarvittaisiin kokonaan uusia näkemyksiä eikä ammattisokeuden sumentamia, vanhoillisia ideoita.

        Olisikohan joku Pekkola ja Lampi huippuasiantuntijoina. Oli jossain juttuakin tuosta kokoonpanosta ketä Hometalkoita pyörittää kovalla palkalla.

        Ettei vaan jengiä joka niitä lakiesityksiäkin vääntää.

        Hometalkoissa on ilmeisesti asiantuntijat joilla ei taida kuitenkaan olla mitään vastuuta yhtään mistään loppujen lopuksi. Mutta kukaan virkamies ei, eikä viranomainen ei tosiaankaan voi määrätä eikä pakottaa ketään lupaamaan asuntoonsa tehtävän turhaa "homedesinfiointia" eikä turhaa sisäilmamittausta. Se onki suuri etu vielä järkevästi ajattelevilla kansalaisilla.

        Mikään laki ei "tue" eikä koskaan taida tullakaan tukemaan home- ja mikrobivaurioisia rakennuksia myrkyillä myrkyttämään jonkun "määräämänä" tai "pakottamana". On aivan eri asia ilman vastuuta "tukea" kuin vastuullisena määrätä johonkin lakiin perustuen "myrkytyksiä". Vissi ero.

        Uusi osaaminen vanhat kuviot. Homekatastrofiin joutuneelle ei mitään oikeusturvaa eikä vakuutusturvaa.

        Mutta se on opittu kuitenkin viimeisen neljän vuoden aikana, että turhat homedesinfioinnit, turhat otsonoinnit ja turhat sisäilmanmittaukset loppu meillä ja jokaisella ystävälläni. Ottakaahan se järki käteen kun sädesienet ja toksiinit riehuu kämpillä ja panee kovankin jätkän tosi sairaaksi.


    • verttu eetu

      "Esimerkkitapausten valmisteluun ovat osallistuneet: Paula Kauppi, HUS. Mika Mäkelä, HUS. Paula Pallasaho, TTL. Jari Keinänen, STM. Vesa Pekkola, STM. Pentti Lampi, PHSOTEY."
      https://tapahtumakalenteri.thl.fi/tapahtuma/14476

      "Ei vissiin ole tullut seurattua, ketkä sinne ovat ängenneet asiantuntijoiksi ja ohjeita laatimaan: sumautusidean isät ja rakennusalan osaajat"

      Täytyypä alkaa seuraan "ängentämistä" hieman paremmin... ettei jää pois sivistyksen kelkasta näillä lumilla.

    • Home Sweet Home

      Onhan se home kukkinut kylppäreiden kaakeleilla ja saumalaasteissakin jo vuosikymmeniä. Meilläkin oli mustaa "likaa" kylppärissä joka tosiaan kuviteltiin olevan likaa. Sitten kun se alkoi kasvaa ja kasvaa ja tuli aina takaisin pesunkin jälkeen, niin todettiin sen olevan hometta. Myös jatkuvat oireilummekin tukivat tätä toteamusta. Päänsärkyä, jatkuvaa yskää ja nuhaa, poskiontelontulehduksia, kuumeilua, huimailua, iho-oireita, ärtyisyyttä jne. Sitten kun seinille tehtiin ammattilaisen toimesta homepesu ja homeenestokäsittely, niin nyt on pysynyt "lika" pois kaakeleilta. Ja myös oireet on hellittämään päin.

    • Sweet Sugar

      Sweet Home, et voi olla tosissasi. Ammattilaisen tekemä pinnallinen homepesu ja PHMB -homeenestokäsittely muka poisti oireilun. Ei h..vata. Tätä ei kukaan usko.

      Kylppärin pinnalliset kasvustot eivät voi aiheuttaa merkittävää oireilua.

      Toinen asia on se, jos kylppärin seinien rakenteissa asti on homevaurioita, mutta ne ei takuulla korjaannu pintojen putsauksilla.

    • beethooven

      Me pantiin leka heilumaan. Tilattiin vaihtolava pihaan ja johan lähtee 50 vuotta vanhasta talosta kaikki ylimääräinen vaihtolavalle. olipa sitten hometta tai ei? Kunnon tuuletusväli ulkoseiniin totta kai ja kaikki pinnat kokonaan uusiksi samantien.

      • No, nyt kun nostit esiin tämän ketjun, mieleeni palautui vastikään lukemani juttu, josta muutamia poimintoja:

        Euron talot houkuttelivat Italiaan - nyt Minna ja Mikko raivaavat hylättyä taloa pikkukylässä: "Pestiin seinistä metri hometta"
        http://www.iltalehti.fi/asuminen/201708112200306031_an.shtml

        "- Ajattelin heti, että tämä voisi valmistuttuaan olla hotelli. Sittemmin tulin toisiin ajatuksiin, enkä vielä oikein tiedä, mitä tästä tulee, mutta lopputulos ei tunnu nyt tärkeimmältä."

        "- Muutimme taloon mukanamme muutama huopa ja makuupussi. Ensitöiksemme pesimme kakkostalon seinistä 'ainakin metrin verran' hometta pois, Minna kertoo."

        "Homeiden poispesu onnistuu Italiassa, koska taloissa ei yleensä ole eristeitä, vain rappaukset. Nyt tosin kävi niin, että homeita pestessä tippuivat myös rappaukset paikoittain pois."

        "Minnalla ja Mikolla ei kummallakaan ole rakennusalan koulutusta, mutta se ei haittaa.

        - Elämme tätä elämää täällä ja opimme joka päivä uutta. Mitä emme osaa, opettelemme.

        Elämänmuutos on Lymeillä ollut kummallakin melkoinen. Minna työskenteli aiemmin Aamulehdessä uutispäällikkönä ja Mikko paperitehtaassa Nokialla."

        "Siivosimme homeet seinistä, lapioimme vanhat pedit ja petivaatteet ja muut roskat jätesäkkeihin, kannoimme naapurin Vaarin lainaamat hetekat ylös ja toimme omat patjat Suomesta, Minna kertoo."

        "- Kaikki talot ja kellarit olivat täynnä tavaraa. Taloissa olleet tavarat jouduttiin melkein kaikki harmillisesti polttamaan, koska ne olivat kostuneet ja homeessa. Kellareiden tavarat pystytään onneksi melko pitkälle kunnostamaan."


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      100
      7130
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2751
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      34
      2336
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      95
      2024
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      14
      1727
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1525
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1397
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1361
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1314
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      33
      1309
    Aihe