5kk vauvan käytös muuttunut

epätietoinen..

Löytyisiköhän täältä joitain jolla olisi joskus ollut sama tilanne ja se sitten jotenkin ratkennut tai löytynyt tähän asiaan jokin syy..

Elikkäs kun tyttö oli n. 4kk, niin hän alkoi saamaan päivittäin n.15-1,5h mittaisia huutokohtauksia eikä oikein mikään auttanut, vaan likka huusi pääpunaisena jopa tuon 1,5h. Huutoo ei liittynyt yleisesti mihinkään tiettyyn aikaan (eli siis ei iltapainoitteinen) eikä se ollut oikeestaan riippuvainen siitä että onko koska syöty viimeksi, näin ollen en yhdistä itkua nälkään enkä väsymykseen.

5kk neuvolassa asiaa kysyin ja vastaus oli "niin.. onhan tuo aika ihmeellistä" ja että seuraillaan nyt vielä. No nyt kun tässä on seurailtu niin itkua tulee vaan useemman kerran päivässä, joskus huomion saa siirrettyä johonkin mukavaan asiaan ja itku häviää. Nyt ei kuitenkaan kestä enää tuota 1,5h, mutta tosiaan tulee useemmin. Voisiko nämä asiat liittyä kipuun? vai olisiko tuo vaan turhautumista koska joskus tosiaan rauhottuu kun huomion siirtää muualle, toisaalta tälläinen itku saattaa alkaa kesken ruokailun tai leikinkin. Ennen oli niin iloinen, hyväntuulinen ja tyytyväinen lapsi.

Korvikemaidolla kasvaa ja kiinteitä alotettiin 4kk ikäisenä ja nyt olen antanut vaan perunaa ja päärynää kun ajattelin että itkuisuus johtuisi jostain ainesosasta, mutta eipä sekään nyt näytä niin olevan. Otan asian uudestaan puheeksi neuvolassa kun sinne parin viikon päästä mennään.. Alkaa vaan oleen itsellä niin voimaton olo kun ei voi toista ollenkaan auttaa ja pieni vaan huutaa..

En siis puhu nyt mistään normaalista kitinästä/itkusta, sitähän nyt esiintyy jokaisella lapsella, vaan sellaisesta suorasta huutamisesta joka ei mene millään ohitte.. Jos jollain olisi ollut samanlainen tilanne niin olisi mukava kuulla että miten asia teillä on ratkennut.

2

143

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Poissulkeva systeemi

      Meinasin vastata, että lapsi on pitkästynyt ja kaipaa virikkeitä, mutta jos itku tulee erilaisissa tilanteissa niin tämä ei ehkä ole hyvä selitys. Olen vain käytännön elämässä huomannut, että jotkut vanhemmat eivät huomaa, että lapsi kasvaa eikä olekaan enää vain syövä ja nukkuva nyytti, joka on tyytyväinen kun vaippa on kuiva.

      Millainen lapsi on kun käytte vierailulla ja hän saa paljon huomiota osakseen? Onko tyytyväinen vai saako huutokohtauksia?

      Jos ulkoilu, uni, ravinto ja virikkeet ovat balanssissa ja vaipanvaihtokaan ei auta, niin en osaa vastata muuta kuin, että tsekatkaa korvat. Lapsi on jo sen ikäinen, että voitte aloitella lihasoiseita.

      • ap..

        Kiitos vastauksesta!

        Tuo voisi olla tosiaan totta että huuto tulee pitkästymisestä, mutta itse en oikein usko että tässä tilanteessa on kyse siitä. Vauvan kanssa ollaan todella paljon ja päivän aikana on enemmän sylissä ja leikeissä mukana kuin yksin esim. leikkimatollaan ja tietysti sekin että huuto saattaa saada alkunsa ihan leikin aikanakin.

        Tyttö on todella utelias persoona ja pihalla/kylässä/kaupassa onkin niin paljon katseltavaa niin siellä ei yleensä tule tälläistä huutoa, mutta siitä huolimatta en yhdistäisi sitä siihen että kun on seuraa/tekemistä niin tälläistä ei tule. Kuitenkin kun on tylsyys/nälkä/yleinen ketutus itku, niin se on sellaista hillitympää ja niin helposti tunnistettavissa olevaa (tai ainakin itse tunnistan sen hyvin ja tiedostan mitä lapsi sillähetkellä haluaa tai voisi olla vailla) Tämä on kuitenkin suoranaista huutoa ei siis mitenkään verrattavissa esim. väsymys tai nälkä itkuun.

        Korvia mietin itsekkin ja niistä kyllä sanon kun seuraavan kerran mennään neuvolaan. Ärsyttää vaan kun sielläkin viimeksi vain oltiin niin tietämättömiä. Eikai auta muu, kuin jos ensi kerralla tulee samanlaista vastausta niin mennä yksityisellä käymään josko siellä sitten selviäisi että mikä pikkuista vaivaa.

        Joku vain joskus sanoi että jotkut lapset reagoivat nopeaan kehitykseen kovalla huudolla, niin ajattelin että olisiko täällä joku jolle olisi käynyt samalla tavalla ja tämä olisikin vain sitä?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      250
      18375
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      81
      3100
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2151
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1850
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      265
      1387
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1262
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      82
      1073
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      949
    Aihe