5kk vauvan käytös muuttunut

epätietoinen..

Löytyisiköhän täältä joitain jolla olisi joskus ollut sama tilanne ja se sitten jotenkin ratkennut tai löytynyt tähän asiaan jokin syy..

Elikkäs kun tyttö oli n. 4kk, niin hän alkoi saamaan päivittäin n.15-1,5h mittaisia huutokohtauksia eikä oikein mikään auttanut, vaan likka huusi pääpunaisena jopa tuon 1,5h. Huutoo ei liittynyt yleisesti mihinkään tiettyyn aikaan (eli siis ei iltapainoitteinen) eikä se ollut oikeestaan riippuvainen siitä että onko koska syöty viimeksi, näin ollen en yhdistä itkua nälkään enkä väsymykseen.

5kk neuvolassa asiaa kysyin ja vastaus oli "niin.. onhan tuo aika ihmeellistä" ja että seuraillaan nyt vielä. No nyt kun tässä on seurailtu niin itkua tulee vaan useemman kerran päivässä, joskus huomion saa siirrettyä johonkin mukavaan asiaan ja itku häviää. Nyt ei kuitenkaan kestä enää tuota 1,5h, mutta tosiaan tulee useemmin. Voisiko nämä asiat liittyä kipuun? vai olisiko tuo vaan turhautumista koska joskus tosiaan rauhottuu kun huomion siirtää muualle, toisaalta tälläinen itku saattaa alkaa kesken ruokailun tai leikinkin. Ennen oli niin iloinen, hyväntuulinen ja tyytyväinen lapsi.

Korvikemaidolla kasvaa ja kiinteitä alotettiin 4kk ikäisenä ja nyt olen antanut vaan perunaa ja päärynää kun ajattelin että itkuisuus johtuisi jostain ainesosasta, mutta eipä sekään nyt näytä niin olevan. Otan asian uudestaan puheeksi neuvolassa kun sinne parin viikon päästä mennään.. Alkaa vaan oleen itsellä niin voimaton olo kun ei voi toista ollenkaan auttaa ja pieni vaan huutaa..

En siis puhu nyt mistään normaalista kitinästä/itkusta, sitähän nyt esiintyy jokaisella lapsella, vaan sellaisesta suorasta huutamisesta joka ei mene millään ohitte.. Jos jollain olisi ollut samanlainen tilanne niin olisi mukava kuulla että miten asia teillä on ratkennut.

2

136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Poissulkeva systeemi

      Meinasin vastata, että lapsi on pitkästynyt ja kaipaa virikkeitä, mutta jos itku tulee erilaisissa tilanteissa niin tämä ei ehkä ole hyvä selitys. Olen vain käytännön elämässä huomannut, että jotkut vanhemmat eivät huomaa, että lapsi kasvaa eikä olekaan enää vain syövä ja nukkuva nyytti, joka on tyytyväinen kun vaippa on kuiva.

      Millainen lapsi on kun käytte vierailulla ja hän saa paljon huomiota osakseen? Onko tyytyväinen vai saako huutokohtauksia?

      Jos ulkoilu, uni, ravinto ja virikkeet ovat balanssissa ja vaipanvaihtokaan ei auta, niin en osaa vastata muuta kuin, että tsekatkaa korvat. Lapsi on jo sen ikäinen, että voitte aloitella lihasoiseita.

      • ap..

        Kiitos vastauksesta!

        Tuo voisi olla tosiaan totta että huuto tulee pitkästymisestä, mutta itse en oikein usko että tässä tilanteessa on kyse siitä. Vauvan kanssa ollaan todella paljon ja päivän aikana on enemmän sylissä ja leikeissä mukana kuin yksin esim. leikkimatollaan ja tietysti sekin että huuto saattaa saada alkunsa ihan leikin aikanakin.

        Tyttö on todella utelias persoona ja pihalla/kylässä/kaupassa onkin niin paljon katseltavaa niin siellä ei yleensä tule tälläistä huutoa, mutta siitä huolimatta en yhdistäisi sitä siihen että kun on seuraa/tekemistä niin tälläistä ei tule. Kuitenkin kun on tylsyys/nälkä/yleinen ketutus itku, niin se on sellaista hillitympää ja niin helposti tunnistettavissa olevaa (tai ainakin itse tunnistan sen hyvin ja tiedostan mitä lapsi sillähetkellä haluaa tai voisi olla vailla) Tämä on kuitenkin suoranaista huutoa ei siis mitenkään verrattavissa esim. väsymys tai nälkä itkuun.

        Korvia mietin itsekkin ja niistä kyllä sanon kun seuraavan kerran mennään neuvolaan. Ärsyttää vaan kun sielläkin viimeksi vain oltiin niin tietämättömiä. Eikai auta muu, kuin jos ensi kerralla tulee samanlaista vastausta niin mennä yksityisellä käymään josko siellä sitten selviäisi että mikä pikkuista vaivaa.

        Joku vain joskus sanoi että jotkut lapset reagoivat nopeaan kehitykseen kovalla huudolla, niin ajattelin että olisiko täällä joku jolle olisi käynyt samalla tavalla ja tämä olisikin vain sitä?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1853
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1416
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1317
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe